Nejsi přihlášen
LosBanditos (Člen) 15.05.2008 19:00:08 Offline |
Dunlop Sportmax Roadsmart
Takže rošťáci,
jak se tu řešili ty gumy. Jestli pirelka, conti, miška atd. Toto je vítěz. Přeložil jsem článem ze spopčáckého časopisu motociclo.
Chemické složení směsi nového roadsmartu je založeno na kombinaci nových polymerů, ještě jemnějšího plnidla(sazí) a zázračné siliky, která výrazně zlepšuje přilnavost na mokré vozovce. Silika pochází z automobilových pneumatik, kde začala být před lety přidáváná do zimních plášťů, protože zlepšuje vlastnosti i při nízkých teplotách. Stavba kordu roadsmartu využívá moderní kombinaci KARBONOVÝCH TKANIN a ocelového nárazníku. Ve srovnání s jinými pneumatikami má profil při stejné výšce nižší boky a klenutější oblouk nežli mají běžné pneumatiky cestovní třídy. Tím bylo dosaženo větší plochy dotyku pneumatiky s povrchem vozovky při větších úhlech náklonu. Při rozdělení pásu měkčía tvrdší směsi a tvaru dezénu se vycházelo z předpokladu největšího mokrého náklonu 25°. V praxi totiž při vetším úhlu dochází k nestabilitě a tím i k 70% riziku pádu. Na suchém povrchupak zkušební jezdci běžně využívají náklon 45°. Povrch pneumatiky má tak od náklonu 25° do 45° měkčí směs a méně dezénový drážek , čímž stoupá přilnavost na suchém povrchu.
Takže pokud někdo řeší gumy jako já je řešil tak je to jasné, technologie jde kupředu a cena těchto gum je srovnatelná s konkuncí
LosBanditos adios !
LosBanditos (Člen) 15.05.2008 20:08:45 Offline |
Re: Dunlop Sportmax Roadsmart
nety psal:slyšeli jste reklamu prodejce pneu Dunlop, který má tento měsíc 30% zisk z roadsmartů
to jejedno kolik má na tom prodejce marži, protože ty výrobci těžko prodáš 4000 000kč měsíčně
LosBanditos adios !
LosBanditos (Člen) 15.05.2008 20:09:40 Offline |
SLUGI psal:... to je sice pěkný ale po zkušenosti s Osiho Diablama () měnit nebudu
myslíže že dunlop na nebo diabla super?
LosBanditos adios !
LosBanditos psal:SLUGI psal:... to je sice pěkný ale po zkušenosti s Osiho Diablama () měnit nebudu
...ano, máš to přesně, qualifiery na a diabla ok
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
LosBanditos (Člen) 15.05.2008 20:24:35 Offline |
osiris psal:LosBanditos psal:SLUGI psal:... to je sice pěkný ale po zkušenosti s Osiho Diablama () měnit nebudu
Kluci od nás z práce před tejdnem kupovaji Qualifiery RR a jsou z těch gum úplně hotový. Diabla jsou na tom cenově ako. Já stejně jezdím většinou ve dvou tak tyhle gumy pro mě nemají smysl ale stejně
LosBanditos adios !
LosBanditos psal:osiris psal:LosBanditos psal:myslíže že dunlop na nebo diabla super?
Kluci od nás z práce před tejdnem kupovaji Qualifiery RR a jsou z těch gum úplně hotový. Diabla jsou na tom cenově ako. Já stejně jezdím většinou ve dvou tak tyhle gumy pro mě nemají smysl ale stejně
já taky jedzim ve dvou.....no a na to, že seděla v týhle sezoně poprvé na motce, tak to zvládala na 1 a pryže též
Nikdo není dokonalý, i hovno má své mouchy.
JIRKASILVER (Člen) 15.05.2008 20:33:56 Offline |
Kelly chválil Dunlop sportmax Qualifier jsou fakt super.
180/55 ZR17 za 3193 kč dnes dorazily s PPL.
melounoj: teď mám jen 190ky, ale připomeň se mi, zase budou
jirkoj: jirko, však na jeho chválozpěv jsem dal a věř, že proti diablům je to nebe a dudy v neprospěch qualifierů
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
LosBanditos (Člen) 15.05.2008 20:57:50 Offline |
REX psal:LosBanditos psal:osiris psal:
...ano, máš to přesně, qualifiery na a diabla okKluci od nás z práce před tejdnem kupovaji Qualifiery RR a jsou z těch gum úplně hotový. Diabla jsou na tom cenově ako. Já stejně jezdím většinou ve dvou tak tyhle gumy pro mě nemají smysl ale stejně
já taky jedzim ve dvou.....no a na to, že seděla v týhle sezoně poprvé na motce, tak to zvládala na 1 a pryže též
a co že to jezdíš?
LosBanditos adios !
Já jsem s Qualifierama spokojenej, držej jako přibitý a už mám najeto cca 7000 KM. Větší výdrž od sportovní gumy nechci, lepěj jako kráva. Ovšem Diabla jsem nezkoušel
Chovejte se ke mě slušně, budu se k vám chovat ještě líp, chovejte se ke mě hnusně, budu se k vám chovat ještě hůř...
Já už ten zadek raději sundám, je to uprostře bez vzorku, gumy tam je ještě hafo, ale už se bojim. Ale litr by možná ještě dala. Předek vidím na desítku v pohodě.
Chovejte se ke mě slušně, budu se k vám chovat ještě líp, chovejte se ke mě hnusně, budu se k vám chovat ještě hůř...
LosBanditos psal:REX psal:LosBanditos psal:Kluci od nás z práce před tejdnem kupovaji Qualifiery RR a jsou z těch gum úplně hotový. Diabla jsou na tom cenově ako. Já stejně jezdím většinou ve dvou tak tyhle gumy pro mě nemají smysl ale stejně
a co že to jezdíš?
klasiku hadice ContiRoadPryže
se za ně stydím....že je má každej
Nikdo není dokonalý, i hovno má své mouchy.
Já letos přezul na Dunlop 220ST a jsem s nima spokojenej... i na mokru... nejsem žádnej střelec, ale občas se nechám strhnout a jedu je až k hranici možností a drží dobře... Myslím, že na bandasku solidní volba v poměru výkon/cena...
Když už v hlavě něco máte, snažte se to používat!
Ice psal:Já letos přezul na Dunlop 220ST a jsem s nima spokojenej... i na mokru... nejsem žádnej střelec, ale občas se nechám strhnout a jedu je až k hranici možností a drží dobře... Myslím, že na bandasku solidní volba v poměru výkon/cena...
D220 mám tedka na zadku a de to. Aspoň nemizí před vočima jako D208... Ten Roadsmart je tuším nástupce právě těch D220
Dřív bylo fšecko lepší... :-)
D220 mi na zadku klouže, ale jen občas ve velkých náklonech.
Vepředu mám road attack sport, vydržely cca.Kua zadek mi taky nikdy nevydrží dýl jak 5tis, jak jezdíte??? Já docela sportovně, ale že bych jel až takovou pilu se mi nezdá
"Lepší s Parkinsonem panáka rozlít,než s Alzheimerem zapomenout vypít"
LosBanditos (Člen) 16.05.2008 20:32:54 Offline |
VikecB12 psal:Ice psal:Já letos přezul na Dunlop 220ST a jsem s nima spokojenej... i na mokru... nejsem žádnej střelec, ale občas se nechám strhnout a jedu je až k hranici možností a drží dobře... Myslím, že na bandasku solidní volba v poměru výkon/cena...
D220 mám tedka na zadku a de to. Aspoň nemizí před vočima jako D208... Ten Roadsmart je tuším nástupce právě těch D220
to je nástupce spotmaxu
LosBanditos adios !
LosBanditos psal:VikecB12 psal:Ice psal:Já letos přezul na Dunlop 220ST a jsem s nima spokojenej... i na mokru... nejsem žádnej střelec, ale občas se nechám strhnout a jedu je až k hranici možností a drží dobře... Myslím, že na bandasku solidní volba v poměru výkon/cena...
to je nástupce spotmaxu
Jo,ale jakýho. U Dunlopu se skoro každá(možná ůplně každá,nevím přesně) silniční guma jmenuje Sportmax. Já tam mám vzadu napsaný "Sportmax 220ST"
Dřív bylo fšecko lepší... :-)
V pátek jsem byl STK a jelikož jsem měl předek na ho....tak jsem byl ještě ráno přezout pryž na D Roadsmart.....Dnes jsem dal prvních 200 km a myslím, že bude na cestovně sportovní poježdění bude dobrá...Dnes jsem je zajížděl tak jsem to moc nedrtil, ale to příjde
2 Osi: já jezdím na B12 už druhou sezonu Qualifier a mám z ní při jízdě velmi dobrý pocit. Zdá se že ani moc neubývá. Nejezdím tedy žádnou pilu, ale zase tak moc to nešetřím.
Pokud nad ní , co konkétně ti vadí ? Podle jakých kritérií gumy posuzuješ?
Honza
To Zdenda - měl jsem diabla po koupi, funglovky. Zadek 6500 a žádná pila, kraje by zvládly ješte tak polovinu toho čísla (holt jsem se zajížděl ) a předek jsem měnil taky a tam byl tak půl až třetinovej vzorek..
Ale jak říkám, žádná pila
Bandit 4EVER!!!
Zvláštní, moje motyka je na Qualifírech v zatáčkách klidná. A to dřu padákama i stupačkama. Ostatní si taky nestěžují. Na autobusu se holt chová jinak, je to možný proč by ne.
Njn, asi nejsem takovej profík, mě vyhovuje, neklouže a drží. Kluci co tu od nás lítaj a zkoušeli už spoustu gum jsou taky spokojený. Je ale fakt, že Diabla jsem nezkoušel no
Zdenda psal:Zvláštní, moje motyka je na Qualifírech v zatáčkách klidná. A to dřu padákama i stupačkama. Ostatní si taky nestěžují. Na autobusu se holt chová jinak, je to možný proč by ne.
dyk jo prosimte,osi ma jebku a ta se mu kroti a skace jak koza
kdyby mel poradnou motorku jako my,tak by gumy nemusel resit a moh by mit vzadu klidne puk jako ja
...sam mezi jebkarema...
LosBanditos (Člen) 19.05.2008 19:04:46 Offline |
Marián psal:Zdenda psal:Zvláštní, moje motyka je na Qualifírech v zatáčkách klidná. A to dřu padákama i stupačkama. Ostatní si taky nestěžují. Na autobusu se holt chová jinak, je to možný proč by ne.
kdyby mel poradnou motorku jako my,tak by gumy nemusel resit a moh by mit vzadu klidne puk jako ja
Nezlob se na mě ale to je fakt pičovina co s napsal. Fakt nic ve zlém
LosBanditos adios !
Bridgestone 015 teď poprvé - vyzkoušeny na suchu i při odjezdu z masofky na cestě něžně zkrápěné kapičkami hezoučkého, miloučkého deštíku - lze jen doporučit no né?No ano!
Autor je zatvrzelý konzervativec a hrdý chachar, který je paličatě přesvědčen, že Baník je king a patří do Slezska, ne na Moravu!
LosBanditos psal:Marián psal:Zdenda psal:Zvláštní, moje motyka je na Qualifírech v zatáčkách klidná. A to dřu padákama i stupačkama. Ostatní si taky nestěžují. Na autobusu se holt chová jinak, je to možný proč by ne.
kdyby mel poradnou motorku jako my,tak by gumy nemusel resit a moh by mit vzadu klidne puk jako jaNezlob se na mě ale to je fakt pičovina co s napsal. Fakt nic ve zlém
nezlob se na me,ale nez neco napises,tak taky trosku premejslej o vyznamu jiz napsaneho.fakt nic ve zlem
...sam mezi jebkarema...
Jarken psal:Bridgestone 015 teď poprvé - vyzkoušeny na suchu i při odjezdu z masofky na cestě něžně zkrápěné kapičkami hezoučkého, miloučkého deštíku - lze jen doporučit no né?No ano!
Ta 015 je tvrdší než 014 nebo je ještě měkčí? mám 014 vepředu a chtěl bych tam o chlup tvrdší gumu protože mi zadek vydržel víc než předek...
Jarken psal:Fík :
Bych si tipnul, že 015 je měkčí než 014
to to ti kreténi nemůžou čislovat podle tvrdosti kdo se v tom má vyznat...
Mno nevim mam Qualifry,najeto asi 3000km,a prekvapili me,ze drzi nadherne,ale ve dvou pri brzdeni v zakrute zacne predek kroutit,az jsem se lek,myslel jsem ze to bude malym predpetim,tak jsem pritvrdil,ale dela to stale.Musi se na ne asi klidnejc
Männer sind primitiv,aber glücklich!
Jsem ted v Rajchu u kamose,sme v nedeli obouvali na jeho masinu roadsmart,nevypada zle,uvidime koli mu vydrzi.Akorat to pocasi,vcera jakz takz,dnes chcije,ty cesty tady,je to bozi,sedme nebe!
Männer sind primitiv,aber glücklich!
Jezdím na Avonech
Už druhou sezonu jsem je oblíknul. První sezona skoro 10000 km a kraje zůstali v poho. V zádu Avon Storm a v předu Avon sport. Jsem s nimi max. spokojenej. Dobrá cena a dobrá výdrž.
Jezdím tak, abych dojel!
Fik-B6S psal:Jarken psal:Fík :
Bych si tipnul, že 015 je měkčí než 014to to ti kreténi nemůžou čislovat podle tvrdosti kdo se v tom má vyznat...
jasný, ono by pomohlo kdyby bylo značení Bridgestone měkoučká, hodně měkká, středně měkká, málo měkká, střední, málo tvrdá, středně tvrdá, hodně tvrdá, nejtvrdší
ale jak říkáš, systém nějakej pro uplný neznalce by se hodil
Bandit 4EVER!!!
vlada1200 psal:Jezdím na Avonech
Už druhou sezonu jsem je oblíknul. První sezona skoro 10000 km a kraje zůstali v poho. V zádu Avon Storm a v předu Avon sport. Jsem s nimi max. spokojenej. Dobrá cena a dobrá výdrž.
a kolik si za ně dával?
A ted sem si vzpomněl jak jsi chtěl ten zvuk, tak je na FTP v mojí složce
Bandit 4EVER!!!
Stránky: 1