Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Technická poradna » Hřebík v pneu

barynek (Člen)
04.05.2008 15:59:50

Hřebík v pneu

Zdarec, mám od strejdy gumy nový pryže a jaký bylo moje překvapení, že jsem dneska v zadní našel nějakej hřebík nebo cosismile2. Naštěstí je to v místě, kde je dost gumy a nedostalo se to skrz.
Jsou dvě možnosti - nechat ho tam a neřešit to (mám aler strach, že jak se bude guma sjíždět tak se bude hřebík zabodávat dál a dál až prorazí skrz) nebo ho nechat někde, případně ho podomácku vytáhnout (strach že budu jelito a prorazím si pryž je taky v uvažovánísmile2 )
Co vy na to? jak to mám řešit? dík za help

PS: Jsem socka a na novou pryž ted nemámbadsmile2

Bandit 4EVER!!!
luig (Člen)
04.05.2008 16:02:04

Re: Hřebík v pneu

ajajajsmile1

Jak víš že neni skrt, vytáhnuls ho? Pokud jo a neutíkal vzduch tak to ser, jinak ho v žádným případě nevyndavej, zajeď do servisu a za 2 kila ti to zalepěj. Jak ho vytáhneš a bude utíkat, tak tam kolo vezeš sockougood

Ne asi
osiris (Člen)
04.05.2008 19:47:31

...když ho vytáhneš a bude utíkat, tak ho jednoduše vrazíš zpátky a jedeš dál

... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
Michal Dk (Člen)
04.05.2008 19:54:20

Když jich dáš víc můžeš i na ledgood

Pajk (Člen)
04.05.2008 19:54:33

Nemusí být, ale tolik masa tam zas není většinou proleze durch. Díky tomu že je to bezdušovka neutíká to tak rychle nebo taky vůbec. Jak ho vytáhneš, myslím ten hřebík tak máš po ptákách a mažeš do servisu s banďourem na zádech. A nebo máš opravnou sadu na pneu a případně to vyřešíš doma sámsmokin
http://www.maxeuro.cz/cz/catalog/produc … 841229894/

barynek (Člen)
04.05.2008 20:00:32

To Osi - "prostě ho vraž zpátky" Ty se s tím moc neass, co? evilbigsmile

To Michal Dk - na led ještě ne, musim víc potrénovat, ale sbírat hřebíčky můžu už teďka. Dík za radugood

To Pajk - hezkej vercajk, ale prozatim to bude jednodušší, když odvezu motku do servisu a tam se uvidí. Jináč dík za link. Jako nouzovka se hodí alespon do garážegood

ináč děkuji za radygood

Bandit 4EVER!!!
david (Člen)
04.05.2008 20:04:49

už mám bolístku v zadním kole v podobě hřebíku skoro rok a zatim je to OK goodgoodgoodbigsmile

livet är en kamp...
osiris (Člen)
04.05.2008 20:08:07

...ale jen na dojetí woe :))
...a že to drží, to teda drží, vytáh jsem je už kolikrát, ale naposledy před dovolenou, kdy jsem čekal, že po návratu bude stát na ráfku a ani hovno, ještě jsem pak na hřebíku dal 50 kiláků ;)

Pajk (Člen)
04.05.2008 20:14:47

To nejní nouzovkááá, to funguje stejně jako co ti udělaj v servise akorát, že oni musej s gumou dolu a daj tam gumovej hřib ze vnitř a ty tam flákneš hezky z venku namazanej knot lepidlem a smyčka která se udělá ze vnitř nahradí hlavu toho hříbku, nafoukneš a jedeš.good

luig (Člen)
04.05.2008 20:18:16

Pajk psal:

To nejní nouzovkááá, to funguje stejně jako co ti udělaj v servise akorát, že oni musej s gumou dolu a daj tam gumovej hřib ze vnitř a ty tam flákneš hezky z venku namazanej knot lepidlem a smyčka která se udělá ze vnitř nahradí hlavu toho hříbku, nafoukneš a jedeš.good

Podle mě kolo dolu nebude muset vůbec, na autě jsem měl hřebík už několikrát a nikdy no nesvlíkaly, vždycky se opravovalo jenom z vrchu. Takže si myslim že to opravej i bez sundání kola z kyvky páč je k tomu dobrej přístup.

Ne asi
John (Člen)
04.05.2008 21:27:45

Dneska se mi stalo něco podobnýho,ale já pussynedbajíc rad svého kámoše sem ten
hřebík vytáh.Tak mi nezbylo než vyndat ten zázračnej knot a pokusit se ho tam narvat a v tom byl kámen úrazu,musel sem do své zánovní pneu udělat díru jak do ass a stejně nám tam ten sráč nešel nacpat/tímto musím poděkovat neznámýmu týpkovi na GSF, za pomocgood/po půl hodině snažení sem to tam jakž takž nacpal a dech beroucím tempem něco kolem 70 sem se blížil k domovu, v Jesenici mi ten knot samozřejmě vypad tak sem tam na benzince fláknul další a ten mi teda vydrželsmile1
A z toho plynou dvě poučení:nikdy nevyndávat hřebík po cestěsick
                                        :ty knoty sou asi fakt jen na dojetísurprised

osiris (Člen)
04.05.2008 21:34:46

...to dá rozum, hřebík až doma v garáži bigsmile

Pajk (Člen)
04.05.2008 21:40:28

Holt všechno má svůj postup a když to někdo vojebe tak to nikdy nefunguje.idontknow

John (Člen)
04.05.2008 21:52:40

Pajk psal:

Holt všechno má svůj postup a když to někdo vojebe tak to nikdy nefunguje.idontknow

Nepopírám,že sem to tam poprvý asi blbě nacpal.Ale 200 bych na tom knotu nedal, radši oprava od profíka tož taksmile1

barynek (Člen)
04.05.2008 21:57:41

To Pajk - u nás to takhle dělá jeden týpek v pneuservisu (samo že Štáfek Luigi), že dává ty hřiby zespoda (asi to líp drží), alespon co jsem viděl na jedný gumě u něj. Jinak tak jak říkáš, že vzít ten knot a narvat ho tam z venku, to jsem měl takhle na zadní na GS, ale když jsem viděl jakou díru tam udělal tám nástrojem, jak do ass, tak jsem s tím pak musel ještě dvakrat, páč to nedrželo pořádně. A teď co dál?

To Osi - takže když bude hřebík uvnitř a nebudu to řešit jako kolega příspěvku nad tvým, tak je možný, že když pojedu trochu rychlejc že se to nějak popussy a ja se třeba v zákrutě rozbiju?idontknow To bych totiž neradbad

V jednom mám jasno, sám to dělat nebudusmile1

Bandit 4EVER!!!
XJelen (Člen)
04.05.2008 22:21:30

barynek psal:

zato ty moc laboruješbigsmilegoodse všímbigsmile

Pokud vám někdo opravuje v pneuservisu gumu bez sundání jenom knotem, tak si honem najděte pořádnej pneuservisidontknow Vím o čem mluvímheadshake

Strýcfajtr !!!
Ondráš (Člen)
04.05.2008 22:52:59

No já dal do gumy klasickej automobilovej knot (jinej nebyl). Vydrželo to asi 400-500 km. Pak to začlo ucházet tak že abch se z projížďky vrátil s 2,5 atmosférama, tak jsem před musel foukat na 3. Ta guma byla stejně v hajzlu. Sjetá s klasickou ploškou. bigsmile

Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
barynek (Člen)
05.05.2008 10:43:02

XJelen psal:
barynek psal:

zato ty moc laboruješbigsmilegoodse všímbigsmile

Pokud vám někdo opravuje v pneuservisu gumu bez sundání jenom knotem, tak si honem najděte pořádnej pneuservisidontknow Vím o čem mluvímheadshake

ha, takže sundat gumu a vrazit tam knot zespoda, chapu dobřesurprisedgood
ted už jen kde tady v HK mi to udělaj takto a na počkání? Osi, Michal Dk a ostatní Východočeši, poradte dobrej servis, kde člověka nevomrdaj o prachy a udělaj to tak jak majhelp

Bandit 4EVER!!!
luig (Člen)
05.05.2008 11:26:31

XJelen psal:

Já měl zato, že se moto i auto guma opravuje stejným způsobem, ale asi teda né. Jenom jsem mluvil z vlastní zkušenosti s plechovkou, tam mi opravovali kolo vždycky zvenku a nikdy nebyl problém...

Ne asi
Filous (Člen)
05.05.2008 12:41:18

...taky sem vječinou vopravil knotem zvenku a dojel do mrtě a to jag moto tag auto, ale gumaři to neradi viděj, páč by to mělo sloužit jen jako nouzový řešení pro dojetí...plnohodnotná voprava je hříbkem zevnitř...

- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Palino (Člen)
05.05.2008 21:12:05

Loni jsem řešil hřebík v zánovní gumě a nikdo mně to nechtěl spravit. Nakonec se našel jeden, který to udělal neoficálně bez papírů a o nějakém knotu nechtěl ani slyšet, jedině hříbek. Vydrželo to až do ůplného sjetí a to bylo na středu gumy.

NEJEZDÍME RYCHLE, POUZE LÍTÁME PŘÍLIŠ NÍZKO
K.a.s.y.m. (Člen)
05.05.2008 21:50:29

v servisu se zeptej jestli ví jak velkej hřib tam může dát...jestli řekne ,že je to jedno tak jdi jinam....maximálně ti tam může dát 3mm hříbek...jinak je to jen na dojetí,protože potrhá kostru gumy.....(takhle říkali pánové na školení v barumu v otrokovicích)cool

:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
barynek (Člen)
05.05.2008 22:00:20

Mám to taky skoro na středu, tak snad to ještě těch mnoho tisíc dásmile1
Jinak dík za radu ohledně velikosti hříbku, kdyžtak s tím zamachrujugood

Bandit 4EVER!!!
Martin B12 (Člen)
05.05.2008 22:23:09

Filous psal:

...taky sem vječinou vopravil knotem zvenku a dojel do mrtě a to jag moto tag auto, ale gumaři to neradi viděj, páč by to mělo sloužit jen jako nouzový řešení pro dojetí...plnohodnotná voprava je hříbkem zevnitř...

gumaři to neradi viděj ale jezděj s tím taky goodsmile1

jinak člověk žasne co se tady nedoví idontknow

street triple picco
Honza (Člen)
05.05.2008 23:35:06

Palino psal:

Loni jsem řešil hřebík v zánovní gumě a nikdo mně to nechtěl spravit. Nakonec se našel jeden, který to udělal neoficálně bez papírů a o nějakém knotu nechtěl ani slyšet, jedině hříbek. Vydrželo to až do ůplného sjetí a to bylo na středu gumy.

Naprosto stejna zkusenost a good

06.05.2008 15:22:45

Tak vyřešeno.
Servis na Hořický v HK - nebrat, arogantní týpek co si neviděl do hubyfucksick
Servis v Nerudovce v HK - kouknul, vyndal hřebík, ujistil se, že nic neuchází a ještě mi poděkoval za návštěvugoodbigsmile A s hříbkem zespodu by prej taky nebyl problém, když by to ucházelo, prostě ochota a slušnost goodgoodgood
Jediná škoda, že při přezouvání nevyvažujou (kdyby o tom někdo v těch místech uvažoval) smile2

Bandit 4EVER!!!
luig (Člen)
06.05.2008 16:22:34

barynek psal:

Tak vyřešeno.
Servis v Nerudovce v HK - kouknul, vyndal hřebík, ujistil se, že nic neuchází a ještě mi poděkoval za návštěvugoodbigsmile A s hříbkem zespodu by prej taky nebyl problém, když by to ucházelo, prostě ochota a slušnost goodgoodgood
Jediná škoda, že při přezouvání nevyvažujou (kdyby o tom někdo v těch místech uvažoval) smile2

Takže celá diskuze vlastně k hovnu bigsmile

Ale co pussy, aspoň jsme se zas něco dozvěděli good

Ne asi
barynek (Člen)
06.05.2008 17:45:15

luig psal:
barynek psal:

Tak vyřešeno.

Takže celá diskuze vlastně k hovnu bigsmile

Ale co pussy, aspoň jsme se zas něco dozvěděli good

No pussy hlavně žes byl první kdo tady na to reagoval, co?assevil

Bandit 4EVER!!!
luig (Člen)
06.05.2008 18:43:03

barynek psal:

Páč to bylo ještě před tim než si s tim někam zajel aby ti řekli že se vlastně nic nestalo...good

Ne asi
barynek (Člen)
06.05.2008 19:09:20

luig psal:
barynek psal:

Páč to bylo ještě před tim než si s tim někam zajel aby ti řekli že se vlastně nic nestalo...good

Lepší se 2x optat, než pak valit sockou s kolem do pneuservisuidontknow

Bandit 4EVER!!!

Board footer

W3C XHTML 1.0 W3C CSS