Nejsi přihlášen
Křivé kotouče, nebo něco jiného?
Chtěl jsem to vrazit do vedlejšího tématu o kotoučích, ale protože se mi tomu nějak nechce věřit, dávám to na samostatné vlákno
Když jsem jel na pičo sraz, tak brzdy v pohodě. Brzdily jak měly. Po skončení jízd na okruhu:
1) Destičky neustále dřou o kotouč, jako by se nevracely pístky a nemohla se vymezit vůle.
2) K tomu aby to brzdilo je potřeba mnohem větší síla na brzdovou páčku (a to znatelně!!!)
3) Když dobržďuji do zastavení, tak poslední řekněme 2-3 metry to poskakuje, jako kdyby tam bylo ABS a přerušovalo.
Mě napadlo, že by to mohly být křivé kotouče, ale myslím, že je to blbost. Zas takovej vrah nejsem abych je za ty cca 2 hodiny ježdění oddělal... Nemohly by to dělat třeba destičky?
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Re: Křivé kotouče, nebo něco jiného?
tak to dej na stojan pod krk, dej do ruky kridu roztoc kolo a zkus jestli kopou kotouce, nakresli si to na kotouc. Pokud to neni videt pouhym okem. Vem si zes to nejtoval s tenkejma kotoucema rikals neco kolem 4mm ze uz mas jenom.
Ondráš psal:Chtěl jsem to vrazit do vedlejšího tématu o kotoučích, ale protože se mi tomu nějak nechce věřit, dávám to na samostatné vlákno
Když jsem jel na pičo sraz, tak brzdy v pohodě. Brzdily jak měly. Po skončení jízd na okruhu:
1) Destičky neustále dřou o kotouč, jako by se nevracely pístky a nemohla se vymezit vůle.
2) K tomu aby to brzdilo je potřeba mnohem větší síla na brzdovou páčku (a to znatelně!!!)
3) Když dobržďuji do zastavení, tak poslední řekněme 2-3 metry to poskakuje, jako kdyby tam bylo ABS a přerušovalo.
Mě napadlo, že by to mohly být křivé kotouče, ale myslím, že je to blbost. Zas takovej vrah nejsem abych je za ty cca 2 hodiny ježdění oddělal... Nemohly by to dělat třeba destičky?
spíš se ti nějak zapekly. Sundej třmeny z vidlic trochu povytáhní pístky (páčkou...) opucuj a namaž měděnou pastou (nebo to i prodávaj ve spreji, vypadá to podobně jak WDčko) prohejbej a hotovo.
Kdybys měl zvlněný kotouče, tak by si měl naopak dlouhej chod páčky...si to představ...přece když tam budeš mít vlnu, tak když to roztočíš, vznikne jakoby "tlustší" kotouč kterej ti ty desky odhází dál. (snad to chápeš když máš ty školy )
2 Billy: Zkusím.
2 Líh: No destičky tam nemám tak dlouho... Měnil jsem je loni a tehdy jsem všechny pístky promazával. Ale ono už na tom stejně asi od tý doby bude alespoň 10 tis.
No, delší chod ta páčka má. Cejtím odpor, ale nebrzdí to. Musím za to zabrat, aby to brzdilo.
Každopádně na ty desky se mrknu. Moto je zatím u rodičů. V pátek budu vědět víc.
Ondráš psal:2 Billy: Zkusím.
2 Líh: No destičky tam nemám tak dlouho... Měnil jsem je loni a tehdy jsem všechny pístky promazával. Ale ono už na tom stejně asi od tý doby bude alespoň 10 tis.
No, delší chod ta páčka má. Cejtím odpor, ale nebrzdí to. Musím za to zabrat, aby to brzdilo.
Každopádně na ty desky se mrknu. Moto je zatím u rodičů. V pátek budu vědět víc.
...máš napálený desky...vyndej je, strhni je na šmirglu a fertig...
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
bracha psal:mě to dělalo na jawě když sem koupil šitový desky
Desky mám SBS. Kupoval jsem je tenkrát v DK Racingu a myslím, že to byly StreetExcely. Prostě to co maj v e-shopu. Tam by snad neměl bejt problém.
Ondráš psal:bracha psal:mě to dělalo na jawě když sem koupil šitový desky
Desky mám SBS. Kupoval jsem je tenkrát v DK Racingu a myslím, že to byly StreetExcely. Prostě to co maj v e-shopu. Tam by snad neměl bejt problém.
Dyk to řikám furt,že jezdíš jak hovado
Upálit sbs
PURE NAKED BIKE!
Ondráš psal:bracha psal:mě to dělalo na jawě když sem koupil šitový desky
no jestli si měl zatuhlý ty pístky tak upečeš asi cokoli....
A já tam prozměnu upekl zadní brzdu. Dom sem jel bez zadku,desky na železo. Za pár minut je jedu koupit. Vydržely mě 18600km. Ale je fakt že s mojí váhou používám zadní brzdu hodně.
Dřív bylo fšecko lepší... :-)
Monty Jack (Člen) 15.06.2009 10:54:26 Offline |
Desky mám ty samý a při odjezdu na silnici sem se taky divil proč to nebrzdí (nebo spíš to chce větší sílu na páčce)
Takže šmirgl povídáte ?
Ale zase se vrací se v pohodě, nikde nedrhnou - to už bude jiná zrada.
Nemůžou mi říkat že lžu...
Můžou mi říkat že lžu když lžu, nebo když se chystám lhát, nebo jsem zrovna dolhal, ale ne když mluvím pravdu.
Progear 650 (Člen) 15.06.2009 11:06:40 Offline |
Meloun psal:Ondráš psal:bracha psal:mě to dělalo na jawě když sem koupil šitový desky
Dyk to řikám furt,že jezdíš jak hovado
Upálit sbs
Prej tůrista....
vztekat se nepomaha, mam to vyzkouseny :)))
"44 HONDA CBR 600RR 44"
Ondráš psal:Progear 650 psal:Prej tůrista....
Voe, jezdim pomalejš než ty a tebe předjelo i enduro, tak nevim co tu děláš vlny...
....sem slyšel, že tě pojelo bávo Progy? Je to pravda? A je to vůbec možné
.....pořád lepší rychle než nebezpečně....dáme drink
Progear 650 (Člen) 15.06.2009 11:26:44 Offline |
kojaksro psal:Ondráš psal:Progear 650 psal:Prej tůrista....
Voe, jezdim pomalejš než ty a tebe předjelo i enduro, tak nevim co tu děláš vlny...
....sem slyšel, že tě pojelo bávo Progy? Je to pravda? A je to vůbec možné
se přístě nechám pojet minibikem, at je proč se mi smát....
"44 HONDA CBR 600RR 44"
V druhé jízdě po sobě mi odešla zadní brzda a když po dvou hodinách vychladla tak zase šla (při normální jízdě to nedělá), ve třetí jízdě v 11:40 h mi došel benzín a přepínal jsem na rezervu - okruh žere benzín, čím to asi je - to myslím tu zadní brzdu
jsem pomalejší - ale ne vždy
jiri50 psal:V druhé jízdě po sobě mi odešla zadní brzda a když po dvou hodinách vychladla tak zase šla (při normální jízdě to nedělá), ve třetí jízdě v 11:40 h mi došel benzín a přepínal jsem na rezervu - okruh žere benzín, čím to asi je - to myslím tu zadní brzdu
Tu zadní brzdu sem uvařil uplně stejně,normálně se propadne páka a nebrzdí to. Asi ve třmenu začne vřít brzdovka a tím pádem se to vlastně zavzdušní. Po schladnutí stačí párkrát napumpovat a je to v cajku Uplně stejně se mě to stalo v alpách při sjíždění pasů a to né jenom na banditovi,ale aji na BIGovi a Kawě ZR7 Asi začnu používat brzdovku DOT5
K.a.s.y.m. (Člen) 15.06.2009 18:52:10 Offline |
jiri50 psal:V druhé jízdě po sobě mi odešla zadní brzda a když po dvou hodinách vychladla tak zase šla (při normální jízdě to nedělá), ve třetí jízdě v 11:40 h mi došel benzín a přepínal jsem na rezervu - okruh žere benzín, čím to asi je - to myslím tu zadní brzdu
Na zadní??? tu jsem použil jen jednou v krizovce.Ale tak u rajsrů asi jo no. Asi bych vyměnil brzdovku za novou.
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
...jirko klidně tam nech klasicky dot4 ...už byla starší, bylo v ní už moc vlhkosti ...přece když dot4 neuvaříš normálně na předku, tak co bys rval do zadku dot5
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
osiris psal:...jirko klidně tam nech klasicky dot4 ...už byla starší, bylo v ní už moc vlhkosti ...přece když dot4 neuvaříš normálně na předku, tak co bys rval do zadku dot5
sem taky někde čet, že dot5 má jiný složení a že těsnění používaný pro dot4 dlouhodobě neodolá působení kapaliny dot5.
Progear 650 (Člen) 15.06.2009 21:36:55 Offline |
Lihy psal:osiris psal:...jirko klidně tam nech klasicky dot4 ...už byla starší, bylo v ní už moc vlhkosti ...přece když dot4 neuvaříš normálně na předku, tak co bys rval do zadku dot5
sem taky někde čet, že dot5 má jiný složení a že těsnění používaný pro dot4 dlouhodobě neodolá působení kapaliny dot5.
Aleš z Benátek povídal to samé... Ale jestli sem to od něj dobře pochopil, tak dot5 vadí místo dot4, ale třeba taková ta od Motulu RBF600 racingová nee, pač tam na ní píšou, že je to jakože takovej nějakej mix....
jináč já jí mám v obou brzdách, tu RBF a zatim bez problému
"44 HONDA CBR 600RR 44"
osiris psal:...jirko klidně tam nech klasicky dot4 ...už byla starší, bylo v ní už moc vlhkosti ...přece když dot4 neuvaříš normálně na předku, tak co bys rval do zadku dot5
A já na tom zadku uvařil DOT4,kterou sem tam dával letos najaře,kupovaná nová neotevřená láhev....
VikecB12 psal:osiris psal:...jirko klidně tam nech klasicky dot4 ...už byla starší, bylo v ní už moc vlhkosti ...přece když dot4 neuvaříš normálně na předku, tak co bys rval do zadku dot5
A já na tom zadku uvařil DOT4,kterou sem tam dával letos najaře,kupovaná nová neotevřená láhev....
...a jak je možný žes neuvařil předek ? ...brzdíš předkem asi víc, ne ? ...že by se ti zadek nevracel ? nebo snad nevědomě máš pravou nohu furt na brzdě ?
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
osiris psal:VikecB12 psal:osiris psal:...jirko klidně tam nech klasicky dot4 ...už byla starší, bylo v ní už moc vlhkosti ...přece když dot4 neuvaříš normálně na předku, tak co bys rval do zadku dot5
...a jak je možný žes neuvařil předek ? ...brzdíš předkem asi víc, ne ? ...že by se ti zadek nevracel ? nebo snad nevědomě máš pravou nohu furt na brzdě ?
Vrací se,nohu na ní nemám,ale prostě ji fakt hodně používám. Říkám že se mě to stalo na vícero motorkách,tak už mě to ani moc nepřekvapí. Předkama samo brzdím víc,ale taky tam mám ty kotouče dva,věčí třmeny...
bery psal:lago di garda, sjezd ve dvou, převýšení 1000m a ouplně fialové nebrzdící zadní kotouče. až sem měl staženou prdel
no jó, můj ty hondo, ale na jebce ... , ale krásný
ten spečenej povrch mě taky kdysi vylekal, mazal jsem koupit nový, ale nakonec stačil šmirgl jak psal vrchní šéfkonstruktér
Strýcfajtr !!!
...DOT5 tam vopravdu nelejte...měl sem problémy s brzdama při používání DOT4...dycky na vokruhu nebo třeba při pátym kolečku v Železňáku to přestalo brzdit, páčkou sem si mačkal prsty k řidítku, jag se to propadalo, prostě na u a to i u nový kapaliny...no a přet Bandit day v Mostě sem jí vyměnil za ten mix, ale vot Castrolu a sem spokojenej parchant, bo se celý vadnutí brzd stratilo a i při záhulu to brzdí furt stejně...
Filousy jak casto menis na spojce kapalinu ?
XJelen psal:bery psal:lago di garda, sjezd ve dvou, převýšení 1000m a ouplně fialové nebrzdící zadní kotouče. až sem měl staženou prdel
no jó, můj ty hondo, ale na jebce ... , ale krásný
ten spečenej povrch mě taky kdysi vylekal, mazal jsem koupit nový, ale nakonec stačil šmirgl jak psal vrchní šéfkonstruktér
nené - to byl ještě bandour
momentalně zavostalej
Zajímavé čtení, na okruhu jsem samozřejmě brzdil více zadní než při provozu, protože jsem si tím pomáhal do zatáčky, protože přední brzda mi motku postavuje do zatáčky a více bych ji musel tlačit dolů, to samozřejmě znáte, takže dát mix
jsem pomalejší - ale ne vždy
Progear 650 (Člen) 17.06.2009 09:03:03 Offline |
jiri50 psal:Zajímavé čtení, na okruhu jsem samozřejmě brzdil více zadní než při provozu, protože jsem si tím pomáhal do zatáčky, protože přední brzda mi motku postavuje do zatáčky a více bych ji musel tlačit dolů, to samozřejmě znáte, takže dát mix
jj.... bud to co psal Filous od Castrolu a nebo já tam mám od Motulu to RBF600...
"44 HONDA CBR 600RR 44"
Progear 650 psal:jiri50 psal:Zajímavé čtení, na okruhu jsem samozřejmě brzdil více zadní než při provozu, protože jsem si tím pomáhal do zatáčky, protože přední brzda mi motku postavuje do zatáčky a více bych ji musel tlačit dolů, to samozřejmě znáte, takže dát mix
jj.... bud to co psal Filous od Castrolu a nebo já tam mám od Motulu to RBF600...
ten mix, čeho je to mix?? to má nějaký spešl složení nebo jak? mám tam normál dot4 tak až budu měnit, ať tam naperu to nej
Bandit 4EVER!!!
K.a.s.y.m. (Člen) 17.06.2009 12:10:44 Offline |
Ondráš psal:Luk psal:mix voe ne?nejezdils na triapuli
special91 + m2tA poměr?
no M2T 1:50
lepší olej stačí můžeš stejně a nebo i míň...u lepšího oleje hlavně nemusíš čistit tak často vejfuky jako na to ředěný psí sádlo
Luk psal:mix voe ne?nejezdils na triapuli
special91 + m2t
japa bych nejezdil, red baron stál v garáži
r.v. 63, decentní přestavba na čopra a poměr M2T und benzin byl 1:40
ale japa je to s tou brzdovkou?
Bandit 4EVER!!!
K.a.s.y.m. psal:Ondráš psal:Luk psal:mix voe ne?nejezdils na triapuli
special91 + m2tA poměr?
no M2T 1:50
lepší olej stačí můžeš stejně a nebo i míň...u lepšího oleje hlavně nemusíš čistit tak často vejfuky jako na to ředěný psí sádlo
čéče 1:50 už je na M2Tčko asi moc, lehce sem ji přidřel
tušim, že správnej poměr je , jak píše Barouš 1:40 a 1:33 na zajíždění
pak už jsem jezdil jen ty lepčí a tam to bylo 1:50 i víc no problem
jojo, to byly časy...
Bandit je sen, symbol, životní styl...
Bandit je sen, možná zrovna tvůj cíl...
K.a.s.y.m. (Člen) 18.06.2009 08:34:42 Offline |
já do motoru nikdy M2T nenalil jezdil jsem na ty o něco lepši oleje TS a nebo většinou TSF a potom už oleje od Stihlu nebo Husqarny bo byli za stejný prachy..ředil jsem 1:50 i mín a nikdy jsem jí ani nepřidřel a to jsem Jawku nikdy nešetřil ani studenou.
Ale hlavně to mělo vyhodu ,že jsem měl suchý a čistý vejfuky.
XJelen psal:My to měli jednodušší... nic jinýho nebylo
...tag...přijel sem k pumpje, u stojanu s miksem sem votočil kolečkem kterym se volil požadovanej poměr a tankoval ...a dyš přestali prodávat miks, tag zas jedinou volbou bylo ředěný psí sádlo M2T...
Na pařezu a fichtlu jsem dával M2T, chvíli pak i na Simsonu, ale co jsem přešel na nějakou sračku od Stihlu, tak bych řekl, že se to subjektivně trochu ztišilo a hlavně to přestalo smrdět.
K.a.s.y.m. (Člen) 18.06.2009 10:35:04 Offline |
no jo tak vy dva pamatujete když ještě bylo mrtvý moře nemocný
Ja sem taky mel vycistenou cizu 125 sportku a taky sem tam zacal uz lit jen still do benalu a chytalo to lip, teply aji studeny, nezalepoval se vejfuk, nesmrdelo to jak rika ondras. M2T = brusna lepiva sracka
K.a.s.y.m. (Člen) 18.06.2009 21:05:37 Offline |
Filous psal:K.a.s.y.m. psal:no jo tak vy dva pamatujete když ještě bylo mrtvý moře nemocný
...no to zas néééé ...ale hnědý uhlí jako přesličku si pamatuju ...vole!!!
Filous psal:XJelen psal:My to měli jednodušší... nic jinýho nebylo
...tag...přijel sem k pumpje, u stojanu s miksem sem votočil kolečkem kterym se volil požadovanej poměr a tankoval ...a dyš přestali prodávat miks, tag zas jedinou volbou bylo ředěný psí sádlo M2T...
cifix to zas ste měli nějaký extrabuřty v benátkách u nás v sudetech sicejc to kolečko bylo, ale poměr pouze 1/33, alespoň toho psího sádla tam šlo víc
Kasymoj - vole jeden!
Strýcfajtr !!!
Progear 650 (Člen) 20.06.2009 13:05:41 Offline |
Ondras: Teda ty ses ale dobytek.... Zlatý origo desky.... Sice to nebrzdí, ale zase se nemusej měnit....
"44 HONDA CBR 600RR 44"
Stránky: 1