Nejsi přihlášen
osi-kovale pomóóóóóóóóóóccc (indikátor řazení)
hoši prosím,zase ktomu indikátoru rychlosti,máme to zapojené,testpřipojení je taky v pořádku ,ale když nastavíme podle toho návodu ty rychlosti,tak pak když to zkoušíme jak to funguje hodím tam 1rychlost tak se rozsvítí 1to je v pohodě,ale třeba u čtverky nebo pětky nebo šestky to začne problikávat a skákat tam různé číslice chvilku pětka, pak zase šestka,dám za šest,a chvíli svítí šestka pak zase pětka...proč? jak jste ty rychlosti štelovali na stojanu nebo nějak za provozu???
Editoval osiris (16.06.2008 18:09:34)
když to jede,je to OK
Re: osi-kovale pomóóóóóóóóóóccc (indikátor řazení)
...hele já tvrdím, že je to špatným (nekorektním) signálem z některýho ze snímačů i přes tu slavnou samodiagnostiku, koval oponuje že je to uhrkanou dvouválcovou polomrdkou, ale tobě to evidentně nefunguje ani na vyhlazeným čtyřválu
...já jsem kdysi nešetřil a koupil plnohodnotnej engear (bez slavný samodiagnostiky) a šlape jak hodinky - jen to barevný značení v manuálu bylo úplně na hovno, takže zapojení bylo z říše snů
...nastavíš to v pohodě na stojanu, bez vytáčení, skáče to tam okamžitě, jen u posledního kvaltu je potřeba to podržet o cca 5 sekund dýl (pozor ! to mluvím o engearu, ne vo tý vopičárně se samodiagnostikou )
...vyzkoušej to (jestli správně chápu, že kvalty už máš navolený) projet po svejch, ne na stojanu, tam se nějaký probliknutí uklidní (zase o engearu, mě teda problikne tak max. na půl vteřiny někdy něco, přičítám to ale vlivu spojky, po rozpojení spojky to okamžitě naskočí do správnýho stavu - udělá to tak ale max. na dvojku)
...pak je ještě jedna možnost, je to nemocný a nebo to stojí za hovno
ps: jistě to ale doladit musí !!! jít
pps: jo a nadpisy piš normální jedna
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
už jsme to několikrát (tak pět krát) dělali znovu,a i jsme to projeli,a vždy u nějaké rychlosti to přeblikávalo!!! oni tam píšou že by jse to mělo štelovat za jízdy a né na stojanu,ale jak to chcou kuva dělat za provozu abych na to furt čuměl!!
když to jede,je to OK
zdenek 1 psal:hoši prosím,zase ktomu indikátoru rychlosti,máme to zapojené,testpřipojení je taky v pořádku ,ale když nastavíme podle toho návodu ty rychlosti,tak pak když to zkoušíme jak to funguje hodím tam 1rychlost tak se rozsvítí 1to je v pohodě,ale třeba u čtverky nebo pětky nebo šestky to začne problikávat a skákat tam různé číslice chvilku pětka, pak zase šestka,dám za šest,a chvíli svítí šestka pak zase pětka...proč? jak jste ty rychlosti štelovali na stojanu nebo nějak za provozu???
Potvrzuju co psal Zdeněk nastavovali jsme to podle postupu tak jak to má být (nenastavovali jsme ledku kdy se má přeřadit ale jen ukazatel kvaltu) nastavením to proleze uloží se to ale pak když jsem to zkoušeli tak se to od trojky výš nění schopno rozhodnout(od te trojky to není pravidlem). asi něco děláme blbě při nastavování ale nevíme co. v návodu je napsáno nastavujte za jízdy ale to není kde leda na dálnici být za kokota ale to je dost o hubu...
jak jste to nastavovali vy? vím že to bude podle značky ale v jakých zhruba otáčkách jste to nastavovali? připadalo nám že při každém nastavování to chtělo jiné otáčky...
každá rada k tematu bude vítána...
Osi ta diagnostika je jen o tom že zkusíš jestli tam jde signál o ničem jiným...
mě s míš připadá že to je o dost citlivější než budíky protože i když se točilo v požadovaných otáčkách tak sem tam ta ledka která otáčky označovala problikávala ale to jak kdy...
kdyby byla jistota že ten engear pujde...
...jen můžu zopakovat, origo engear od starlane= žádnej problém na stojanu, není nutný vytáčet, pobere to stejně při 2000 jako při 9000, učí se to okamžitě bez prodlevy, jen poslední kvalt trvá zmíněnejch 5 sekund než se celá operace dokončí a uloží
...stejně tak to jde u engearu nastavit i za jízdy, protože se navolí počet kvaltů na místě a pak už po rozjetí se to opět učí samo, po zařazení vyšší rychlosti okamžitě rozpoznává a blikáním požaduje další vyšší rychlost, na kterou čeká tak dlouho dokud ji nedostane, takže při provozu na silnici to lze i bez sledování displeje
...zkuste použít fígl na stojanu, při učení problémovejch vyšších rychlostí přimáčkněte zadní brzdu, kolo získá vodpor, točí se pomalejc a ten "samodiagnostik" se s tím nebude tak rvát ve vysokejch točkách zad. kola, což mu asi dělá problém rozpoznat bez uvedenýho vodporu
osiris psal:...já vím že ta samodiagnostika je na to co píšeš, ale ten chytrolín už nepozná jestli signál není pomrvenej
kdyby se to dalo zkusit na jiný mašině ale já mám stejnej model...
a tím jak jsi napsal že engear pozná kvalt při učeni už od 2000 jsi mě nepotěšil ta potvora si žádá takovejch 6000...
jinak ještě jeden dotaz:
ten indikátor asi bude citlivější než budíky co?
teoreticky by asi mohl jít do budíků nějaký nedobrý signál a ony by to ani nepoznaly a ukazovaly by dobře nebo je to blbost?
zdenek 1 psal:no vidíš fildo,ta zadní brzda nás nenapadla!
tak pozvi Jendu a on ti to přibrzdí ať je to pod zátěží... zkusit se to može
zdenek 1 psal:ja to jedu vyzkoušet seštelovat na cestě!!
tak dej pak vědět...
kurva dva krát jsem to dělal a furt to stejné! dokonce podruhé jsem musel jet na šestku 7500otáček aby se ta šestka uložila,jebu na to odmontuju to a posílám mu to zpět!!! jen doufám,že dodrží slovo,a pošle zpět prachy
když to jede,je to OK
To taky miluju takovy bazmekty je to pekne na teda
Banditatom (Člen) 16.06.2008 19:43:31 Offline |
jo jo zdenoj ser na fičury taky řadím jak debil furt sedmičku osmičku devítku atd... to potom nejní žádná prdel když máš všude elektroniku
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
Banditatom (Člen) 16.06.2008 20:02:59 Offline |
když ti bude borec dělat trable zavolej v davu je síla
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
vorel psal:mi to ukazuje jak z praku
ty máš jebku a ne mašinu
zdenek 1 psal:no uvidím jak dopadnu,když tak zkusím ten co má osi,ale zase mu nepasovaly ty barvy drátů,tak nevím...
...to se dá dohledat (v podstatě šlo o to, že oni měli u jednoho vedení označenou barvu, která byla správně, ale jen od čidla ke svorkovnici ve světle, ale to že puňtikatý inženýři v suzuce dali ze svorkovnice k budíkům barvu jinou už nezohlednili - to je ale v podstatě fuk, protože co vím, tak to nesedí bez chyby snad u žádnýho stroje)
osiris psal:zdenek 1 psal:no uvidím jak dopadnu,když tak zkusím ten co má osi,ale zase mu nepasovaly ty barvy drátů,tak nevím...
...to se dá dohledat (v podstatě šlo o to, že oni měli u jednoho vedení označenou barvu, která byla správně, ale jen od čidla ke svorkovnici ve světle, ale to že puňtikatý inženýři v suzuce dali ze svorkovnice k budíkům barvu jinou už nezohlednili - to je ale v podstatě fuk, protože co vím, tak to nesedí bez chyby snad u žádnýho stroje)
Tak to leda svorkovnice někde pod nádrží na Sku vede svazek přímo pod nádrž....
asi si budu muset počkat na někoho kdo to prostě bude mít na té mojí máně,a pak to zapojit podle něho,protože těch nervů co mě to stálo....se divím,že na mě nikdo neposlal fízly,že jsem neustále překračoval limit decibelů hluku,a to dva dny!!!
když to jede,je to OK
zdenek 1 psal:asi si budu muset počkat na někoho kdo to prostě bude mít na té mojí máně,a pak to zapojit podle něho,protože těch nervů co mě to stálo....se divím,že na mě nikdo neposlal fízly,že jsem neustále překračoval limit decibelů hluku,a to dva dny!!!
letos už jsme unvestoval do mašiny moc teď už míním jen jezdit jinak bych do engearu šel...
kuci takhle teda,
von Onasis nemuže porád pochopit že u toho jeho čtyřválce není problém točit třeba na 5ku nebo 6ku ty 2000 otáček a to prostě u dvouválce NEJDE,prostě italskej dvouválec to NEPOBERE,prostě to začne chcípat a škubat řetězem,proto mám problém s nastavením. Jinak profíci to montujou na brzdě -teda jako na válci právě proto abys mněl v zátěži zadní kolo a né na prázdno na stojanu.
Jinak mám jinou značku než vy,já mám GEARTRONIC a kámoš ted kupoval nějaký to G.P.C nebo jak se to menuje z Bikerscrownu a montoval to na Horneta a naprogramoval to na stojánku hned na první pokus a fachá to.
Další věc je ta jak mněl Osiris problém že do svorkovnice šla jedna barva a dál co vedla jiná barva to nesedělo,malinká nápověda pro ty co nejsou líný přemejšlet,vono totiž u některý motorky je potřeba napojit třeba některej ze snímačů jinde než přímo u budíků,prostě jinde do kabelovýho svazku,zrovna některý modely bandasek to tak maj...
Jinak ještě něco pro ty který nejsou líný přemejšlet,vesměs VŠECHNY sůzy a polovička dalších japonskejch motorek mají UPLŇE STEJNÝ čidlo na snímání rychlosti,není vám divný že má vobyčejnej bandit uplně stejný čidlo jako Osirisova Gsx a přitom ten Starlane jemu funguje a vo Banditu všichni tvrděj že to na něj nejde zapojit?
A teda bych závěrem řek že máte fakt nekorektní signál ze snímače. Jako sice ta diagnostika ti nediagnostikuje chybu,což značí že k čidlu jsi připojen ale to čidlo pak začne podávat nekorektní informace v nějakejch otáčkách a proto to zlobí,prostě to jen třeba v tu chvíli pracuje s jiným nevhdným počtem impulzů a ta krabička to nezvládá,mněl jsem podobnej problém na tom dvouválci s tim snímáním rychlosti,kdy jsem ji sice snímal ale byl to nevhodnej počet impulzů.
...hele tak to zase né nedělej ze mě wola (většího než sem ) to asi chápu když píšu vo tý rozhrkaný polomrdce (to že je to divný jsem říkal už když jsme vo tom kecali a já ti řek že s engearem je to malina), nic to ovšem nemění na tom, že je to celý vo tom NEKOREKTNÍM signálu, což si nechtěl uvěřit ty ať ten pošaškovanej aparát má samodiagnostiku nebo ne prostě SIGNÁL, jak jsem tenkrát říkal, teda tvrdím já a tipuju
Co znamená nekorektní signál...
JAk povídá Koval že suzuki bude dávat snímače stejné do ruznejch motorek to je jasný tak by mě zajímalo proč je signál nekorektni?
ještě jednou kouknu do schematu ale nevím kde najít signál otáčkoměru...
kde je čidlo tachometru to vím...
Sice si nemyslím že v suzuki jsou takové nezkušení kokoti ale když koukneš do manuálu na GSF650 tak je tam označení budíku jako Tahometer a Speedmeter. Tachometer je v češtině jasný a Speedmeter je po překladu co? no hadejte ukazatel rychlosti a ejhle když se začněš v manuálu šťourat tak zjistíš že Tachometer je otáčkoměr...
neříkám že suzukáři jsou blbci ale kdo ví....
Nejsem mechanik ale nějak mi to nejde do hlavy...
no čoveče to já nemusim teda štourat v manuálu abych věděl že Tachometer je točkoměr a Speedmetr je rychloměr,to je takhle vodjakživa čoveče u japonskejch soudruhů...
nekorektním signálem jinak máme na mysli to že třeba počet půlzů který dodává tvůj bandit v místě připojení do tý krabičky je nevhodnej pro tu krabičku a krabička by chtěla dostávat třeba ty impluzy v jiným počtu například jako že jich má třeba málo nebo moc..
připojení otáčkoměru by nemělo bejt problém,tak se toho zas tolik vymyslet nedá jakým způsobem ta motorka snímá votáčky,já bych viděl problém v počtu impulzů od rychlosti v případě toho banďoura..
no,uvažoval jsem že si koupím jiný ukazatel,ale jak to tu čtu...koupil jsem si motyku pro radost,ale abych se jen nervoval a nespal a uvažoval jak to zapojit..to mrdám,nic.
když to jede,je to OK
Stránky: 1