Nejsi přihlášen
Re: ukazatel kvaltu ( engear )
lori psal:Zdravím všechny,sem tady nový a chtěl jsem se zeptat jestli jde zapojit na 650K6 a jestli je to moc složité nebo to jde udělat doma.Díky za radu.
Jednou jsem to dělal a při koupi jsem dostal i manuál co kam strčit.pokud jsi aspoň trochu zručný,a umíš číst tak by to neměl být problém
marcoo psal:lori psal:Zdravím všechny,sem tady nový a chtěl jsem se zeptat jestli jde zapojit na 650K6 a jestli je to moc složité nebo to jde udělat doma.Díky za radu.
Jednou jsem to dělal a při koupi jsem dostal i manuál co kam strčit.pokud jsi aspoň trochu zručný,a umíš číst tak by to neměl být problém
...a k tomu notnou dávku improvizace, páč ty kluci vopálený tam maj chyb jak máku, a nebo neuměj barvy
...jinak na bandita to myslím jen tak nejde (nevím jak na vodního)
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
marcoo psal:jinak jak tady píšou k čemu to je? Uplně k h..u. Stejně na to po tejdnu nečumíš a je to zbytečnost.asi tak
...já na to teda mrknu dycky když zapomenu jakej tam mám kvalt a že to je často (jsem už starej, vím ), neřadím neexistující sedmičku a většinou se stihnu koutkem oka mrknout i na okruhu před vinglem, když tam nechci nechtěně šlápnout za dvě, nebo nedej bože za jedna (to bak bejvá hukot až v trenkách)
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
inkvizitorr (Administrator) 03.01.2008 10:58:49 Offline |
osiris psal:marcoo psal:jinak jak tady píšou k čemu to je? Uplně k h..u. Stejně na to po tejdnu nečumíš a je to zbytečnost.asi tak
...já na to teda mrknu dycky když zapomenu jakej tam mám kvalt a že to je často (jsem už starej, vím ), neřadím neexistující sedmičku a většinou se stihnu koutkem oka mrknout i na okruhu před vinglem, když tam nechci nechtěně šlápnout za dvě, nebo nedej bože za jedna (to bak bejvá hukot až v trenkách)
tak nějak jak píše tady pan moderatizátor, je to jedna z nejduchaplnějších věcí, co sem si na motyku koupil ten kdo ti řekne že je to k hovnu může bejt pouze zkušenej závodník jezdící pouze na okruhu a nebo člověk naprosto neznalej věci na starý béčko třeba počítadlo od starlane neuměli zapojit ani od dovozce, ale někdo tady tvrdil, že to umí rozběhat, tak třeba se vozve...
doba je temná...
K.a.s.y.m. (Člen) 03.01.2008 12:06:29 Offline |
Mě by se to třeba hodilo....nebaví mě furt počítat kvalty a řadit 7 když tam není,ale na B6 je prej problém to dát.Tak s tím počkám na autobus.
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
marcoo psal:já to tam měl,ale po chvíli jsem na to stejně nečučel.akorát neutrál jsem hlídal.Jinak ani tak ne
Na neutrál mi stačí ta zelená kontrolka - nemusim tam mít ještě "0"
Ale je fakt, že ukazatel kvaltů by se fááákt hodil - hodněkrát sem se přesvědčil, že 7-mej kvalt to vážně nemá
Hloupý, kdo dává, hloupější, kdo nebere...
Náhodou je to supr věc, a opravdu bych chtěl vidět kdo při nějakym kalupu ví přesně co tam má. Tím nechci říct, že by se bez toho nedalo žít. Dalo, ale je to super věc, která na první pohled vypadá jako píčovina.
Jinak klasickej Engear myslím na nový Bandasky od K5 nejde, bo mají digi tacho.
Chovejte se ke mě slušně, budu se k vám chovat ještě líp, chovejte se ke mě hnusně, budu se k vám chovat ještě hůř...
K.a.s.y.m. (Člen) 03.01.2008 15:06:19 Offline |
.. to víš my mladý sklerotici co máme všechno kromě bandasky v automatu to řešíme
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
inkvizitorr (Administrator) 03.01.2008 15:10:43 Offline |
WenzelB6 psal:já nevim, ty mladý řešej někerý viny. Přece když jedou tak je muší zajímat akurát votáčky. A baby vokolo, to jsem zapomněl
neni to tag ouplně pravda, je fakt, že největší uplatnění to bude mít pro občasný návštěvníky okruhů kerý nemaj eště takovej cit aby věděli podle přibližný rychlosti a votáček co tam maj za kvalt a pro ty, co se chtěj neustále zlepšovat v ježdění... pro někoho kdo si brblá svoje kilčo krajinou a závodění s vostatníma ho nezajímá to bude maximálně k tomu, že tam nebude cpát tu sedmičku
doba je temná...
právě kvůli tý sedmičky je to důležitý...
podle mě to na motorce neni potřeba když máš uši tak slyšíš jak řadit , ale je to věc názoru mě stačí kontrolka na neutrál . Po dvou měsicích nejdýl přijdeš na to jak se řadí. Neříkám že je to zbytečné ale asi je a hlavně se dívej před sebe když zjistíš jakej máš kvalt můžeš už dávno změnit vozidlo na to z majákem
nezastavil sem úmyslně to se zas něco vysralo tak spravuju
Tak naprosto souhlasím s těma co sou ZA. Kdyby to byla taková vina jak někteří z Vás říkají, tak se to dneska nezačalo dávat na spoustu motorek do série, spíš navopak, která to dneska už nemá tak to "odborníci" taky kritizují. ............ A druhá věc pro mě jako pro relativně zkušenýho jezdce někdy krajinkáře, někdy vokruhostřelce mě to velmi zajímá ...... proto to mám na jebce už vod loňska taky a má pro mě celkem 4 významy
........ první relativně nedůležitej je pro mě to co tam mám za kvalt (základní funkce)
........ druhá je, že i jako "zkušenej" jezdec mám občas nutkání řadit 7ku ........
......... třetí ta už je pro mě hodně důležitá je to vokruhový ježdění kdy se mě v kalupu nestává že si před zatáčkou kopnu místo podřezení ze 3 na 2 tak neutrál (kdo trošku vostřejc jezdí tak ví vo čem mluvím jakej je to pocit na brzdách při začátku náklonu hodit neutráů ......)
........ a čtvrtá je taky vokruhová .... nastavit si dobře tu blikací sračku která mě podvědomně bliká do zornýho úhlu a nechává mě včas řadit!!!
já bych to teda už taky chtěl mít na motorce...
milionkrát sem řadil na cestě sedm, na okruhu je to pomoc jako kráva.
__________________________________________________________________________________
Fabbrica Italiana di Automobili Torino Anonima Lombarda Fabbrica Automobili
jo, a jde jen na motorky co mají elektronické tacho i otáčkoměr...
staré bandasky proto mají utrum :o)
__________________________________________________________________________________
tomasNJ psal:jo, a jde jen na motorky co mají elektronické tacho i otáčkoměr...
... jak utrum, na řidítka kuličkový počítadlo z 1.třídy a dycky při řazení posunout kuličku
"FORTUNA IUVAT AUDACES"
projedeš levou pravou a budeš muset znova na start, bo sa ti smíchajů kule na sčotu
SLUGI psal:tomasNJ psal:jo, a jde jen na motorky co mají elektronické tacho i otáčkoměr...
staré bandasky proto mají utrum :o)... jak utrum, na řidítka kuličkový počítadlo z 1.třídy a dycky při řazení posunout kuličku
tohle by fungovalo do první zatáčky kdy by se kuličky sesypaly na jednu stranu
Banditatom (Člen) 03.01.2008 18:42:32 Offline |
myslíte si že je to možné namontovat nebo vůbec nějak spackat na starýho bandita 95-99?
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
tomasNJ psal:projedeš levou pravou a budeš muset znova na start, bo sa ti smíchajů kule na sčotu
... wogo to trocha natuníš ne
... sundáš kuličky,na drát natáhneš bužírku,navlečeš kuličky a když to bude správně propočítaný tak se kuličky samy vod sebe ani nehnou
"FORTUNA IUVAT AUDACES"
tomasNJ
... a nebo vemeš velký dřevěný kuličky a navlečeš je na hrazdu u řidítek
... to se pak budou na startu frajeři s ňákou elektronikou válet smíchy po zemi a ty v klidu získáš pár kol náskok
"FORTUNA IUVAT AUDACES"
inkvizitorr psal:osiris psal:marcoo psal:jinak jak tady píšou k čemu to je? Uplně k h..u. Stejně na to po tejdnu nečumíš a je to zbytečnost.asi tak
tak nějak jak píše tady pan moderatizátor, je to jedna z nejduchaplnějších věcí, co sem si na motyku koupil ten kdo ti řekne že je to k hovnu může bejt pouze zkušenej závodník jezdící pouze na okruhu a nebo člověk naprosto neznalej věci na starý béčko třeba počítadlo od starlane neuměli zapojit ani od dovozce, ale někdo tady tvrdil, že to umí rozběhat, tak třeba se vozve...
Mě chceš říct že to na jebce nemáš?já joa sem za to rát páč sem furt kvedlal jak piča co tam mám
Jebat motorky :-)
http://www.starlane.com/en_engear_engag … _light.htm
a seznam motorek
http://www.starlane.com/en_engear_model … tibili.htm
Editoval osiris (03.01.2008 22:24:49)
WenzelB6 psal:http://www.starlane.com/en_engear_engaged_gear_indicator_shift_light.htm
a seznam motorek
http://www.starlane.com/en_engear_model … tibili.htm
bandasku na seznamu nevidím
zdarec chlapi, takže jsem se ptal na ten ukazatel a jde to na všechno co má elektrický otáčkoměr i tachometr. Takže i GSF650.Tak mi to tvrdí borci na www.okracing@cz
Mají taky pěkný oplítaný hadice.
De to, ale dře to.
tomasNJ psal:jo, a jde jen na motorky co mají elektronické tacho i otáčkoměr...
jak sem už psal... elektronicke tacho i obrotomierz tagže na GSF 650 to de
Byl bych vopatrnej, starej model bandasky - out, novej model Bandasky - out , 650 nevím ale věřil bych po zkušenostech tomu lejstru o kompatibilitě na stránkách Starlanu. viz předchozí témata: http://www.suzukibandit.cz/openforum/vi … hp?id=2749
nedůvěřuju velbloudům, a všeobecně nikomu, kdo dokáže týden nepít !
To lori:
hele nevím co ti kdo říkal, ale s borcama z OK se znám a možná bycch jim zrovna tuhle info nevěřil. Ten návod od Starlanu mám odma a i podle toho jak sem se díval na netu tak to prostě na Bandita nejde a hotovo ........... aspoň podle výrobce. Je otázka jestli to má digitální tacho i votáčkoměr tak to tam třeba nějak nabastlit de - to je otázka ...... je tam myslím 5 drátů nebo kolik - jeden někam na votáčkoměr, tachometr, nautrál, napájení a zem jestli se nepletu ....... ale už si to taky nepamatuju a tu stránečku se zapojením na daný motorky nemůžu najít ...! :((
Jo Ondru znám a myslím si že tuhle info určitě nemá stopro ověřenou - chápej to tak že prostě sou ti lidi prostě obchodníci .............. tím nic špatnýho proti Ondrovi a kšeft mu kazit nechcu a nehodlám ...............
možná tohle http://www.tne-systeme.de/
WenzelB6 psal:možná tohle http://www.tne-systeme.de/
tak ten je jenom na novější B6/B12 už se snímačem kvaltu
jsem ho kupoval a z korespondence-navodu , ktery mi poslali PRED nakupem je to jenom vyber - jinak bych tomu Ondrovi veril - tak to na mne pusobilo - solidni jednani a komunikace
predpokladam ze na stare B to nepujde bo je treba nekde vzit signal rychlosti
RŮŽOVÝ = napájení +12V - ze spínací skříňky
HNĚDÝ = kostra - připojení z kabeláže
ZELENÝ = rychlost
ŽLUTÝ = otáčky
ŠEDÝ = neutrál
BÍLÝ = bez připojení
a) pamatujte, že ENGEAR neustále kalkuluje převod otáčky/rychlost a každý zásah do spojky může změnit převod a tím může ukazatel zobrazovat nesprávný rychlostní stupeň.
5) Suzuki GSF 600/1200 Bandit
• žlutý drát připojit na černomodrý drát třícestného konektoru PickUp
MOTO KOZZI GRISO
WenzelB6 psal:WenzelB6 psal:možná tohle http://www.tne-systeme.de/
no v podporovaných motorkách mají napsané že to jde na GSF650 a 1250. 1250 je jasné že je to od roku 2007 . Po tom co jsme se v tom Šťaral tak jsme našel že to je i na GSF650 až od roku 2007. už jsme se těšil že bych to vzal a zas hovno...
Na
Když tam nejde nic dalšíhi kopnout vím že jsem nahoře..
A za jízdy podle reakce na plyn a zvuku poznám jestli řadit nebo ne
A že bych klasiku honil po okruhu a hlídal si kvalty abych řadil optimálně
K tomu jsou snad jiný jebky
God Save The Queen!
Fik-B6S psal:WenzelB6 psal:WenzelB6 psal:možná tohle http://www.tne-systeme.de/
no v podporovaných motorkách mají napsané že to jde na GSF650 a 1250. 1250 je jasné že je to od roku 2007 . Po tom co jsme se v tom Šťaral tak jsme našel že to je i na GSF650 až od roku 2007. už jsme se těšil že bych to vzal a zas hovno...
mělo by to jít od roku 2005- ma eletronické tacho i otáčkoměr
"Na životě miluju tu jeho rozmanitost... Každej den mne nasere někdo jinej..."
jardagsf psal:jsem ho kupoval a z korespondence-navodu , ktery mi poslali PRED nakupem je to jenom vyber - jinak bych tomu Ondrovi veril - tak to na mne pusobilo - solidni jednani a komunikace
predpokladam ze na stare B to nepujde bo je treba nekde vzit signal rychlosti
RŮŽOVÝ = napájení +12V - ze spínací skříňky
HNĚDÝ = kostra - připojení z kabeláže
ZELENÝ = rychlost
ŽLUTÝ = otáčky
ŠEDÝ = neutrál
BÍLÝ = bez připojení
a) pamatujte, že ENGEAR neustále kalkuluje převod otáčky/rychlost a každý zásah do spojky může změnit převod a tím může ukazatel zobrazovat nesprávný rychlostní stupeň.
5) Suzuki GSF 600/1200 Bandit
• žlutý drát připojit na černomodrý drát třícestného konektoru PickUp
Mám šestku rv03, vyzkoušel jsem dokonce dva Engeary v domění že první byl špatný, vyzkoušel jsem myslím všechny možné kombinace i připojovování přímo na čidla a věř mi že na Bandasce nefunguje. V prvním návodu k engearu který jsem měl od Osiho tam byl dokonce i Bandit uvedený ale teď už ho tam uvedený nemají a asi vědí proč.
Yello se ptal i přímo ve Starlanu a jejich výjádření: jedno čidlo na Bandasce, teď nevím který dává laicky řečeno elektrický signál ale engear potřebuje elektronický, tudíž to zapojit nejde. Vím o čem mluvím, věř mi, pokud se to někomu přesto podaří, budu rád když se podělí o zkušenost
nedůvěřuju velbloudům, a všeobecně nikomu, kdo dokáže týden nepít !
Bandit 650A psal:mělo by to jít od roku 2005- ma eletronické tacho i otáčkoměr
to co psal Wenzel není engear a mezi podporovanými motorkami je bandit ale až od 2007
zdenek 1 psal:FÍKU až to seženeš přijedu se na to kouknoutbudu tam do psedmi minutmám to za dveřma
zkusím se poptat u kluků ze suzuki od kterých mám moto jeslti se to u ních dá objednat a jestli to pude ale to až po 15. bo do té doby maj volno.
Fik-B6S psal:zdenek 1 psal:FÍKU až to seženeš přijedu se na to kouknoutbudu tam do psedmi minutmám to za dveřma
zkusím se poptat u kluků ze suzuki od kterých mám moto jeslti se to u ních dá objednat a jestli to pude ale to až po 15. bo do té doby maj volno.
O.K. PAK DEJ VĚDĚT JAK JSI DOPADNUL
když to jede,je to OK
todlenc by mělo být ono :
http://www.acumen-electronics.co.uk/sho … tegory=141
a podrobná montáž na B12 :
http://www.typarker.com/gear/index.html
tabulka motyk :
http://www.acumen-electronics.co.uk/upl … june07.pdf
http://www.elitemotorcycleservices.co.uk/page40.html
Za 47,99£, což je 1.684,- Kč (po přepočtu dle dnešního kurzu: 35,089 Kč / 1£)
je dost luxusní záležitost (samo, že je potřeba ještě připočíst poštovný), ale za tu cenu
Ještě kdyby to šlo na B6N 2001
Hloupý, kdo dává, hloupější, kdo nebere...
měli by fungírovať podle
http://www.acumen-electronics.co.uk/pages/about.php
aj tady
http://www.sensormet.cz
WenzelB6 psal:aj tady
http://www.sensormet.cz
Jsem asi slepej ale nemůžu to tam najít...
POdle toho co jsme z těch webovek pochopil tak je to jen bandity s elektronickým snímačem rychlosti aspoň tak je to tam napsané. tak že už zbývá jen otázka od kdy se dělá s tímto snímačem???
u 07 je to jasné ale to je jiný motor...
co starší modely třeba od 05?
Tak jsem posílal email na suzuki ohledně toho ukazatele kavltu s dotazem jestli má suzuki něco podobného nebo jestli se dá namontovat tenhle: http://eshop.motoservis-travnicek.cz/uk … 15007.html
s dotazem jak je řešen signál do budíku zda je elektronický?
A tohle mi přišlo:
Suzuki Motors Czech psal:Dobrý den,
Ukazatel zařazeného stupně jako originální díl Suzuki bohužel neexistuje a nejsme jej tedy schopni dodat.
Rychloměr a otáčkoměr u Suzuki GSF650S ´06 nejsou poháněny mechanicky (bowdenem), ale na základě informací z příslušných snímačů - tzn. lze je označit za elektronické.
S pozdravem,
Petr Lizner
Servisní oddělení
Suzuki Motor Czech s.r.o.
Když nad tím tak přemášlím tak žádný Bowden není už od roku 00 ne?
tak jsme byl v pátek v suzuki a tam se mi to pokoušel najít pak někde volal...
po telefonu se ptal přímo na můj typ a tam mu odpověděli že mají ze nějakých 2495 myslím tak že to vypadalo na ten engear ale hlavní co z toho plyne je že to jde...
Zdravím, uvažuju nad tím a měl bych dotaz zda by se tady nenašel někdo kdo by mi to namontoval neboť co se elektriky týká jsem lama. Kdysi jsem si na Simsonu dával přídavné světlo a nadělal tam tři zkraty
Tak co našel by se tu někdo? Se nějak dohodnem. Zadarmo to nechci
Jo, ale mám "jebku" GSX 750 F rok 2001
Už mě fakt nebaví přepočítávat a nebo tam dávat sedmičku
... a když na to přijde tak i skáču, skáču dobře, skáču rád
http://www.datatool.co.uk/consumer/prod … oduct=digi
Na K6 mi funguje tohle.
Man psal:http://www.datatool.co.uk/consumer/products/products/index.php?product=digi
Na K6 mi funguje tohle.
K6 co? Nahoď nějaký foto a info jak jsi to montoval.
Chovejte se ke mě slušně, budu se k vám chovat ještě líp, chovejte se ke mě hnusně, budu se k vám chovat ještě hůř...
Myslel jsem B 650 N K6. Já těmto věcem moc nerozumím. Dělal mi to chlápek elektronik. Nejdriv se ale pral s tim italským engearem. To nešlo. Pak se pral i s tímhle, až se mu to nakonec povedlo. Problém byl najít ty správné kabely,ponevač ty barvy podle plánu nesedí.Sranda je, ze předtím dokázal nainstalovat ten engear na B 650 S K6, ale musel tam dodělávat nějaký obvod, či co. Ale na mém N-ku mu to nešlo, prý je tam ta elektroinstalace jiná.Říkal, že teď , po všech skušenostech , by mně asi šlapal i ten italskej.
taky hodlám znemožnit ty co tvrděj že to na bandasce nemůže fungovat
právě se v něčem takovým hnípu,až se dohnípu poreferuju
akorát co vim určitě že už dneska je možnost koupit to počitadlo a k němu zvlášt čidlo snímání rychlosti právě pro montáž na jakoukoliv motorku která má i mechanickej tachometr takže montáž je možná prakticky uplně na cokoliv co si kdo vzpomene,ale já to chci namontovat bez toho spešl snímače ačkoliv ho doma mám..
Dnes jsem se s tím byl poprvé projet. Ty numera jsou na slunci špatně vidět,skoro vubec. Lepší by byl asi tenhle typ displeje, Např. http://www.bikerscrown.com/aktuality/no … -trhu.html Asi to strčím vedle otáčkoměru, pod přední štítek ,do stínu.
Editoval osiris (25.05.2008 19:22:59)
Zdravím všechny,chtěl bych přispět svojí troškou do mlýna.Vlastním Bandita B6 /2002 , zkušel jsem zapojit Starlane engear na moji moto ,a výsledek byl trystní.Engear opravdu na starších Banditech nejede!!!.Ovšem všechno má své "ALE".Takže,na adrese http://www.typarker.com/gear/ je zapojení jiného ukazatele rychlosti a to od firmy ACUMEN .Objednal jsem jej a zapojil,a co se nestalo,vše funguje na výbornou.Mohu jen doporučit.Takže můj zavěr zní,pokud někdo chce mít na starší B6 nebo B12 kontrolu zařazeného kvaltu,je třeba namontovat již zmíněný Acumen.
inkvizitorr (Administrator) 30.12.2008 09:46:45 Offline |
dava159 psal:Zdravím všechny,chtěl bych přispět svojí troškou do mlýna.Vlastním Bandita B6 /2002 , zkušel jsem zapojit Starlane engear na moji moto ,a výsledek byl trystní.Engear opravdu na starších Banditech nejede!!!.Ovšem všechno má své "ALE".Takže,na adrese http://www.typarker.com/gear/ je zapojení jiného ukazatele rychlosti a to od firmy ACUMEN .Objednal jsem jej a zapojil,a co se nestalo,vše funguje na výbornou.Mohu jen doporučit.Takže můj zavěr zní,pokud někdo chce mít na starší B6 nebo B12 kontrolu zařazeného kvaltu,je třeba namontovat již zmíněný Acumen.
tý jo tak konečně nechceš sem hodit eště nějakej link kdes to vobjednával? jo a dovolil sem si založit nový vlákno k tomuhle tvýmu příspěvku tak poprosim veškerý další informace už tam ať se to dá dobře dohledat....
doba je temná...
Stránky: 1