Nejsi přihlášen
Klapnuti z motoru pri 800 a 1300 otackach
Kdyz z volnobehu pridavam pomalicku plyn, tak priblizne pri 800 otackach se ozve z motoru takove kovove klapnuti. Dalsi o neco slabsi se pak ozve priblizne pri 1300. Nemate nekdo paru, co to je?
Kdyz do pekla, tak na poradnym koni :-)
Re: Klapnuti z motoru pri 800 a 1300 otackach
Taky si to rikam. A pak se mi vybavi kamos, kterej koupil motorku se skracovanym rozvodakem a ten se mu cestou domu prerval. Takze radsi bych vedet hned, ze mi vyskoci neco z motoru
VikecB12 psal:A kolik tam máš volnoběžný otáčky,kdyš už v 800 trochu přidáváš?
Nejakych 700. Mozna to neni 800, ale 850. Byl studenej motor a mel jsem stazenej sytic, takze mozna jeste o neco min. U teplyho motoru to neni tak moc slyset ....
kryskak psal:VikecB12 psal:A kolik tam máš volnoběžný otáčky,kdyš už v 800 trochu přidáváš?
Nejakych 700. Mozna to neni 800, ale 850. Byl studenej motor a mel jsem stazenej sytic, takze mozna jeste o neco min. U teplyho motoru to neni tak moc slyset ....
zkus je zvednout mam kolem 1000ot
volnoběh by měl být tuším 1100 - 1300
no nejdřív si uprav ten volnoběh. šteluj ho ale na teplým motoru...pak uvidíš, třeba to zmizí
Mně to klapalo taky.koukal jsem chvilku na ty gumový paznechty od karburátorů a při každém klapnutí se jeden z nich lehce nafouk jak to střelilo zpátky.Dal jsem to poštolovat a je po problému.Jinak ten volnoběh určitě zvyš...
"Pomálu a při kráji" :-)
Kdyz jsem zvysil volnobeh, tak to klapnuti na 800 zmizelo, coz je celkem jasne. Ale to na tech zhruba 1300 bylo o to lepe pozorovatelne. Proste na 1300 klapne, otacky spatnou asi na 1000, vystoupaji opet na 1300, klapne, spadnou a furtdokola ......
Spidermila (Člen) 17.08.2008 21:14:12 Offline |
Mi to v tom taky obcas klapne. I za tepla i za studena. Postelovani ventilu a zesynchronizovani karbecu trochu pomohlo, ale stejne se to obcas slabe ozve. Smir se proste s tim, ze to tam je. Taky se mi to nelibi, ale jinak masina klape jak hodinky, takze neresim.
Krysak:
Jak tak koukám tak tam máš laďák.
Špatnej chod volnoběhu u bandita osazeného laďákem je asi docela běžný. Mě to dělalo i u Inazumy po instalaci votevřenýho laufu.
Ty rány tj. asi ti to občas lehce střílí do karburátorů nebo vejfucku s tím můžou souviset. Jedině pohrabat šroubkama bohatosti, ale bůh ví jestli to je moc bohatý nebo spíš chudý. Možný varianty jsou totiž obě dvě... A navíc u každýho válce jinak.
Já když zaheftuju na neutrál z volnoběhu do 8 tis tak otáčky spadnou pod volnoběh cca 1100 a pak se dotáhnou nahoru.
Napadlo mě u mý motyky oddělat ten bazmek na pumpování vzduchu za výfukový ventily. Obohacuje to kyslíkem zbytek směsi a podporuje dohoření kvůli ŽP ale plynulému chodu motoru to asi nepomůže.Ale jsem línej
Jinak volnoběh si nastav výš tak na 1300, motor pak nemá takový problémy udržet klidný běh.
To sřílení do karburátoru dělaj občas za studena skoro všechny banditky. Vyhneš se tomu postupným jemným ubíráním sitiče, tak aby otáčky byly kolem 1500-2000.
Co se týče ladění na brzdě, tak spousta "ladičů" tam dá osvědčenou sestavu a nechá to roztočit na stolici a bohatost pomocí lambdy v jednotlivých válcích absolutně neřeší a pomocí šroubků daj standardní nastavení.
Přesně jak psal Honza B12. Lambdu řeší OXY sondou strčenou v koncovce výfuku. To není vůbec přesný měření. Navíc to u nových B12 obohacuje kyslíkem ten přífuk za výfukový ventily.
Na bohatost bych věřil těm průhlednejm svíčkám kvůli barvě plamene - to asi funguje.
Stránky: 1