Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Diskuze » topení v baráku

Koldan (Člen)
11.07.2009 00:19:31

topení v baráku

sorry za téma ot věci, ale opčas sa tady řeší fše možný a popravdě nevím kde inde sa zeptat a tady je kecalů ažažbigsmile tagže vořešpruti, barák v dřevotřískovém sendviči, vytápění možné jen přes elektriku, zatím máme el. přímotopy, ale uvažuju to zkombinovat s akumulačkama, páč jakmile sa vypne levný průd, nejni tu k vohřátí nic. volajaké rozumy či doporučení, máte je něgdo?tuším Baltazar má sendvič,čím tam vogu topíš? (jo a na tepelný čerpadlo nemám rozvody ani prostory)help

Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
PALOUS (Člen)
11.07.2009 01:23:16

Re: topení v baráku

Jedině kotel protherm rejnokgood9kw stačí bo pojedeš stejně na 6kw.a na Balta zapomeň bo má taky el.ale podlahovku a to bych řek že jesi ti to uš stojí tak podlahy bourat nebudeš že?

Jebat motorky :-)
PALOUS (Člen)
11.07.2009 01:29:12

jo a na akumulačky se vysersickuš nejsme za komančůbigsmilena prothermu si doladíš jakej chceš dojezd čerpadla a bastagoodnikdy nevypnou noční proud najednou na 4 hodiny .De 20 hodin a ani nepoznáš že zrovna nejdegooda mimochodem mám ještě jako doplněk krbofky bo tady je samej les ale kua dyš tady mám 27-30 tak nevím kam utýctsick,takže udělám ještě rozvod vzduchu a skovám to do sádrygood

Baltazar (Člen)
11.07.2009 06:14:53

jo mám taky elektřtinu v podlaze v přízemí, nahoře radiátory, právě podlaha udrží jediná teplo, bo je z betónu, 9 kilowat kotel a vohřejvám vodu do podlahovky, tož tak, za minulý rok spotřeba komplet 24069 kč za proud, nemám žádný krbovkybigsmile
já myslel, že v pakistánsku je furt teplobigsmilebigsmilebigsmile

The father of the little princess of the dawn
Petr J. (Člen)
11.07.2009 10:29:01

jak píše pan otec....elektropodlahovka...v kombinaci  good

Petr J. (Člen)
11.07.2009 10:32:37

a osobně bych to ještě kombinoval s krbem i když je z toho v baráku bordel...třeba s externím komínem s nerezovým opláštěním...

http://www.florian-kominy.cz/foto/max/reference_syskom.jpg
ross (Člen)
11.07.2009 11:11:08

do dřevodomku krb bez ohřevu vody nemá žádný smysl

jen zbytečně přehřívá vzduch a nemá ho co akumulovat

co se týče podlahy, jsem zastáncem ohřevu vodou a ne el.

el. má nevýhodu, že buď hřeje a nebo ne

jinak asi ideál do dřevodomků /mimo té podlahovky/ je rekuperace

ale je to jen můj pohled

Je dobře, že jedu tak pomalu, protože možná jedu špatným směrem.
tlustoch (Člen)
11.07.2009 11:19:02

souhlas s rossem, potřebuješ něco co ti to bude akumulovat. páč jinak máš během chvilky po vypnutí zimu.

jinak Atrea dělá celkem pěkný domácí jednotky pro větrání. Sice to vypadá draze,ale máš to za chvilku zpět.

co se týká rekuperace nemá chybu a nejni jenom na zimu, páč v létě je zase vedro a to tě sere tudíž 2 mouchy jednou ranou smokin

čtyři kola jsou super, ale dvě mnohem lepší
bracha (Člen)
11.07.2009 11:28:03

my sme postavili středem cihlovej komín a paráda topíš do 10 a eště ráno je teplej ale je to třošku drastický řešení :) jak říkaj všici chce to něco v čem se udrží teplo

Ten, kdo vymyslel práci by ji měl taky naučit masturbovat, aby se udělala sama
Marián (Člen)
11.07.2009 11:49:25

ross psal:

ale je to jen můj pohled

ja myslim, ze chlapi maj na mysli vodu v podlaze ohrejvanou elektrickym kotlemgood

taky si myslim,ze v kombinaci s krbovkama velice dobry reseni,prave takovy ted navrhuju do RD.

...sam mezi jebkarema...
ross (Člen)
11.07.2009 11:56:16

Marián psal:
ross psal:

ale je to jen můj pohled

ja myslim, ze chlapi maj na mysli vodu v podlaze ohrejvanou elektrickym kotlemgood

taky si myslim,ze v kombinaci s krbovkama velice dobry reseni,prave takovy ted navrhuju do RD.

tak to je jinágood

myslel jsem, že se jednalo o el. kabelybad

Je dobře, že jedu tak pomalu, protože možná jedu špatným směrem.
Koldan (Člen)
11.07.2009 12:01:52

no jo kucí,jenže vono to fakt už stojí a rvát trubky do podlahy a dělat rozovody po celým baráku sa ně nechce. když vemu,že máme spotřebu necelých 30 000 Kč a to máme vše na elektriku, tak investice do rozvodů, podlahového topení atd. mi vynde na 150 000 ani nemrknu a úspora bude možná 10 000 za rok, takže návratnost za 15 let  to už chci mít zas jinej barákbigsmile

Banditatom (Člen)
11.07.2009 12:09:26

no levně... vysekej díru do stropu a otevřenej oheň aha indianos s divokos západos!bigsmile

"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
mi (Člen)
11.07.2009 12:18:09

a to si ten domek s pilin kúpil nebo stavěl?

svět je cirkusovej stan
Miras (Člen)
11.07.2009 14:19:15

prothermsick   až budete chtít někdo pořádnej kondenzák vod helmuta soláry atd. za lepčí cenu tak napište, asi ale mailem (miroslav.cerny@atlas.cz) , sem to moc nepatří...

PALOUS (Člen)
11.07.2009 14:54:48

Miras psal:

prothermsick   až budete chtít někdo pořádnej kondenzák vod helmuta soláry atd. za lepčí cenu tak napište, asi ale mailem (miroslav.cerny@atlas.cz) , sem to moc nepatří...

idontknowpředražený mrtky maj ještě čas bo ty ceny sou na hofno a navíc je furt pod mrakembigsmilejako doplněk budíž ale jinak to je k hofnu.a vo návratnosti se s nikým bavit nebudusick

Baltazar (Člen)
11.07.2009 16:02:08

Miras psal:

myslím že ten poděs Palous bigsmile má s tou návratností pravdu, žádná nejnísurprised

The father of the little princess of the dawn
PALOUS (Člen)
11.07.2009 16:26:14

Vono taky nevím jak solárkem topitsurprisedfotovoltalika bo jak se to píše to je jinágoodjo jenže co sem slyšel tak výroba 1KW=100000 no a že bych měl ve svým okolí někoho kdo by mě dal tak min.400 kolíků tak to teda nemámbigsmilenávratnost je dobrá při investici jako krááááva a prodávat to čezu ale je to zas vo bohatejch že?jsme banda lidí co si dokážou zaplatit zálohu na eletriku cca 2500aš 3000 a víc neřešíme že?jsem tady jen jednou a tak neš investovat takový prachy do předraženejch věcí je např.pro mě vo hovně bo pojedu radši každej rok na dofču a pořádně se nažeru a nemusím se klepat že chcípnu hladybigsmilenázory topenářů jsou různé,ale ten kdo hodí návrh nejdostupnějšího řešení je pro mě chlap na pravým místěgoodVloni jsem toto řešil taky.Lesů máme vokolo jak sraček a komín mám taky ale jebat se ve volným čase se dřevem?neebadtěch 5 kubíků na vejkendy do krbovek mě dovezou sousedi za 2500 a víc nepotřebujugoodplyn tady neníbadkotel s násypkou je gut ale jak dlouho bo ceny uhlí půjdou furt nahorubadtepelný čerpadlo jede taky na elektriku a investice taky někde mimo moji šrajtoflybada tak topení elektrikou vyhrálogoodjde jen vo to mět dobře zateplínogoodmám čisto a ty zálohy mě neporazejbigsmile

Marián (Člen)
11.07.2009 19:52:12

Koldan psal:

no jo kucí,jenže vono to fakt už stojí a rvát trubky do podlahy a dělat rozovody po celým baráku sa ně nechce. když vemu,že máme spotřebu necelých 30 000 Kč a to máme vše na elektriku, tak investice do rozvodů, podlahového topení atd. mi vynde na 150 000 ani nemrknu a úspora bude možná 10 000 za rok, takže návratnost za 15 let  to už chci mít zas jinej barákbigsmile

no tak nervat trubky do podlahy,ale klasicky radiator a el. kotel, nic jinyho dostupnejsiho me fakt nenapadagood
a rozvody sou dve medeny trubky cca 2 cm a palous by ti rek neschovavat,pac ti este cestou k radiatoru daj teplosmile1
takze do zdi vyvrtat akorat vzdy 2 diry a je togood

...sam mezi jebkarema...
Koldan (Člen)
11.07.2009 19:59:15

domek je koupenej, ti co byli na svajbě zatahovat tak aj ví. výhoda je,že je kousek ot centra UH což nám vyhovuje. akorát tady projektanti navrhovali právě ty přímotopoy. no a dyž tak zvažuju jak to tu líp vytopit,tak mi prostě holt líp vychází ty akumulačky v kombinaci s přímotopy. uvažoval jsem právě i o krbových kamnech,ale to bych musel zvážit ten komín,páč tady samo žádnej nejni. tagže mi spíš de vo to,estli nemáte nějaké doporučení ohledně těch akumulaček,páč rozdrbat celej barák a dát do toho 150 litrů za ústřední topení bych se moh vysrat, vzhledem k návratnosti.

Marián (Člen)
11.07.2009 20:02:41

akumulacky dobry,pokud je dobre zateplenej barak,ale serou me ze treba v sobotu nabijej az treba vod 6 vod rana,tzn. ze celej patek a noc na sobotu nic a kosa jako svina,to samy nedele,proste si to poustej jak chtej.
jinac si nemyslim,ze udelat radiatory je na rozbourani celyho domku,ale ty akumulacky asi nejrychlejsi...

...sam mezi jebkarema...
WenzelB6 (Člen)
11.07.2009 20:56:31

s tím komínem bych to neviděl nijak černě.
Dodělával sem dodatečně krb do už hotovýho baráku fčetně komína. 2-stovka nerez po 1m segmentech do vaty, vokolo zase hliník plech a to celý do sádroše. Nad střechou lehký Schiedel kostky nesený na kleštinách nad podkrovim. Celý prochází dřevěnym podkrovím. Na ten komín ale nutná malůvka a povolení s kolaudací a posouzením vod kominíka.
Teplo vod krbu vzduchem sem roztahal okapovejma rourama do horního podlaží, zase dal do vaty a sádroše. Provozuju to už 5-6 let.

Pajk (Člen)
11.07.2009 22:40:59

Akumulačky na zajištění ňáký stálý teploty dejme tomu ve dvou místnostech k těm přímotopům to jo. Ale pokud by měly vytápět víc místností, tak spíš rozvod úv a když nechceš, nebo nemůžeš stavět komín, tak elektrokotel kterej se schová kamkoliv příkon na něj mít budeš. Pokud nemáš na ty akumulačky připravenou elektroinstalaci, tak bys jí stejně musel všude rozvést. Ty kabely na ty přímotopy asi nepoužíješ, budou slabý a navíc pouze jednofázový a to už vyjde na stejno, spíš je horší tahat kabely než trubky protože ty se venkem nevedou a kam snima, když to máš ze dřeva, ale trubky můžou. A pořizovací cena akumulaček nejni taky nic levnýho 10 - 15 tis. podle výkonu a typu. Navíc když už budeš mít rozvody a jednou se rozhodneš třeba pro jinej kotel nebo solárko tak už je to sranda, dá se s tím rozhodně víc čarovat.

Miras (Člen)
11.07.2009 22:41:50

PALOUS psal:
Miras psal:

idontknowpředražený mrtky maj ještě čas bo ty ceny sou na hofno a navíc je furt pod mrakembigsmilejako doplněk budíž ale jinak to je k hofnu.a vo návratnosti se s nikým bavit nebudusick

Soláry nejsou na topení, tam návratnost není ale na ohřev teplé vody. Chytrácký keci si nechej vod cesty nikomu nic necpu, naopak nabízím něco za lepší ceny, jelikož dělám pro zastoupení a to i kotle. Nedělám reklamu nepíšu o co jde a jasně píšu ať se lidi ozvou soukr. pokud něco budou chtít. Nic víc nic míň....

Pajk (Člen)
11.07.2009 22:57:53

Solárko dokaže nejenom ohřívat TUV, ale může i topit třeba přes aku nádrž.

Miras (Člen)
11.07.2009 23:32:23

To samozřejmě vím, ale to si pořídí maximálně fanda nebo člověk bez umu počítat. Neuč orla lítatbigsmile

Board footer

W3C XHTML 1.0 W3C CSS