Nejsi přihlášen
povrchová úprava pístů
Zdravím,nevíte někdo jestli má B12 nějakou povrchovou úpravu pístů nebo vnitřek válců.Po dobrých zkušenostech s přísadou do oleje RVS sem to chtěl nalít do B12,ale nevím jestli to bude mít nějaký účinek,protože tato přísada má účinek jen,když tře kov o kov.
Re: povrchová úprava pístů
Ahoj nejdriv bych si precetl tohle
http://suzukibandit.cz/view.php?cisloclanku=2007040001
Jinak netusim jestli je tam nejakej tuning, ale nic bych tam nesral je to zbytecny spis bych pri kazdy vymene olje vymenil filtr a dal kvalitni olej
Ten sem četl dávno,o RVS tam není ani zmínka.Nikde sem nenašel žádnou negativní zkušenost,jenom pozitiv.Pár známých to leje do aut a zlepšení je slyšet i vidět tak by mě zajímalo co to udělá s banďourem. Olej s fitrem samozřejmě měním.
Syky,
není lepší to neřešit?
Na mojí první je najeto kolem 150000km a motor nežere olej,tlaky má normální(v 90000km se akorát vyměnily první kroužky-opotřebení na 50% v zámku a gufera ventilů),druhá žrala olej od novoty do reklamace,po ní i po 60000km při prodeji stejně,třetí má nalítáno 80000 tlaky pořád jak u novýho motoru,olej žere stejně od novoty doposud ve stejné míře..
Nikdy,všechny 3 žádný přípravky nedostaly,nedostanou,a na žádné se to neprijevilo opotřebením,kompresí apod. ..
Takže u tohodle motoru bych jako jedinou věc udělal-a udělám,ve 100-120000km vyčištění hlavy,zabroušení ventilů a jejich nový gufera + sadu kroužků,ničím jiným,jako čepy,písty,šálky,vodítka rozvoďáku a pod. se nehodlám do 200000km zabývat,bo vím v jakým stavu je motor při rozdělání a proměření ve 100 litrech
God Save The Queen!
mám možnost to koupit z německa asi za polovinu než tady,jinak bych se na to vyprdl. Jestli mě někdo přesvědčí o tom,že do B12 je to na prd tak to tam nepoleju.Ale neřekl bych,že jsou to bludy,brácha to nalil do staršího volva.Měřily se tlaky před a po a dost se zlepšily,motor ztichl,spotřeba klesla a turbo je tam pořád originál.Najeto 440 tisíc..
hele a Volvo má SACS????
puntikovanej japonckej ižnžinýr počítal při vývoji toho systému jenom s olejem, takže bych si nebyl jistej estli to nebude někde v těch kanálech dělat brikule
Ale možná jsem jenom ustrašenej zpátečník a vzhůru k experimentům
Strýcfajtr !!!
do toho experimentování se mě právě moc nechce,ale jak to tak vidím nechce se do to nikomu.Je fakt,že je to mpěkně drahé tak se ani nedivim.No jestli se rozhodnu,že to tam naleju tak sem pak napíšu co to udělalo za změny.
![]() |
K.a.s.y.m. (Člen) 23.04.2009 17:46:43 Offline |
siky psal:mám možnost to koupit z německa asi za polovinu než tady,jinak bych se na to vyprdl. Jestli mě někdo přesvědčí o tom,že do B12 je to na prd tak to tam nepoleju.Ale neřekl bych,že jsou to bludy,brácha to nalil do staršího volva.Měřily se tlaky před a po a dost se zlepšily,motor ztichl,spotřeba klesla a turbo je tam pořád originál.Najeto 440 tisíc.
.
jenže 440 v autě to trošku rozdíl jak 30 v motorce.čísla co píše Kelly jsou sice pěkný ,ale je to za předpokladu,že to máš jako on od novoty a víš jak se s tím zachází
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
...do Volva si to klidně nalej, dyš myslíš, že ti to pomůže, čemuž já nevjeřim, ale v motorce s mokrou spojkou a společnou náplní s motorem ji temadle kluznejma příprafkama prostě popravíš, páč spojka co??? ...no klouzat nemá Jasánek
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
![]() |
K.a.s.y.m. (Člen) 24.04.2009 08:19:48 Offline |
Filous psal:...do Volva si to klidně nalej, dyš myslíš, že ti to pomůže, čemuž já nevjeřim, ale v motorce s mokrou spojkou a společnou náplní s motorem ji temadle kluznejma příprafkama prostě popravíš, páč spojka co??? ...no klouzat nemá Jasánek
dost často opomíjená skutečnost
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Jasánek je slabej na plíce a píše do čtenárskýho deníku Rudá Vatra
Stránky: 1