Nejsi přihlášen
Garazovy kompresor
Tatka bude mit narozeniny a jelikoz se starym kompresorem jsem mel o vikendu problem nafoukat 2,9 atmosfery na zadku u gixxera, tak jsem se zacal poohlizet po nejakem novem kompresoru do garaze. Akorat vubec nevim, jaky, mel by samozrejme mit takove to prislusenstvi jako je koncovka s tlakomerem na foukani gum, pistoli na cisteni soucastek tlakem vzduchu, pripadne jeste nejaky ty dalsi serepeticky. ale jak velky ma byt max tlak a jak velka ma byt tak tlakova nadrz, to nevim, takze rady sem.
Deeeekuuuujuuu
Bandit rulezz!!!
Re: Garazovy kompresor
Máme takovej ten malej kompík na kolečkách, nafouká i myslim 8atm. Funguje už asi 6let a v pohodě...jen co se týká těch malejch hajzlíků, jen aby neměli olejový mazání, kámoš ho koupil asi za trojku a hned při prvnim foukání se to vysralo...kouř,smrad,kaput.Příslušenství se dá dokoupit (včetně hadice, stříkací pistole,atd.)
...Přejetý zajíc má vždy tularemii, protože zdravý zajíc se přejet nenechá...
...vidím ti na vočích že mluvíš vo kompresoru z baukrámů, s těma hračkama jako bonus, v tom nemůžu sloužit, dělám kompresory se kterejma se dá pracovat
...8 atmosfér foukaj všechny, v tom vědu nehledej, tebe musí zajímat výkon, ne sací jak někteří jako reklamní fígl uváděj, ale na výtlaku a navíc, radši fakt ten olejovej ...tím jsme tu uvedli na pravou míru pár mýtů co se tady stačili za tu chvilku narodit
...vlastně ještě jeden, kolem těch 3 tisíc slušnej není, to koupíš aparát na foukání kol a vofouknutí ponku
...jestli chceš vědět víc, zavolej, je tady spousta nezodpovězenejch věcí který si musíš k výběru ujasnit a rozhodnout
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
Když už tu řesíte ty kompresory tak se voptám. Při úklidu v garáži jsem narazil na jakejsi starej kousek, hovno tomu rozumim tak to popíšu ryze odborně. Elektromotor toči normálním pístem s žebrováním, a je v tom litr oleje. Problém je v tom že zátka toho oleje má jakousi odfukovací dirku takže to trochu prská i ten olej. Řešit se to dá hadrem ale jen pokud má stlačenej vzduch odběř, neboli pokud jde volně ven. Pokud pistoli zavřu tak to začne tlakovat pod píst a najednou se tou dirkou ve víčku olej začne valit jako kráva. Předpokládám že to asi bude v pořádku a teď se ptám. Musim k tomu dát expansní nádobu do který to bude tlakovat (jakou, z čeho...) a nějakej ventil kterej bude podle tlaku v nádoně spínat a vypínat elektromotor je to tak (opět jakej atd.)? A má to vůbec cenu, aby tyhle krávoviny kolem nedali za novej kompresor. Jinak bavíme se o kompresoru na nafouknutí 4 kol za rok a ofouknutí ponku . Díky za rady
Ne asi
...máš v pravděpodobně ocelový lamely - ventilky, to ti dolů tlačit nemůže ...a že to hovno tlačí nahoru a trvá to viď
...jinak jestli správně chápu, tak bys chtěl expanzku právě na ten vodpad voleje a to už jsem ti řek, to né ...jinak tlakovej spínač na malou chrchlu počítej 800, regulační ventil s odkalovačem 1500 kačen a to teď mluvíme o cenově nižších patrech ...jakej spínač? no podle druhu krompresoru, síly motoru a připojení do elektriky
...a jestlis mluvil vo tý expanzce jako vo zásobníku do kterýho kompresor tlačí vzduch, tak ta je samo vhodná, jinak foukáš jenom tím co ti píst/y momentálně tlačej, což je k hovnu (jen na to nafoukání kol)
...a jestlis myslel že ti to hází volej stranou vývodu vzduchu, tak je zas po něm (taky udělat hlavu) a tam zas příjde odlučovač, čili ten regulační ventil (může bejt i bez filtru)
osiris psal:...máš v pravděpodobně ocelový lamely - ventilky, to ti dolů tlačit nemůže ...a že to hovno tlačí nahoru a trvá to viď
...jinak jestli správně chápu, tak bys chtěl expanzku právě na ten vodpad voleje a to už jsem ti řek, to né ...jinak tlakovej spínač na malou chrchlu počítej 800, regulační ventil s odkalovačem 1500 kačen a to teď mluvíme o cenově nižších patrech ...jakej spínač? no podle druhu krompresoru, síly motoru a připojení do elektriky
...a jestlis mluvil vo tý expanzce jako vo zásobníku do kterýho kompresor tlačí vzduch, tak ta je samo vhodná, jinak foukáš jenom tím co ti píst/y momentálně tlačej, což je k hovnu (jen na to nafoukání kol)
...a jestlis myslel že ti to hází volej stranou vývodu vzduchu, tak je zas po něm (taky udělat hlavu) a tam zas příjde odlučovač, čili ten regulační ventil (může bejt i bez filtru)
tleskajííícííí smajlík
WD club member...
osiris psal:...máš v pravděpodobně ocelový lamely - ventilky, to ti dolů tlačit nemůže ...a že to hovno tlačí nahoru a trvá to viď
A sakra, prej to je kompresor po generálce ikdyž jakou dobu po tom stál tak jsem si myslel že to je normální, že se ten tlak někam uvolnit musí.
Jinak to právě že tlačí (myslim stlačenej vzduch) ven dost solidně, na takovou malou potvoru jsem se až divil.
Expanzku bych nechtěl na olej ale na stlačenej vzduch, vytlačit z motoru litr oleje do expanzky a zadřít jsem nechtěl
Spínačem jsem myslel něco co pozná že je v expanzní nadobě na vzduch dostatečnej tlak a vypne elektromotor.
A vývodem vzduchu to olej nefouká
Motor je na 380V, kdyžtak večír mrknu na výkon atd ale že by byl v prdeli s tim olejem se mi nezdá, známej má podobnej a mám pocit že to má pořešený stejně s tou zátkou oleje
Ne asi
...nemám na to sílu, popsal jsem ti to, jak s tím olejem, tak se vzduchem, tlakovej spínač jsem ti napsal taky
...cena spínače pro 380 do 3kW počitej cca 1300, nad ty 3kW cca 4000 kačen
...rychlokurz z konstrukce motorů asi neuděláme
...děj se vůle boží
K.a.s.y.m. (Člen) 25.03.2009 07:42:08 Offline |
luig psal:Cajk, ty nemáš sílu, já zas tolik prachů takže vlastně ten kompresor už ani tolik nepotřebuju
Ještě by jsi měl možnost sehnat přetlakovej ventil i s tlakovou nádobou z nějakýho starýho nákladáku..problém budeš mít jen v tom ,že ti to nebude vypínat motor ,ale pouze to odfoukne a jede to dál.Neni to sice tak elegantní řešení jako to co jsi chtěl,ale taky to funguje a za menší peníz
už vidim jak mě zase Osi kamenuje
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
...vím o tom ;)
...kompresory jsou konstruovaný ale na přerušovanej provoz, čili dá se utavit poměrně brzy, to není jako postavit samodomo aparát osazenej automobilovým kompresorem kterej je na nepřetržitej provoz stavěnej, to jen abychom nemotali hrušky s jabkama
...já bych kotel dal jakejkoliv, klidně 3 šedesátky z auta, ale k tomu tlakovej spínač
K.a.s.y.m. (Člen) 25.03.2009 09:07:07 Offline |
osiris psal:...vím o tom ;)
...kompresory jsou konstruovaný ale na přerušovanej provoz, čili dá se utavit poměrně brzy, to není jako postavit samodomo aparát osazenej automobilovým kompresorem kterej je na nepřetržitej provoz stavěnej, to jen abychom nemotali hrušky s jabkama
...já bych kotel dal jakejkoliv, klidně 3 šedesátky z auta, ale k tomu tlakovej spínač
na to nafoukání kol a sem tam něco málo stříknout to stačí.
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Já nevím co v tý garáži děláte,ale koupil v OBI olejovej jednopist s 50l nádobou slevněný z 3200kč na 1400kč a sříkám,foukám a vpohodě mi to stačí.Tehdy tam měli i dvoupísťák za 1900kč,ale ten už je podle mýho pro mě zbytečný.
...tím jestli je to dvou nebo jednopísťák se přece neposuzuje výkon, mýtus, i dvoupísťák může mít menší výkon než jednopísťák
...za ty prachy a s tím objemem kotle bych ti řek jak stříkáš ...na stříkací pistoli potřebuješ výkon přes 200 l/min (jestli nemluvíš o fiksírce ) ...papírově je tam možná máš a navíc sacích viď
osiris psal:...tím jestli je to dvou nebo jednopísťák se přece neposuzuje výkon, mýtus, i dvoupísťák může mít menší výkon než jednopísťák
...za ty prachy a s tím objemem kotle bych ti řek jak stříkáš ...na stříkací pistoli potřebuješ výkon přes 200 l/min (jestli nemluvíš o fiksírce ) ...papírově je tam možná máš a navíc sacích viď
Ten dvojpist fouká víc,vím to protože si ho koupil kolega.Kolik má foukat podle manuálu to už nevím,ale mě to stačí.Lakovnu nemám a auta nestříkám a na nastříkání motorky a jiných prkotin v garáži mi to stačí.
Stránky: 1