Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Diskuze » Garazovy kompresor

vOjTaB6 (Člen)
24.03.2009 10:37:51

Garazovy kompresor

Tatka bude mit narozeniny a jelikoz se starym kompresorem jsem mel o vikendu problem nafoukat 2,9 atmosfery na zadku u gixxera, tak jsem se zacal poohlizet po nejakem novem kompresoru do garaze. Akorat vubec nevim, jaky, mel by samozrejme mit takove to prislusenstvi jako je koncovka s tlakomerem na foukani gum, pistoli na cisteni soucastek tlakem vzduchu, pripadne jeste nejaky ty dalsi serepeticky. ale jak velky ma byt max tlak a jak velka ma byt tak tlakova nadrz, to nevim, takze rady sem.good

Deeeekuuuujuuubigsmile

Bandit rulezz!!!
Filous (Člen)
24.03.2009 10:43:29

Re: Garazovy kompresor

...Vosiris ti něco nabídne a prodásurprised

- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
vOjTaB6 (Člen)
24.03.2009 10:50:05

Vosiiiiiriiiisuuuuuhelp

Bandit rulezz!!!
fidoB6 (Člen)
24.03.2009 11:31:43

Máme takovej ten malej kompík na kolečkách, nafouká i myslim 8atm. Funguje už asi 6let a v pohodě...jen co se týká těch malejch hajzlíků, jen aby neměli olejový mazání, kámoš ho koupil asi za trojku a hned při prvnim foukání se to vysralo...kouř,smrad,kaput.Příslušenství se dá dokoupit (včetně hadice, stříkací pistole,atd.)good

...Přejetý zajíc má vždy tularemii, protože zdravý zajíc se přejet nenechá...
vOjTaB6 (Člen)
24.03.2009 11:36:01

Co jsem tak koukal, tak jsou slusny kompresory od 3000,-, ja jsem koukal tak okolo 5000,- ale rozumim tomu jak Filous pocitaci...surprisedbigsmile

Bandit rulezz!!!
fidoB6 (Člen)
24.03.2009 12:04:52

Taky záleží co s nim budeš foukat a jak často.....jestli semtam něco, stačí ta malá jebka, jestli tiráky, větší jebkubigsmilebigsmile

...Přejetý zajíc má vždy tularemii, protože zdravý zajíc se přejet nenechá...
Mour (Člen)
24.03.2009 12:15:32

Teď někdy sem viděl leták z OBIidontknow nebo Baumax idontknow ...si myslím, že na pneu bohatě stačí surprised

osiris (Člen)
24.03.2009 12:35:16

...vidím ti na vočích že mluvíš vo kompresoru z baukrámů, s těma hračkama jako bonus, v tom nemůžu sloužit, dělám kompresory se kterejma se dá pracovat bigsmile
...8 atmosfér foukaj všechny, v tom vědu nehledej, tebe musí zajímat výkon, ne sací jak někteří jako reklamní fígl uváděj, ale na výtlaku a navíc, radši fakt ten olejovej ...tím jsme tu uvedli na pravou míru pár mýtů co se tady stačili za tu chvilku narodit smile1
...vlastně ještě jeden, kolem těch 3 tisíc slušnej není, to koupíš aparát na foukání kol a vofouknutí ponku smile1
...jestli chceš vědět víc, zavolej, je tady spousta nezodpovězenejch věcí který si musíš k výběru ujasnit a rozhodnout

... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
luig (Člen)
24.03.2009 13:46:24

Když už tu řesíte ty kompresory tak se voptám. Při úklidu v garáži jsem narazil na jakejsi starej kousek, hovno tomu rozumim tak to popíšu ryze odborně. Elektromotor toči normálním pístem s žebrováním, a je v tom litr oleje. Problém je v tom že zátka toho oleje má jakousi odfukovací dirku takže to trochu prská i ten olej. Řešit se to dá hadrem ale jen pokud má stlačenej vzduch odběř, neboli pokud jde volně ven. Pokud pistoli zavřu tak to začne tlakovat pod píst a najednou se tou dirkou ve víčku olej začne valit jako kráva. Předpokládám že to asi bude v pořádku a teď se ptám. Musim k tomu dát expansní nádobu do který to bude tlakovat (jakou, z čeho...) a nějakej ventil kterej bude podle tlaku v nádoně spínat a vypínat elektromotor je to tak (opět jakej atd.)? A má to vůbec cenu, aby tyhle krávoviny kolem nedali za novej kompresor. Jinak bavíme se o kompresoru na nafouknutí 4 kol za rok a ofouknutí ponku good. Díky za rady good

Ne asi
osiris (Člen)
24.03.2009 15:08:44

...máš v pussy pravděpodobně ocelový lamely - ventilky, to ti dolů tlačit nemůže ...a že to hovno tlačí nahoru a trvá to viď smile1
...jinak jestli správně chápu, tak bys chtěl expanzku právě na ten vodpad voleje surprised a to už jsem ti řek, to né ...jinak tlakovej spínač na malou chrchlu počítej 800, regulační ventil s odkalovačem 1500 kačen a to teď mluvíme o cenově nižších patrech ...jakej spínač? no podle druhu  krompresoru, síly motoru a připojení do elektriky
...a jestlis mluvil vo tý expanzce jako vo zásobníku do kterýho kompresor tlačí vzduch, tak ta je samo vhodná, jinak foukáš jenom tím co ti píst/y momentálně tlačej, což je k hovnu (jen na to nafoukání kol)
...a jestlis myslel že ti to hází volej stranou vývodu vzduchu, tak je zas po něm (taky udělat hlavu) a tam zas příjde odlučovač, čili ten regulační ventil (může bejt i bez filtru)

Hanz (Člen)
24.03.2009 17:02:41

osiris psal:

...máš v pussy pravděpodobně ocelový lamely - ventilky, to ti dolů tlačit nemůže ...a že to hovno tlačí nahoru a trvá to viď smile1
...jinak jestli správně chápu, tak bys chtěl expanzku právě na ten vodpad voleje surprised a to už jsem ti řek, to né ...jinak tlakovej spínač na malou chrchlu počítej 800, regulační ventil s odkalovačem 1500 kačen a to teď mluvíme o cenově nižších patrech ...jakej spínač? no podle druhu  krompresoru, síly motoru a připojení do elektriky
...a jestlis mluvil vo tý expanzce jako vo zásobníku do kterýho kompresor tlačí vzduch, tak ta je samo vhodná, jinak foukáš jenom tím co ti píst/y momentálně tlačej, což je k hovnu (jen na to nafoukání kol)
...a jestlis myslel že ti to hází volej stranou vývodu vzduchu, tak je zas po něm (taky udělat hlavu) a tam zas příjde odlučovač, čili ten regulační ventil (může bejt i bez filtru)

tleskajííícííí smajlík coolbigsmile

WD club member...
luig (Člen)
24.03.2009 17:30:35

osiris psal:

A sakra, prej to je kompresor po generálce ikdyž jakou dobu po tom stál tak jsem si myslel že to je normální, že se ten tlak někam uvolnit musí.
Jinak to právě že tlačí (myslim stlačenej vzduch) ven dost solidně, na takovou malou potvoru jsem se až divil.
Expanzku bych nechtěl na olej ale na stlačenej vzduch, vytlačit z motoru litr oleje do expanzky a zadřít jsem nechtěl bigsmile
Spínačem jsem myslel něco co pozná že je v expanzní nadobě na vzduch dostatečnej tlak a vypne elektromotor.
A vývodem vzduchu to olej nefouká
Motor je na 380V, kdyžtak večír mrknu na výkon atd ale že by byl v prdeli s tim olejem se mi nezdá, známej má podobnej a mám pocit že to má pořešený stejně s tou zátkou oleje idontknow

Ne asi
osiris (Člen)
24.03.2009 18:09:00

...nemám na to sílu, popsal jsem ti to, jak s tím olejem, tak se vzduchem, tlakovej spínač jsem ti napsal taky
...cena spínače pro 380 do 3kW počitej cca 1300, nad ty 3kW cca 4000 kačen
...rychlokurz z konstrukce motorů asi neuděláme smile1
...děj se vůle boží bigsmile

luig (Člen)
24.03.2009 18:13:17

Cajk, ty nemáš sílu, já zas tolik prachů takže vlastně ten kompresor už ani tolik nepotřebuju bigsmile

Ne asi
osiris (Člen)
24.03.2009 18:28:56

...tak co vysíráš bigsmile

luig (Člen)
24.03.2009 18:49:58

osiris psal:

...tak co vysíráš bigsmile

páč když to vidim bigsmile

Ne asi
K.a.s.y.m. (Člen)
25.03.2009 07:42:08

luig psal:

Cajk, ty nemáš sílu, já zas tolik prachů takže vlastně ten kompresor už ani tolik nepotřebuju bigsmile

Ještě by jsi měl možnost sehnat přetlakovej ventil i s tlakovou nádobou z nějakýho starýho nákladáku..problém budeš mít jen v tom ,že ti to nebude vypínat motor ,ale pouze to odfoukne a jede to dál.Neni to sice tak elegantní řešení jako to co jsi chtěl,ale taky to funguje a za menší penízsmile1
už vidim jak mě zase Osi kamenuje bigsmile

:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
osiris (Člen)
25.03.2009 08:26:46

...vím o tom ;)
...kompresory jsou konstruovaný ale na přerušovanej provoz, čili dá se utavit poměrně brzy, to není jako postavit samodomo aparát osazenej automobilovým kompresorem kterej je na nepřetržitej provoz stavěnej, to jen abychom nemotali hrušky s jabkama smile1
...já bych kotel dal jakejkoliv, klidně 3 šedesátky z auta, ale k tomu tlakovej spínač

K.a.s.y.m. (Člen)
25.03.2009 09:07:07

osiris psal:

...vím o tom ;)
...kompresory jsou konstruovaný ale na přerušovanej provoz, čili dá se utavit poměrně brzy, to není jako postavit samodomo aparát osazenej automobilovým kompresorem kterej je na nepřetržitej provoz stavěnej, to jen abychom nemotali hrušky s jabkama smile1
...já bych kotel dal jakejkoliv, klidně 3 šedesátky z auta, ale k tomu tlakovej spínač

good na to nafoukání kol a sem tam něco málo stříknout to stačí.

:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Libor nx (Člen)
25.03.2009 23:27:57

Já nevím co v tý garáži děláte,ale koupil v OBI olejovej jednopist s 50l nádobou slevněný z 3200kč na 1400kč a sříkám,foukám a vpohodě mi to stačí.Tehdy tam měli i dvoupísťák za 1900kč,ale ten už je podle mýho pro mě zbytečný.

osiris (Člen)
25.03.2009 23:38:36

...tím jestli je to dvou nebo jednopísťák se přece neposuzuje výkon, mýtus, i dvoupísťák může mít menší výkon než jednopísťák smile1
...za ty prachy a s tím objemem kotle bych ti řek jak stříkáš smile1 ...na stříkací pistoli potřebuješ výkon přes 200 l/min (jestli nemluvíš o fiksírce bigsmile) ...papírově je tam možná máš bigsmile a navíc sacích viď smile1

hans (Člen)
25.03.2009 23:40:12

já mám kompresor z lednice a funguje královsky...good

Sapere Aude
www.gunlex.cz
Libor nx (Člen)
26.03.2009 00:17:10

osiris psal:

...tím jestli je to dvou nebo jednopísťák se přece neposuzuje výkon, mýtus, i dvoupísťák může mít menší výkon než jednopísťák smile1
...za ty prachy a s tím objemem kotle bych ti řek jak stříkáš smile1 ...na stříkací pistoli potřebuješ výkon přes 200 l/min (jestli nemluvíš o fiksírce bigsmile) ...papírově je tam možná máš bigsmile a navíc sacích viď smile1

Ten dvojpist fouká víc,vím to protože si ho koupil kolega.Kolik má foukat podle manuálu to už nevím,ale mě to stačí.Lakovnu nemám a auta nestříkám a na nastříkání motorky a jiných prkotin v garáži mi to stačí.

Ondráš (Člen)
26.03.2009 10:06:02

hans psal:

já mám kompresor z lednice a funguje královsky...good

Taky jsme měli. Tichoučký, sice foukal pomalu, ale jinak goodsmile1

Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Petr (Člen)
26.03.2009 11:16:30

nejlepčí kompresor na kola je motor z mražáku bigsmile

tož tak..

Board footer

W3C XHTML 1.0 W3C CSS