Nejsi přihlášen
Kolik vody
Hee kdo máte hovno co na práci, zkuste mi prosim pomoct vyřešit můj problém.
Koupil sem si čaj (japonckej samozřejmě, sem na bandit stránkách , ne)
Má se zalejvat vodou 60-70 stupňů teplou
Nemám teploměr
Kolik studený vody z kohoutku mám hrknout do vařící vody, aby to bylo akorát?
Vodu v kohoutku mám studenou asi tak normálně.
Nebo mám číhat u rychlovarky a ve správnou chvíli jí vypnout? A kdy je ta správná chvíle?
inkvizitorr (Administrator) 24.09.2008 12:27:59 Offline |
Re: Kolik vody
šedesát stupňů ještě vydržíš takže zapni konvici, dej tam vodu, ponoř pazouru a jak už to nepude vydržet, seš na 60 stupních, ruku vyndáš a počkáš tři vteřiny, po těch je to na 65 a vypneš, zalejváš a koukáš jak čaj tančí...
doba je temná...
inkvizitorr psal:šedesát stupňů ještě vydržíš takže zapni konvici, dej tam vodu, ponoř pazouru a jak už to nepude vydržet, seš na 60 stupních, ruku vyndáš a počkáš tři vteřiny, po těch je to na 65 a vypneš, zalejváš a koukáš jak čaj tančí...
..ta voda by mela ale projit varem
OOUUJEEEEEEEEE!!!!
voda ma projit varem...tudiz...vodu uvar a vypni...a pockej...cca 2-3 minuty...voda vychladne na teplotu prijatelnou pro ten caj...
nejde ani tak vo to, jestli ma 60 nebo 70 stupnu, ale hlavne vo to, ze nesmi bejt vrouci...jinak by se ten caj asi zblaznil!!!
...Do you know that bad girls go to hell?...
Uvař vodu vkonvici, mezi tím nech puštěnej kohoutek se studenou vodou, aby se odtočila ta teplejší a začala týct pořádně studená tj. o teplotě 7°C.
Až budeš mít uvařenou vodu a nalitou v hrnku o objemu 0,3L, nalej tam pouze 0,234L vroucí vody a dolej tam 0,066L odtočený studený vody. Nesmíš tam nalejt ani víc, ani míň, jinak výsledná teplota bude samozřejmě jiná !
Pokud si to všechno odměřil správně, pak v tu chvíli budeš mít v hrnku vodu o teplotě 65°C
POZOR! Musíš mít ale v místě, kde zalejváš okolní těplotu 18°C !
Je to tak, denně si dělám japonskej čaj
Hloupý, kdo dává, hloupější, kdo nebere...
K.a.s.y.m. (Člen) 24.09.2008 14:03:18 Offline |
spidys psal:Uvař vodu vkonvici, mezi tím nech puštěnej kohoutek se studenou vodou, aby se odtočila ta teplejší a začala týct pořádně studená tj. o teplotě 7°C.
Až budeš mít uvařenou vodu a nalitou v hrnku o objemu 0,3L, nalej tam pouze 0,234L vroucí vody a dolej tam 0,066L odtočený studený vody. Nesmíš tam nalejt ani víc, ani míň, jinak výsledná teplota bude samozřejmě jiná !
Pokud si to všechno odměřil správně, pak v tu chvíli budeš mít v hrnku vodu o teplotě 65°C
POZOR! Musíš mít ale v místě, kde zalejváš okolní těplotu 18°C !
Je to tak, denně si dělám japonskej čaj
jestli máš v bytě 18 stupňů tak teda nic moc teplo
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Si ze mě děláte jenom prdel.
Ale zrovna za mnou přišla do fabriky cerka, chvilku odmocňovala nebo co a vyšlo jí, že do litru vařící musim hrknout 0,64 litru desetistupňový.
Pak sem jí vytisk Ondrášovu tabulku a prej to má dobře
Je to možný že tolik? Nebo si ze mě taky dělá prdel?
http://vokovice.sweb.cz/img-9241648-0001.pdf
tajnej psal:Si ze mě děláte jenom prdel.
Ale zrovna za mnou přišla do fabriky cerka, chvilku odmocňovala nebo co a vyšlo jí, že do litru vařící musim hrknout 0,64 litru desetistupňový.
http://vokovice.sweb.cz/img-9241648-0001.pdf
a jak zjistíš, že má 10°C?
Je dobře, že jedu tak pomalu, protože možná jedu špatným směrem.
ross psal:tajnej psal:Si ze mě děláte jenom prdel.
http://vokovice.sweb.cz/img-9241648-0001.pdfa jak zjistíš, že má 10°C?
ross psal:tajnej psal:Si ze mě děláte jenom prdel.
http://vokovice.sweb.cz/img-9241648-0001.pdfa jak zjistíš, že má 10°C?
Ještě mě napadlo, že když si v zimě udělá v rybníce díru do ledu, tak u dna budou cca 4 stupně.
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Ondráši tak to už je třetí věc, co si z fyziky pamatuješ! Nebyls náhodou šprt?
Já akorát vim (to ale nemám ze školy, nýbrž empiricky), že když si v zimě meju nohy u dna rybníka, tak na tepelnou pohodu nohou v bruslích nemá tloušťka použitých ponožek vůbec žádnej vliv
tajnej psal:Ondráši tak to už je třetí věc, co si z fyziky pamatuješ! Nebyls náhodou šprt?
Já akorát vim (to ale nemám ze školy, nýbrž empiricky), že když si v zimě meju nohy u dna rybníka, tak na tepelnou pohodu nohou v bruslích nemá tloušťka použitých ponožek vůbec žádnej vliv
pokud mezi brusle a ponožku dáš pytlík /myslím,tím pytlík, ne pytlík/ trochu se to zlepší
pak ale výrazně klesne produktivita na ledu
Je dobře, že jedu tak pomalu, protože možná jedu špatným směrem.
Uplně nejjednodušší pro tebe bude, když postavíš hrnec s 1L odtočený studený vody na sporák, zapneš plotýnku na šestku a budeš zahřejvat hrnec s vodou 6min. 27sec.
Pak máš v hrnci 0,97lit. 65°C vody.
Hrnec ale musí bejt nerezovej a nadmořská vejška (jak kalkuluje správně Vorel) musí bejt 260m n.m. a okolní teplota musí bejt 18°C
Hloupý, kdo dává, hloupější, kdo nebere...
Banditatom (Člen) 25.09.2008 18:08:52 Offline |
Ondráš psal:http://www.suzukibandit.cz/prostor/fotkydiskuze/ondras/asd.pdf
fyzik vole
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
jirka silver (Člen) 26.09.2008 09:16:43 Offline |
Tajnej kurva nedělej starej bramborám ostudu.Přece jsme měli fyziku kaloremetrickou rovnici si zapomněl
1litr vody 100st.smíchám se studenou vodou 12st.
1.100 + x.12= (1+x).70
Na změření tý studený použij pokojový teploměr.
Najdete nás na každém kilometru
jirka silver (Člen) 26.09.2008 10:16:44 Offline |
Stoner a to jsme ještě zapomněli do jak studeného hrnku to naleje + teplota ovzduší
Najdete nás na každém kilometru
20-100°C, +/- 0,2°C, displej, časovač
tak ať nežeru, do dvacky je tvoje
http://www.schoeller.cz/show.php?item=3 … 533cb9.jpg
a bonus SW ZČ.v1.09
řikám si hurikán
Stránky: 1