Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Diskuze » Sci-fi technologie na moto

Smoula.koumak (Člen)
26.02.2009 17:46:51

Sci-fi technologie na moto

Ahoj, nemáte někdo nějaké informace, články atd. o HUD a průhledných ohebných displejích na moto, případně do přilby?

Bandit v lese :-))
fidoB6 (Člen)
26.02.2009 17:49:45

Re: Sci-fi technologie na moto

nemambigsmile

...Přejetý zajíc má vždy tularemii, protože zdravý zajíc se přejet nenechá...
K.a.s.y.m. (Člen)
26.02.2009 17:52:36

Smoula.koumak psal:

Ahoj, nemáte někdo nějaké informace, články atd. o HUD a průhledných ohebných displejích na moto, případně do přilby?

ta škola ti dává koukám zabrat bigsmilebigsmilebigsmile

:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Ondráš (Člen)
26.02.2009 17:54:11

No hale... Já ti nevim, Za prvé je to v plenkách a za druhé když to vypneš, tak stejně nepropustíš 100% světla (prej cca 70-80%), takže třeba v noci to bude na prd...bad

Na tohle bych v dohledné době zapomněl...

CO by sis na tom chtěl pouštět?help Navigace?

Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Meloun (Člen)
26.02.2009 18:04:30

Ondráš psal:

No hale... Já ti nevim, Za prvé je to v plenkách a za druhé když to vypneš, tak stejně nepropustíš 100% světla (prej cca 70-80%), takže třeba v noci to bude na prd...bad

Turistickou mapu..evilbigsmile

PURE NAKED BIKE!
mr.BSE (Člen)
26.02.2009 18:42:34

Meloun má bod bigsmilebigsmilebigsmilebigsmilegoodbigsmilebigsmile

Second Class Citizen
1130 Café Racer
XJelen (Člen)
26.02.2009 18:45:33

Meloun psal:
Ondráš psal:

Turistickou mapu..evilbigsmile

Do lesa? surprised K hovnu bad

jenom reju bigsmile

Strýcfajtr !!!
Smoula.koumak (Člen)
26.02.2009 20:45:31

K.a.s.y.m. psal:
Smoula.koumak psal:

si to trefilbigsmile
přesně na to to potřebuju - přenést informace z kamery s měřičem rychlosti do zornýho pole, aby nemusel čučet na displej přidělanej na řidítkách. Třeba HUD už montuje BMW do aut...  To s tou přilbou mě jen tak napadlo, protože podobný věci se dávají potapěčům do masky, nebo třeba hasičům do skafandru...

Ondráš (Člen)
26.02.2009 21:58:50

Smoula.koumak psal:

si to trefilbigsmile
přesně na to to potřebuju - přenést informace z kamery s měřičem rychlosti do zornýho pole, aby nemusel čučet na displej přidělanej na řidítkách. Třeba HUD už montuje BMW do aut...  To s tou přilbou mě jen tak napadlo, protože podobný věci se dávají potapěčům do masky, nebo třeba hasičům do skafandru...

No, ale BMW využívá projekci na sklo, jako maj ve stíhačkách, ne průhledný display. K těm hasičům a potápěčům... Máš něco bližšího? Jsem nějak nic nenašel...help

osiris (Člen)
26.02.2009 22:10:30

...jo, něco bližšího, hasiči maj 150, potápěči nevím ;)

... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
Ondráš (Člen)
26.02.2009 22:17:35

osiris psal:

...jo, něco bližšího, hasiči maj 150, potápěči nevím ;)

Potápěči spadají pod hasiče...smokin

Smoula.koumak (Člen)
26.02.2009 22:49:54

Ondráš psal:
Smoula.koumak psal:

si to trefilbigsmile

No, ale BMW využívá projekci na sklo, jako maj ve stíhačkách, ne průhledný display. K těm hasičům a potápěčům... Máš něco bližšího? Jsem nějak nic nenašel...help

jasně, však jsem psal  HUD, průhledný display je jedna z dalších možností... Z těch stíhaček to pochází, začíná se to dávat do aut (často právě policejních) a právě by mě zajímalo jestli už se to někde objevilo na motorce. K těm hasičům a potápěčům právě nic víc nemám, vím jenom, že je to ke kontrole vzduchu v láhvi. Na obrázku to vypadalo jako diody na spodním okraji... Ještě mě napadla jedna věc - když jsem skákal z letadla, tak instruktor měl na helmě kameru a foťák, spoušť foťáku v puse a nějaká malá tyčka před oko (se světýlkem směrem do oka), tak předpokládám, že to taky sloužilo pro přenos obrazu - Nevíš o tom něco?
Nejvíc mě právě ale zajímá ta projekce na sklo, protože trávit několik hodin denně s blikátkem před okem v helmě nebude to pravý vořechvý. U tak vysokýho štítu jako má třeba FJR mi to připadá docela reálný.

Jo a potápěči by měli patřit pod policiicool

fidoB6 (Člen)
26.02.2009 23:09:20

Smoula.koumak psal:

podobný věci se dávají potapěčům do masky, nebo třeba hasičům do skafandru...

úlet...surprisedbigsmile a já chuj myslel že je to naopakbigsmileasi už mam mocbeerbeerbeeruž aby to bylo v kontaktních čočkách nebo na dně půllitrů,aby člověk věděl,kolik má vylito

...Přejetý zajíc má vždy tularemii, protože zdravý zajíc se přejet nenechá...
Ondráš (Člen)
27.02.2009 00:56:20

Smoula.koumak psal:

jasně, však jsem psal  HUD, průhledný display je jedna z dalších možností... Z těch stíhaček to pochází, začíná se to dávat do aut (často právě policejních) a právě by mě zajímalo jestli už se to někde objevilo na motorce. K těm hasičům a potápěčům právě nic víc nemám, vím jenom, že je to ke kontrole vzduchu v láhvi. Na obrázku to vypadalo jako diody na spodním okraji... Ještě mě napadla jedna věc - když jsem skákal z letadla, tak instruktor měl na helmě kameru a foťák, spoušť foťáku v puse a nějaká malá tyčka před oko (se světýlkem směrem do oka), tak předpokládám, že to taky sloužilo pro přenos obrazu - Nevíš o tom něco?
Nejvíc mě právě ale zajímá ta projekce na sklo, protože trávit několik hodin denně s blikátkem před okem v helmě nebude to pravý vořechvý. U tak vysokýho štítu jako má třeba FJR mi to připadá docela reálný.

Jo a potápěči by měli patřit pod policiicool

Přidělat tu projekci na motorku by asi šlo... Zakřivení skla by se dalo dohnat čočkou, otázka je třeba ale ochrana před počasím, nebo otřesy... Nevím...help
Neni ta kontrola tlaku jen nějaký LCD displej (jako na kalkulačce), kde se třeba ukazují čárky kolik toho má a nebo číslíčka... to už je jedno. Prostě monochromatické a ne barevné?
Co to měl instruktor při tom seskoku před okem nevím... By mě spíš napadlo, že tohle byla spoušť foťáku... Vždycky, když mrknul, tak to vyfotilo... Nevím. V životě jsem to neviděl.

kojaksro (Člen)
27.02.2009 07:05:36

....ten instruktor tam měl, klasickej hledáček, aby věděl co právě zabírá ne.

.....Šmoulo, ty jsi začal brát nějaké lékysurprisedevil

.....pořád lepší rychle než nebezpečně....dáme drink
K.a.s.y.m. (Člen)
27.02.2009 07:23:37

Smoula.koumak psal:
K.a.s.y.m. psal:
Smoula.koumak psal:

si to trefilbigsmile

No mě to jen tak napadlo.V jedovnici jsi něco povídal o tom ,že děláš diplomku ve stylu využití motorek v policejních složkách.
tyhle průsvitný displeje budou v serii asi ještě hodně v plenkách ,ale myslim,že v Objektivu jsem jednou viděl nějaký čistě transparentní folie co se chovali jako displej..víc k tomu bohužel nevim.

Filous (Člen)
27.02.2009 07:48:17

...satansnáma, tag já sem rát, že mam motorku s železnym rámem a karburátorama a von na nás s vohebnejma displejema a čísílkama na pléguidontknowsurprisedbigsmile

- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
K.a.s.y.m. (Člen)
27.02.2009 07:59:41

Filous psal:

...satansnáma, tag já sem rát, že mam motorku s železnym rámem a karburátorama a von na nás s vohebnejma displejema a čísílkama na pléguidontknowsurprisedbigsmile

holt stárneš bigsmile

Smoula.koumak (Člen)
27.02.2009 08:32:48

kojaksro psal:

....ten instruktor tam měl, klasickej hledáček, aby věděl co právě zabírá ne.

.....Šmoulo, ty jsi začal brát nějaké lékysurprisedevil

jasně, ale jak ten hledáček funguje, je to fakt tenoučký (takže normální display to nebude)

Smoula.koumak (Člen)
27.02.2009 08:33:58

Filous psal:

máš recht, ale něco tam napsat musimidontknowbigsmile

Ondráš (Člen)
27.02.2009 08:38:41

Smoula.koumak psal:

jasně, ale jak ten hledáček funguje, je to fakt tenoučký (takže normální display to nebude)

Kukátko ve dveřích znáš?smile1 Pokud to tak je, tak asi podobý princip... Ale to bych se bál si takovou úzkou věc dávat k oku...help

kojaksro (Člen)
27.02.2009 08:43:04

Ondráš psal:
Smoula.koumak psal:

Kukátko ve dveřích znáš?smile1 Pokud to tak je, tak asi podobý princip... Ale to bych se bál si takovou úzkou věc dávat k oku...help

....to je normální hledáček ( rámeček ), aby viděl co fotí. Nehledej za vším technikubigsmile

.....pořád lepší rychle než nebezpečně....dáme drink
Smoula.koumak (Člen)
27.02.2009 13:19:59

ni jo no, jsem chtěl mít robocopa na motorce a vono zase nicidontknow

Fresh Man (Člen)
28.02.2009 08:06:12

a pro potapěče... čim víc elektotechniky tim věčí jistota...bigsmilebigsmilebigsmile
tam je to jak s banditou... klasika je klasika goodgoodgood na elektro sračky nikdo nejede

Bandit pičo

Board footer

W3C XHTML 1.0 W3C CSS