Nejsi přihlášen
Led diody - pro elektronadané :-)
Našel by se někdo kdo by dokázal vysvětlit proč mi zhořely Led diody? Nastíním situaci. Měl jsem je na podsvětlení budíků na B6 98, dal jsem je tam v prosinci (po té co mi po roku zhořeli zase žárovky ) a od té doby jsem na motorce jel 4x, najel jsem cca 600km, no a v pátek jsem zjistil, že mě z celýho osvětlení svítí jen jedna ledka , tak jsem to kuchnul, proměřil a zjistil že tam nejde elektrika. Našel jsem vyoxidovaný spoj drátů pro osvětlení ve svazku k budíkům, to jsem spravil. Následně jsem zjistil, že mě dvě ledky nesvítí, prostě jsou v a tak se ptám jak mohli zhořet..?
jo a ledky jsou přímo na 12V s paticí T5
Re: Led diody - pro elektronadané :-)
PURE NAKED BIKE!
Meloun psal:
...a všim sis že je to ve vobyčejný a ne technický nebój to mám v merku
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
Ondráš psal:Tak přesný číslo ti neřeknu, ale předpokládám, že si napětí měřil i při chodu motoru.
Kolik si naměřil?
tak to jsem neměřil, jen jestli do toho teče šťáva, ale mám špatnou baterku, takže je tam spíš podpětí než přepětí, vím že mi to ukazovalo bez motoru se spuštěnýma světlama něco kolem 11V.
osiris psal:Georges psal:a tak se ptám jak mohli zhořet..?
...no že je sucho, hasiči maj dost výjezdů ;)
ahaaa
to že tady někdo splodí něco humornýho mě nevadí je to přece diskuze o možné příčině
Georges psal:Ondráš psal:Tak přesný číslo ti neřeknu, ale předpokládám, že si napětí měřil i při chodu motoru.
Kolik si naměřil?tak to jsem neměřil, jen jestli do toho teče šťáva, ale mám špatnou baterku, takže je tam spíš podpětí než přepětí, vím že mi to ukazovalo bez motoru se spuštěnýma světlama něco kolem 11V.
No, že máš v prdeli baterku a nedrží ti napětí neznamená, že ti do okruhu nemůže lézt přepětí pokud máš oddělanej regulátor. Taky jeden z důvodů jak sis mohl tu baterku oddělat.
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Ondráš psal:Georges psal:Ondráš psal:Tak přesný číslo ti neřeknu, ale předpokládám, že si napětí měřil i při chodu motoru.
Kolik si naměřil?tak to jsem neměřil, jen jestli do toho teče šťáva, ale mám špatnou baterku, takže je tam spíš podpětí než přepětí, vím že mi to ukazovalo bez motoru se spuštěnýma světlama něco kolem 11V.
No, že máš v prdeli baterku a nedrží ti napětí neznamená, že ti do okruhu nemůže lézt přepětí pokud máš oddělanej regulátor. Taky jeden z důvodů jak sis mohl tu baterku oddělat.
baterka umřela během zimy, do té doby bylo všechno v pohodě, takže si myslím že regulátorem to není. Každopádně skusím změřit kolik teče do těch budíků s novou baterkou za běhu motoru. Jen mě napadla úvaha, že vlivem zvíšenýho přechodovího odporu ve spoji drátů podsvětlení se k žárovkám (ledkám) dostával větší proud a ten mohl mít vliv na jejich umrtí, ale nechápu že umřely jen 2 a né všechny 4, ale jak řikám úvaha, nejsem elektrikář...
tak jsem to dneska změřil...nová aku banďáka natočila co by dup, sytič, otáčky cca 2-3 tis. a na baterce to dávalo kolem 16V a na podsvětlení to samý... Takže otázka zní, mám ten regulátor dobrej nebo ne???
Georges psal:osiris psal:...přebíjí ti
...nevím přesně, ale myslím že nějakejch 14 - 14,5 Vno to je super a jak se to opravuje?
ps: jinak díky za odpověď na mejl, máš u mě nebo
Second Class Citizen
1130 Café Racer
tak to se asi někdo posral... 6 tyček za takovej malej hajzl teda nedám... to je zlodějina!
www.partsdepot.cz
Stránky: 1