Nejsi přihlášen
Smoula.koumak (Člen) 09.05.2009 00:32:40 Offline |
sekundární převod a sekundární pohon - rozdíl?
Nevíte někdo, jaký je v těch pojmech rozdíl?
Bandit v lese :-))
Re: sekundární převod a sekundární pohon - rozdíl?
Smoula.koumak psal:Nevíte někdo, jaký je v těch pojmech rozdíl?
V podstatným jménu ty inšpektore
Jde o to samý, teda ve většině případů (pouze u zařízení s dvěma pohony, by se dalo mluvit o primárním a sekundárním pohonu), ale náš pan profesor by mě za sekundární pohon (např. v případě motocyglu) poslal s vytahanýma ušima a pětkou v notýsku zpět do lavice
Strýcfajtr !!!
Smoula.koumak (Člen) 09.05.2009 10:48:15 Offline |
no nějakej rozdíl v tom bude, pač mi to vytkl oponent DP, u obhajoby mám pak vysvětlit rozdíl mezi sekundárním pohonem a převodem
Nevim na jaký téma píšeš DP ale jestli o motorkách tak nejspíš pujde o to samý (leda že by bylo sekundárním pohonem třeba u Babety pomáhání si šlapkama ). Ale třeba kdyby šlo o hybridní auta tak by se mohlo říct že primárním pohonem je spalovací motor a sekundárním pohonem elektromotor.
Ne asi
K.a.s.y.m. (Člen) 09.05.2009 11:16:20 Offline |
tobě ta škola dává zabrat
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
..primární převod:motor-převodovka..
..primární pohon by mohla být spojka..
..sekundární převod:převodovka-zadní kolo
..sekundární pohon by mohl být řetěz
..pokud je to blábol,tak na svojí obhajobu uvádím,že mi to
obyčejně po ránu nijak nemyslí..
nadruhou stranu,během dne nepozoruji významnější změnu
..opravdový muž s pravidelným cyklem..
Smoula.koumak (Člen) 09.05.2009 13:21:49 Offline |
gore psal:.. a co ze pohon pohani,prevod prevadi at je primarni sekundarni nebo treba kundarni
jo, tím směrem taky přemýšlím...
jde o to, že když jsem popisoval výhody a nevýhody řetězu a kardanu atd. tak jsem jednou použil pohon a jednou převod a to prej není úplě to samé, proto mi to dal jako otázku k obhajobě
primární a sekundární je jasný, to není třeba vysvětlovat...
gore psal:.. a co ze pohon pohani,prevod prevadi at je primarni sekundarni nebo treba kundarni
Podobně jsme vysvětlovali při zahrádkách, jakej je rozdíl mezi sedbou a satbou.
Ale nikdy mu to nestačilo...
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Smoula.koumak psal:jde o to, že když jsem popisoval výhody a nevýhody řetězu a kardanu atd. tak jsem jednou použil pohon a jednou převod a to prej není úplě to samé, proto mi to dal jako otázku k obhajobě
primární a sekundární je jasný, to není třeba vysvětlovat...
Nějakej rejpal ne? Ale je to logický, pohon je motor, převod je to co sílu z motoru dostane na silnici. Zrovna tak by se dalo špekulovat jestli kardan u náklaďáku je ještě součást pohonu a nebo už převod
Ne asi
luig psal:Nějakej rejpal ne? Ale je to logický, pohon je motor, převod je to co sílu z motoru dostane na silnici. Zrovna tak by se dalo špekulovat jestli kardan u náklaďáku je ještě součást pohonu a nebo už převod
Šmarja... Něco mu tam přece napsat musí.
Ondráš psal:luig psal:Nějakej rejpal ne? Ale je to logický, pohon je motor, převod je to co sílu z motoru dostane na silnici. Zrovna tak by se dalo špekulovat jestli kardan u náklaďáku je ještě součást pohonu a nebo už převod
Však jo, jen aby moch pak argumentovat A kdyby mu to nestačilo tak bych řek že to znělo moc suše, že neni dobrý když se používaj furt stejný slova a nazdar
Ne asi
Smoula.koumak (Člen) 09.05.2009 15:57:41 Offline |
Ondráš psal:luig psal:Nějakej rejpal ne? Ale je to logický, pohon je motor, převod je to co sílu z motoru dostane na silnici. Zrovna tak by se dalo špekulovat jestli kardan u náklaďáku je ještě součást pohonu a nebo už převod
však jo, ale taky mu na to musím něco já říct, aby řeč nestála
Ondráš psal:gore psal:.. a co ze pohon pohani,prevod prevadi at je primarni sekundarni nebo treba kundarni
Ale nikdy mu to nestačilo...
...rozdíl je v tom že máš přehozený "d" a "t" navzájem ve slovech než má bejt správně
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
osiris psal:Ondráš psal:gore psal:.. a co ze pohon pohani,prevod prevadi at je primarni sekundarni nebo treba kundarni
Ale nikdy mu to nestačilo......rozdíl je v tom že máš přehozený "d" a "t" navzájem ve slovech než má bejt správně
Second Class Citizen
1130 Café Racer
luig psal:Nevim na jaký téma píšeš DP ale jestli o motorkách tak nejspíš pujde o to samý (leda že by bylo sekundárním pohonem třeba u Babety pomáhání si šlapkama ). Ale třeba kdyby šlo o hybridní auta tak by se mohlo říct že primárním pohonem je spalovací motor a sekundárním pohonem elektromotor.
ja to vidim tiez tak nejako...
Rozdiel medzi pohonom a prevodom chapeme asi vsetci.
Ako uz bolo napisane:
pohon = motor
sekundarny pohon = sekundarny motor
A ten je na motorke kde? ...akurat v tych slapkach na babete
Smoula.koumak (Člen) 10.05.2009 11:54:10 Offline |
však rozdíl mezi převodem a pohonem je to oč tu běží.
pokaždý jde o řetěz (příp. řemen, kardan), jak psal Jelen, správnější je používat sek. převod, ale jinak se všude používají oba pojmy, nikdo to nerozlišuje, až na jednoho
Smoula.koumak psal:však rozdíl mezi převodem a pohonem je to oč tu běží.
pokaždý jde o řetěz (příp. řemen, kardan), jak psal Jelen, správnější je používat sek. převod, ale jinak se všude používají oba pojmy, nikdo to nerozlišuje, až na jednoho
tak mu to řekni tak, jak jsi nám to tady popsal a bude
beztak to sám neví a dělá machry
Bandit 4EVER!!!
osiris psal:...rozdíl je v tom že máš přehozený "d" a "t" navzájem ve slovech než má bejt správně
Počkej voe... To že jsem a nepřečet sem si to po sobě sem nepatří... Tak oprava.
Rozdím bezi setbou a satbou.
Snad už je to dobře...
...chce slyšet že aparát kterej vytváří je pohon a mechanismus kterej ani ne tak přenáší dál jako mění svým přenosem poměr je převod, tolik mi zůstalo v makovici ze školních let
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
..Osi pravopisně správně..
..setbuje se osivem..secí stroje od starého Kroupy a vohnouta Hujera meteskublesku..
..sadbuje se vesměs r.u ..křaky a stromy..
..botanika mi nic neříká..mám jen palmu a ještě bez kokosů..
..prostě nahovno Mičurin..
..opravdový muž s pravidelným cyklem..
Meloun psal:Hovada..seješ semeno,sázíš sazenice..
Ono je prej rozdíl v tom že to co se seje vzniklo pohlavním rozmnožováním a to co se sází vzniklo vegetativně (nepohlavně).
Nevím proč mu nikdy nestačilo, že setba se seje a satba se sází.
neni náhodou sekundární převod používán spíš ve smyslu převodovýho poměru?
jako že sekundární převod je třeba 16:45?
a naproti tomu ten sekundární pohon je realizován prostřenictím řetězu/řemenu/kardanu...?
ale jinak si myslim že je to celkem fuk
Ondráš psal:Meloun psal:Hovada..seješ semeno,sázíš sazenice..
Ono je prej rozdíl v tom že to co se seje vzniklo pohlavním rozmnožováním a to co se sází vzniklo vegetativně (nepohlavně).
Nevím proč mu nikdy nestačilo, že setba se seje a satba se sází.
Sem si myslel že tvůj vobor je indexování db v SQL (apod.) ... a ty přitom sázíš
Second Class Citizen
1130 Café Racer
luig psal:Lihy psal:neni náhodou sekundární převod používán spíš ve smyslu převodovýho poměru?
jako že sekundární převod je třeba 16:45?Tomu se zas říká finální převod ne?
tak finální převod sem ještě neslyšel....nejsi ty z moravy? tam mluvěj taky tak divně
Lihy psal:luig psal:Lihy psal:neni náhodou sekundární převod používán spíš ve smyslu převodovýho poměru?
tak finální převod sem ještě neslyšel....nejsi ty z moravy? tam mluvěj taky tak divně
kdepak z moravy, to je severočech jak hovado, ale on mluví divně pořád a nejvíc po
Bandit 4EVER!!!
Lihy psal:luig psal:Lihy psal:neni náhodou sekundární převod používán spíš ve smyslu převodovýho poměru?
Nejsem ale mrkni do nějakýho časáku o autech, bejvaj tam převodový poměry na jednotlivý rychlosti a pak ještě finální převod
Ne asi
luig psal:Lihy psal:luig psal:
Tomu se zas říká finální převod ne?tak finální převod sem ještě neslyšel....nejsi ty z moravy? tam mluvěj taky tak divně
Nejsem ale mrkni do nějakýho časáku o autech, bejvaj tam převodový poměry na jednotlivý rychlosti a pak ještě finální převod
nepleť japka s hruškama....vogo mluvíme tu vo plechovkách nebo o motorkách?
Lihy psal:luig psal:Lihy psal:
tak finální převod sem ještě neslyšel....nejsi ty z moravy? tam mluvěj taky tak divněNejsem ale mrkni do nějakýho časáku o autech, bejvaj tam převodový poměry na jednotlivý rychlosti a pak ještě finální převod
nepleť japka s hruškama....vogo mluvíme tu vo plechovkách nebo o motorkách?
To máš fuk
Ne asi
Stránky: 1