Nejsi přihlášen
Opravená zadní pneu...
Čau Bandiťáci. Včera se mi podařilo u Brna píchnout zadní gumu . Tak jsem ji opravil tím knotem, dofoukal a pokračoval dále, ale nišší rychlostí. Jen se chci zeptat. Nechat opravit v pneuservise a nebo koupit pro jistotu novou? Tahle by ještě do konce sezony vydržela kdyby nebylo včerejška. Bandit
GSX1250FA
K.a.s.y.m. (Člen) 18.08.2008 08:35:27 Offline |
Re: Opravená zadní pneu...
Americkej psal:jasně, s hříbkem máš takovej lepší pocit, ale já neslyšel ani o trablu s tím knotem, normálně jsem s ním sjel celej zadek.
S knotem je trabl jedině když je tom hodně dlouho(2-3 roky)pak se to lepidlo tak nějak uvolní a začne to tamtudy utíkat takže určitě nechat dát hříbka
Tohle je aspon moje zkušenost.
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
K.a.s.y.m. (Člen) 18.08.2008 08:44:15 Offline |
Kelly01 psal:Pokud má někdo na motorce(s vyjímkou Slugiho) zadní gumu 2-3 roky tak nevím naco má motorku
Třeba skůtra na dojíždění do práce tam mám gumy ještě původní a to je z roku 2001
na velký přezouvám 2-3x ročně
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Každopádně zajet do Pneuservisu, aby Ti dali hříbek a pokud drží a díra není extrémně velká, normálně jezdi a když budeš kontrolovat tlak tak to zkoukni. Mám na gumě 6mm hříbek a ten když je dobře nalepený tak by to mělo být v poho.... Zatím bez problému drží, ale ta velikost 6mm je tak maximum.... a taky záleží kde máš ten píchanec......
.....pořád lepší rychle než nebezpečně....dáme drink
kojaksro psal:Každopádně zajet do Pneuservisu, aby Ti dali hříbek a pokud drží a díra není extrémně velká, normálně jezdi a když budeš kontrolovat tlak tak to zkoukni. Mám na gumě 6mm hříbek a ten když je dobře nalepený tak by to mělo být v poho.... Zatím bez problému drží, ale ta velikost 6mm je tak maximum.... a taky záleží kde máš ten píchanec......
Tak ten píchanec je spíše u strany, jestli si to dobře vybavuji tak 2-4 cm od hrany. Ale byla ta guma v tom okolí taková rozjebaná. Ale knot stačil tak uvidíme. Dnes to sundám a zítra se uvidí. bandit
GSX1250FA
No já jsem si zrovna přivezl od Kojaksra tu opravnou sadu safetyseal a hned jsem se podíval na internetovou stránku frimy Safetyseal (www.safetyseal.se) pro více informací o výrobku. Z toho co tam píšou vyplývá, že opravu knotem je možné považovat za konečnou opravu. Navíc argumentují s tím, že tahle oprava je lepší, nežli oprava hříbkem, neboť lépe zabraňuje vnikání vlhkosti k ocelovému kordu a jeho následné koroze.
Samozřejmě záleží na velikosti defektu v gumě. Safetyseal nepoužívá žádné vrtáky na rozšíření defektu v pneumatice. Pouze provlékne "knot" speciální "ženglí". Byl bych radši, kdybych nikdy nemusel ověřit, jak to opravdu funguje v praxi .
Ty knoty jsou prosyceny nezvulkanizovanou gumou, která údajně po opravě pneu zvulkanizuje.
Nazul sem na prdel D207 minulou sezonu, po ceste na SK defekt č.1 (oprava Vizovice nejaky servis v sobotu) , pak ještě 2x (1x v Blansku,podruhy peknej kus hřebíku v Brně) nasranej jak čolek, takže tam mam 3x knot a jezdm bez problemu, uz budu menit cca po 8 tis km a zadny problem nebyl, ale obcas si rikam, kua uber, mas ji 3x spravovanou...
Stránky: 1