Nejsi přihlášen
Hurá do Brna, oprava okruhu dokončena
Tisková zpráva
Brněnský okruh už má nový povrch
Brno – Oprava závodní dráhy brněnského Automotodromu byla dokončena. Dnes v poledních hodinách položila stavební firma Kirchhoff poslední metry obrusné vrstvy asfaltu. Zbývá už jen upravit bezprostřední okolí závodní dráhy a provoz na Masarykově okruhu může být zahájen.
„Dnes došlo k definitivnímu položení obrusné asfaltové vrstvy. Pokládku této finální vrstvy jsme zahájili v pondělí 14.dubna a dnes, v pátek 18.dubna, jsme práci dokončili,“ popisuje mezník v novodobé historii Masarykova okruhu sportovní ředitel Miroslav Bartoš. „Nejdůležitější část opravy dnes skončila. Dále nás čekají už jen drobné práce jako asfaltování výjezdu z boxů, barvení obrubníků a parkové úpravy,“ uzavírá Bartoš.
Důvod ke spokojenosti má i výkonná ředitelka Automotodromu Brno, Ivana Ulmanová. „Opravu jsme začali plánovat před více než půl rokem. Předpokládané finanční náklady se vyšplhaly až nad 200 milionů korun a žádná stavební firma nebyla ochotna cenu snížit. Navíc jsme netušili, zda bude teplá či studená zima, což mohlo průběh oprav rovněž ovlivnit,“ vzpomíná Ulmanová. „Nakonec jsme se ale dohodli se společností Kirchhoff, která za slušné peníze odvedla velice kvalitní práci. Pomohl nám i odborný stavební dozor a příznivé počasí. Opravdu se nám společně podařilo odvést kus dobré práce,“ shrnuje průběh opravy výkonná ředitelka okruhu.
„Celá oprava probíhala dobře, nesetkali jsme se s žádnými problémy. Práce jsme navíc dokončili se čtrnáctidenním předstihem,“ hodnotí celou akci stavbyvedoucí Robert Paták.
Slavnostní otevření brněnského okruhu je plánováno na polovinu května. Oficiální přestřižení pásky společně s bohatým doprovodným programem proběhne v neděli 18.května. Pro návštěvníky budou v tento den připraveny i jízdy veřejnosti automobilů a in-line bruslařů.
NEJEZDÍME RYCHLE, POUZE LÍTÁME PŘÍLIŠ NÍZKO
Re: Hurá do Brna, oprava okruhu dokončena
SLUGI psal:... to je sice všechno hezký, ale bude to klouzat jak sviňa než se to ojezdí a pochybuju že se to stihne do SUZUKI DAY
Někdo to vygumovat musí. Akcí na okruhu bývá dost, tak snad to plechovky udělají za nás.
No co,co?
Nemusí každý toužit po organizované zábavě podle přesně určených pravidel
A navíc potupně dokazovat že má motorku koupenou v té jediné správné Suzuki
A to už tam přitom mám koupenou třetí
God Save The Queen!
... tak to potom jo
... já to beru spíš tak že to mám kousek,přijedu, kouknu na motorky, kouknu na pár jízd a zas jedu
... a klidně zajedu kouknout i na ostatní (Yama,Kawa,Hon.) dny, jen tak.
"FORTUNA IUVAT AUDACES"
je to reakce na podmínky SDay
A když jsem to u téhle diskuze nahodil tak to mělo příznivou odezvu
V případě hezkého počasí mi to připadá zábavnější než jak debil jezdit do kola
A Kakinův následný sraz taky nehrozí,takže nevím co bych tam dělal
God Save The Queen!
SLUGI psal:Kelly01 psal:Je ti ale jasný že si ohrčíš nesmrtelnou gumu
... gumu neřeším, už je načase koupit novou
... řeším jiný věci, ale to raděj až osobně
Slugi,proč novou,už je moc tvrdá a práší se z ní
Dřív bylo fšecko lepší... :-)
Kelly01 psal:V případě hezkého počasí mi to připadá zábavnější než jak debil jezdit do kola
Není jezdit dokola jako jezdit dokola. Když můžeš jezdit za někým jako je Ondra Lelek a máš možnost se něco přiučit, nepřipadne ti to až tak debilní
rozbiju si hubu sám i bez Lelka,jsem samouk
A v krizovce v plným provozu to vždycky stejně zamáčknu a lehnu
A pochybuji že 2 dny lelkování mě odnaučí reflexům,bo v normálním neokruhovým životě není čas přemýšlet,aspoň já to neumím a proto padám
God Save The Queen!
VikecB12 psal:SLUGI psal:Kelly01 psal:Je ti ale jasný že si ohrčíš nesmrtelnou gumu
... gumu neřeším, už je načase koupit novou
... řeším jiný věci, ale to raděj až osobněSlugi,proč novou,už je moc tvrdá a práší se z ní
... protože sem tady loni řešil s Kellym že bych ju dal do muzea Dunlop aby viděli co taková 208 vydrží
... a na oplátku bych měl doživotní odběr zdarma (u mě by to bylo jen pár gum,takže by se jim to vyplatilo)
"FORTUNA IUVAT AUDACES"
SLUGI psal:... to je sice všechno hezký, ale bude to klouzat jak sviňa než se to ojezdí a pochybuju že se to stihne do SUZUKI DAY
sem slyšel, že si s tou počáteční klouzavostí asfaltu dovedou poradit nákou vysokotlakou pistolí. Nevim zda to je pravda a jestli tak na kolik to je účinný a jestli to v Brně budou dělat - v textu o tom neni ani zmínka
Žádnej učenej z nebe nespad, z mašiny už ano.
SLUGI psal:... lepší lehnout než to do něčeho naprat
jasny, ja jen, ze uz sem taky parkrat lehnul a ta formulace me proste dostala
nepopiram nic z toho co Kelly napsal,naopak souhlasim
Second Class Citizen
1130 Café Racer
Polo psal:SLUGI psal:... to je sice všechno hezký, ale bude to klouzat jak sviňa než se to ojezdí a pochybuju že se to stihne do SUZUKI DAY
sem slyšel, že si s tou počáteční klouzavostí asfaltu dovedou poradit nákou vysokotlakou pistolí. Nevim zda to je pravda a jestli tak na kolik to je účinný a jestli to v Brně budou dělat - v textu o tom neni ani zmínka
...nechaj to "voklouzat" pro ně zadara a pro ty co si na tom rozbijou hubu za smutný voči, při volnejch
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
Tak tady je výňatek z tiskové zprávy z Brna:
„Povrch bude vznikat podle speciální receptury, která byla konzultována se zástupci brněnského Automotodromu, projektantem i speciální poradenskou organizací, která je v této oblasti činná,“ upřesnil jednatel stavební společnosti Kirchhoff Silnice, Richard Ulrych. Po položení finální vrstvy proběhne ještě vysokotlaké mytí vodou, které zbaví nový povrch kluzkosti. Z bezpečnostních důvodů budou první dva týdny po otevření jezdit na opravené trati Masarykova okruhu pouze automobily.
je z toho jasný, že 100% to neni,a le mělo by to bejt mnohem lepší než na normální silnici. Co jsem nepochopil je, že zpočátku tvrdili, že první dva týdny tam budou jen auta a najednou hned třetí akce motorky - a na tu akci jedu, tak to snad bude držet
kdyby někdo měl zájem, přepošlu mu zprávu celou
Žádnej učenej z nebe nespad, z mašiny už ano.
Stránky: 1