Nejsi přihlášen
zzzmrzlinar (Člen) 03.07.2008 12:33:52 Offline |
nejde elektrika POMOC PROSÍM
chci poprosit zkušené o pomoc, ráno jsem noumáně dojel na 6s2003 do práce a když jsem se chystal na oběd tak dám klíč do zapalování a nic se nestalo, nesvítí kontrolky, motor nic, prostě žádná elektrika. Nenapadá vás nějaká typická závada, nebo případně co a jak mám postupně kontrolovat, baterku jsem teda hned vyndal a hodil do skladu na nabíječku, ale tím to asi nebude.
K.a.s.y.m. (Člen) 03.07.2008 12:43:42 Offline |
Re: nejde elektrika POMOC PROSÍM
pojistka pod pravym krytem pod sedlem..pojistky vzadu u světla....zahejbat kabelama pod nádrží....baterku už jsi vyndal..dotaz...povolil jsi je lehce nebo byli dobře utažený.
pokud to po nabítí baterky a skouknutí pojistek bude pořád špantý tak ti pak nezbyde nic jinýho než jít po kabelech a hledat.
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
K.a.s.y.m. psal:pokud to po nabítí baterky a skouknutí pojistek bude pořád špantý tak ti pak nezbyde nic jinýho než jít po kabelech a hledat.
V tom případě přeji příjemný čtvrteční večer...
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
zzzmrzlinar (Člen) 03.07.2008 13:11:09 Offline |
K.a.s.y.m. psal:pojistka pod pravym krytem pod sedlem..pojistky vzadu u světla....zahejbat kabelama pod nádrží....baterku už jsi vyndal..dotaz...povolil jsi je lehce nebo byli dobře utažený.
pokud to po nabítí baterky a skouknutí pojistek bude pořád špantý tak ti pak nezbyde nic jinýho než jít po kabelech a hledat.
baterka šla povolit celkem lehce, ale ne zase že by jako byl volney šroub.
hele, a votocil jsi tim klickem v zapalovani? Vim,ze si budes rikat, ze prece nejses debil, ale jednou jsem podobnou situaci zazil - kamos mel pujcenyho citroena, tyden s tim jezdil a pak kdyz nas chtel svezt ze skoly,tak se nic nedelo, motor nevydal ani hlasku. Tak jsme se to pokouseli roztlacit, ale marne. Dostouchali jsme to az pred obchodni akademii, kde meli zrovna prestavku, takze pred skolou se vytvoril hloucek pubertalnich kravicek a strasne se hihnaly tomu, jak se s tim dreme. Toz kamos se rozhodl, ze nakoukne do motoru (rozumel tomu jen vo krapet vic nez ty kravky). Chvilku tam neco steloval, pak to znova zkousel nastartovat a furt nic. Uz me to nebavilo, tak jsem mu rek, ze to zkusim ja. Sednu za volant, votocim klickem, rozsvitej se kontrolky, votocim podruhe a auto naskocilo na drbnuti. Cumel na me jak na svatej vobrazek a prej, co jsem udelal. Tak jsem mu vysvetlil, ze nejdriv musej bliknout ty kontrolky a pak musi jeste jednou votocit, aby to startovalo. Chvilku se nad sebou zamyslel a pak priznal, ze se mu pri tom startovani vzdycky jen rozsvitily kontrolky.
Takze to byl dalsi pribeh meho zivota, ktery by se zde mohl nekomu hodit ...
I'm a loser baby, so why don't you kill me....
zzzmrzlinar (Člen) 03.07.2008 13:28:00 Offline |
no taky mě napadlo jestli to nebude nějaká úplná takhle podobně zacyklená kravina, ale klíčkem jsem točil noumáně, a to i opakovaně, takže zas takováto hovadina zas nebude
K.a.s.y.m. (Člen) 03.07.2008 13:30:05 Offline |
Loser psal:hele, a votocil jsi tim klickem v zapalovani? Vim,ze si budes rikat, ze prece nejses debil, ale jednou jsem podobnou situaci zazil - kamos mel pujcenyho citroena, tyden s tim jezdil a pak kdyz nas chtel svezt ze skoly,tak se nic nedelo, motor nevydal ani hlasku. Tak jsme se to pokouseli roztlacit, ale marne. Dostouchali jsme to az pred obchodni akademii, kde meli zrovna prestavku, takze pred skolou se vytvoril hloucek pubertalnich kravicek a strasne se hihnaly tomu, jak se s tim dreme. Toz kamos se rozhodl, ze nakoukne do motoru (rozumel tomu jen vo krapet vic nez ty kravky). Chvilku tam neco steloval, pak to znova zkousel nastartovat a furt nic. Uz me to nebavilo, tak jsem mu rek, ze to zkusim ja. Sednu za volant, votocim klickem, rozsvitej se kontrolky, votocim podruhe a auto naskocilo na drbnuti. Cumel na me jak na svatej vobrazek a prej, co jsem udelal. Tak jsem mu vysvetlil, ze nejdriv musej bliknout ty kontrolky a pak musi jeste jednou votocit, aby to startovalo. Chvilku se nad sebou zamyslel a pak priznal, ze se mu pri tom startovani vzdycky jen rozsvitily kontrolky.
Takze to byl dalsi pribeh meho zivota, ktery by se zde mohl nekomu hodit ...
mám návrh..sepiš tyhle historky a vydej to knižně nebo online..budu jeden z prvních kdo to přečtě
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
zzzmrzlinar (Člen) 03.07.2008 16:03:29 Offline |
tož sem vrátil baterku zpátky, a všechno dobrý, tomu fuct nerozumím, přece se to nemohlo vybít za 3 hodiny co to stálo venku, ani nevím jak, přece kdyby svitili světla tak nevyndám klíč, asi se závada projeví dříf nebo pozdějc znovu.
zzzmrzlinar (Člen) 03.07.2008 16:39:27 Offline |
mr.BSE psal:Zamykals rizeni?
mohls to prepnout jeste dal a zapnout parkovacky.
to mě taky napadlo, ale parkovačky by myslím nevyflákaly baterku takhle rychle, baterku mám silnou a v dobré kondici proměřeno
Smoula.koumak (Člen) 03.07.2008 19:30:11 Offline |
jj, aby nebyl nebyl Loser sám, nemáš vyplej ten červenej vypínač na pravé ruce? Bo to zase potrápilo mě
Bandit v lese :-))
Smoula.koumak psal:jj, aby nebyl nebyl Loser sám, nemáš vyplej ten červenej vypínač na pravé ruce? Bo to zase potrápilo mě
to ale svítí kontrolky normálně i když je vypnutý
Je dobře, že jedu tak pomalu, protože možná jedu špatným směrem.
Smoula.koumak psal:jj, aby nebyl nebyl Loser sám, nemáš vyplej ten červenej vypínač na pravé ruce? Bo to zase potrápilo mě
jj to znam , taky sem cumnel proc me to nechyta
ale on rikal ze se mu nerosvitilo nic tzn. no power ....
WD club member.
zzzmrzlinar psal:mr.BSE psal:Zamykals rizeni?
mohls to prepnout jeste dal a zapnout parkovacky.to mě taky napadlo, ale parkovačky by myslím nevyflákaly baterku takhle rychle, baterku mám silnou a v dobré kondici proměřeno
No já měl taky dobrou baterku a nevědomky jsem si to přepnul na parkovačky.Přišel jsem k bandasce za asi 2h a už jsem nenatočíl.
zzzmrzlinar (Člen) 04.07.2008 15:13:50 Offline |
šak sem taky teď kontakty dotáh fest, i když to asik vono nebylo protože předitm jsem baterku vyndal a vrátil a ani ťuk, možná ty parkovačky když říkáte že to za dvě hodiny klidně jde vyflákat, no zatím to kažodpádně jede, ale vod baráku se zas tak moc nevzdaluju, prostě abych tlačil tak do 50 kiláků
Tak se mi to taky stalo byl jsem u mladi cca po 2 hodinach jsem sel k motorce a uz jsem nenatocil... takze mi nezbylo nic jinyho nez motorku roztlacit myslel jsem si ze to bylo tema parkovackama.. (baterku jsem dobil) ale dneska se mi stalo znova ale pri jizde na krizovatce kde jsem musel zastavit a dat prednost tak behem cekani mi motorka chcipla a uz nenastartovala znova baterka vybita a znova roztlacovani.
"Jednou sem se dloubal v nose až mi tekla krev."
Vobi psal:Tak se mi to taky stalo byl jsem u mladi cca po 2 hodinach jsem sel k motorce a uz jsem nenatocil... takze mi nezbylo nic jinyho nez motorku roztlacit myslel jsem si ze to bylo tema parkovackama.. (baterku jsem dobil) ale dneska se mi stalo znova ale pri jizde na krizovatce kde jsem musel zastavit a dat prednost tak behem cekani mi motorka chcipla a uz nenastartovala znova baterka vybita a znova roztlacovani.
jsem na tohle uplná ale není to třeba tím, že nedobíjí? Alternátor se tomu myslim říká ne?
Nekamenovat, fakt tomu nerozumim, ale jen tak co jsem slyšel
Bandit 4EVER!!!
Samo, že musí dobíjet, ale nestane se že by ani nehlesla. Svítí kontrolky a při startu sháší. Co jsem se dozvěděl je, že nastane uvnitř v baterii zkrat a i když ji dobiješ tak se během velmi krátké doby sama vybije i kdyby byla odpojená. Než takovou nejistotu, to je lépe sehnat jinou. Bacha ne všechny jsou gelovky a musí se nabíjet elektronickou nabíječkou, která hlídá nabíjecí proud a nepřebije. Jinak ji odděláš.
jj rika se tomu Alternator ale tim to nebude ... spis bude v prd*** baterka ji skusim dobit a zmerim ji predtim kdyz jsem ji dobil tak jsem ji nemeril jelikoz jsem si myslel ze to bylo tema parkovackama.
"Jednou sem se dloubal v nose až mi tekla krev."
Vobi psal:jj rika se tomu Alternator ale tim to nebude ... spis bude v prd*** baterka ji skusim dobit a zmerim ji predtim kdyz jsem ji dobil tak jsem ji nemeril jelikoz jsem si myslel ze to bylo tema parkovackama.
neříká se v prd*** ale v
Bandit 4EVER!!!
Stránky: 1