Nejsi přihlášen
Re: PC odbornící-vzdálený přístup na PC
Záleží přes co se ten vzdálenej přístup realizuje.
Nejběžnější je ve Windowsích jejich RDP (Remote Desktop)
Windows XP
Na ploše klikneš pravym tl. myši na ikonu Tento počítač, pak dáš Vlastnosti pak záložka Vzdálený přístup a v druhý půlce máš zaškrtávací box na Vzdálený přístup. Pokud je zaškrtnuto, tak je povolen, pokud je nezaškrtnutej, tak je zakázanej.
Windows Vista
Na ploše klikneš pravym tl. myši na ikonu Tento počítač, pak dáš Vlastnosti pak vlevo je volba Upřesnit nastavení systému pak záložka Vzdálený přístup a tam máš zaškrtávací box na Vzdálený přístup. Pokud je zaškrtnuto, tak je povolen, pokud je nezaškrtnutej, tak je zakázanej.
Jinak možností, jak se vzdáleně přihlásit k PC je několik. Další běžnou aplikací je tzv. VNC, ale to už sou SW, který jsou nainstalovanný v PC.
Hloupý, kdo dává, hloupější, kdo nebere...
nicola.foxx (Člen) 11.01.2009 23:45:01 Offline |
Koldan psal:jak zamezím vzdálenému přístupu na můj kompl? Potřebuji návod,kterou složku rozkliknout a co kde zaškrtnout
Predpokladam, ze ti jde o wokna. Takze prave tlacitko mysi na TENTO POCITAC.
Pak zvolit moznost VLASTNOSTI a pak uvidis nahore zalozku VZDALENY PRISTUP a nebo VZDALENE NASTAVENI a tam zrus zaskrtnuti o povoleni vzdaleneho pristupu na pocitac.
Pak je jeste dalsi krok a to je, ze das nabidku prave tlacitko mysi na TENTO POCITAC a das moznost spravovat (pouze pokud se jedna o XP professional a nebo o VISTU) Kdyz to bude home edice, tak ti to nepujde. Kdyz to tam budes mit, tak das MISTNI UZIVATELE A SKUPINY, pak otevres SKUPINY a otevres si skupinu REMOOTE DESKTOP USERS. Pokud tam nekdo bude, tak ho odstranit. Pak si zkontroluj skupinu ADMINISTRATORS, aby tam nebyl nikdo jinej nez uzivatele ktere tam chces mit. Pak je tu jeste dalsi pristup a to do sdilenejch slozek, to uvidis ve stejne konzoli jako jsi koukal a skupiny administrators a remoote desktop users a jde o menu SDILENE POLOZKY. Tam uvidis nejakou nabidku jako trebas C$ D$ IPC$ ADMIN$. Nektery tyhle polozky ti pujdou odstranit a nektery ne.
No a pak je tu jeste dalsi moznost jak se ti nekdo dostane do pocitace a to je pres sit neboli internet. Porid si bud hardware firewall jako je trebas tohle = http://zyxel.mironet.cz/zyxel-p320w-802 … s+dp77398/ a nebo software firewall jako je trebas tohle = http://avg.mironet.cz/avg-antivirus-plu … u+dp85387/ a nebo tohle = http://www.stahuj.centrum.cz/internet_a … irewall/?g[hledano]=kerio&g[oz]=4.6.1861 .
Kdyz budes chtit bejt paranoidni, tak muzes sehnat jeste program ktery hlida aktivitu uzivatelu na tvym pocitaci, kam lezou na internetu a kolik tam travi casu, kdo pouzil jaky USB disk jako je FLASH DISK a podobny a co si kopiroval, no a to najdes tady = http://www.sodatsw.cz/OptimAccess/Optim … reseni.asp .
Uz me nic dalsiho nenapada, tak se kdyztak koukej vic po webu, je tam toho jako sracek. A nebo pokud se tvuj dotaz tyka unixovych systemu, tak kontaktuj ONDRASE.
UFFF to sem se zase vyblil
Žiju jen jednou a tak jezdím podle pravidel stanovených manželkou.
nicola.foxx psal:Uz me nic dalsiho nenapada, tak se kdyztak koukej vic po webu, je tam toho jako sracek. A nebo pokud se tvuj dotaz tyka unixovych systemu, tak kontaktuj ONDRASE.
Děkuji za uznání.
Jsem chtěl napsat zase nějaký román o SSH, Telnetu nebo třeba rloginu, ale pak jsem si řekl, že porty pro VNC a RDP mu budou asi užitečnější.
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Koldan psal:dík kuci,mám to zaheslovaný
To jako že se k tomu nemůžeš dostat?
Tak pokud se k tomu nedostaneš ani pod administrátorským účtem a ani místní znalci přes Wokna ti neporadí jak to heslo vyresetovat, tak ti nezbyde asi nic jiného než zablokovat ty porty ve firewallu jak jsem psal já.
Hošani jsem v tomto úplny laik kokot,tak se ptám když tady o tom píšete,pokud mám ten vzdálený přístup zaškrknutý,tak se mi někdo cizí může nějak napojit na počítač a třeba sledovat co na něm dělám,nebo mi může nějak vymazet nějaké data,nebo sledovat co na tom dělám......? mám to totiž zaškrklé,mám to rači jakože nepovolit???
když to jede,je to OK
zdenek 1 psal:Hošani jsem v tomto úplny laik kokot,tak se ptám když tady o tom píšete,pokud mám ten vzdálený přístup zaškrknutý,tak se mi někdo cizí může nějak napojit na počítač a třeba sledovat co na něm dělám,nebo mi může nějak vymazet nějaké data,nebo sledovat co na tom dělám......? mám to totiž zaškrklé,mám to rači jakože nepovolit???
no muze se ti an ten pocitac dostat pokud to mas povolene adelat to co pises vyse
WD club member.
Na Windows nevim jak to je, ale třeba v programu VINO v linuxech, lze nastavit, že se ten dotyčný může jen dívat a nebo že může i ovládat. Pak je tam samozřejmě i heslo, nastavení portů, rozlišení...
Pravděpodobnost, že by se ti tam někdo dostal přes vzdálenou plochu je celkem mizivá. Takhle se hackerské útoky nedělají.
Koldan psal:hekří mě netlačí,chtěl bych přistřihnout jiným ptáčkům křidýlka:o) jenže jak sem psal,mám smolíka,nemám adminovský přístup
Tak zkus ten firewall... Pokud máš přístup alespoň k němu.
KOLDAN:
http://ophcrack.sourceforge.net/
Stahni
Vypal
Nabootuj
Odstran heslo (budes to mit popsany anglicky na monitoru)
A pak uz si hraj s tim nastavenim vzdalenyho pristupu
Second Class Citizen
1130 Café Racer
nicola.foxx (Člen) 12.01.2009 19:49:30 Offline |
No jestli nemas admin pristup, tak existuje na internetu ke stazeni disketa se kterou nechas pocitat nabootovat. Nastartuje ti nakej mini linux (nevim jakej) a to ti umozni nacteni uzivatelu z woknouzu a resetovat jim heslo, aniz by jsi znal jejich puvodni. Az to udelas tak muzes delat co chces. Pokud ti to z diskety nebootuje, tak musis do BIOSu a tam to nastavit. Je to jednoduchy a neni se ceho bat.
nicola.foxx (Člen) 12.01.2009 19:56:53 Offline |
zdenek 1 psal:Hošani jsem v tomto úplny laik kokot,tak se ptám když tady o tom píšete,pokud mám ten vzdálený přístup zaškrknutý,tak se mi někdo cizí může nějak napojit na počítač a třeba sledovat co na něm dělám,nebo mi může nějak vymazet nějaké data,nebo sledovat co na tom dělám......? mám to totiž zaškrklé,mám to rači jakože nepovolit???
1)
Pokud to mas zaskrtnuty, jako ze povoleno, tak se ti tam nekdo dostat muze, ALE = musi znat uzivatele ve tvym pocitaci vcetne hesla. Pokud uzivatel administrator nema nastaveny heslo, tak se ti tam nikdo pres remoote desktop na tenhle ucet neprihlasi. Jak psal SPIDIS, jsou i dalsi programy jako VNC a nebo Dame ware remoote control a tam uz by problem byt mohl. Na pocitac se musi nainstalovat klient a na to to je potreba znat heslo administratora a nebo uzivatele kterej ma administratorsky prava. Pokud bude mit tedy administrator prazdne heslo, tak ti to tam uz nekdo nainstalovat muze. Pokud se to nekomu povede temahle programama, tak to poznas tak, ze ti bude svitit nekde okolo hodin nejaka toe neznama ikona a vetsinou to funguje tak, ze ti muze ovladat pocitac, ale ty to uvidis trebas tak, ze se ti sam pohybuje kursor mysi a oteviraj se sami CILENE okna( nemluvim tu o oknech internet exploreru a nebo jineho internetoveho pocitace).
2)
Pokud se jedna o pocitac v praci ( zarazeny do nejake domeny), tak si tam mues chtit instalovat co chces pokud na to mas prava, ale stejne je tam nekdo, kdo ti to muze zatrhnout jako trebas PAN PANU DOMENOVY ADMINISTRATOR.
nicola.foxx psal:No jestli nemas admin pristup, tak existuje na internetu ke stazeni disketa se kterou nechas pocitat nabootovat. Nastartuje ti nakej mini linux (nevim jakej) a to ti umozni nacteni uzivatelu z woknouzu a resetovat jim heslo, aniz by jsi znal jejich puvodni. Az to udelas tak muzes delat co chces. Pokud ti to z diskety nebootuje, tak musis do BIOSu a tam to nastavit. Je to jednoduchy a neni se ceho bat.
Co takle cist i prispevky jinejch?
Ja sem to uz psal
Second Class Citizen
1130 Café Racer
nicola.foxx (Člen) 12.01.2009 20:10:46 Offline |
mr.BSE psal:nicola.foxx psal:No jestli nemas admin pristup, tak existuje na internetu ke stazeni disketa se kterou nechas pocitat nabootovat. Nastartuje ti nakej mini linux (nevim jakej) a to ti umozni nacteni uzivatelu z woknouzu a resetovat jim heslo, aniz by jsi znal jejich puvodni. Az to udelas tak muzes delat co chces. Pokud ti to z diskety nebootuje, tak musis do BIOSu a tam to nastavit. Je to jednoduchy a neni se ceho bat.
Co takle cist i prispevky jinejch?
Ja sem to uz psal
To nevypadalo tak obsahle. A ja jsem si nemohl pomooooct
Stránky: 1