Nejsi přihlášen
Přední vidle
nazdar banditi, potředoval bych radu jak na přední vidle. Potřebuju je rozdelat, vymenit gufera a olej. Hledal jsem to i v manualu, ale anglicky to není moje řeč
nemáte to někdo v češtině, nebo pár dobrých rad... Jak na to
...Koně moje hyjéé...
Re: Přední vidle
Pepo psal:nazdar banditi, potředoval bych radu jak na přední vidle. Potřebuju je rozdelat, vymenit gufera a olej. Hledal jsem to i v manualu, ale anglicky to není moje řeč
nemáte to někdo v češtině, nebo pár dobrých rad... Jak na to
Použij Hledat, už to tu párkrát bylo
Live to ride & ride to live.
K.a.s.y.m. (Člen) 04.02.2009 12:31:30 Offline |
uplně jednoduše.
Jinak tady je návod i s obrázkama..sice na SV,ale tam jsou uplně stejný vidle
http://www.suzukibandit.cz/prostor/fotk … _gufer.pdf
Jen tak pro zajímavost uplně to samí máš i v servisnim manuálu nevim na co potřebuješ znát řeč když tam jsou obrázky.
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
K.a.s.y.m. (Člen) 04.02.2009 12:40:35 Offline |
jo jinak oleje tam přijde 512ml
K.a.s.y.m. psal:jo jinak oleje tam přijde 512ml
ono asi zalezi od kusu, mě se tam ten půl litr nevešel.. do jedný jsem napasoval něco přes 400ml a do druhý necelých 400ml, a zase prát tam mermomocí tu danou dávku.. já vim, že pan Suzuki to vyrábí a tak ví (klanícísesmajlíkkmanuálusuzuki) , ale tuto je moje zkušenost..
Bandit 4EVER!!!
2 Kasym: Když budu měnit jen pružiny a olej, tak nemusím rozebírat to gufero, nebo jo?
Jen vyndám ty staré pružiny, povolím v brejlích, vyleju olej, vrátim do brejlí, naleju olej, dám nové pružiny a dotáhu. Je to tak?
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
K.a.s.y.m. (Člen) 04.02.2009 13:17:13 Offline |
Ondráš psal:2 Kasym: Když budu měnit jen pružiny a olej, tak nemusím rozebírat to gufero, nebo jo?
Jen vyndám ty staré pružiny, povolím v brejlích, vyleju olej, vrátim do brejlí, naleju olej, dám nové pružiny a dotáhu. Je to tak?
K.a.s.y.m. (Člen) 04.02.2009 13:19:18 Offline |
Pepo psal:chlapi diky za rady , jdu nato a jaký druh oleje mam nalet? (myslim tim pokudmožno presne název Ď )
máš to napsaný v obou příručkách...lidi vy jste tak líný to je hrozný.
od výrobce 10W
můžeš dát i 15W bude to trošku tužší.
nebo tam klidně nalej i hydraulickej taky se stane
jenom k tomu oleji...ty ml jsou strašně zavádějící, to je udanej objem pokud to máš všechno úplně bez oleje, to znamená všechno do sucha (což by asi při kompletní rozborce mělo bejt). Lepší je se řídit hladinkou, ale nevím kolik je u originálu, dával jsem progesifky a tam byl Luftkammer udanej
Strýcfajtr !!!
Ondráš psal:XJelen psal:dával jsem progesifky a tam byl Luftkammer udanej
Kolik prosím?
hele tady psali 145mm http://www.wirth-federn.de/product_info … 2000-.html a za 20 evropskejch maj na to takovej forichtung http://www.wirth-federn.de/product_info … l-Set.html kterej jsem samosebou pěkně napodobil
Strýcfajtr !!!
XJelen psal:Ondráš psal:XJelen psal:dával jsem progesifky a tam byl Luftkammer udanej
Kolik prosím?
hele tady psali 145mm http://www.wirth-federn.de/product_info … 2000-.html a za 20 evropskejch maj na to takovej forichtung http://www.wirth-federn.de/product_info … l-Set.html kterej jsem samosebou pěkně napodobil
...máme tedle přípravek f dílně, šikovná vjecička
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
no to je pravda že sem líný nekde moc vyhledavat, udaje ale nejsem liny se zeptat
no tak už to mam rozdelane a mam problem, ten spodní šroubek, co tam drží tu trubku
aby šel ten tlumič rozdelat cely, tak nejde vyšroubovat, protáčí se vevnitř je tam videt vevnitř ten dil co de protáčí a nejspiš tam na povolení potrebuju nejaky spešl bazmek...
jde to udelat nejak jinak??? pokud chci vymenit jen gufero, tak to mužu udelat i prez tu trubku... když to je rozdelane nemam tam vevnitř nic kontrolovat??
...Koně moje hyjéé...
Pepo psal:no to je pravda že sem líný nekde moc vyhledavat, udaje ale nejsem liny se zeptat
no tak už to mam rozdelane a mam problem, ten spodní šroubek, co tam drží tu trubku
aby šel ten tlumič rozdelat cely, tak nejde vyšroubovat, protáčí se vevnitř je tam videt vevnitř ten dil co de protáčí a nejspiš tam na povolení potrebuju nejaky spešl bazmek...
jde to udelat nejak jinak??? pokud chci vymenit jen gufero, tak to mužu udelat i prez tu trubku... když to je rozdelane nemam tam vevnitř nic kontrolovat??
...když to chceš rozhodit celý, stačí když strčíš péro spátky, jednou rukou na něj zatlačíš a druhou povolíš zajišťovací imbus...kdybys to nezvládal sám, sežeň si někoho, kdo ti na něj přitlačí...chytni si to vodorovně za trupku do svěráku...
K.a.s.y.m. (Člen) 04.02.2009 15:32:58 Offline |
Filous psal:Pepo psal:no to je pravda že sem líný nekde moc vyhledavat, udaje ale nejsem liny se zeptat
jde to udelat nejak jinak??? pokud chci vymenit jen gufero, tak to mužu udelat i prez tu trubku... když to je rozdelane nemam tam vevnitř nic kontrolovat??...když to chceš rozhodit celý, stačí když strčíš péro spátky, jednou rukou na něj zatlačíš a druhou povolíš zajišťovací imbus...kdybys to nezvládal sám, sežeň si někoho, kdo ti na něj přitlačí...chytni si to vodorovně za trupku do svěráku...
to a když ani to nepomůž je potřeba vzít tak dvacítku 4HR nebo kulatinu na konci udělat trochu kužel a prostě ho tam vrazim trošku naklepnout pak jednou rukou povolovat imbus a druhou držet tu tyč..nebo si vzít někoho k tomu.
Ondráš psal:Předpokládám, že ten Luftněco je, že zaboříš tu tyčku do vidlici a hladina musí být 145mm pod horním okrajem. Je to tak?
Neumim šprechtit německy...
Na tý trubičce nastavíš těch 145mm, naplníš tu vidli, necháš sednout, a při stlačeným stavu tam šoupneš tu trubičku tak aby se ti opřel ten kroužek o hranu trubky. Pak tou stříkačkou odsáváš olej dokud to jde, jak si cucne luft, máš tam 145mm jednoduchý, ale geniální.
Kasymoj - druhou stranou smetáku to jde taky
Strýcfajtr !!!
K.a.s.y.m. (Člen) 04.02.2009 15:48:31 Offline |
XJelen psal:Ondráš psal:Předpokládám, že ten Luftněco je, že zaboříš tu tyčku do vidlici a hladina musí být 145mm pod horním okrajem. Je to tak?
Neumim šprechtit německy...Na tý trubičce nastavíš těch 145mm, naplníš tu vidli, necháš sednout, a při stlačeným stavu tam šoupneš tu trubičku tak aby se ti opřel ten kroužek o hranu trubky. Pak tou stříkačkou odsáváš olej dokud to jde, jak si cucne luft, máš tam 145mm jednoduchý, ale geniální.
Dobrá dobrá ukecali jste mě já to dělal tim 4HR protože byl blíž po ruce a hlavně když to někdo předtim dělal tak to kurevsky utáhnul.
K.a.s.y.m. psal:........Dobrá dobrá ukecali jste mě
...a zkusíme to ještě s tímhle
...suzuki píše pro šestku od 01 506ml pro kanadu a 510ml pro ostatní trh
...haynes udává pro šestku 522 pro americkej a 521 pro ostatní
ps: a pak se s tím ser co nejpřesnějc
pps: prostě půllitr a kapku z vrchu ze starýho sedlýho
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
XJelen psal:Na tý trubičce nastavíš těch 145mm, naplníš tu vidli, necháš sednout, a při stlačeným stavu tam šoupneš tu trubičku tak aby se ti opřel ten kroužek o hranu trubky. Pak tou stříkačkou odsáváš olej dokud to jde, jak si cucne luft, máš tam 145mm jednoduchý, ale geniální.
Ještě jeden blbej. Stlačený stav je nadoraz, že si na to sednu a nebo nějak jinak?
K.a.s.y.m. (Člen) 04.02.2009 17:06:21 Offline |
osiris psal:K.a.s.y.m. psal:........Dobrá dobrá ukecali jste mě
...a zkusíme to ještě s tímhle
...suzuki píše pro šestku od 01 506ml pro kanadu a 510ml pro ostatní trh
...haynes udává pro šestku 522 pro americkej a 521 pro ostatní
ps: a pak se s tím ser co nejpřesnějc
pps: prostě půllitr a kapku z vrchu ze starýho sedlýho
No můj postup je takovej ,že naleju půl litru oleje 10W a delejvám to medovinou co mám na zahuštování hydraulikého oleje a většinou zkusim hladinu měřit.
sem píšu tenhle postup proto,že ho udává výrobce a ne každej by tem můj třeba schvaloval
barynek psal:K.a.s.y.m. psal:jo jinak oleje tam přijde 512ml
ono asi zalezi od kusu, mě se tam ten půl litr nevešel.. do jedný jsem napasoval něco přes 400ml a do druhý necelých 400ml, a zase prát tam mermomocí tu danou dávku.. já vim, že pan Suzuki to vyrábí a tak ví (klanícísesmajlíkkmanuálusuzuki) , ale tuto je moje zkušenost..
protože jsi to určitě nevypumpoval....jen tak to nechat vytect je špatně.....
Ondráš psal:Ještě jeden blbej. Stlačený stav je nadoraz, že si na to sednu a nebo nějak jinak?
neboj spadne to samo a nemusíš na nic sedat, je to bez pružiny (sem zapoměl napsat), takže žádnej odpor, jenom tu trubku zasuneš nadoraz do kluzáku.
Strýcfajtr !!!
XJelen psal:neboj spadne to samo a nemusíš na nic sedat, je to bez pružiny (sem zapoměl napsat), takže žádnej odpor, jenom tu trubku zasuneš nadoraz do kluzáku.
Super. Tak snad už vím všechno... Až si to příští týden od Kojaka přivezu, tak se na to doma vrhnem. Dík moc.
K.a.s.y.m. (Člen) 06.02.2009 07:31:54 Offline |
http://www.motoskaut.cz/zbozi-gufera-pr … -1281.html
třeba tady ale dají sehnat i levnější
se chcu zeptat na jednu věc
vyměnil sem gufera,nalel olej,jebnul tam pružinu,podložku,trubičku mno jenže....jak včil? tlumič sem uplně vytahl na maximum a zašrouboval jenže tam zustane vzduch ne? nevadi to? když sem s nim pružil,tak bylo slyšet sem tam takovy probublavaci zvuk,tak nevim esi sem ten tlumič před zašroubovanim neměl zmačknout aby byla hladina oleje co nejvyš,jenže nevim esi bych pak tu pružinu stlačil,abych to zašrouboval
Tomas600N psal:se chcu zeptat na jednu věc
vyměnil sem gufera,nalel olej,jebnul tam pružinu,podložku,trubičku mno jenže....jak včil? tlumič sem uplně vytahl na maximum a zašrouboval jenže tam zustane vzduch ne? nevadi to? když sem s nim pružil,tak bylo slyšet sem tam takovy probublavaci zvuk,tak nevim esi sem ten tlumič před zašroubovanim neměl zmačknout aby byla hladina oleje co nejvyš,jenže nevim esi bych pak tu pružinu stlačil,abych to zašrouboval
to bublání bude asi to, jak ti ten volej vtejká do těch různejch prostorů v tlumiči......já to jen dolil, zašroubobal, žádný sraní a funguje to
Tomas600N psal:se chcu zeptat na jednu věc
...máš to správně, ta vzduchová kapsa tam musí bejt...a to bublání je taky normální...
Filous psal:Tomas600N psal:se chcu zeptat na jednu věc
vyměnil sem gufera,nalel olej,jebnul tam pružinu,podložku,trubičku mno jenže....jak včil? tlumič sem uplně vytahl na maximum a zašrouboval jenže tam zustane vzduch ne? nevadi to? když sem s nim pružil,tak bylo slyšet sem tam takovy probublavaci zvuk,tak nevim esi sem ten tlumič před zašroubovanim neměl zmačknout aby byla hladina oleje co nejvyš,jenže nevim esi bych pak tu pružinu stlačil,abych to zašrouboval...máš to správně, ta vzduchová kapsa tam musí bejt...a to bublání je taky normální...
...eště něco...dyš tam leješ volej, tag bys to po nalití cca půlky měl napumpovat, aby se ten volej dostal fšude a pag dolejt po správnou hladinu...dyš to nenapuimpuješ, budeš tam mít toho voleje vo chlup míň...
Filous psal:Filous psal:Tomas600N psal:se chcu zeptat na jednu věc
vyměnil sem gufera,nalel olej,jebnul tam pružinu,podložku,trubičku mno jenže....jak včil? tlumič sem uplně vytahl na maximum a zašrouboval jenže tam zustane vzduch ne? nevadi to? když sem s nim pružil,tak bylo slyšet sem tam takovy probublavaci zvuk,tak nevim esi sem ten tlumič před zašroubovanim neměl zmačknout aby byla hladina oleje co nejvyš,jenže nevim esi bych pak tu pružinu stlačil,abych to zašrouboval...máš to správně, ta vzduchová kapsa tam musí bejt...a to bublání je taky normální...
...eště něco...dyš tam leješ volej, tag bys to po nalití cca půlky měl napumpovat, aby se ten volej dostal fšude a pag dolejt po správnou hladinu...dyš to nenapuimpuješ, budeš tam mít toho voleje vo chlup míň...
mno...spravnou hladinu...tu ja asi nijak nepoznam,nalel sem tam toho tolik kolik se piše
Tomas600N psal:Filous psal:Filous psal:
...máš to správně, ta vzduchová kapsa tam musí bejt...a to bublání je taky normální......eště něco...dyš tam leješ volej, tag bys to po nalití cca půlky měl napumpovat, aby se ten volej dostal fšude a pag dolejt po správnou hladinu...dyš to nenapuimpuješ, budeš tam mít toho voleje vo chlup míň...
mno...spravnou hladinu...tu ja asi nijak nepoznam,nalel sem tam toho tolik kolik se piše
...esis to měl rozebraný komplet a vylitý do sucha, tag je to dobře...
dalši věc
teď sem s tim pobihal po garaži a zkoušel jak to pruži,a zda se mi že to ma nějaky kratši chod,když sem zabrzdil tak se to jen tak lehce zasunulo a vysunulo,sice je fakt že sem dal hustši olej 15W misto 10,páč to bylo jak houpaci kuň,a taky sem jel pomaličku,takže to asi nemělo co tlumit,jen si řikam esi tomu něco nechybitřeba malo oleje
Tomas600N psal:dalši věc
teď sem s tim pobihal po garaži a zkoušel jak to pruži,a zda se mi že to ma nějaky kratši chod,když sem zabrzdil tak se to jen tak lehce zasunulo a vysunulo,sice je fakt že sem dal hustši olej 15W misto 10,páč to bylo jak houpaci kuň,a taky sem jel pomaličku,takže to asi nemělo co tlumit,jen si řikam esi tomu něco nechybitřeba malo oleje
...nestresuj...počkej aš se svezeš...
Stránky: 1