Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Technická poradna » Po jízdě nechytne

VikecB12 (Člen)
28.02.2008 15:31:16

Po jízdě nechytne

Čau,mám takovej menší problém,sice s endůrem,ale příčina může být stejná jako na jinejch motorkách... Mám KLR650,studená chytne krásně,nasednu ujedu 20km pořát jede perfektně,ale jak to vypnu,už nechytne.Na roztlačení chytne hned,na startér ne,přitom startér točí dobře.Skoušel sem aji jinou baterku,nic.Po pulhodince zase mormálně chytne. Svíčka nová.Karbecem to nebude,neulívá se to a jede nádherně bez cukání.Napadla mě indukční cívka,je hnedka nad motorem a po jízdě je uplně horká. A přitom když to nechce chytnout,tak to nehází jiskru,nebo jenom občassmile2 Nestalo se to někomu,že mu nefachčila indukčka po zahřátíhelp

Dřív bylo fšecko lepší... :-)
K.a.s.y.m. (Člen)
28.02.2008 15:42:50

Re: Po jízdě nechytne

VikecB12 psal:

Čau,mám takovej menší problém,sice s endůrem,ale příčina může být stejná jako na jinejch motorkách... Mám KLR650,studená chytne krásně,nasednu ujedu 20km pořát jede perfektně,ale jak to vypnu,už nechytne.Na roztlačení chytne hned,na startér ne,přitom startér točí dobře.Skoušel sem aji jinou baterku,nic.Po pulhodince zase mormálně chytne. Svíčka nová.Karbecem to nebude,neulívá se to a jede nádherně bez cukání.Napadla mě indukční cívka,je hnedka nad motorem a po jízdě je uplně horká. A přitom když to nechce chytnout,tak to nehází jiskru,nebo jenom občassmile2 Nestalo se to někomu,že mu nefachčila indukčka po zahřátíhelp

Tak předně indučka bejt horká nesmí....maximálně muže být teplá zahřátím od motoru jestli je fakt horká a nehází jiskru tak je špatná....další varianta je ,že máš moc bohatou směs a to tak ,že hodně...to by vypadalo na zasekles sytič nebo se v karbecu někdo hrabal....Ale jak píšeš ,že nehází jiskru a svíčka je dobrá tak to bude v idukčce. :)

:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Kelly01 (Člen)
28.02.2008 15:45:57

KLR se startuje pouze studená..

Máš to v manuálu...

God Save The Queen!
VikecB12 (Člen)
28.02.2008 19:15:45

K.a.s.y.m. psal:
VikecB12 psal:

Tak předně indučka bejt horká nesmí....maximálně muže být teplá zahřátím od motoru jestli je fakt horká a nehází jiskru tak je špatná....další varianta je ,že máš moc bohatou směs a to tak ,že hodně...to by vypadalo na zasekles sytič nebo se v karbecu někdo hrabal....Ale jak píšeš ,že nehází jiskru a svíčka je dobrá tak to bude v idukčce. :)

Indukčka je horká proto,že je namontovaná asi 2cm od hlavy motoru. V karbecu to nebude,vážně šlape jak hodinky. Sytič mě taky napadl,rozdělal sem ho jestli nezůstává seklej a je ok. Kdyš sem vytáhl tu novou svíčku,tak byla krásně cihlová.

K.a.s.y.m. (Člen)
28.02.2008 19:23:59

VikecB12 psal:
K.a.s.y.m. psal:
VikecB12 psal:

Indukčka je horká proto,že je namontovaná asi 2cm od hlavy motoru. V karbecu to nebude,vážně šlape jak hodinky. Sytič mě taky napadl,rozdělal sem ho jestli nezůstává seklej a je ok. Kdyš sem vytáhl tu novou svíčku,tak byla krásně cihlová.

No jestli máš možnost pujčit si někde jinou tak to udělel a zkus to projet..těžko se radí když to člověk přímo nevidí..ale podle toho co jsi psal je ta cívka víc než pravděpodobná....cívky na teplo trpí víc než dost zvlášť když jsou špatný..teoreticky by ti měla posloužit i cívka ze škodovkysmile1 aspoň na vyzkoušení.

VikecB12 (Člen)
28.02.2008 19:30:45

zítra vymontuju cívku z DRka,sice je na dvě svíčky,ale na vyzkoušení by to mohlo jítidontknow

K.a.s.y.m. (Člen)
28.02.2008 20:33:20

VikecB12 psal:

zítra vymontuju cívku z DRka,sice je na dvě svíčky,ale na vyzkoušení by to mohlo jítidontknow

Já si myslím,že určitě jo.smile1

Ondráš (Člen)
01.03.2008 08:50:46

Tohle mi dělal ficht... Vyměnil jsem svíčku a bylo to dobrý (pak ale zase nechtal studenej).smile1

Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
VikecB12 (Člen)
01.03.2008 08:57:50

Ondráš psal:

Tohle mi dělal ficht... Vyměnil jsem svíčku a bylo to dobrý (pak ale zase nechtal studenej).smile1

svíčka je tam nová......
Jak přestane chcat,tak to pudu skusit s jinou indukčkou a uvidím,snad to bude OK.

VikecB12 (Člen)
01.03.2008 15:58:14

Tak indučkou to nenísmile2 Jak se to zahřeje a chcípnu to,tak už nejde šťáva do cívky,ale při roztláčení joidontknow Už fakt nevím na co se podívatsmile2

Ondráš (Člen)
03.03.2008 07:52:55

Přesně... To samé fichtl...
Já tu svíčku měnil, když se motor ohřál... Ne že jsem jí vyměnil a pak to šlo. Na start jednu a když se to ohřálo tak druhou. Ale to jsem byl ještě mladej cvok (teď jsem mladej vocasbigsmile) a dokonce jsem si připadal drsně, když jsem před kamarádama měnil svíčku... Jako že jsem mechanik jako svině.bigsmile

Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
K.a.s.y.m. (Člen)
03.03.2008 08:52:32

VikecB12 psal:

Tak indučkou to nenísmile2 Jak se to zahřeje a chcípnu to,tak už nejde šťáva do cívky,ale při roztláčení joidontknow Už fakt nevím na co se podívatsmile2

Jak se to ohřeje tak nejde šťáva do cívky? to je fakt divný..to budeš muset jít po elektrice a prostě hledat.

Kelly01 (Člen)
03.03.2008 09:22:27

Rada nad zlato...smile1

God Save The Queen!
VikecB12 (Člen)
03.03.2008 09:46:50

Ted to du ještě jednou rozdělat a du hledat.Pod nádržou už je akorát "CDIčko a jakási cívka,takže jiná věc už by se zahřívat neměla. Jestli na to nepříjdu,tak už na to seru a bude se s tím holt jezdit tak jak to je a na benzínkách po tankování dělat pauzičky alá Lůzr(cigáro,bageta,cigáro,kafe,cigáro a jet)bigsmile Pak to krásně chytnegoodsmile1

K.a.s.y.m. (Člen)
03.03.2008 10:02:07

Hele zkus ještě projít kabelový spojky a domačkat je nadoraz...je totiž možný,že se teplem povolí ty plasty a kablík nepatrne povyjede a nemá to kontakt a nebo je nějaký kontakt opálený a nemusí to být ani vidět....je pak možný že jak jí roztlačíš a hupneš na ní tak se to zatřese a spojí to požadovaný okruh....je to možná kravina,ale za zkoušku nic nedáš.

Kelly01 (Člen)
03.03.2008 10:06:06

Vikec
A co nějaký relátko co teplem nedržísurprised

God Save The Queen!
VikecB12 (Člen)
03.03.2008 10:21:46

No práve bych to taky viděl na nějakej špatnej kontakt,protože kdyš to chytne na roztlačení,tak nespotřebovává šťávu startér a tudíš se ten proud přes horší kontakt "prodere",ale v moment kdy točím startérem tam de té šťávy míň a su v pussy Kostky sem porozpojoval,prostříkl a furt nicsmile2

K.a.s.y.m. (Člen)
03.03.2008 10:24:35

VikecB12 psal:

No práve bych to taky viděl na nějakej špatnej kontakt,protože kdyš to chytne na roztlačení,tak nespotřebovává šťávu startér a tudíš se ten proud přes horší kontakt "prodere",ale v moment kdy točím startérem tam de té šťávy míň a su v pussy Kostky sem porozpojoval,prostříkl a furt nicsmile2

Na starteru nebo někde na cestě k němu bude určitě relé tak zkus to...to bejvá v ass bo jsou přes něj dost velký proudy.....jestli je to nějaká stará mašina je to možnost.

Kelly01 (Člen)
03.03.2008 10:34:54

Pusť to do startru napřímo a zahřej..

God Save The Queen!
K.a.s.y.m. (Člen)
03.03.2008 10:38:50

a nebo napřímo...taky možnost.

Kelly01 (Člen)
03.03.2008 10:44:40

A to nejsem elektrikář,ale tester se selským rozumemevil

God Save The Queen!
K.a.s.y.m. (Člen)
03.03.2008 10:48:06

Kelly01 psal:

A to nejsem elektrikář,ale tester se selským rozumemevil

Já taky ne...ale u motorky mě to nějak nedoklaplo u auta bych to dělal automaticky...holt s věkem roste zkušenostbigsmilebigsmilebigsmile

VikecB12 (Člen)
03.03.2008 10:52:58

Taky sem si říkal že to frknu napřímo,ale ta civka ke startéru nemá nic společnýho se zahřátím,ta je uplně mimo ale skusím to.

K.a.s.y.m. (Člen)
03.03.2008 11:03:47

Ještě dotaz...co ja ta jakási cívka co jsi psal ,že tam ještě je pod tou nádrží???zkus zjisti co to je aby jsi pak nerozebral celou moto a nebylo to tohle.některý motory mívají něco jako posilovače jiskry pro svíčku....jen nápad.

VikecB12 (Člen)
03.03.2008 16:38:48

Tak,doted sem se v tom vrtal.Tá "cívka" je asi relátko na spínání ventilátoru.Poviměňoval sem pár konektorů u baterky a pojistek co se mě moc nezdáli a šel sem to projet.Po jízdě opět nechytla,skusil sem to aji napřímo propojit klíčem u cívky od startéru,motor točil jak zběsilej,ale ani neblaflapussyheadshake

mr.BSE (Člen)
03.03.2008 19:59:43

cece,kamosovi neco podobnyho dela Vstrom.... je to nejspis CDIckem... aspon u nejbad

Second Class Citizen
1130 Café Racer
K.a.s.y.m. (Člen)
04.03.2008 07:24:26

VikecB12 psal:

Tak,doted sem se v tom vrtal.Tá "cívka" je asi relátko na spínání ventilátoru.Poviměňoval sem pár konektorů u baterky a pojistek co se mě moc nezdáli a šel sem to projet.Po jízdě opět nechytla,skusil sem to aji napřímo propojit klíčem u cívky od startéru,motor točil jak zběsilej,ale ani neblaflapussyheadshake

No tak to už je docela překerka....v zásadě už to muže dělat asi jen to co píše Mr.šílená kráva...protože jiná součástka která by se dala ovlivnit teplem tam není.
Ted máš v podstatě několik variant....používat na ježdení Lůzrův styl(cígo,kafe,cígo...atd.)nebo si to CDI někde nejdřív půjčit,a nebo ho rovnou kopit a doufat ,že je to tim.

VikecB12 (Člen)
04.03.2008 08:31:26

No uvidím,zatím mě to žíly netrhá,koupil sem to mladé na naučení. Bandita mám v cajku,takže já mám na čem jezditbigsmile

VikecB12 (Člen)
06.05.2008 21:40:27

Tak nakonec to přecejenom bylo CDIčko. Už je tam Ignitech a šlape jak hodinkygood

petrboy (Člen)
07.05.2008 22:44:37

Našteluj si otáčky , možná je tam jen problém. Protože za studena chyta na syttič...   !!!!

XJelen (Člen)
15.06.2008 17:18:00

VikecB12 psal:

Tak nakonec to přecejenom bylo CDIčko. Už je tam Ignitech a šlape jak hodinkygood

Moclipak to stálo?help
nejspíš je budu potřebovat taky.
Stačí jim číslo stávajícího CDI, nebo potřebujou to starý?

Strýcfajtr !!!
KOVAL (Člen)
15.06.2008 20:27:03

v Ignitechu stačí říct typ motorky a rok výroby,nic víc pokud je to běžná motorka tak ti dodaj CDI s přímo konektorem pasujícím do motorky místo origo jednotky..
jinak CDI na B12 01- mám doma kdyby někdo potřeboval,funkční..

XJelen (Člen)
15.06.2008 20:41:58

KOVAL psal:

...jinak CDI na B12 01- mám doma kdyby někdo potřeboval,funkční..

A to už bude jenom na jeden konektor že?help
u 00 je to na dva

Strýcfajtr !!!
VikecB12 (Člen)
15.06.2008 22:17:24

To zápalko vot Ignitechu mě stálo na tu KLR 3500kč. Akorát se mě trochu votočila funkce spínače na spojkové páčce,kdyš ju zmáčknu,tak netočí,pustím tak točí. Asi ten spínač uplně vyřadím a bude pokoj,nějak si nerozumí s tím zápalkem. Jinak zatím šlape jak hodinky,ale de z domu...Nástupce bude nejspíš DR-Z400 s dvouma sadama ráfkůgoodsmile1

mr.BSE (Člen)
16.06.2008 10:40:03

nebo sezen rozpinaci kontank, misto spinaciho a nabastli to tamgood

Second Class Citizen
1130 Café Racer

Board footer

W3C XHTML 1.0 W3C CSS