Nejsi přihlášen
Plameny :-o
zdar, byl sem se dnes na chvíli projet a když sem zastavil a trochu zatúroval na místě, abych se zaposlouchal do mého ladáku, který sem ted delší dobu neslyšel , nestačil sem se divit, z výfuku mi šlehaly 30centimetrový plameny! podívaná pěkná, ale neškodí to náhodou něčemu? co mám zkontrolovat nebo udělat? dělá vám to taky někomu? dík
Re: Plameny :-o
Pokud Ti šlehají plameny z výfuku,tak se jedná o bohatou směs..což by napovídalo nestaženýmu sytiči nebo zanesenýmu vzduch. filtru,popř. špatné funkci svíček.. Je to přebytek směsi,která se dostane až do výfukového potrubí a tam se vznítí.. Další možnost je (pokud se v tom někdo hrabal) že je špatně nastavený zapalování.. Jinak otevřený výfuk je fajn,ale snižuje potřebný odpor výf. spalinám. Něco jiné je,když vidíš na dragstrech plameny z výfuku,kde se výf. ventil otvírá brzy za horní úvratí..
Let the good times roll
ale hovno Plameny šlehají kdyš máš směs chudou,skoro vzdycky kdyš dáš laďák a neděláš nic s karbecama,tak se to vochudí a střílí to do laufu. Žádnou vědu v tom nehledej,prostě motorky střílí a tak je to správně
Dřív bylo fšecko lepší... :-)
Banditatom (Člen) 11.12.2008 18:43:23 Offline |
VikecB12 psal:ale hovno Plameny šlehají kdyš máš směs chudou,skoro vzdycky kdyš dáš laďák a neděláš nic s karbecama,tak se to vochudí a střílí to do laufu. Žádnou vědu v tom nehledej,prostě motorky střílí a tak je to správně
jako pif paf
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
Banditatom psal:VikecB12 psal:ale hovno Plameny šlehají kdyš máš směs chudou,skoro vzdycky kdyš dáš laďák a neděláš nic s karbecama,tak se to vochudí a střílí to do laufu. Žádnou vědu v tom nehledej,prostě motorky střílí a tak je to správně
jako pif paf
né,jenom paf paf
Banditatom (Člen) 11.12.2008 18:56:46 Offline |
VikecB12 psal:Banditatom psal:VikecB12 psal:ale hovno Plameny šlehají kdyš máš směs chudou,skoro vzdycky kdyš dáš laďák a neděláš nic s karbecama,tak se to vochudí a střílí to do laufu. Žádnou vědu v tom nehledej,prostě motorky střílí a tak je to správně
jako pif paf
né,jenom paf paf
puc puc heeeeeen puc puc jo to od někud znám? jo žeby můj vyoperovaný výfuk
VikecB12 psal:ale hovno Plameny šlehají kdyš máš směs chudou,skoro vzdycky kdyš dáš laďák a neděláš nic s karbecama,tak se to vochudí a střílí to do laufu. Žádnou vědu v tom nehledej,prostě motorky střílí a tak je to správně
Tak to si tady někdo dělá srandu.. To mě chceš říct že plameny šlehají při chudý směsi???? Nezlobte se na mě,ale bylo by fajn o tom něco vědět než někdo napíše takovou Jestli si zatím stojíš tak mi to rozumě zdůvodni
Let the good times roll
Pro Vikec..
A nemyslíš si takhle náhodou,že vyplachování válce řídí vačky a ne poloha pístu (to si pleteš s dvoutaktem) ?? Víš od čeho je ve výfuku lambda sonda?? Při bohaté směsi nespálený benzín ulpý na stěnách válců,čímž odstranuje olej. film ze stěn válců a dostává se i do výf. potrubí,který důsledkem odcházejících rozžhavených plynů chytne tzn. plamen z výfuku.. Nechci se na forum hádat,ale koukni se někam do tech. knížky.. Kdyby ta směs byla chudá tak se všechna směs spálí už ve válci a po otevření výf. ventilu odchází už pouze spálená směs s přebytkem NOx
Let the good times roll
VikecB12 psal:To je holá praxe a skutečnost. Dáš laďák,rychleji se vyplachuje spalovací prostor,tím pádem nezůstane fšechna čerstvá směs ve válci,ale část jí vlítne až do vejfuku kde dohořívá.
Tak to Ti ještě položím zajímavou otázku...To mi chceš říct,že když jdeš ráno k motorce a dáš sytič tak tím sytičem tu smes ochudíš??? To je blbost,vid?
Let the good times roll
Dobře..proč myslíš,že je zakázáno roztlačovat auta nebo motorky s katalizátorem? Já Ti to řeknu..protože než ta motorka chytne na 2-3 metrech tak se nezapálený benzín (smes) dostane přes válec do výfuku kde je katal. a po zažehnutí (chytnutí motoru) chytne i ten nespálený benzín ve výfuku--tudíš se zničí katalizátor.
Let the good times roll
šak jo,každý střílení do vejfucku je důsledek hoření nespálené směsi v laufu,ano té směsi která měla zůstat ve válci,ale nezůstala,tudíš tam schází a tím pádem je to chudý. Takže kdyš je motor v pořádku,zahřátej a při deceleraci a zaklapnutým plynu střílí,je to chudý.
Chudá směs neznamená,že jí tam je málo,ale určuje se poměrem Vzduch/Benzín..při chudý smesi je tam víc vzduchu..což může být třeba 18vzduchu/1 benzínu nebo naopak bohatá 12vzduchu/1benzínu... Ideální smes (tzv.stechiometrická) je 14.8vzduchu/1benzínu
Let the good times roll
Banditatom (Člen) 11.12.2008 20:04:14 Offline |
nrvycházím s udivu
osiris psal:...vikeci, ta směs která ti letí do toho laufu je směs která nestačila dohořet při pracovním cyklu, vezmi přece v úvahu časování ventilů, nejde ti ven při kompresi
šak já se bavím vo okamžiku,kdy končí výfuk/začíná sání. Tím že laďák umožní rychleji vopustit splodinám spalovací prostor,vylítne spolu se splodinama část už přicházející čerstvé směsi,která by při origo laufu zůstala ve válci. Říká se tomu střih ventilu,moment kdy je ještě votevřenej výfuk,ale už aji sání...
...to jdeš ale bokem (dvoutakty jsou uzpůsobením výfukovýho systému jako celku ovlivnitelný na vyplachování víc), po střihu je otevřenej dál sací a saje pořád stejnou směs (mluvíme o banditu) až dokud nezavře
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
No to už jsme se dostali daleko ,ale i tak Tě musím zklamat..u čtyřválcové motorky je na jednom válci 1 zážeh za 18O° tzn. je jeden zážeh na válec za 2 ot klikové hřídele.To už je hodně na zamyšlení,ale jednodušší vysvětlení je..když směs přichází sacím ventilem,tak výfukový je zavřený,tím pádem se nemá jak dostat do výfuku.Dostane se tam až po otevření výf ventilu.. Můžu sem dát detailní obrazek časování. Vážně mluvíš o dvoutaktu
Let the good times roll
Banditatom (Člen) 11.12.2008 20:20:09 Offline |
VikecB12 psal:ježiš,co následuje po namontování laďáku? Střílení a bílej výfuk a svíce. A jak se to odstraňuje? Ha e?
obohacením směsi
osiris psal:...to jdeš ale bokem (dvoutakty jsou uzpůsobením výfukovýho systému jako celku ovlivnitelný na vyplachování víc), po střihu je otevřenej dál sací a saje pořád stejnou směs (mluvíme o banditu) až dokud nezavře
dvoutakdy do toho nemotejte,nebo se z toho poserem Sací je votevřenej dál,to jó,ale hned na začátku sacího cyklu/konci výfuku,nám zdrzlo trochu benálu do laufu a o tu trochu ho tedka máme míň ve válcu. Podívejte se do toho článku tady vot GSX-rolla,je tam graf votvírání ventilů a ten výfuk se dost překrývá ze sáním
VikecB12 psal:osiris psal:...to jdeš ale bokem (dvoutakty jsou uzpůsobením výfukovýho systému jako celku ovlivnitelný na vyplachování víc), po střihu je otevřenej dál sací a saje pořád stejnou směs (mluvíme o banditu) až dokud nezavře
dvoutakdy do toho nemotejte,nebo se z toho poserem Sací je votevřenej dál,to jó,ale hned na začátku sacího cyklu/konci výfuku,nám zdrzlo trochu benálu do laufu a o tu trochu ho tedka máme míň ve válcu. Podívejte se do toho článku tady vot GSX-rolla,je tam graf votvírání ventilů a ten výfuk se dost překrývá ze sáním
...prosímtě , ten střih je zanedbatelnej proti tomu co nasaje přes klapku díky velkýmu podtlaku za ní motor při zavřeným plynu, tím pádem se vytvoří moc bohatá která nedohoří a jede ven do laufu, kterej musí bejt samo rozpálenej a pochopitelně po výměně za laďák, kdy ti z počátku nejvíc přisaje kyslíku netěsnostěj a je to, jinak i mrtě chudá směs vždycky dohoří těsně před otevřením vejfukovýho, max při otvírání, ale to už není na dodatečnou explozi bez dalšího kyslíku
ps: jen při chudý by ti to střílelo i v tahu
pps: obecně, bohatá do vejfuku, chudá do airboxu (ale jedno k druhýmu a slabší jiskra)
ppps: takhle to ještě učili nás, uznávám v dávnověku :)) ...ale podstata je stejná furt
osiris psal:...boha co chceš vysvětlovat, střílíš při zavření plynu (nebo vypnutí zapalka) a přisává ti spojema novej vejfuk
Myslel sem, ze prijdes s padnejsim argumentem... to ze saje novej lauf, je dost... zvlastni
Nehlede na to, ze po montazi ladaku, se prece pak sme obohacuje, ne?
Tzn. ze vejfuk smes ochudi - strileni.
Second Class Citizen
1130 Café Racer
mr.BSE psal:osiris psal:...boha co chceš vysvětlovat, střílíš při zavření plynu (nebo vypnutí zapalka) a přisává ti spojema novej vejfuk
Myslel sem, ze prijdes s padnejsim argumentem... to ze saje novej lauf, je dost... zvlastni
Nehlede na to, ze po montazi ladaku, se prece pak sme obohacuje, ne?
Tzn. ze vejfuk smes ochudi - strileni.
...střílíš při zavření plynu nebo vypnutí zapalka ? v tu chvíli máš směs chudou ?
osiris psal:...mě (potažmo ani akrapovi) to teda nestřílí pokud nezavřu plyn ;)
...vysvětluju ti střílení :)) ne ochuzení, ale shodnem se na něm
ps: třeba já jsem naopak dával votevřenej filtr abych snížil bohatou směs po přidání laďáku :)), to je prča co ? :))
osiris psal:...mě (potažmo ani akrapovi) to teda nestřílí pokud nezavřu plyn ;)
...vysvětluju ti střílení :)) ne ochuzení, ale shodnem se na něm
Jasně že střílení jenom při zavřeným plynu. Máš pravdu v tom obohacení směsi při zavření,to jo. Ale to udělá každej karbecovej motor,ikdyš při normálním chodu(zatíženej v tahu) je chudej,třaba následkem laďáku. Proto sem psal že je to normální,to střílení,jako reakci na JAP-MOTA kterej ho hnedka plašil že to má moc bohatý
Ale furt mě nejde do hlavy to že kdyš motorku dodatečně vobohatíš,tak střílí míň,po zavření plynu. Na Varaderu po montáži R.P.ček a KNka to bylo jako na střelbách a po namontování dinojetu(vobohacení) to nestřelilo ani při vypnutí zápalka. Tak nevím
Já neřekl,že to má bohatý..já řekl,že je ta možnost.. Ted jsem si vzpoměl..Vy jste nebyli na vojně? Když se u uVAZu nestáhl sytič a směs byla bohatá,tak to střílelo jak samopal. Jinak souhalsím s tím,že to děla i motorka která je v pořádku
Let the good times roll
VikecB12 psal:osiris psal:...mě (potažmo ani akrapovi) to teda nestřílí pokud nezavřu plyn ;)
...vysvětluju ti střílení :)) ne ochuzení, ale shodnem se na němJasně že střílení jenom při zavřeným plynu. Máš pravdu v tom obohacení směsi při zavření,to jo. Ale to udělá každej karbecovej motor,ikdyš při normálním chodu(zatíženej v tahu) je chudej,třaba následkem laďáku. Proto sem psal že je to normální,to střílení,jako reakci na JAP-MOTA kterej ho hnedka plašil že to má moc bohatý
...já mu taky psal že je to ok
...hele ale koukám z těch odkazů že je to věčnej flameware a dost se tam i píše o tý netěsnosti vejfukovýho systému nebo o suzučím pair systému, kterej s tím koukám taky hezky mává
tak si nejsu jistej, jestli s tím mám něco dělat teda nebo ne. někteří tu píšou, že je to pěkný, to sice jo, ale zas kámoš mi říkal něco ve smyslu, že bych tím mohl časem poškodit motor , myslím ventile nebo kroužky nebo co to přesně říkal, si už nepamatuji...a potřeboval bych si byt jistej , abych mohl zas jezdit , já s tím radši pak zajel dom, abych neriskoval ...
Bohatá směs hoří sice rychlejc než chudá a měla by se tedy spálit teoreticky všechna drív než chudá, ale na druhou stranu u příliš bohatý směsi ta rychlost rapidně klesá. Při zapálení směsi probíhá hoření nejprve pomalu, s narůstajícím tlakem a teplotou se rychlost hoření zvyšuje. Takže bych řek, že při nízkejch točkách (zavřeným plynu)se příliš bohatá směs nestačí spálit a následně dohořívá v laufu a dělá kravál. Bude na to mít vliv víc faktorů, regulace předstihu zážehu, rychlost prohořívání směsi, stav motoru, ventily, rozvody, taky teplota, stupeň víření (podporovaný otáčkami motoru), vlhkost vzduchu a složení paliva. Každej z těchto faktorů se podílí jinak, na prohořívání má nejvyšší vliv víření a bohatost směsi.
Včera jste mě natolik zblbly,že jsem si dnes musel zavolat na stk,kde dělají jak diagnostiku,tak emise-dostal jsem jasnou odpověd-pokud auto či motorka v tahu (při zátěži) střílí do výfuku tak je směs BOHATÁ proč? psal jsem výše. Jinak souhlasím s Pajkem,že tam těch příčin může být víc.
Pro Arina: u ladáku (otevřenýho) výfuku je to normální ten totiž neklade odpor jako origo výfuk a proto se snáz ten přebytek dostane do výf. potrubí
Kdo nevěří ať si zajde za někým kdo to dělá den co cen
Let the good times roll
jap-moto psal:Včera jste mě natolik zblbly,že jsem si dnes musel zavolat na stk,kde dělají jak diagnostiku,tak emise-dostal jsem jasnou odpověd-pokud auto či motorka v tahu (při zátěži) střílí do výfuku tak je směs BOHATÁ proč? psal jsem výše. Jinak souhlasím s Pajkem,že tam těch příčin může být víc.
Pro Arina: u ladáku (otevřenýho) výfuku je to normální ten totiž neklade odpor jako origo výfuk a proto se snáz ten přebytek dostane do výf. potrubí
Kdo nevěří ať si zajde za někým kdo to dělá den co cen
...ale to máš pravdu, nigdo se s tebou nehádá, že dyš motor střílí f tahu, tag je to bohatý, jendže Arinnovi to střílí dyš tůruje na místě a ten lišák mu vybjehne dycky dyš zavře plyn, tzn. při deceleraci...a f tom je ten rozdíl!!! ...prostě má to chudý, díky votevřenýmu laufu, rychlejšímu vodvodu spalin a vyplachování...
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Cely sem to necetl ale suhlasim s vikecem ze tam leti chuda smes, ktera se jak vime velice spatne zapaluje v pracovnim prostoru valce a tutiz jako nezapalena vyleti do svodu a tam pak nahodne vybuchuje dalsim zapalenim nekterym z valcu. mozna to uz nekdo nepsal, nemam cas to cist cely
Arinn psal:zdar, byl sem se dnes na chvíli projet a když sem zastavil a trochu zatúroval na místě, abych se zaposlouchal do mého ladáku, který sem ted delší dobu neslyšel , nestačil sem se divit, z výfuku mi šlehaly 30centimetrový plameny! podívaná pěkná, ale neškodí to náhodou něčemu? co mám zkontrolovat nebo udělat? dělá vám to taky někomu? dík
... plameny z laufu říkáš jo
"FORTUNA IUVAT AUDACES"
Filous psal:jap-moto psal:Včera jste mě natolik zblbly,že jsem si dnes musel zavolat na stk,kde dělají jak diagnostiku,tak emise-dostal jsem jasnou odpověd-pokud auto či motorka v tahu (při zátěži) střílí do výfuku tak je směs BOHATÁ proč? psal jsem výše. Jinak souhlasím s Pajkem,že tam těch příčin může být víc.
Kdo nevěří ať si zajde za někým kdo to dělá den co cen...ale to máš pravdu, nigdo se s tebou nehádá, že dyš motor střílí f tahu, tag je to bohatý, jendže Arinnovi to střílí dyš tůruje na místě a ten lišák mu vybjehne dycky dyš zavře plyn, tzn. při deceleraci...a f tom je ten rozdíl!!! ...prostě má to chudý, díky votevřenýmu laufu, rychlejšímu vodvodu spalin a vyplachování...
No dyť to celou dobu mám na mysli. Vo nějakým střílení v tahu nemůže být ani řeč.
Arin: vo kroužky a tak se nemusíš bát,u laďáku je to normál.
bobule psal:tu řešíte pičoviny, buďte rádi že to jede se střílenim nebo bez
mas pravdu rekl bych
Falling Slowly !!!! http://cs-cz.facebook.com/people/Jiri-Hruby/1213809471
Arinn psal:bobule psal:tu řešíte pičoviny, buďte rádi že to jede se střílenim nebo bez
no jo, ale aby to taky jelo pořád dobře a neposralo se to
...poslouchej...já to zrekapituluju...střílí ti to enem dyš to tůruješ na místě a při deceleraci, tj. dyš zavřeš plyn, při normální jízdě, tj. dyš je motor f tahu, tag se žádná střelba nekoná, motor se ti při normální jízdě nedusí, nehádá se, nemá vopravdu výraznou výkonouvou díru f určitějch votáčkách...je tomu tag??? ...pokuť jo, tag to máš vochuzený v důsletku namontování votevřenýho laufu, kerej usnadňuje plnění a vyplachování...aby sis to vovjeřil, stačí dyš vymontuješ svíce...esi mam pravdu, tag budou svjetle šedý, dyby to bylo bohatý, tag budou navopag černý a zanesený sazema...abys tu bohatost dohnal, potřebuješ seřídit karburaci, hnout jehlama, vyměnit trysky, namontovat Dyno, prostě s tym něco udělat...pokud si to nigdy neďál, zajeď za někym, gdo tomu rozumí nebo si to napoprvý dokurvíš eště víc...na druhou stranu, dyš budeš jenom jezdit a nebudeš zbytečně střílet do laufu, motoru zásadně neubližuješ...
Filous psal:Arinn psal:bobule psal:tu řešíte pičoviny, buďte rádi že to jede se střílenim nebo bez
no jo, ale aby to taky jelo pořád dobře a neposralo se to
...poslouchej...já to zrekapituluju...střílí ti to enem dyš to tůruješ na místě a při deceleraci, tj. dyš zavřeš plyn, při normální jízdě, tj. dyš je motor f tahu, tag se žádná střelba nekoná, motor se ti při normální jízdě nedusí, nehádá se, nemá vopravdu výraznou výkonouvou díru f určitějch votáčkách...je tomu tag??? ...pokuť jo, tag to máš vochuzený v důsletku namontování votevřenýho laufu, kerej usnadňuje plnění a vyplachování...aby sis to vovjeřil, stačí dyš vymontuješ svíce...esi mam pravdu, tag budou svjetle šedý, dyby to bylo bohatý, tag budou navopag černý a zanesený sazema...abys tu bohatost dohnal, potřebuješ seřídit karburaci, hnout jehlama, vyměnit trysky, namontovat Dyno, prostě s tym něco udělat...pokud si to nigdy neďál, zajeď za někym, gdo tomu rozumí nebo si to napoprvý dokurvíš eště víc...na druhou stranu, dyš budeš jenom jezdit a nebudeš zbytečně střílet do laufu, motoru zásadně neubližuješ...
ten popis si myslím, že by docela seděl . tak snad se nic neposere a nepodpálí to ty ventile nebo co, jak do mě hustil jeden kámoš
tak dík
...podpálený ventily v důsledku chudý směsi sem eště neviděl, spíš podpálíš ventil dyš je bez vůle...na druhou stranu sou při chudý směsi víc tepelně namáhaný svíce a propálenej píst ukáplou elektrodou sem uš viděl...
osiris psal:...tepelně namáhaný je všechno nahoře
http://www.suzukibandit.cz/prostor/fotk … G_1139.JPG
http://www.suzukibandit.cz/prostor/fotk … G_1144.JPG
...to jsem taky vytahal
...no tag tady spadnul ventil do válce, ale nepředpokládam, že by dřík ventilu povolil díky chudý směsi...samo je jasný, že tepelný namáhání tam je velký, nicméně zvýšení teploty hoření f důsletku chudší směsi jinak zdravej a seřízenej motor prostě nepopraví...
Pokud nemají svíce vyloženě bílou a glazovanou barvu s černýma tečkama tak to je OK. Taková svíčka pak svědčí o nebezpečným stavu přehřívání motoru díky např. chudý směsi.
Každopádně světle hnědá/šedá je ta pravá.
Dokonce existujou podložený teorie správného spalování, že vnější elektroda má správně měnit barvu v místě 90 stupňového ohybu nebo že vnější závit má být glazován (zabarven) jen cca 3 závity od vršku apod.
Mě bandit při deceleraci taky střílel, a to i s Dyno sadou. Hrál jsem si s bohatostí směsi a na nic. Pořád to samý.
Mám možnost porovnat, protože jsem s instalovanou Dyno sadou jezdil během jednoho roku:
1) otevřenej lauf (střílení při deceleraci)
2) otevřenej lauf s tlumítkem (střílení tak o 50% potlačeno, slabší akcelerace)
3) seriový v době opravy laďáku (bez střílení se silnějším a "hladším" spodkem do 4,5 tis. proti nižší akceleraci a zřetelnýmu poklesu výkon nahoře).
A aby to nebylo jednoduchý:
S otevřeným laufem jsem jezdil letos Alpy, ve 3 tis n.m. (bohatá směs díky nižšímu atmosférickému tlaku) volnoběh držel jen na 1.000 ot, jak jsem sjel do údolí tak volnoběh znovu na 1.200 ot. A co myslíte? S takovou bohatší směsí při jízdě z Grosklockneru to střílelo minimálně úplně stejně jako dole v údolí.
Navíc u nových Béček po 2000 slavný PAIR systém ještě doplní za výfukový ventily kyslík a uměle tak podpoří lepší dohoření směsi ve svodech kvůli nižším emisím. Takže s tím podpalování výfukových ventilů to nebude tak horký.
bobule psal:Marián psal:bobule psal:tu řešíte pičoviny, buďte rádi že to jede se střílenim nebo bez
to jo za tebou jet ve tme, to je jako bejt na matejsky
mě nefungovali blinkry tak sem ti dával zanamení
no jo, ale to byla furt prava,leva, prava leva a to i na rovince, pak se v tom ma clovek vyznat...
sak taky pri ty tvy spotrebe 10 litru to muselo nekde shoret
...sam mezi jebkarema...
Spíš pro zajímavost. V dobách žiguliků a polských Fiatů jsme doma měli svíčku na seřizování bohatosti směsi. Byl to sovětský výmysl a svíce byla průhledná, uvnitř se sklem, a bohatost se seřizovala podle barvy hoření. Možná bych to ještě našel. Vím ale, že pokud se vzalo auto po tomto seřízení na Paltest, tak to bylo ok
K.a.s.y.m. (Člen) 15.12.2008 07:52:18 Offline |
Renda psal:Spíš pro zajímavost. V dobách žiguliků a polských Fiatů jsme doma měli svíčku na seřizování bohatosti směsi. Byl to sovětský výmysl a svíce byla průhledná, uvnitř se sklem, a bohatost se seřizovala podle barvy hoření. Možná bych to ještě našel. Vím ale, že pokud se vzalo auto po tomto seřízení na Paltest, tak to bylo ok
můžu tě ujistit ,že to není žádnej přežitek a používá se to i dneska...hlavně na seřízení jak jsi psal starších aut.Kamarád co opravuje veterány to používá pořád.
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
K.a.s.y.m. psal:Renda psal:Spíš pro zajímavost. V dobách žiguliků a polských Fiatů jsme doma měli svíčku na seřizování bohatosti směsi. Byl to sovětský výmysl a svíce byla průhledná, uvnitř se sklem, a bohatost se seřizovala podle barvy hoření. Možná bych to ještě našel. Vím ale, že pokud se vzalo auto po tomto seřízení na Paltest, tak to bylo ok
můžu tě ujistit ,že to není žádnej přežitek a používá se to i dneska...hlavně na seřízení jak jsi psal starších aut.Kamarád co opravuje veterány to používá pořád.
a já myslel, že už se to nepoužívá
Koupíš to i u Lujze http://www.louis.de/?topic=artnr_gr& … r=10035500
Strýcfajtr !!!
K.a.s.y.m. (Člen) 15.12.2008 12:06:43 Offline |
XJelen psal:Koupíš to i u Lujze http://www.louis.de/?topic=artnr_gr& … r=10035500
to je přesně ona co používá
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Stránky: 1