Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Technická poradna » Štelování spojky

Brejn (Člen)
02.08.2009 14:53:09

Štelování spojky

Zdravim,
B6 najeto asi 53 tisic. Spojka me zabira dost nakonci pohybu packy. Pak se s tim blbe manipuluje a jak zacne zabirat, tak ji po chvili pustim tak to cukne s masinou(na male vzdalenosti je pozice nezabira-zabira malonko-zabira vice-zabira maximalne).
Koukal jsem se dole po bowdenu jak vede do skrine, tak je tam takovej cervik s kontra-matkou. Tomu cerviku kouka tak 1,5-2 zavity. Pomohlo by ho zasroubovat, vysroubovat? Aby me spojka zabirala o neco drive?
Zatim nic neklouze a nezlobi, ale ceka me cesta do Madarska, tak bych rad jel s pocitem, ze se nekde uz nerozjedu:)
Hledal jsem to tu, ale uz se bavilo o tom, tze klouze.good

Co hoří, to bouchá, co létá, to padá.
Koldan (Člen)
02.08.2009 15:40:54

Re: Štelování spojky

sou tam tři štelungy, jeden u páčky, druhej na víčku a třetí je schovanej pod gumovou krytkou z boku víčka. dyž tu krytku votděláš, je tam šroubek zajištěnej kontramatkou, ten šroubek doléhá na osku, kerá rozpojuje spojku. takže pokud se ti spojka rozpojuje až po úplném zmáčknutí páčky, řek bych, že máš nastavenou velkou vůli mezi tím šroubkem a tou oskou. Takže povol kontramatku, šroubek zašroubuj tak až budeš cítit,že dolehl na tu osku a pak o čtvrt až půl otáčky ho zpět vyšroubuj, aby tam byla vůle. voalá toť všegood

Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
Brejn (Člen)
02.08.2009 18:01:17

Na te moji hajtre stelovani na pacce neni. Z toho co jsi psal, jsem pochopil, ze mam sundat na boku skrine to cerne plasto-gumove vicko a pod nim bude nejaky stelung. Prave, ze me se spojka rozpojuje brzy (takze dlouho zabira) staci me zmacknout packu kousek a uz se klouze. Tudis vychazim logicky z toho, co jsi psal. Mam malou vuli mezi sroubkem a tou osickou. Tudis povolit tu matku a znova nastavit vuli mezi sroubem a tou osickou.
Voala?

Filous (Člen)
02.08.2009 18:32:36

Brejn psal:

Na te moji hajtre stelovani na pacce neni. Z toho co jsi psal, jsem pochopil, ze mam sundat na boku skrine to cerne plasto-gumove vicko a pod nim bude nejaky stelung. Prave, ze me se spojka rozpojuje brzy (takze dlouho zabira) staci me zmacknout packu kousek a uz se klouze. Tudis vychazim logicky z toho, co jsi psal. Mam malou vuli mezi sroubkem a tou osickou. Tudis povolit tu matku a znova nastavit vuli mezi sroubem a tou osickou.
Voala?

...štelovánim na páčce myslel Koldan štelování lankem u páčky...no a pag štelovánim lankem u krytu řetězovýho kolečka a třetí štelung je pot tou gumovou krytkou a tym bys měl začít, tj. vymezit vůli mezi štelovacim šroupkem a vovládací tyčkou spojky, ale přet tym povol vobojí štelování na lanku, udělej základní nastavení a pag zas doseřiď lanko...jinag s to pochopils dobře...

- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Brejn (Člen)
08.08.2009 10:48:40

Filous psal:

...štelovánim na páčce myslel Koldan štelování lankem u páčky...no a pag štelovánim lankem u krytu řetězovýho kolečka a třetí štelung je pot tou gumovou krytkou a tym bys měl začít, tj. vymezit vůli mezi štelovacim šroupkem a vovládací tyčkou spojky, ale přet tym povol vobojí štelování na lanku, udělej základní nastavení a pag zas doseřiď lanko...jinag s to pochopils dobře...

Tak jestli jsem to pochopil uplne vse dobre. Na pacce opravdu zadne stelovani nemam, na lanku je valecek, co je zahakly na pacce a to je skovane pod takovou gumovou krytkou. U krytu retezoveho kolecka toho cervika zasroubuju co budu moci do vnitr. Pak nastavim tu vuli z boku pod tou gumovou krytkou jak zde bylo napsano a nakonec na tom cerviku si nastavim vuli packy vysroubovanim. Rad bych to zitra spachal, tak abych to zmakl.
Diky moc za vase rady. Mate u me beer

Filous (Člen)
08.08.2009 12:09:51

Brejn psal:
Filous psal:

Tak jestli jsem to pochopil uplne vse dobre. Na pacce opravdu zadne stelovani nemam, na lanku je valecek, co je zahakly na pacce a to je skovane pod takovou gumovou krytkou. U krytu retezoveho kolecka toho cervika zasroubuju co budu moci do vnitr. Pak nastavim tu vuli z boku pod tou gumovou krytkou jak zde bylo napsano a nakonec na tom cerviku si nastavim vuli packy vysroubovanim. Rad bych to zitra spachal, tak abych to zmakl.

...pot tou gumovou krytkou u páčky máš to štelování...

- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Koldan (Člen)
08.08.2009 20:05:05

Filous psal:
Brejn psal:
Filous psal:

...pot tou gumovou krytkou u páčky máš to štelování...

estli nemá hošík tu nejlevnější repliku, gde vopravdu na páčce štelování nejni

Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
Brejn (Člen)
09.08.2009 18:24:35

Ne, hosik je slepej a hada se. Stelovani tam je, jen neni uplne na pacce a je schovany pod tou gumou. Cervenam seredface az na ass.

sonyk (Člen)
10.08.2009 08:24:28

a ja sem si to takhle rozmrdal a musel sem s tim stejne do servisu to sestelnout bigsmile

Když řve motorka,je nebe..Když ženská,tak peklo!www.sonyk.ic.cz
Brejn (Člen)
17.08.2009 21:14:05

Tak jsem na to dneska vlitl, nejake poznatky.
To stelovani u packy bylo skoro max. vysroubovane.
Stelovani dole na konci bowdenu koukal cca 1,5 zavitu.
Sundal jsem tu gumovou krytku, povolil kontra-matku. Dotahoval jsem toho cervika, musel jsem s nim cca 3x otocit dokola, nez se jakoby postupne zasekl a povolil jsem cca 0,5 otacky.
Kdyz jsem pak doladoval vuli na konci packy cca 15-20 mm, tak jsem jen kousek povysrouboval ten mechanismus u packy a dole na konci bowdenu jsem to nechal zase na cca 1,5 zavitu venku. Zkousel jsem to jen v garazi pri rozjezdu, takze nemuzu jasne rict, jestli je to lepsi, ale mam pocit ze ano. Zitra projedu a uvidim. Prace to byla cca na 3-4 minuty.
Snad to nekomu do budoucna pomuze a ja diky za rady. Jste tady celkem fajn holky.cool

Brejn (Člen)
18.08.2009 20:55:33

Tak jsem to dneska projel a nejakou velkou zmenu jsem nepocitil.
Jen jednu, ne moc prijemnou.
Kdyz pustim packu spojky, at rychle nebo pomaleji tak obcas mi tam klapne. Je to zvuk jakobych uhodil klicem nebo sroubovakem do vicka na boku motoru. Stane se to tak jednou za 20 zmacknuti. At studena nebo tepla, je to slyset i za jizdy. Mam trochu bobka u ass
Setkal se nekdo?

Board footer

W3C XHTML 1.0 W3C CSS