Nejsi přihlášen
Dělá tu někdo do elektrokotlů?
V neděli mě volá máti že "bublá" topení, ale netopí. Dojedu domů a není tam voda tak dopustím, ale stále nic. Prošel sem s bráchou elektriku vyměnil povfiderní stykač ale stále jsme bez tepla. Rego nahoře v bytě funguje normálně v něm cvakne atd. Ale kotel se nezapne. Mam potuchy že je kotel KO. Doporučili by jste někdo kdo tomu rozumíte nějaký dobrý elektrokotel? nebo nějakou dobrou firmu nejlépe tedy okolí Příbrami. byt máme velkej cca 70m2 ale nevim z nám se v tom kolik kW atd. jde to pak přes jedo patro trubkama nahoru
Nejhorší je že to kleklo teď když je tu u nás zima jak sviňa. Dneska se na to přijde někdo podívat ale tuším že budu muset volat někam schánět nejakou firmu.
Předem dík
Když řve motorka,je nebe..Když ženská,tak peklo!www.sonyk.ic.cz
Re: Dělá tu někdo do elektrokotlů?
Jedině Prothem rejnokna tudle rozlohu bytu stačí bohatě 9 KW.každej rozumnej topenář ti ho doporučímám ho taky a doběh po vohřátí požadovaný teploty v místnosti je tuším 6-12 24 bo kolik.já to mám na 12 minut.aby elektrika nedostala šok tak rozeběh kotle je pozvolnejsehnal sem ho za nějakejch 10000 s daní a bejvák máme kolem 100m2 a jedu celou zimu na 6 KW.dá se jet na 3-6 a9KW
Jebat motorky :-)
PALOUS psal:Jedině Prothem rejnokna tudle rozlohu bytu stačí bohatě 9 KW.každej rozumnej topenář ti ho doporučímám ho taky a doběh po vohřátí požadovaný teploty v místnosti je tuším 6-12 24 bo kolik.já to mám na 12 minut.aby elektrika nedostala šok tak rozeběh kotle je pozvolnejsehnal sem ho za nějakejch 10000 s daní a bejvák máme kolem 100m2 a jedu celou zimu na 6 KW.dá se jet na 3-6 a9KW
jj koukal sem na porotherm ale mely tam jen nejaky velky. Zkusim tam zavolat. hele a prijedou to i zapojit?
sonyk psal:PALOUS psal:Jedině Prothem rejnokna tudle rozlohu bytu stačí bohatě 9 KW.každej rozumnej topenář ti ho doporučímám ho taky a doběh po vohřátí požadovaný teploty v místnosti je tuším 6-12 24 bo kolik.já to mám na 12 minut.aby elektrika nedostala šok tak rozeběh kotle je pozvolnejsehnal sem ho za nějakejch 10000 s daní a bejvák máme kolem 100m2 a jedu celou zimu na 6 KW.dá se jet na 3-6 a9KW
jj koukal sem na porotherm ale mely tam jen nejaky velky. Zkusim tam zavolat. hele a prijedou to i zapojit?
nevím kam si koukal ale jesi chceš tak cihly vot porotermu ti dovezou z každejch normálních stavebnin
sonyk psal:sry protherm ne porotherm
hele Ondras. odvzdusneny a plny vody. ale kotel proste nezpnne je mrtvej. cili nic netopi. cerpadlo frci
čerpadlo fičí a kdyš to bylo bes vody,tak je spirála f piči
PALOUS psal:sonyk psal:sry protherm ne porotherm
hele Ondras. odvzdusneny a plny vody. ale kotel proste nezpnne je mrtvej. cili nic netopi. cerpadlo frcičerpadlo fičí a kdyš to bylo bes vody,tak je spirála f piči
a není to přes pojistku?
když tam nebyla voda, tak by se to po přehřátí mělo vyhodit
Je dobře, že jedu tak pomalu, protože možná jedu špatným směrem.
ross psal:PALOUS psal:sonyk psal:sry protherm ne porotherm
hele Ondras. odvzdusneny a plny vody. ale kotel proste nezpnne je mrtvej. cili nic netopi. cerpadlo frcičerpadlo fičí a kdyš to bylo bes vody,tak je spirála f piči
a není to přes pojistku?
nejaka ojistka vevnitr je a ta je ok, ale ma to overheating ochranu jenze kdyz to oddekluju ja nepoznam estli je v pici nebo ne. ted tam na to de nejakej machr tak uvidime. kazdopadne potrebuju predelat trubky pac nam voda tece asi pres starej kotel na uhli takze tam potrebuju dat nejakej kohout je to v pice tohle to vsecko kurva doma zima jak svine si topim plynovym teplometem ty voe
ross psal:PALOUS psal:sonyk psal:sry protherm ne porotherm
a není to přes pojistku?
No ono je to trochu složitý zkus změřit odporově topný tělesa něco málo by tam mělo být pokud tam je nekonečno je zle.ale nezdá se mi že by ti odešli všechny tělesa naráz protože jen jedno tam není .
já bych to detekoval ale jsem až z daleké ásie (jak tady píšou pepíci)
Kryton: Pane Vy jste MÁÁ-GÓÓÓÓÓR
Voe to toho po me chces moc, to ja nezmerim nevim jak ale ten kluk co de knam by to mel umet.
Jinak musim objednat servismana ale to nevadi.
Njehorsi je ze kdybo zaplo (aspons svitili kontrolky nebo neco) a netopilo ale vono nic nesviti. Elektrikarem promereno a vsde je proud.
Je to cele nejake podivne
sonyk psal:Voe to toho po me chces moc, to ja nezmerim nevim jak ale ten kluk co de knam by to mel umet.
Jinak musim objednat servismana ale to nevadi.
Njehorsi je ze kdybo zaplo (aspons svitili kontrolky nebo neco) a netopilo ale vono nic nesviti. Elektrikarem promereno a vsde je proud.
Je to cele nejake podivne
Jěště je tam teplotní pojistka a ta asi vypadla a musí se asi znovu natáhnout.
a stykač ti spíná? pokud ne tak je možná vypadená pojistka na ovládání kotle .
Po netu radit zapojení elektrokotle jsem ještě nedělal
všecko jinak. Přišel jeden borček a povída to je trafo došel domu pro trafo vyměnil a už topíme. te ještě vyřešit ztrátu tlaku ciž bude nejspíš nějaký problém na ventilu expansky
Diky za pomoc kluci už tu mam 17.5 stupne
sonyk psal:všecko jinak. Přišel jeden borček a povída to je trafo došel domu pro trafo vyměnil a už topíme. te ještě vyřešit ztrátu tlaku ciž bude nejspíš nějaký problém na ventilu expansky
tak se hezky vychrápejte
Je dobře, že jedu tak pomalu, protože možná jedu špatným směrem.
sonyk psal:všecko jinak. Přišel jeden borček a povída to je trafo došel domu pro trafo vyměnil a už topíme. te ještě vyřešit ztrátu tlaku ciž bude nejspíš nějaký problém na ventilu expansky
Jaký trafo ?
To trafo napájelo cívky stykačů nebo co?
K.a.s.y.m. (Člen) 17.02.2009 14:09:52 Offline |
já bych řek že je to nízko napětový trafo pro ovládání v bytě.
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Stránky: 1