Nejsi přihlášen
dárcovství krve
....jen tak se ptám, jste někdo pravidelnej dárce??
dneska jsem tam byl poprvý, vším jsem prošel, odběr v pořádku a po deseti minutách už kolem mě skákalo pět sester i dochtor...nohy hore, nějakej lík na tlak, litr kafe
takže pro opakovaný kolaps TRVALE VYŘAZEN z registru dárců
jsem to ale chlapák
aspoň že ty orgány si vezmou aniž bych se jim tam skácel
nicola.foxx (Člen) 13.10.2008 12:16:46 Offline |
Re: dárcovství krve
hans psal:....jen tak se ptám, jste někdo pravidelnej dárce??
dneska jsem tam byl poprvý, vším jsem prošel, odběr v pořádku a po deseti minutách už kolem mě skákalo pět sester i dochtor...nohy hore, nějakej lík na tlak, litr kafe
takže pro opakovaný kolaps TRVALE VYŘAZEN z registru dárců
jsem to ale chlapák
aspoň že ty orgány si vezmou aniž bych se jim tam skácel
Taky jsem chtel bejt charakter a svoji nulu negativni darovat. Dosel jsem na naky to vysetreni a pak do me pichla ta fousata baba jehlu tlustou jak svareci elektrodu a uz jsem blednul a krasne jsem si tam schrupnul. Jenze jsem chrupal jen nez prilitla prvni a pak druha facka. Instinktivne jsem prohlasil " Co delas PICO !! " No a uz jsem sel pryc a tim moje darcovstvi krve skoncilo. Tak asi nebudes jedinej
Žiju jen jednou a tak jezdím podle pravidel stanovených manželkou.
Banditatom (Člen) 13.10.2008 12:49:28 Offline |
já darovat nemůže pač stálá hladina alkoholu, drog a nikotýnu v mojí krvy by asi každýho normálního člověka složilo
a propo strašně se bojím jehel
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
já byl pravidelnej dárce na střední škole, protože to byla omluvenka na celej den
pak jsem jednou před odběrem snědl něco tučnýho a zapil trochou něčeho tvrdšího a už jsem byl hnanej na jaterní testy a z registru jsem byl vyřazenej
a ještě jsem se nedostal k tomu, abych se tam vrátil
ale to přes zimu napravím
Je dobře, že jedu tak pomalu, protože možná jedu špatným směrem.
nicola.foxx (Člen) 13.10.2008 13:31:00 Offline |
Je tam jeste jeden dalsi dobrej duvod a to je sleva na dani = tusim 4000,-Kc. To taky nejni k zahozeni.
Hanička psal:No takoví chlapi a vadí jim uvidět jehlu v ruce?A pak že motorkáři jsou drsňáci
VÝJIMKA POTVRZUJE PRAVIDLO
Motorkáři jsou po vjetšinje křehcí hošíci jen na povrch mají drsný kukuč a tři dni starý strniště udržovaný pravidelným sestřihem. Jak ale knikne pejsek, kočička eventuelně králíček tak honem k dochtorovi bolí to a pomóóóóóc a nedejbože aby se pejsek říznul při běhání do packy a ukápla kapička krve, mobil na ucho a volat všem veterinářům v okolí o pomoc
The father of the little princess of the dawn
Baltazar: vole, ale esli ses adept na plaketu doktora Janskeho, to z tebe nevypadlo
jinak ja kvuli extra nizkymu tlaku darovat krev nemuzu, ac bych rada sla ve slepejich sveho otce, kterej daruje uz od nepameti...no snad se to pristi rok zlepsi
...Do you know that bad girls go to hell?...
nicola.foxx (Člen) 13.10.2008 15:20:47 Offline |
Baltazar psal:Motorkáři jsou po vjetšinje křehcí hošíci jen na povrch mají drsný kukuč a tři dni starý strniště udržovaný pravidelným sestřihem. Jak ale knikne pejsek, kočička eventuelně králíček tak honem k dochtorovi bolí to a pomóóóóóc a nedejbože aby se pejsek říznul při běhání do packy a ukápla kapička krve, mobil na ucho a volat všem veterinářům v okolí o pomoc
A to se tady nebavime vo tom kdyz drsnej motorkar dostane treba kaslicek a rymicku a nebo nedej boze aby se k tomu pridala i teplotka Smrrrrrt je pak na jazyku.
ja jsem tam byl jednou, daroval jsem krev, vsechno ok a potom mi asi za mesic prisel dopis, ze mam vysokej krevni enzym ci co (normalni: zhruba 0,5, Zbynuv: 3,5-cisla jsou jen zhruba, nepamatuju se presne) a ze prej asi brzo chcipnu
Harley do kaluže a motorky za něj
Já byl letos v červnu poprvé jelikož chodím na hokej HC OLOMOUC a Dopita majitel hc.dělal kampan na odběr i mezi fanoušky tak jsem šel je to v pohodě první odběr je na zkoušku jestli nemáš Aids ,žlutavku a další lehké nemoci ale samotný odběr trvá asi 6minut ležíš je to ok,ale musím říct že na tu jehlu nečumim ,čumím na sestřičky protože u nás v Holomouci mámě pěkné baby.toš čus apíchání zdar.
Chodím asi tak jednou za rok pro můj dobrej pocit,ale zrovna dvakrát dobře mě to nedělá A navíc nemám tu správnou feťáckou žílu,takže mají problém mě vůbec vysát,ikdyš by strašně rádi,0- mají furt nějak málo.
Dřív bylo fšecko lepší... :-)
mr.BSE psal:ja mam 0Rh+, tak je taky nedostatkova?
Tý je
My s 0- jsme vzácní..
Nikomu nic nedaruju,už takhle jsem chudokrevnej,s vysokým tlakem,kurevskou aritmií,šelestí,cholesterolem,cukrem,chlastem,nikotinem a bůhví jakou ještě sračkou!
PURE NAKED BIKE!
Progear 650 (Člen) 13.10.2008 19:22:12 Offline |
Meloun psal:mr.BSE psal:ja mam 0Rh+, tak je taky nedostatkova?
Tý je
My s 0- jsme vzácní..
Nikomu nic nedaruju,už takhle jsem chudokrevnej,s vysokým tlakem,kurevskou aritmií,šelestí,cholesterolem,cukrem,chlastem,nikotinem a bůhví jakou ještě sračkou!
Sem chtěl zrovna poznamenat... Že po transfůzi tvé krve by se člověk okamžitě stal závislej na nikotínu...
vztekat se nepomaha, mam to vyzkouseny :)))
"44 HONDA CBR 600RR 44"
Tý je
My s 0- jsme vzácní..
takže seš vlastně skoro mrtvej
Každej dobrej skutek, musí bejt po zásluze potrestán !!!
nicola.foxx (Člen) 13.10.2008 19:32:46 Offline |
Progear 650 psal:Meloun psal:mr.BSE psal:ja mam 0Rh+, tak je taky nedostatkova?
Tý je
My s 0- jsme vzácní..
Nikomu nic nedaruju,už takhle jsem chudokrevnej,s vysokým tlakem,kurevskou aritmií,šelestí,cholesterolem,cukrem,chlastem,nikotinem a bůhví jakou ještě sračkou!Sem chtěl zrovna poznamenat... Že po transfůzi tvé krve by se člověk okamžitě stal závislej na nikotínu...
Ty vole dyt ja mam to samy jako Meloun a po vcerejsku by tam meli jeste naky THC a to by mi mohl byt prijemce i vdecnej, ze usetril.
jinak dříve jsem chodil,ono je pravda,že to vžycky není o tom jakou máš figuru,ale nikdy mě špatně nebylo. Jediný co mi trochu vadilo,byla při plazmě ta ledová voda kterou do mě na konci vždycky napumpovali.
ve finále když vemou krev někomu,kdo jí má díky výraznosti postavy trochu víc tak by mu asi špatně být nemuselo,je fakt,že večer před tím,vždy na pivo a alespoň čtyři kousky na žízeň a z plazmy jsem byl za 35 minut pryč
Každej dobrej skutek, musí bejt po zásluze potrestán !!!
Banditatom (Člen) 13.10.2008 22:50:14 Offline |
Tý je
My s 0- jsme vzácní..
phee nějaký nuly ale mi s promilema....
Brácha Mgr. přes krev (nějaká laboratorní vysoká nebo co?), mi vysvětlil jako pravidelnému dárci krve a plazmy, že darovat krev je dobré, darovat plazmu je jen pro účely laboratoří, na kterých oni rejžujou pěkný love a darovat krevní destičky je lepší - jde to přímo pacientovi.
Ale jestli chcete někdy opravdu zachránit někomu život a opravdu mít pocit, že jste udělali dobrý skutek, tak je nejlepší darovat kostní dřeň. Takže, abych udělal ve svém životě alespoň něco smysluplného, a vy něktěří budižkničemové se nad tím zamyslete, jsem se zaregistroval do seznamu dárců kostní dřeně!
Jezdím tak, abych dojel!
nicola.foxx (Člen) 14.10.2008 08:59:54 Offline |
vlada1200 psal:Brácha Mgr. přes krev (nějaká laboratorní vysoká nebo co?), mi vysvětlil jako pravidelnému dárci krve a plazmy, že darovat krev je dobré, darovat plazmu je jen pro účely laboratoří, na kterých oni rejžujou pěkný love a darovat krevní destičky je lepší - jde to přímo pacientovi.
Ale jestli chcete někdy opravdu zachránit někomu život a opravdu mít pocit, že jste udělali dobrý skutek, tak je nejlepší darovat kostní dřeň. Takže, abych udělal ve svém životě alespoň něco smysluplného, a vy něktěří budižkničemové se nad tím zamyslete, jsem se zaregistroval do seznamu dárců kostní dřeně!
No ty woe !!!! Ja jsem celej bledej kdyz vidim takovou tu desticku na sedimentaci u detsky doktorky a ty tu pises vo naky kostni dreni !!!!!!! To bych se probral tak za mesic a kdo vi jestli vubec.
vlada1200 psal:Brácha Mgr. přes krev (nějaká laboratorní vysoká nebo co?), mi vysvětlil jako pravidelnému dárci krve a plazmy, že darovat krev je dobré, darovat plazmu je jen pro účely laboratoří, na kterých oni rejžujou pěkný love a darovat krevní destičky je lepší - jde to přímo pacientovi.
klobouk dolu
Bandit 4EVER!!!
36 odběrů, snad tu zlatou placketu eště stihnu... . V registru dárců kostní dřeně taky. Dřív jsem chodil jak jen to šlo, 4 x ročně. Teď si u nás jen zvou, tak to vychází asi 1 - 2 x ročně.
Křísili mě po odběru asi 2 x , nic vážnýho. Jednou mě vyhodili že mám tuky v krvi, asi jsem se den před tím přežral něčím výživným.
Tak nějak jsem okolo 20. roku života usoudil, že při svým hazardérství (což jsme tak trochu všichni co sedláme moto) bych krev mohl někdy potřebovat a tak si ju tam chcu radši předem "nanosit". Krom toho není šparný se ujistit tak nějak pravidelně že netrpíš AIdou a jinejma chorobama z blahobytu.
Mám 0+, nic zvláštního.
Autobus je taky Suzuki... .
Mirek D psal:36 odběrů, snad tu zlatou placketu eště stihnu... . V registru dárců kostní dřeně taky. Dřív jsem chodil jak jen to šlo, 4 x ročně. Teď si u nás jen zvou, tak to vychází asi 1 - 2 x ročně.
Křísili mě po odběru asi 2 x , nic vážnýho. Jednou mě vyhodili že mám tuky v krvi, asi jsem se den před tím přežral něčím výživným.
Tak nějak jsem okolo 20. roku života usoudil, že při svým hazardérství (což jsme tak trochu všichni co sedláme moto) bych krev mohl někdy potřebovat a tak si ju tam chcu radši předem "nanosit". Krom toho není šparný se ujistit tak nějak pravidelně že netrpíš AIdou a jinejma chorobama z blahobytu.
Mám 0+, nic zvláštního.
a pak ze sme vsichni
Dobře mluví , ten Mirek D, určitě budem někdy nějakou krev nebo něco z krve potřebovat, já byl už 95x a můžu říct, že mám čistší svědomí a snad nejsem takovej hajzl, jak si spousta lidí o mě myslí. To jak tu píšete o mdlobách z jehly, je to jen v hlavě, když sedáte na mašinu s tím, že pojedete pilu, taky víte co by se mohlo stát, teda doufám a přesto do toho jdete.
Když si člověk řekne, že to ku.va k něčemu je, tak to zkousne.
Peťa psal:Už dlouho jsem přemýšlela že bych šla... ale podle tabulek jsem podvyživená... tak to mě asi chtít nebudou co?
dyc by neměly co sosat
"Na životě miluju tu jeho rozmanitost... Každej den mne nasere někdo jinej..."
Peťa psal:Tom-DK psal:berou krev a né sádlo
V úterý jdu... tak když mě nebudou chtít tak jim tohle řeknu
Co jsem tak slyšela a četla tak lidi co jsou hubený častěj omdlívaj... tak uvidíme...
...nejspíš budeš první z Adams familly, gdo bude darovat
Zdravim, tvuj strýko Fester
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
nicola.foxx (Člen) 16.10.2008 14:47:39 Offline |
Peťa psal:Filous psal:...nejspíš budeš první z Adams familly, gdo bude darovat
Zdravim, tvuj strýko FesterTy nedaruješ jo? To by jsi měl napravit... Víš jak pak budu krásně bledá?
Jo typickej jizanskej typ.
Peťa psal:Filous psal:...nejspíš budeš první z Adams familly, gdo bude darovat
Zdravim, tvuj strýko FesterTy nedaruješ jo? To by jsi měl napravit... Víš jak pak budu krásně bledá?
...to uš budeš průsvitná
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
nicola.foxx (Člen) 16.10.2008 14:54:02 Offline |
Filous psal:Peťa psal:Filous psal:...nejspíš budeš první z Adams familly, gdo bude darovat
...to uš budeš průsvitná
Ale zasejc si ji budeme moct posilat po vetru
Progear 650 (Člen) 17.10.2008 15:43:12 Offline |
Peťa psal:Už dlouho jsem přemýšlela že bych šla... ale podle tabulek jsem podvyživená... tak to mě asi chtít nebudou co?
Naopak, kecaj... Si naprosto akorát.... A navíc, i já sem proti Tobě cvalík...
vztekat se nepomaha, mam to vyzkouseny :)))
"44 HONDA CBR 600RR 44"
jennys psal:osiris psal:PavelB6 psal:jennys: 95 odběrů v 35 letech ? To jsi teda pěkně vycuclej.
...se spermobankou si to snad nesplet
Si myslíš, že chci vyčerpat kvótu bičíků na celý život???
prej do 30ti let se už budem rozmnožovat laboratorně..možná že i virtuálně.
nejsem si jist, zda to platí pro Ázijej a přilehlé vokolí Afriku
bla...blabla...!
Banditatom (Člen) 17.10.2008 18:31:12 Offline |
fido psal:jennys psal:osiris psal:
...se spermobankou si to snad nespletSi myslíš, že chci vyčerpat kvótu bičíků na celý život???
prej do 30ti let se už budem rozmnožovat laboratorně..možná že i virtuálně.
nejsem si jist, zda to platí pro Ázijej a přilehlé vokolí Afriku
takže žádný hogo bongo divočina to bude nuda uděsná
Njn, chodim pravidelně na plazmu. Pokaždé, když mi zabodávají tu jehlu do ruky, je to jako by mi ji řezali a moc nepomáhá, že je u toho aj pěkná sestřička. Kdyby si aspoň sundala blůzku
Motorkář je týpek tvrdej, na plechovky z výšky mrdej.
Začal jsem ve dvaceti na vojně, teď ve svých 27 mám 27 odběrů a myslím, že jen asi desetkrát jsem odešel, aniž by mi nebylo vůbec nic. Ale už mě tam znají a říkají, že jsem hrdina, když tam i přesto chodím... No a to já poslouchám děsně rád
.... vono to ňák dopadne ....
Já tam chodím pravidelně od 19 let a jednou jsem se tam taky skácel. Snad při prvním nebo druhým oděru. Zvedal jsem se rychle, všechno honem pryč... no prostě hrdina a sek na zem. Od tý doby si tam v klídku posedím, počumím po sestřičkách a pak v klidu a pomalu ven...
HM.
nicola.foxx (Člen) 26.10.2008 11:51:58 Offline |
Datel psal:Dával jsem poměrně pravidelně. Mám i nějakou plaketu od p. Jánského, jako poděkování či co, ale po zavedení poplatků od p. Julínka jsem se na to vyprdl.............
To se plati poplatek i na darcovstvi krve???? To mi prijde jako pekna picovina. Kdyz se ptas doktoru na ty poptlatky, tak nakonec zjistis, ze to akorat zneuzivaj a chtej to vybirat i za pozdraf. Jsou to pekny hajzli.
to nico: Na transfúzních stanicích se rozhodně žádný poplatek nevybírá. Jsou rádi, že tam vůbec lidi chodí, jsou k Tobě milí a slušní. A za odběry a plakety máš kromě vyjádření díků taky i výhody. Třeba odpis ze základu daně (2000,- za odběr), různé slevy (např. http://www.motorkari.cz/detail-clanku-k … ?cid=12828 ), pojištění do zahraničí zadarmo a tak.
HM.
Z počátku se platilo i tam. Dali na to už výjimku......
Podobně to bylo i u dárcovství kostní dřeně. Co vím, tak si museli dárci platit i lůžko
Možná se to změnilo i tam, ale dokud budou poplatky, tak budu sabotovat
Dle mého je to amorální a vymlouvat se na to, že ubylo důchodců v čekárně je trapné
Stránky: 1