Nejsi přihlášen
Kufr nebo válec???
zdravim vsici,chtel bych prosim vas poradit.Co je lepsi koupit, kufr nebo valec?Take nevim jaky nosic koupit?Bocni brasny koupim stejne.Nemam s tim zadne zkusenosti, moto mam teprve 1,5 roku.Dekuji za rady.Jo, libi se me http://www.novelmoto.cz/foto/10025363.jpg
Re: Kufr nebo válec???
Marek psal:zdravim vsici,chtel bych prosim vas poradit.Co je lepsi koupit, kufr nebo valec?Take nevim jaky nosic koupit?Bocni brasny koupim stejne.Nemam s tim zadne zkusenosti, moto mam teprve 1,5 roku.Dekuji za rady.Jo, libi se me http://www.novelmoto.cz/foto/10025363.jpg
kufr je lepší,pevně drží a dá se zamknout
inkvizitorr (Administrator) 28.01.2007 12:37:42 Offline |
Marek psal:zdravim vsici,chtel bych prosim vas poradit.Co je lepsi koupit, kufr nebo valec?Take nevim jaky nosic koupit?Bocni brasny koupim stejne.Nemam s tim zadne zkusenosti, moto mam teprve 1,5 roku.Dekuji za rady.Jo, libi se me http://www.novelmoto.cz/foto/10025363.jpg
řek bych, že když jezdíš sám, je lepší válec (níž těžiště, nízká cena, dáš na sedadlo spolujezdce) nevýhoda je, nedá se samozřejmě zamknout, ovšem na delší cesty kam to používám sem snad nikdy nezamykal ani motorku natož nějakej kufr nebo tak....
kufr bych doporučil když jezdíš ve dvou nebo někde po městě, pak to má smysl, nevýhodou je, že ti posouvá těžiště moc vysoko a dozadu a samozřejmě cena...
boční brašny sem si taky koupil ve snaze že ušetřim před koupí nosiče a kufru, ale když sem je jednou cvičně namontoval, tak sem je pak zase hned prodal, bo mě srala pracnost s jakou se to musí přidělávat na motorku (tisíce různejch řemínků, polepit celou motyku izolačkou aby brašny neodřely plasty a tak), věčně to někde dře vo vejfuky, v horšim případě se to propálí... prostě tohle mi zrovna k srdci nepřirostlo.
rozhodně je ideální jezdit jenom sám s tankvakem kde máš max rezervní spoďáry a platíčko acilpirinu a když už, tak se slečnou, který stačí totéž a fertig
doba je temná...
tak jak říkali páni houskoj a inkvizitoroj, já jen přidám k nevýhodě kufru výrazně nižší nosnost než válec, to co oficiálně udává výrobce je úplně na ho..., mám givi a udáváná maximální nosnost je 4 kg, ale nemůžeš to moc přetěžovat, protože se to může při otřesech fakt urvat, takže pokud jezdíš sám, tak jednoznačně válec.
Co se týče brašen, tak mám odlišný zkušenosti než inkviz, brašny běžně používám, když někam jedu a řeším to pouze přehozením přes sedlo a pod to kus hadry, aby to nedřelo podsedlový plasty a pohoda, když máš obě zhruba stejně těžký, tak není žádnej trabl a ani ti to moc nelítá.
S úsměvem jde všechno líp :o)
inkvizitorr (Administrator) 28.01.2007 13:02:09 Offline |
eremi: jenže mě když to nejde rychle a jednoduše, tak sem hned vzteklej a kopu do toho a kurvy hned lítaj vzduchem, nehledě na to, že když zachčije a dostane se ti voda s pískem pod ten hadr, tak ti to vodrbe plasty jak brusnej papír... ale uznávám, nikdy sem s tim nikdy nikam nejel, nandal sem to tam jenom jednou a to eště v garáži, ale propálenejch brašen vod vejfuků a různě vodrbanejch plastů sem už viděl dost....
doba je temná...
inkviz: tak jak je nasazuju já je to otázka 10 sekund, jak říkám, jde jen o to, abys neměl v jedný 10 kg a v druhé 2 kg. Jinak tak jak to nasazuju já, se to o podsedlák opíra jen na velmi malé ploše a navíc jak jsem to položil má na těch místech z obou stran takový ochraný nálepky který jsou černý a pevný, ale ani před tím jsem s něma neměl nikdy problém a to jsem s tím najel pěkných pár tisíc km.
Propálilo se mi to jednou, několik let zpátky ještě na xj, když mi tam praskla přezka a než jsem to zjistil, tak to nějakou dobu leželo na výfuku, ale je fakt, že to riziko hrozí, ale pokud jedu někam dál ve dvou, tak brašny vždycky beru
inkvizitorr (Administrator) 28.01.2007 13:10:44 Offline |
vogo tak se hned nenaparuj, že si to umíš nasadit za 10 sekund....
doba je temná...
mám standardní givi na dvě helmy, takže bych řek, že je to jeden z těch větších a mezi náma na to jaký ty máš turbo ( tam přestěhuješ najednou půlku baráku) tak ani 10 kg není žádnej zázrak. To váží inkvizův příděl tatranek na 3 denní vyjížďku do alp pičo
inkvizitorr (Administrator) 28.01.2007 16:03:06 Offline |
jo, funguje to jak má
doba je temná...
Také používám satteltaschen a loni jsem koupil dvě s takovou boční tvrdou karbon-kevlarovou výztuhou na vnitřní straně kvůli tomu, že jebka Sršeň měl nahoře oba výfuky a v pohodě.na Blada jsem je zatím ani nezkoušel nandat, ale věřím, že to bude.Navíc když jedu někde sám, tak prostě jednu tašku položím naplac na zadní sedadlo, přikurtuji a hotovo!
Pravda za 10 vteřin je přivázat neumím, musím potrénovat no né?No ano!
Autor je zatvrzelý konzervativec a hrdý chachar, který je paličatě přesvědčen, že Baník je king a patří do Slezska, ne na Moravu!
PALOUS psal:S nebožkou jedině kufr páč vím že mě neuteče ze sedadla a když sám tak baťůžekale bych rád tele ale vono se snad už nedá sehnat
A kua před chvilkou telefonát že mě ho vezou někde s burzykua mám radost hnet ho ještě vyskůšám
Jebat motorky :-)
mam valec mam brasny a to se da pouzit kdyz jede clovek sam. pracnost nandavani a sundavani brasen je taky hrozna cili pres zimu se zapracuje na drzaku na kufry a samotnych kufrech. snad se podari za dobrej peniz sehnat
Když řve motorka,je nebe..Když ženská,tak peklo!www.sonyk.ic.cz
mám skoro stejné a celkem to s nima jde,trošku jsem musel upravit popruhy,ale dobrý...jo,a jel jsem s nima celý den v dešti,a měl jsem na tom origo pláštěnky,nepromoklo!
když to jede,je to OK
vorel psal:pičo temelíne viděls někdy vodáckej válec? 100% sucho vogo.
Nevím do je vemelín ale totok je ono? http://tn.nova.cz/vase-zpravy/pat-a-mat … bel-2.html
Jebat motorky :-)
Kufr lepčí jak válec. Mám Kappu 46 na dva blembláky. Paňmáma je spokojená a chválí tu opěrku
Nosič mám na 3 kurfy. Na central tam je pořád, ty dva na bočáky nandám a k tomu přidělám boční tažky. Ty pak nikde nedřou a chytnu je za 15s "fašetama" z lídlu za 50 kč 300ks a frčime.
Tankvak jen kvůli navigaci
navečer hodim foto...
... co se dneska posere, zejtra bude dobrý...
Stránky: 1