Nejsi přihlášen
Seknudarni řetez.
Lidi mam dotaz jak poznam že řetez je už vhodny na vyměnu??
Znam jeden dobrej figl ale ktery u Bandita využit nejde než aby ho roznytovaval.
Prosim nějakou radu to co se piše v tady na strankach cituji.
Životnost řetězu
Životnost řetězu ovlivňuje zejména styl jízdy a především údržba. Obecně lze říci, že kvalitní řetěz vydrží při dobrém zacházení i více než 25.000 km. Jak poznat, že je váš řetěz na odpis ? Uchopíte řetěz na zadní rozetě a táhnete ho směrem od rozety. Máte-li řetěz nový, měl by sedět tak, že se nepohne vůbec. Starší řetěz by nemělo být možno posunout více než do poloviny zubu rozety.
mi přijde jako blbost ktera je ovlivněna napnutim řetezu. A nebo jsme to absolutne blbě pochopil. Prosim krok po kroku.zda mi někdo neřekne jak to mam zjistit.
Děkuji.
Mankind works in mysterious ways!!! Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko... Piano XJR 1300 SP
Re: Seknudarni řetez.
fidoB6 psal:Dyť to tam máš psaný, potaháš vzadu na rozetě ve vodorovnym směru směrem od kyfky a nesmí se natáhnout.a když se natáhne,je v
To je ejdno zda je napnuty sravně jo či ne podle mě to v tom hraje velkou roly i ti když mam mašinu na hl.stojanu a nebo když na ni sedim. a nebo se milim?
Mankind works in mysterious ways!!! Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko... Piano XJR 1300 SP
Na béčku sem to ještě nezkoušel (jen na jawce-ale myslim si,že je jedno jakej řetěz), ale i když máš řetěz napnutej, ta vůle vzadu je furt...ale jak ti jednou řetěz na rozetě přeskočí, šup s nim okamžitě pryč...na jawce se to dalo pomalu do hladký rozety,ale na béčku bych si to nelajsnul...kdyžtak ať mi někdo poopraví,je-li mé mínění zcestné
...Přejetý zajíc má vždy tularemii, protože zdravý zajíc se přejet nenechá...
...aby to posouzení na který se ptáš ovlivnilo napnutí řetězu, tak bys musel mít na rozetě gumový zuby ;)
...jinak zatížení, tím pádem poloha kyvky na měření vliv má, měř to na bočáku
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
já bych řek, že je na výměnu když:
1. z něj hodně lítá vnitřní mazivo a rez (okem zjistitelné)
2. je nepravidelně vytahanej (okem a rukou zjistitelné)
3. má zarezlý (zatuhlý kroužky) - spíš asi případ celokovovejch řetězů (opět okem a rukou zjistitelné)
4. je vytahanej tak, že už jsou napínáky nadoraz (okem zjistitelné)
5. je přetrženej . voko není , voko vidí
A já bych tam ještě přidal způsob jsištění že když máš nastavený správný průvěs řetězu a pomalu otáčíš zadním kolem tak se ti ten průvěs mění. Buď je naplejší a nebo volnější. (nepravidelné vytahání). Jinak souhlasím s kolegy výše radícími.
Bandit
GSX1250FA
LukinB6 psal:A já bych tam ještě přidal způsob jsištění že když máš nastavený správný průvěs řetězu a pomalu otáčíš zadním kolem tak se ti ten průvěs mění. Buď je naplejší a nebo volnější. (nepravidelné vytahání). Jinak souhlasím s kolegy výše radícími.
Bandit
viz výše:
já bych řek, že je na výměnu když:
3. má zarezlý (zatuhlý kroužky) - spíš asi případ celokovovejch řetězů (opět okem a rukou zjistitelné)
hans psal:já bych řek, že je na výměnu když:
když po ubrání plynu se začnou ozývat podivné rány od řetězu
Strýcfajtr !!!
osiris psal:...a pro socky to de změřit šuplerou ;)
No a jakej rozměr šuplerou mezi válečkama to může mít než je to na vyhození?A jakej rozměr (vnitřní nebo vnější?)
fidoB6 psal:osiris psal:...a pro socky to de změřit šuplerou ;)
No a jakej rozměr šuplerou mezi válečkama to může mít než je to na vyhození?A jakej rozměr (vnitřní nebo vnější?)
...hele ty kurvo líná, nezkoušej mě
...tady: http://www.suzukibandit.cz/download.php?sekce=2 to všechno máš, jen si to nalistovat
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
osiris psal:fidoB6 psal:osiris psal:...a pro socky to de změřit šuplerou ;)
...tady: http://www.suzukibandit.cz/download.php?sekce=2 to všechno máš, jen si to nalistovat
http://www.suzukibandit.cz/openforum/up … _limit.jpg
Soráč,ale já nechtěl,abys to hledal, jen jestli nevíš z hlavyTak tavy vim, kde je "hledat",ne?A línej nejsem,jen nemam teď čas trávit dobu hledanim, když mám navíc řetězofku ještě v pohodě
fidoB6 psal:Soráč,ale já nechtěl,abys to hledal, jen jestli nevíš z hlavyTak tavy vim, kde je "hledat",ne?A línej nejsem,jen nemam teď čas trávit dobu hledanim, když mám navíc řetězofku ještě v pohodě
Ale čas na to vymejšlet píčoviny s telefonem přes domácí WI-FI máš, jo?
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Ondráš psal:fidoB6 psal:Soráč,ale já nechtěl,abys to hledal, jen jestli nevíš z hlavyTak tavy vim, kde je "hledat",ne?A línej nejsem,jen nemam teď čas trávit dobu hledanim, když mám navíc řetězofku ještě v pohodě
Ale čas na to vymejšlet píčoviny s telefonem přes domácí WI-FI máš, jo?
Tak vidíš,jak sem vytíženejA do toho se ještě musim učit
osiris psal:fidoB6 psal:osiris psal:...a pro socky to de změřit šuplerou ;)
http://www.suzukibandit.cz/openforum/up … _limit.jpg
ten obrazek i s popisem by se uplne hodil do FAQ
Vzdy muze byt hur :-)
Ton@l psal:osiris psal:fidoB6 psal:
No a jakej rozměr šuplerou mezi válečkama to může mít než je to na vyhození?A jakej rozměr (vnitřní nebo vnější?)...hele ty kurvo líná, nezkoušej mě
http://www.suzukibandit.cz/openforum/up … _limit.jpgten obrazek i s popisem by se uplne hodil do FAQ
Pro ty co neumi jazyk s českym popisem.
XJelen psal:hans psal:já bych řek, že je na výměnu když:
5. je přetrženej . voko není , voko vidíkdyž po ubrání plynu se začnou ozývat podivné rány od řetězu
Ty já poznám, ty rány
Bandit 4EVER!!!
Stránky: 1