Nejsi přihlášen
Srouby uchyceni trmenu zadni brzdy
Zdravim, minuly vikend jsem se stal stastnym majitelem B6N (2001), skvele zachovaly kousek ve vybornem stavu...na nic by se nemuselo sahnout, ale znacky budou az za tyden, tak me zacaly svrbet prsty, ze bych se mohl pustit alespon do takoveho toho "domaciho servisovani" Prislo mi, ze brzdit by to mohlo trochu lip, tak jsem koupil novy desky, sintrovane EBC, a dnes se pustil do vymeny...na zadku nejak nesly zatlacit pistky a vadil tam kotouc, tak sel trmen dolu...pri zpetne montazi sly srouby, co drzi trmen nejak podezrele dlouho utahovat, vytocil jsem je a...ted bych vlozil fotku, ale nejde mi nahrat na ftp, tak snad nekdy priste...kazdopadne, zavit a cele srouby se v miste, ktere neni v zavitu a jen prochazi drzakem trmenu, natahly a zdeformovaly...nastesti nepraskly, ale novy budou nutny...byla to normalni unava tech sroubu, nebo to je nejaky zvlastni material, co snese tak malo a ma to nejaky duvod? Rikam, utahoval jsem podle manualu momentakem 25Nm...Zitra jedu do Benatek do Suzuki, jestli by ty srouby nebyly...kdyby nebyly, da se tam dat cokoli jinyho velikostne vyhovujiciho, nebo ty srouby musi mit najeke zvlastni materialove charakteristiky a byt takovy masla? Je mi divne, jak se mohly takhle natahnout...Diky vsem a nekdy na silnici treba navi
Kone moje hyjeee...
Re: Srouby uchyceni trmenu zadni brzdy
podle mého na co sem koukal,tak tam ty šrouby maj normální pevnost 8.8,takže asi byly unavený,jelikož tím momentem co jsi napsal by se asi takhle nezdeformovali
Každej dobrej skutek, musí bejt po zásluze potrestán !!!
Já to taky dycky dotáhnu na býka, šak jebni tam normální pevnostní (8.8) imbusy a šolich. Dyž to budeš brat origuli v Suze, dáš za to půl výplaty a nezbyde ti ani na
Kluci, diky za odpovedi Dneska jsem byl v Benatkach u Dvoraka, srouby mam a stalo me to jen poprani peknyho dne... Ty srouby, co tam byly, skoncily takhle
divny, ze oba...i kdyz na momentaku jsem mel nastavenejch tech 25Nm, tak podle toho, co pise Kelly a Wencl, byla chyba asi fakt v prackách...
Kone moje hyjeee...
bud rád že jsi na to přišel podle mě byly dřív povolený a namahaly se při brždění do střihu pak na to někdo přišel a dotáh je
"Na životě miluju tu jeho rozmanitost... Každej den mne nasere někdo jinej..."
Bandit 650A psal:bud rád že jsi na to přišel podle mě byly dřív povolený a namahaly se při brždění do střihu pak na to někdo přišel a dotáh je
spatna serie? nebo je ten predchozi tipek vymenil za nejaky poradny mrdky!!
Fulltank psal:Bandit 650A psal:bud rád že jsi na to přišel podle mě byly dřív povolený a namahaly se při brždění do střihu pak na to někdo přišel a dotáh je
spatna serie? nebo je ten predchozi tipek vymenil za nejaky poradny mrdky!!
měkčí imbusy,jak 8.8 se běžně neviděj,spíš to bude jak je psáno výše,se porasily ,když byly uvolněný a při dotažení totok
Každej dobrej skutek, musí bejt po zásluze potrestán !!!
ZdenekMB psal:Kluci, diky za odpovedi Dneska jsem byl v Benatkach u Dvoraka, srouby mam a stalo me to jen poprani peknyho dne... Ty srouby, co tam byly, skoncily takhle
http://www.suzukibandit.cz/prostor/fotk … _trmen.JPG
divny, ze oba...i kdyz na momentaku jsem mel nastavenejch tech 25Nm, tak podle toho, co pise Kelly a Wencl, byla chyba asi fakt v prackách...
...a pag že sou fšechny origo servisy drahý
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Monty Jack (Člen) 13.04.2008 22:36:15 Offline |
Filous psal:...a pag že sou fšechny origo servisy drahý
Sice chápu, na co narážíš, ale jak to souvisí s tímhle ?
Neřekl bych, že jsem manuálně zručnej, v životě jsem neopravil nic složitějšího než mlýnek na maso, ale stahl jsem manuál, pár dní jsem si početl, prolezl pěkný hafo stránek na netu, většinu diskuzí tady a dneska mám bez problému vyměněnou brzdovku, olej, oba filtry, zadní brzdový destičky, seřízený ventily, synchronizovaný karbce (díky Pekovi za budíky ) tak proč to na standartní údržbu cpát do servisu.
A s těma šroubama .. to že to někdo před ním rval až na doraz přece nesouvisí s tím, že on to dělá tak jak má.
Mimochodem s těma šroubama, věřil bych na únavu materiálu, mám B6N (2001) a urval jsem šroub na tom bazmeku, co je k němu přišroubovaná nádrž, při povolování. Když jsem vytáhl ostatní tak jeden byl napůl pryč, třetí načatej a jen jeden OK. Vyměnil jsem všechny .. pro jistotu. Takže na základě i téhle zkušenosti preventivně vyměním i ty třmenový. Sichr je sichr.
ps. : Jinak až bude nějaká údržba či oprava nad mý síly, tak zajedu za odborníkama. Sem nemehlo ale svéprávný
Nemůžou mi říkat že lžu...
Můžou mi říkat že lžu když lžu, nebo když se chystám lhát, nebo jsem zrovna dolhal, ale ne když mluvím pravdu.
Monty Jack psal:Filous psal:...a pag že sou fšechny origo servisy drahý
Sice chápu, na co narážíš, ale jak to souvisí s tímhle ?
Neřekl bych, že jsem manuálně zručnej, v životě jsem neopravil nic složitějšího než mlýnek na maso, ale stahl jsem manuál, pár dní jsem si početl, prolezl pěkný hafo stránek na netu, většinu diskuzí tady a dneska mám bez problému vyměněnou brzdovku, olej, oba filtry, zadní brzdový destičky, seřízený ventily, synchronizovaný karbce (díky Pekovi za budíky ) tak proč to na standartní údržbu cpát do servisu.
A s těma šroubama .. to že to někdo před ním rval až na doraz přece nesouvisí s tím, že on to dělá tak jak má.
Mimochodem s těma šroubama, věřil bych na únavu materiálu, mám B6N (2001) a urval jsem šroub na tom bazmeku, co je k němu přišroubovaná nádrž, při povolování. Když jsem vytáhl ostatní tak jeden byl napůl pryč, třetí načatej a jen jeden OK. Vyměnil jsem všechny .. pro jistotu. Takže na základě i téhle zkušenosti preventivně vyměním i ty třmenový. Sichr je sichr.
ps. : Jinak až bude nějaká údržba či oprava nad mý síly, tak zajedu za odborníkama. Sem nemehlo ale svéprávný
...tag přesně na todle sem nenarážel...co se týká tebe, tag nespíš nejsi pitomej a dokážeš vodhadnout na co máš a seš schopnej se naučit práci, kerous nigdy neďál a to je fajn...svym příspjefkem vo tom, že né vždycky je náfštěva origo servisu drahá sem měl na mysli to, že ZdenekMB přišel k Alešoj, tam slušně pozdravil a dostal šrouby do třmenů zadarmo, nic víc, nic míň...
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Monty Jack (Člen) 14.04.2008 09:30:46 Offline |
Filous psal:...tag přesně na todle sem nenarážel...co se týká tebe, tag nespíš nejsi pitomej a dokážeš vodhadnout na co máš a seš schopnej se naučit práci, kerous nigdy neďál a to je fajn...svym příspjefkem vo tom, že né vždycky je náfštěva origo servisu drahá sem měl na mysli to, že ZdenekMB přišel k Alešoj, tam slušně pozdravil a dostal šrouby do třmenů zadarmo, nic víc, nic míň...
... ajoo ... tak vidíš, na to jsem vůbec nekáp. Nejspíš jsem měl ještě mlhu, jak jsem se drbal s tím šroubem pitomým
Jinak Aleš bude zřejmě dobrej podnik a ty máš recht
Nemůžou mi říkat že lžu...
Můžou mi říkat že lžu když lžu, nebo když se chystám lhát, nebo jsem zrovna dolhal, ale ne když mluvím pravdu.
Stránky: 1