Nejsi přihlášen
Je to možné ? (nabíjení akušroubováku)
Čau chlapy , mám koupený takový vrtací šroubovák z baumaxu,stal asi 400kč,nabíječku to sice má ,ale trvá tomu asi 5hodin než se to nabije,sice to potřebuji jenom občas ,ale nebaví mě čekat než to zase bude fachat,mám i nabíječku optimat4 a tak mě zajímá jestli by to nešlo nabíjet sní o něco rychlejiDík
Editoval osiris (14.09.2009 19:55:16)
AŤ ŽIJE SPARTA, BANÍKOVCI SOU MRDKY!!!
Re: Je to možné ? (nabíjení akušroubováku)
XJelen psal:"No někdo to musí zkusit, aby se věděllo, že tudy cesta nevede" řekl kdysi tvůj krajan Jarek Nohavica
Já radši počkám na radu někoho kdo to už zkoušel ,nebo nějaký techničtější typ než jsem já
buď na tvrdo zásuvky bez trafa nebo počkat na blesk
pokuď by jsi chtěl dobíjet rychleji, musíš dát nabíječku s vyším napětím aby byl napěťový spád. Jenže pak by se musel šroubovák mít "inteligentní nabíjené" napč jako telefony, to znamená řídí si dobíjecí proud a pak se vypnou, Kdežto tvůj šroubovák čeká až se vyrovná napětí (pod dobíjecí zátěží) z nabíječky s napětím na baterce.
Další omezení může být v konstrukci a tam hrozí u rychlejšího dobíjení přehřátí.
Uf to jsem se zase rozjel
MIRAS :Takže,radíš co ta nabíječka je prý dost dobrá,prý pozná v jakem stavu je ta baterie a podle toho nabíjí,ale to píšou jenom o moto nebo auto baterii:idontkno
(sory trochu jsem se zaplantal)
Jestli mluvíš o nabíječce přibalený k výrobku za 400, tak ta intelegince je právě o momentální výši dobití baterie. Více vybitá baterie zapříčiňí větší napěťový spád a tak i proud který protéká je větší, tedy dobíjí více.
Jestli žádáš radu, tak se na to vybodni. Pokud tě to hodně trápí, koupil bych v lidlu spínací hodiny za kilo, nastavil bych aby se to jednou týdně seplo na 1 hodinu a tím se dobil úbytek vzniklí samovybíjením a máš ji pořád ready
Tak to například dělám na motorce. Mám jistotu že baterii nezničím uložením baterie ve vybitém stavu.
Pak by se ale dala u té vrtačky řešit problematika paměťového efektu, tak by to chtělo spíš dobíjet jednou za měsíc na cca 3 hoďky a bylo by to lepčí
PAJA psal:XJelen psal:"No někdo to musí zkusit, aby se věděllo, že tudy cesta nevede" řekl kdysi tvůj krajan Jarek Nohavica
Já radši počkám na radu někoho kdo to už zkoušel ,nebo nějaký techničtější typ než jsem já
tak čekej no...
Miras je ten techničtější a co ti řek? v podstatě to samý můžeš to zkusit, ale cesta tudy nepovede
jenom reju
Strýcfajtr !!!
Baltazar psal:nová baterie stojí víc než ta mrcha co koupil
jenom jestli nemyslí ten šroubovák co mě poslali k empétrojce, ten má tu baterii zakomponovanou v sobě potom jedině ještě jeden šroubovák
Strýcfajtr !!!
Stránky: 1