Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Technická poradna » Elektroinstalace

LukinB6 (Člen)
21.02.2009 16:01:17

Elektroinstalace

Zdravím Vás všechny zainteresované. Chci se zeptat jestli někdo dělal nebo něco ví o vyjmutí celé kabelové formy z Bandasky (nějaké záludnosti či možnost prohození kabelů mezi sebou a nevratným škodám). Jelikož jsem již kompletně překopal eNko na eSko uvažuji ještě o prohození celého kabelového svazku (jen kvůli konektorům k přednímu světlu). Předem děkuji. Banditpussy

GSX1250FA
K.a.s.y.m. (Člen)
21.02.2009 17:15:06

Re: Elektroinstalace

LukinB6 psal:

Zdravím Vás všechny zainteresované. Chci se zeptat jestli někdo dělal nebo něco ví o vyjmutí celé kabelové formy z Bandasky (nějaké záludnosti či možnost prohození kabelů mezi sebou a nevratným škodám). Jelikož jsem již kompletně překopal eNko na eSko uvažuji ještě o prohození celého kabelového svazku (jen kvůli konektorům k přednímu světlu). Předem děkuji. Banditpussy

jsou tam jen konektory který se daj strčit jen do svýho protikusu..do jinýho to nedostaneš...takže při použití schémata jako kontroly by jsi to neměl zkonit

:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Libor nx (Člen)
21.02.2009 18:11:29

K.a.s.y.m. psal:
LukinB6 psal:

jsou tam jen konektory který se daj strčit jen do svýho protikusu..do jinýho to nedostaneš...takže při použití schémata jako kontroly by jsi to neměl zkonit

Dneska je eletrika v plechovkách a na moto dělaná pro blbce,každej konektor je jiný.

hans (Člen)
21.02.2009 18:32:34

když už jsem u těch drátů, pasujou ty z novýho modelu na starej??? tam toho asi moc jinýho nebude, ne??

Sapere Aude
www.gunlex.cz
KOVAL (Člen)
21.02.2009 19:02:26

dráty sou teda dost jiný,novější model má komplet uplně jinou elektriku...
a jinak bych řek že jestli jde vo patice u světel tak by stačilo vyměnit ten přední svazek dlouhej asi 20cm na kterým jsou ty patice od světel a na druhý straně konektor ke zbytku motorky né?

LukinB6 (Člen)
21.02.2009 19:11:12

KOVAL psal:

dráty sou teda dost jiný,novější model má komplet uplně jinou elektriku...
a jinak bych řek že jestli jde vo patice u světel tak by stačilo vyměnit ten přední svazek dlouhej asi 20cm na kterým jsou ty patice od světel a na druhý straně konektor ke zbytku motorky né?

No to je právě vono na co se hlavně ptám. Předpokládal jsem že je to dělané pro blbce a dva stejné konektory tam nejsou. Jen nevím jestli je kabelový svazek v mašině jeden a nebo se dá rozpojit na více částí. (viz popisované rozpojení předku od hlavního svazku). Pokud je to dělené tak je blbost to měnit celé to je jasné. Byl bych radši než preparovat celej svazek a dokumentovat si každý krok jak bylo kde přichyceno, podvlečeno, zapojeno.

GSX1250FA
KOVAL (Člen)
21.02.2009 19:19:51

hele,já teda Sko přesně nějak nezkoumal,ale mam doma nějakej kus drátů poněvadž jsem když jsem stavěl jeden bajk tak jsem vzal nějakou elektriku a nevěděl jsem že byla z Ska a akorát jsem to poznal asi z toho že vepředu směrem ke světlum byl připojenej prostě kus jak jsem psal asik 20cm a na něm dvě patice na jedný straně  a vývod na parkovačku myslim a na druhý straně malej konektorek na připojení do svazku tohodle,ale když tak vo tom přemejšlim tak novej model bandasky když je Sko tak mu svítěj světla vobě když máš dálkový jestli se nepletu takže drobátko jiný to tam asik je v tý elektrice stim přepínáním světel..
jinak přeházet elektriku problém neni akorát kulivá tomu musíš vystrojit půlku motorky abys to provlíknul,jinak blbě se to udělat nedá,voni ty dráty sou tak akorát takže blbě a jinudy je nenatáhneš páč to ani nijak jinak natáhnout nejde a zapojit taky né,takže bát se toho nemusiš když bys to mněl dělat..

LukinB6 (Člen)
21.02.2009 20:27:31

Takže vítězem se stal Koval. Který ví nejvíce.

http://www.suzukibandit.cz/openforum/uploads/196_elektrika.jpg

Frajercool

Banditpussy

GSX1250FA
KOVAL (Člen)
21.02.2009 21:05:45

hele čoveče zas až tak néé,ale náhodou mam zrovna tohle v garáži a sem si vzpomněl že ten mealej svazek tam je a že se mi tam někde válí v garáži..
ale neřeší to ten problém,že Nko to třeba takhle nemá dělený,nevim to páč novej model Nka sem v garáge neměl a pak to neřeší ještě to že u toho Ska svítěj jestli se nepletu ty vobě světla najednou na dálkový a to dozajista u Nka né..

LukinB6 (Člen)
21.02.2009 21:18:28

Já tímhle předpokládám že se na Bandity dělá jednotnej hlavní svazek a na předek se nacvakne jen ten kousek podle toho jestli to je kábl na eNko a nebo eSko. Aspoň v to doufám, ale uvidíme až zajdu k bajku. Jo a s tím svícením si myslím že svítí vždy jen jedno voko potkávačka v pravo a nebo dálka v levo. Ale to je jen doměnka. A myslím že to tu někdo řešil jak to předělat aby svítily vždy obě.

GSX1250FA
KOVAL (Člen)
21.02.2009 21:22:20

tak Nko tam ten konektro určo nemá,páč by byl v tomhle nakreslenej a von tam je jen u Ska si myslim..

http://www.suzukibandit.cz/openforum/uploads/54_schaltplangsf1200n-2001.jpg
KOVAL (Člen)
21.02.2009 21:24:38

http://www.suzukibandit.cz/openforum/uploads/54_schaltplangsf1200s-2001.jpg
KOVAL (Člen)
21.02.2009 21:26:48

a mam teda pocit že u tý mojí elektriky svítí na potkávačky jedno a na dálkový vobě a to origo bych teda řek,ale né že by mi na tom záleželo..

LukinB6 (Člen)
21.02.2009 21:30:25

http://www.suzukibandit.cz/openforum/uploads/196_elektrikan1.jpg

Doprdele, je to tak, je to nedělitelné. Sice je to vytaženo z GSF 1200N ale bude to stejné. A já doufal v pohodovku. Tkže si zamontuju a zazáznamuju. Ale děkuji za konzultaci.

GSX1250FA
KOVAL (Člen)
21.02.2009 22:00:47

ty vole a stojí ty to za to?surprised
jako myslim kulivá takový pussyvině rozebrat celou motorku a vyměňovat kabelový svazky?surprised
jsa šokován,nálevám si další sklenku vína,již několikátou..

LukinB6 (Člen)
21.02.2009 22:10:49

Tohle mě od toho právě odrazuje. Ty patice co patří k eSku mám a do té eNkové kostky co je pro světlo bych strčil akorát 3 dráty a pořádně to zaizoloval a bude. Asi to preparovat nebudu. Sice mám dole nádrž a všechny plasty a sundával bych asi jen podsedlovku ale i tak. Podívám se na to fyzicky a rozmyslím se.

GSX1250FA
LukinB6 (Člen)
21.02.2009 22:13:06

A s tou několikátou sklenkou jsme na tom stejně. U mě je to Yagermeister s ledem.

GSX1250FA
LukinB6 (Člen)
22.02.2009 13:34:03

Tak to studuji téměř celé dopoledne a jsem z toho jelen. Barevně označené části by měli být stejné ovšem u eSka mi zbývají 3 konektory a nějaký Cilindr (co to kua je??) A u eNka 5 konektorů. Navíc to vypadá že jsou to úplně jiné konektory. Tak prosím kdo by s tímhle měl skušenosti dejte názor. Děkuji

http://www.suzukibandit.cz/openforum/uploads/196_elektrikan_barva.jpg

http://www.suzukibandit.cz/openforum/uploads/196_elektrikas_barva.jpg

GSX1250FA

Board footer

W3C XHTML 1.0 W3C CSS