Nejsi přihlášen
Re: kolik vas stoji udržba moto rocne?
Zdarec, tak to se snad ani nedá spočítat... Je sezóna, co všechno šlape jak má a pak se třeba zase něco vysere... A ty investice do provozních kapalin, brzdových destiček a podobných drobností, to už k tomu prostě patří...
Když už v hlavě něco máte, snažte se to používat!
Záleží asi kolik nejedeš - si myslim teda...
Když najedeš za sezonu 3tis km, tak tě to bude stát akorát benzin.
Když najedeš víc, budeš měnit oil, filtr, pneu a další serepetičky okolo...
No a taky záleží jak starý moto si pořídíš, rsp. v jakym bude stavu a co všechno na něm budeš muset v prvopočátku dělat (svíce, rozvody, řetězovka, gumy, filtry, oil, apod.)
Takže jednoduše řečeno - na tvojí otázku nejde odpovědět nijak konkrétně
HOWG
Hloupý, kdo dává, hloupější, kdo nebere...
Gregi psal:koupis moto zhruba 110 ....pak helma 10 hadry zhruba 15 udrzba 15 pocatecni..podle stavu mota...ale nevim...kolik bude stat provoz kdyz najedu tech zhruba 6000 muj odhad....
Kup si motyku o 10-15 tisic levnejsi,a mas vystarano.Hlavne ty usetreny nerozjeb na blbosti.Protoze to je hned,(jak psal Filous)ze kdyz mas par korun volnejch,tak zjistis,ze urco nutne potrebujes nakou zbytecnou kravinu,bez kery to pojede stejne jako s ni.
...che palle !!!
coo? 10-15?
všecko co mně nestojí rodina jak psal filous a momentálně všecko co mně nestojí barák kerej stavim,mně stojí motorka,no v mým případě motorky...
v mým případě není vyjímkou že ůdržba v čemž započítávám tuning a doplňky překračují pořizovací cenu motocyklu,no jo ale co můžu dělat když ty věci sou tak krásný,no a pak je vlastně škoda na tom jezdit si skoro řikám no..
..neradno počítat..kdybych se jednou zodpovědně ponořil do sčítání všech finačních položek,co mě ten kůň stojí,tak by poslední položkou byl účet za lano a na něm bych se krásně zhoupnul na stromě za barákem..
..opravdový muž s pravidelným cyklem..
...nechci to vědět ani kdyby to někdo posčítal za mě, v součinnosti s pšánem bychom se houpali do rytmu
...ber to tak, když budeš mít v kapse, budeš jezdit, když nebudeš zrovna mít, tak budeš čekat až budeš mít žádná věda
...ale bez mazání medu kolem huby věz, že je to kurevsky drahej koníček (alespoň v případě kdy se nechceš v ježdění jakkoliv omezovat)
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
Gregi psal:Chtel jsem se zeptat kolik vas stoji udrzba moto rocne...bez toho aby se clovek vysekal...a bez benzínu.:)diky
no tak to bych taky rád zjistil...letos to zkusím
... vesnickej kluk a stále celkem spokojenej parchant ...
Přidávám se s dalším lanem k Pšánovi a Osimu - musíme ale najít echtovní větev aby nás všechny tři udržela no né?no ano!
Autor je zatvrzelý konzervativec a hrdý chachar, který je paličatě přesvědčen, že Baník je king a patří do Slezska, ne na Moravu!
Jarken psal:Přidávám se s dalším lanem k Pšánovi a Osimu - musíme ale najít echtovní větev aby nás všechny tři udržela no né?no ano!
Najděte tu větev pořádně silnou, ať to má formu, když už sedláme ty čtyřbuchy
Když už v hlavě něco máte, snažte se to používat!
To je jasne že to nie je lacná zábava ale stejne by si tie prachy rozmrdal niekde inde tak bud rád že je to práve motyka.Každé pootočenie plynom stojí za to a to sa na prachy nepočíta,ten pocit ti nikdo nevezme.
Jak už psali nahoře tak jakmile máš volnou koruknu tak špekuluješ čím by se dala mašinka vylepšit ja se přes zimu nudil tak sem si koupil zvýšené plexi hlavní kufr a teď se mi oběvilo pár korun tak jsem zjistil že už dál nemůžu jezdit bez navigačky a tak to pokračuje furt co 6tkm je nějakej servis plus teď budu kupovat přední gumu tak že to radši už ani nepočítám a přes léto budu asi makat jak barevnej abych měl zas co do toho vrazit...
ale i přes ty prachy co to stojí tak bych neměnil
teda možná za B12
kazda sranda neco stoji ale kdyz se snazis setrit, nekupovat picoviny a vyhledavat ruzny akce a slevy da se v pohode zvladat. Asi ta nejvetsi polozka je benzin (30kc kurvy ). Zase na druhou stranu jezdi se jenom kdyz je pekne a pres zimu muzes setrit
jo a pak treba prijedes na bandit sraz a tam te udrzba vyjde treba na par lahvy rumu neco k jidlo to ubytovani atd . nejde to spocitat presne. ja vse co me zbyde de do moto ani dovolenou nikam nejdeu jedine vylety na moto nic jineho. holt toho jeste dost doplacim
Když řve motorka,je nebe..Když ženská,tak peklo!www.sonyk.ic.cz
Fulltank psal:kazda sranda neco stoji ale kdyz se snazis setrit, nekupovat picoviny a vyhledavat ruzny akce a slevy da se v pohode zvladat. Asi ta nejvetsi polozka je benzin (30kc kurvy ). Zase na druhou stranu jezdi se jenom kdyz je pekne a pres zimu muzes setrit
...benzin to bych taky chtěl zažít dnes 32,50 Praha
jinak když nevíš co s prachama motka je dobrá volba tam můžeš dávat pořád a a pokud jse neomezuješ v jezdění tak je to drahej koníček ale stojí za to
"Na životě miluju tu jeho rozmanitost... Každej den mne nasere někdo jinej..."
K.a.s.y.m. (Člen) 09.05.2008 14:52:16 Offline |
počítítat náklady na provoz a údržbu?Proč?Prostě zaplatíš poplatky za bydlení a jiný věci.Něco na jídlo a hospodu a zbytek je prostě motorka...pak už je to jen odvyslí od týho příjmu...u mě to poslední dobou děla tak polovinu platu,ale je to tím ,že jsem polovičce lehnul s moto a moje potřebuje taky pár věcí vyměnit strašně nutně
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
K.a.s.y.m. psal:počítítat náklady na provoz a údržbu?Proč?Prostě zaplatíš poplatky za bydlení a jiný věci.Něco na jídlo a hospodu a zbytek je prostě motorka...pak už je to jen odvyslí od týho příjmu...u mě to poslední dobou děla tak polovinu platu,ale je to tím ,že jsem polovičce lehnul s moto a moje potřebuje taky pár věcí vyměnit strašně nutně
No von právě zjištuje jestli mu zbyde na na ty poplatky za bydlení aj iný věci jak píšeš.
Filous to napsal výasi nejlíp - prostě maximum co to člověku ročně dovolí ...:(((((((((( Hold když to vezmeš nejenom jako povinnej servsi kterej za rok dáš + náklady na ježdění ale ještě tomu trochu prpadneš co se týče tunění a vylepšování vzhledu atd. tak je to uplně v protože to stojí strašně moc a natož v případě že máš v tom roce ještě kreš tak to už je potom naprosto v tak jako letos zrovna u mě, ale hold každá nějaká Xtá sezona (každej to má jinak) je většinou i sezonou kdy s tím nějak víceméně praštíš protože hold motorky a letadla prostě padají, buď ze stojánku nebo horšíma případama .................................................... a je pravda že sem měl nějakej rok tendenci to fakt poctivě počítat včetně všech lístků od benzinu a tím pádem dokonalé spotřeby atd. ale můžu ti říct ,že když sem to na koncu roku začal sčítat tak sem se na to v půlce vykyšlal pač už v půlce účtenek sem myslel že mě jebne a že vlastně nevím kde sem na to za ten rok bral ............................. ale je to krásnej a supr koníček a na druhou stranu co je dneska levný .........
Kakin psal:Filous to napsal výasi nejlíp - prostě maximum co to člověku ročně dovolí ...:(((((((((( Hold když to vezmeš nejenom jako povinnej servsi kterej za rok dáš + náklady na ježdění ale ještě tomu trochu prpadneš co se týče tunění a vylepšování vzhledu atd. tak je to uplně v protože to stojí strašně moc a natož v případě že máš v tom roce ještě kreš tak to už je potom naprosto v tak jako letos zrovna u mě, ale hold každá nějaká Xtá sezona (každej to má jinak) je většinou i sezonou kdy s tím nějak víceméně praštíš protože hold motorky a letadla prostě padají, buď ze stojánku nebo horšíma případama .................................................... a je pravda že sem měl nějakej rok tendenci to fakt poctivě počítat včetně všech lístků od benzinu a tím pádem dokonalé spotřeby atd. ale můžu ti říct ,že když sem to na koncu roku začal sčítat tak sem se na to v půlce vykyšlal pač už v půlce účtenek sem myslel že mě jebne a že vlastně nevím kde sem na to za ten rok bral ............................. ale je to krásnej a supr koníček a na druhou stranu co je dneska levný .........
LIDL je levný pičo
to jebu
bobule psal:Kakin psal:Filous to napsal výasi nejlíp - prostě maximum co to člověku ročně dovolí ...:(((((((((( Hold když to vezmeš nejenom jako povinnej servsi kterej za rok dáš + náklady na ježdění ale ještě tomu trochu prpadneš co se týče tunění a vylepšování vzhledu atd. tak je to uplně v protože to stojí strašně moc a natož v případě že máš v tom roce ještě kreš tak to už je potom naprosto v tak jako letos zrovna u mě, ale hold každá nějaká Xtá sezona (každej to má jinak) je většinou i sezonou kdy s tím nějak víceméně praštíš protože hold motorky a letadla prostě padají, buď ze stojánku nebo horšíma případama .................................................... a je pravda že sem měl nějakej rok tendenci to fakt poctivě počítat včetně všech lístků od benzinu a tím pádem dokonalé spotřeby atd. ale můžu ti říct ,že když sem to na koncu roku začal sčítat tak sem se na to v půlce vykyšlal pač už v půlce účtenek sem myslel že mě jebne a že vlastně nevím kde sem na to za ten rok bral ............................. ale je to krásnej a supr koníček a na druhou stranu co je dneska levný .........
LIDL je levný pičo
to je pravda woe!!!!!!!!!!! Akorát tam zatím nprodávají pár náhradních dílů co bych zrovna potřeboval ........... a novej blembák si tam taky nekoupím .....! :((((
Stránky: 1