Nejsi přihlášen
Re: teploměr
o jějakou pajádu mi vůbec nejde spíš naopak
prostě mi ta informace o teplotě schází na displeji je ještě hafo volnýho místa tak nevím proč to tam nevrazili
jinak supr stroj mám ho týden a zatím nadšení
předtím B600N
Představte si to ticho, kdyby lidé mluvili jen to, co vědí...
romas psal:o jějakou pajádu mi vůbec nejde spíš naopak
prostě mi ta informace o teplotě schází na displeji je ještě hafo volnýho místa tak nevím proč to tam nevrazili
předtím B600N
No tak já to řeším tak, že šáhnu na chladič. Když je horkej, tak je horkej i olej (v tvém případě voda). A jestli má 75 nebo 80 stupňů... To myslím neni podstatný. Pokud je to studený, tak se ti stejně rychleji neohřeje a pokud moc horký, tak se ti neschladí... Akorát budeš mít stres, že to nemá tu teplotu kterou by to mělo mít a budeš z toho vyplesklej. Když tam nemáš teploměr, tak to nevíš a máš o problém míň, ale připouštím, že se tím teploměrem může prodloužit péro. Né tak jako s R1 pičo, ale nějakej ten cenťák by to mohlo dát...
Můj názor.
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Před čtrnácti dněma jsem mladý kupoval GSR-o. Na to počitadlo kvaltů a teploměr jsem si rychle zvyk a když jsem si tenhle víkend koupil novou B1250, tak mi to tam chybělo. Vím, je tam kontrolka, ale když jsem měl B-12 s olejem, neřešil jsem to, ale ta voda by to asi mít měla...
.... vono to ňák dopadne ....
Ondráš psal:romas psal:o jějakou pajádu mi vůbec nejde spíš naopak
předtím B600NNo tak já to řeším tak, že šáhnu na chladič. Když je horkej, tak je horkej i olej (v tvém případě voda). A jestli má 75 nebo 80 stupňů... To myslím neni podstatný. Pokud je to studený, tak se ti stejně rychleji neohřeje a pokud moc horký, tak se ti neschladí... Akorát budeš mít stres, že to nemá tu teplotu kterou by to mělo mít a budeš z toho vyplesklej. Když tam nemáš teploměr, tak to nevíš a máš o problém míň, ale připouštím, že se tím teploměrem může prodloužit péro. Né tak jako s R1 pičo, ale nějakej ten cenťák by to mohlo dát...
Můj názor.
Na chladič bych šáhnul ale většinou mám kožený rukavice a v nich můžu hladit chladič jak chci ale teplotu opravdu nepoznám
romas psal:Ondráš psal:romas psal:o jějakou pajádu mi vůbec nejde spíš naopak
předtím B600NNo tak já to řeším tak, že šáhnu na chladič. Když je horkej, tak je horkej i olej (v tvém případě voda). A jestli má 75 nebo 80 stupňů... To myslím neni podstatný. Pokud je to studený, tak se ti stejně rychleji neohřeje a pokud moc horký, tak se ti neschladí... Akorát budeš mít stres, že to nemá tu teplotu kterou by to mělo mít a budeš z toho vyplesklej. Když tam nemáš teploměr, tak to nevíš a máš o problém míň, ale připouštím, že se tím teploměrem může prodloužit péro. Né tak jako s R1 pičo, ale nějakej ten cenťák by to mohlo dát...
Můj názor.Na chladič bych šáhnul ale většinou mám kožený rukavice a v nich můžu hladit chladič jak chci ale teplotu opravdu nepoznám
tak si je sundej
Je dobře, že jedu tak pomalu, protože možná jedu špatným směrem.
romas psal:To všichni necháváte motor ohřát na provozní teplotu před jízdou?
Nastartuji, po půl minutě stáhnu sytič, připnu bundu ke kalhotům, zapnu bundu, nasadím kuklu, helmu, levá rukavice a pak šáhnu jen tak pro kontrolu na chladič, kterej je teplej. Nasadím i druhou rukavici a vyjedu. První 2-3 kilometry to moc netočim (tak max. 4 tis.) a potom už jedu pilu.
Ikdyž necháš ohřát olej na provozní teplotu, tak aby se prohřál motor celej, tak to ještě chvíli trvá.
Nedělat z toho vědu.
K.a.s.y.m. (Člen) 18.06.2008 20:56:55 Offline |
jeden takovej postřeh s tímhle teploměrem...Když jsme se vraceli z Duhy tak se mi v dešti podle teploměru neohřál motor na víc jak 50 stupňů a i když je zima 0-10 stupňů tak se při normální jízdě motor ohřeje tak na 60....ten teploměr je fakt jen orientační.
prostě tak 5 km pohodička a pak už se dá jed normálně.
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Ondráš psal:romas psal:To všichni necháváte motor ohřát na provozní teplotu před jízdou?
Nastartuji, po půl minutě stáhnu sytič, připnu bundu ke kalhotům, zapnu bundu, nasadím kuklu, helmu, levá rukavice a pak šáhnu jen tak pro kontrolu na chladič, kterej je teplej. Nasadím i druhou rukavici a vyjedu. První 2-3 kilometry to moc netočim (tak max. 4 tis.) a potom už jedu pilu.
Ikdyž necháš ohřát olej na provozní teplotu, tak aby se prohřál motor celej, tak to ještě chvíli trvá.
Nedělat z toho vědu.
Když je ohřátý olej tak je prohřátý motor - ta teplota je opravdu stejná
Pleteš si to asi s vodou ta je opravdu ohřátá dřív než olej a tudíž i mechanika motoru!
No, přeci jen ten olej se ti ohřeje rychleji než zbytek (samozřejmě, že válce se hřejí nejdříve). Nezapomeň, ale že ten samý co máš v motoru, máš i v převodovce a i ta se pak musí ohřát na teplotu oleje... A to chvíli trvá než se to usadí.
K.a.s.y.m. (Člen) 18.06.2008 21:23:09 Offline |
Ondráš psal:No, přeci jen ten olej se ti ohřeje rychleji než zbytek (samozřejmě, že válce se hřejí nejdříve). Nezapomeň, ale že ten samý co máš v motoru, máš i v převodovce a i ta se pak musí ohřát na teplotu oleje... A to chvíli trvá než se to usadí.
výhoda je že převodovka není tak náročná na mazání jako třeba klika,že...a hlavně převodovka je v oleji přímo namočená
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Stránky: 1