Nejsi přihlášen
Re: helma
...zadna helma do trojky nebude bezpecna
...kup poradnou vyklopku a neni problem s nicim jako u integralky
...s vahou to neni tak uplne pravda ja mel 1400g
...proti plastice jsou vyklopky s zeleznejma zamkama, ne plastovy capliky
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
Loni jsem si chtel koupit vyklopku, tak jsem jich hodne vyzkousel a zjistil jsem asi tohle
1. pokud chces bezpecnou a lehkou, cena se bude pohybovat od 8 tis nahoru
2.vyber tech kvalitnich je maly
3.vetsinou jsou tezsi o 200-300g
4.nejzdarilejsi kusy jsou znacky Nolan a Schubert,k dostani u Louise v ceně kolem 400 Euro
NEJEZDÍME RYCHLE, POUZE LÍTÁME PŘÍLIŠ NÍZKO
Já mám teda Caberga Justissimo. Stála 6 hadrů a má i zasunovací sluneční clonu Za 3 tis. seženeš tak možná jetou... U helem bych to nedělal. Neříkám, že nenatrefíš na dobrou, ale... Nikdá nevíš ouplně jistě
Proti výklopkám nic. Naopak, když se chceš někde zeptat na cestu, tak nemusíš zbytečně řvát do helmy a navíc mě přijde, že lidi jsou vstřícnější, když ti vidí celej xicht a ne jen oči. Další, kdy se mi osvědčila, bylo, když jsem ve vedru jezdil (teda spíš popojížděl) po Praze. Zvedneš bradu a máš to jako otevřenou. Na dálnici to pak jen zaklapneš.
Příště zkusím jinou značku, protože tahle mi zrovna 2x nesedí. Je to asi spíš tvarem hlavy (mojí a té jejich modelové). Někomu jinému by mohla vyhovovat. Já asi zkusím jinou značku.
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
martin.vomy (Člen) 15.01.2007 13:57:20 Offline |
Pridavam jen svoji zkusenost s prilbou COX.
http://www.mcf.cz/index.php?akce=detail … 9d5ecf9267
Stala asi 3500 Kc. Za tu cenu to asi nebude nic extra, ale musim rict, ze vypada opravdu dobre, lak je nadherny a vysouvaci slunecni clona prijde vhod. Zpracovani je solidni. Priste ale koupim radsi nejakou lepsi integralku.
Osi:Jak rika muj kamarad"olejicek polovicni zamecnicek", mazu ale drhne to stejne.Nechtel bych to, i kdyz pritelka si to chvali. Jenze doted jezdila jen vzadu, su zvedavej jak s tim tezkym kramem udrzi hlavu na nahatym Hornetovi co si ted koupila.
Pavel B12: Richtik
There's a pie in the sky when you die.
Predem se omlouvam, ze trochu menim zamer tohodle prospevku, ale mam podobny problem. Vybiram novou integralku s omezenym rozpoctem. Premyslel sem o LAZERce Fiber-Pro nebo maximalne SHARK RSF2i. Nemate nekdo osobni zkusenosti s temito prilbami? Pripadne by bodnul tip na dobrou koupi. Diky
Tak se podívejte na tenhle odkaz..je tam test sklápječek....No a já si vybral Schubertku...ale až později,tedkon nejsou prachy:)
http://jenikovo.misto.cz/_MAIL_/vybava_obsah.htm
Jinak je tam ještě test všeho možného...je to podle mě dobrej odkaz...mrknite..a pisněte co vy na to?
Yello, Airoh se hodí tam maximálně na italskýho skůůůtra. Horší přilby jsem ještě neviděl. Ani zadarmo!
yello psal:Cela familie mame vyklapecku od BYE,coz je dodavatel pro Yebku,ale posilhavam po tehle:
http://www.suzukibandit.cz/prostor/fotk … rohtr1.jpg
..... velký kšefty dělaj velcí kokoti! (Černá kočka, bílej kocour/e.Kusturica)
gapa psal:Lazer nebrat, Caberg nebrat.
Shoei, Uvex, Schubert, Arai, Shark jo.
Co ti konkretne vadilo na Lazerce? Jezdim ji tri roky a da se rict, ze spokojenost.
P.S.Ale nic si z toho nedělej....
Autor je zatvrzelý konzervativec a hrdý chachar, který je paličatě přesvědčen, že Baník je king a patří do Slezska, ne na Moravu!
Jarken psal:Honza - těžko popsat, ale nasaď si na hlavu Shoei a sám poznáš, rozdíl bych přirovnal k tomu jako když obuješ pracovní boty a po nich italské mokasíny no né?No ááno!
Jasny, ale to uz jsme zase v jinych cenovych kategoriich... Nesnazil sem se srovnavat Fobyji HTP s Volvem S80
Shoei, Uvex, Schubert, Arai, Shark jo.Co ti konkretne vadilo na Lazerce? Jezdim ji tri roky a da se rict, ze spokojenost.
Co mám proti Lazeru? Nic, jen vlastní zkušenosti. Osobně jsem dva lejzry vlastnil. Žádný levný model. Oba byly kolem 5.000,-Kč a bráchovi jsem kupoval Lazer Revolution.
Moje hodnocení:
- úžasný Lejzrův Morpho systém má za následek, že již druhou sezonu budeš mít přilbu, kterou jsi měl těsnou, velmi velmi volnou.
- třetí sezónu je už vymačkaná tak, že se nehodí ani pro ukrajinského stavebního dělníka!
- Plexi od Lejzru se extrémně mlží a je extrémně drahé. Kdo zkusil plexi od UVEXu nechápe, proč někdo jiný vyrábí vizíry...
- jediným kladem Lazeru je desing. Opravdu vypadají dobře, ale tím to končí....
Ono i to tvé přirovnání k Fabce je trochu zcestné. Nikdo svéprávný, technicky erudovaný s ekonomickým minimem by Š Fabii nikdy nezařadil mezi levné automobily. Nemohu si pomoci, ale kdo si myslí, že Fabia je levné auto, stvrzuje jediné.... že se v obecné technicko-ekonomické problematice neorientuje. Jak se pak má zorientovat v něčem tak složitém jako je výběr přilby???
Jarken psal:Honza - těžko popsat, ale nasaď si na hlavu Shoei a sám poznáš, rozdíl bych přirovnal k tomu jako když obuješ pracovní boty a po nich italské mokasíny no né?No ááno!
...Jarken,si asi este nemel na kopejtkach italska bagancata.Diadory,nebo Beta....jestli se nepodivas,tak se ti zda,ze ty mokasky fakt mas...ale jinak panimaju,sto ty chatel skazat...
...che palle !!!
Honza psal:Jarken psal:Honza - těžko popsat, ale nasaď si na hlavu Shoei a sám poznáš, rozdíl bych přirovnal k tomu jako když obuješ pracovní boty a po nich italské mokasíny no né?No ááno!
Jasny, ale to uz jsme zase v jinych cenovych kategoriich... Nesnazil sem se srovnavat Fobyji HTP s Volvem S80
Usetrit se da na vsem, ale na blembaku nikdy. Pokud to ma nekdo v hlave srovnane tak kolem Fabii jen projde.
NEJEZDÍME RYCHLE, POUZE LÍTÁME PŘÍLIŠ NÍZKO
gapa:
Jezdim Lazer Tornado, v nekterych zkusenostech se rozchazime, mozna je to i tim, ze nenajezdim rocne na masine tolik co ty...
- tri sezony a helma sedi porad stejne dobre, neni vymackana, zatim povolila tolik co jsem predpokladal, rozhodne nemuzu tvrdit, ze by me pri koupi tlacila a byla nepohodlna a nosenim se to upravilo na "rozumnou" mez
- plexi s pinlockem - zase jen dobre zkusenosti, teploty kolem nuly i pod -> zamlzeni v podstate jen trochu kolem deflektoru u nosu(ze by to bylo jen tim, ze pod ni nosim kuklu?), par slusnych slejvaku jsem s ni taky projel a nezamlzovalo se takrka vubec, viz. nizke teploty. Drahe je, to souhlas.
...jen a pouze moje zkusenosti, chtel dozvedet proc tobe "nesedla", ne jen rypat
Pokud se bavime o tech srovnanich - je mozne, ze mas na mysli srovnani napr. helem Lazer/Uvex/Shoei/Arai v stejne cenove hladine, tzn. v mem pripade blembaku kolem 6000 Kc, pak je moje srovnani aut jinych trid, jak pises, zcestne. Nevidim ale duvod mluvit okamzite o nesvepravnosti atd.
K puvodnimu vlaknu muzu rict jen to, ze integralku nebo vyklapecku v cene 3000 mi zdravy rozum taky veli nekupovat. Jezdim v prilbe, ktera se samozrejme neradi k nejbezpecnejsim a nejkvalitnejsim na trhu, zel drazsi si zatim dovolit nemuzu. Az ta moznost bude, nebudu vahat ani chvili a vymenim treba za Shoei s cenou uplne jinde...
V patek sem ju mel v rukách a musím ríct ze bych do toho hlavu nedal.To odklápění je takovy volny a nevypada to moc bezpecne.Fakt tak max na skůtra.Celkove se me ty Airohy zdají jako šmejdy
Dřív bylo fšecko lepší... :-)
Honza psal:gapa:
Jezdim Lazer Tornado, ....... zatim povolila tolik co jsem predpokladal,
- No právě. Jediný problém byl, že to vymačkávání se nezastavilo a pokračovalo dál. Dodnes ji mám. Mimochodem taky Tornádo, ale z velikosti 59 je nyní tak 62
- plexi s pinlockem -
Určitě super, ale například UVEX se nemlží i když nemáš nosní deflektor
Pokud se bavime o tech srovnanich - Nevidim ale duvod mluvit okamzite o nesvepravnosti atd.
Omlouvám se, nebyl to žádný osobní útok... ale tak nějak nesnáším škodovky, potažmo jejich majitele. Obvykle se jedná o silně konzervativní jedince bez fantazie, kteří jsou ochotni zabíjet pro názor, že VW je nejlepší na světě. Prostě nemám rád zmanipulovaná stáda. Takže opravdu nic osobního.
Jinak ten UVEX se dá celkem v pohodě sehnat levněji než LAZER.
V innomotoru jsem vzal odklápěčku Bieffe, černá bez laku á 4500 káčat. Mlží v nižších teplotách, velmi hlučná, zavírání větrání upadlo hned, neustále se povoluje levý šroub na vyklápění, takže po čase se zavírá i když nechceš. Řekl bych, že za tu cenu je drahá. Jinak znovu koupím vyklápěčku.
jsem pomalejší - ale ne vždy
jiri50 psal:V innomotoru jsem vzal odklápěčku Bieffe, černá bez laku á 4500 káčat. Mlží v nižších teplotách, velmi hlučná, zavírání větrání upadlo hned, neustále se povoluje levý šroub na vyklápění, takže po čase se zavírá i když nechceš. Řekl bych, že za tu cenu je drahá. Jinak znovu koupím vyklápěčku.
Vyklápěčku jedině SCHUBERT!
Borci nic ve zlém,ale jestli má někdo mašinu za x desítek nebo stovek tisíc.Tak helma za tři litry je úlet.To sou teda zodpovědnější ti borci na pinckách a skůtrech,ti mají takovou helmu v cenové relaci za 3 tisíce.A svýmu batůžku(přítelkyni budoucí i současné) koupím helmu cca aspon 5 až 7 tisíc. do šesti seženeš Suomy Exploler(už lepší materiál,žádnej termoplast a dokonce pro romantičku vzory kytiček a podobně).A troufám si říci že Suomy je úplně někde jinde než nějaký sračky jako je Caberk.Lazer a spol v cenové relaci 5 tisíc a tak.Tak si šáhněte do svědomí a mějte i ty hlavy vašich přítelkyn radši.
ps.ten přeplácanej design nemusí každýmu vyhovovat,ale doporučuji je vidět na živo.sou moc pěkný i když ne hned od začátku
inkvizitorr (Administrator) 29.01.2007 21:58:41 Offline |
Jsem ted v UK a mam moznost asi za 85 liber poridit helmu Scorpion Exo-700. Nevite o tech scorpionech neco? Je to fibrglas, vypada docela dobre. U louise na strankach maji docela dobry nahledy. Diky
http://www.racevisors.co.uk/index.cfm/v … e/H-SCO-EX
http://www.louis.de/_209593bacf49260530 … _gr=204588
tohle je sice krapet levnější a kvalita bude možná taky někde v horoucí prdeli (teda ve srovnání s těma lazerkama apod), ale bere mě ten design
nevíte někdo něco o téhle UVEX BOSS 530 SPORT, je teď u Louise v akci za 99,- éček.
http://www.louis.de/_206074ff977240c235 … _gr=204513
slugi: kde maj toho warriora ve slevě??? sháním něco pro batůžek..........
Vostrý Ondřej (Člen) 31.01.2007 18:19:30 Offline |
koupil jsem za sedmičku AGV pro-GP a max.spokojenost.mam ji i v barvě a neměnil bych.Můžu všem vřele doporučit
Já ma dilema jak sviň
Nevim,kterou si mam vybrat
Ve výběru jsou:
Marushin TNT 888NX
HJC FG-14 (ta je tak o 2 litry dražší)
AGV Stealth
Všechno už je to nějakej komposit a všechny se mi zdají na kebuli ok...
To Vostrý:Kde jsi tu Pro-GP sehnal tak levně??
PURE NAKED BIKE!
Vostrý Ondřej (Člen) 02.02.2007 18:25:27 Offline |
Bylo to v Praze v Bělohorský ulici.Najdi si www.cagiva.cz a najdi si to tam.Fakt super helma ze ještě lepší peníz.Ale nevim jestli už je zase nemaj za 11ku.Já ji kupoval prvního ledna a fakt se tam na ně pomalu stála frrönta,protože měli 30% na ně právě slevu.Vyprodávali starý barevný motivy roku 2006.
Newtton psal:nevíte někdo něco o téhle UVEX BOSS 530 SPORT, je teď u Louise v akci za 99,- éček.
http://www.louis.de/_206074ff977240c235 … _gr=204513
Mám, ale jenom od podzimka. Zpracování vypadá dobře. U nás původní cena 6800,- takže za stovku evropskejch i s kouřovým hledím je to pohádka. Předtím jsem měl GP-1 od AGV, takže 530sport je teď pro mě jako hi-tec uvidíme jak o sezoně.
Strýcfajtr !!!
Vostrý Ondřej psal:Bylo to v Praze v Bělohorský ulici.Najdi si www.cagiva.cz a najdi si to tam.Fakt super helma ze ještě lepší peníz.Ale nevim jestli už je zase nemaj za 11ku.Já ji kupoval prvního ledna a fakt se tam na ně pomalu stála frrönta,protože měli 30% na ně právě slevu.Vyprodávali starý barevný motivy roku 2006.
...asi pred rokem a pul jsem za ni dal 10 tisic, a to jsem mel slevu tfuj
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
Stránky: 1