Nejsi přihlášen
Základní desatero o motocyklových pneumatikách
Zdar bejci, za chvílku je tady jaro, spousta z Vás bude jistě kupovat nové pneu atd. Nehodlám tu nikoho poučovat, ale je tu spousta mladejch a novejch tak chci předejít dotazům typu, jaký pneu, jak zjistím jak je stará pneumatika., co znamenaj ty písmena na boku atd.
...někdo z Vás jistě tento článek již četl, je poměrně starý, ale pořád aktuální tak jsem ho lehce poupravil.
....jsou tam přidány osazovací tabulky, dle motocyklů, možnosti alternativ atd., podle výrobců pneu
...myslím, že to stojí za přečtení.
http://www.abmoto.cz/cz/page/6555/page/ … matik.html
.....pořád lepší rychle než nebezpečně....dáme drink
Re: Základní desatero o motocyklových pneumatikách
kojaksro psal:ross psal:a který sou teda nejlepší?
kolik na nich můžu jako nalítat?...woe to jasný ne, samo že ty co máš na motce
Kožakůů - technická - kdo je to tužkař? v pasáži o zajíždění pneumatik se o nich píše...
děkujů
Strýcfajtr !!!
kojaksro psal:Zdar bejci, za chvílku je tady jaro, spousta z Vás bude jistě kupovat nové pneu atd. Nehodlám tu nikoho poučovat, ale je tu spousta mladejch a novejch tak chci předejít dotazům typu, jaký pneu, jak zjistím jak je stará pneumatika., co znamenaj ty písmena na boku atd.
...někdo z Vás jistě tento článek již četl, je poměrně starý, ale pořád aktuální tak jsem ho lehce poupravil.
....jsou tam přidány osazovací tabulky, dle motocyklů, možnosti alternativ atd., podle výrobců pneu
skvelý článok
Suzuki Bandit 1250SA
nicola.foxx (Člen) 21.02.2010 16:25:32 Offline |
No tyyyyy woe, to je desne dlouhy.
Asi si zase necham vobout ty co tam mam ted.
Žiju jen jednou a tak jezdím podle pravidel stanovených manželkou.
XJelen psal:kojaksro psal:ross psal:a který sou teda nejlepší?
kolik na nich můžu jako nalítat?...woe to jasný ne, samo že ty co máš na motce
Kožakůů - technická - kdo je to tužkař? v pasáži o zajíždění pneumatik se o nich píše...
děkujů
.....tužkař ( neboli egoista kecal ) je borec např. s litrovým G-xerem, který knám přijede do pneuservisu, že by chtěl nějaký lepčí lepidla, že mu ty co tam má nedávaj do zatáček pocit jistoty a že mu když brousí slajdry klouže. Pak se na ty gumy podíváš, zjistíš, že tam má fakt dobrý gumy, střed v hajzlu a do boku na každý straně 5čísel. Podotýkám, že je to realita.
kojaksro psal:.....tužkař ( neboli egoista kecal ) je borec např. s litrovým G-xerem, který knám přijede do pneuservisu, že by chtěl nějaký lepčí lepidla, že mu ty co tam má nedávaj do zatáček pocit jistoty a že mu když brousí slajdry klouže. Pak se na ty gumy podíváš, zjistíš, že tam má fakt dobrý gumy, střed v hajzlu a do boku na každý straně 5čísel. Podotýkám, že je to realita.
A vpálíš mu to alespoň?
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
kojaksro psal:Zdar bejci, za chvílku je tady jaro, spousta z Vás bude jistě kupovat nové pneu atd. Nehodlám tu nikoho poučovat, ale je tu spousta mladejch a novejch tak chci předejít dotazům typu, jaký pneu, jak zjistím jak je stará pneumatika., co znamenaj ty písmena na boku atd.
Zajímalo by mě, k čemu sou na pneu na boku ty červený puntíky
Hloupý, kdo dává, hloupější, kdo nebere...
kojaksro psal:XJelen psal:kojaksro psal:...woe to jasný ne, samo že ty co máš na motce
děkujů.....tužkař ( neboli egoista kecal ) je borec např. s litrovým G-xerem, který knám přijede do pneuservisu, že by chtěl nějaký lepčí lepidla, že mu ty co tam má nedávaj do zatáček pocit jistoty a že mu když brousí slajdry klouže. Pak se na ty gumy podíváš, zjistíš, že tam má fakt dobrý gumy, střed v hajzlu a do boku na každý straně 5čísel. Podotýkám, že je to realita.
to až si přečte Karlos100 tak ho snad ten gixer přejde bo za to střihání těch gumovejch caplíků by schytal ne tužkaře, ale propiskáře
jauvajs
Strýcfajtr !!!
spidys psal:kojaksro psal:Zdar bejci, za chvílku je tady jaro, spousta z Vás bude jistě kupovat nové pneu atd. Nehodlám tu nikoho poučovat, ale je tu spousta mladejch a novejch tak chci předejít dotazům typu, jaký pneu, jak zjistím jak je stará pneumatika., co znamenaj ty písmena na boku atd.
http://www.abmoto.cz/cz/page/6555/page/ … matik.htmlZajímalo by mě, k čemu sou na pneu na boku ty červený puntíky
.......nám to budeš porád připomínat
....ty sou tam pro to aby když se mění pneu tak ty puntíky ( jen u některých značek pneu ) se dávají k ventilku, aby se nemuselo lepit tolik závaží. Ale u naší statické to zas takový rozdíl nebyl ( někdy vůbec )....na jaře snad bude redukce a budeme vyvažovat dynamicky, tak uvidíme zda tam to bude znát víc.
....máš kosmickej stroj přeci, tak ty nemusíš vyvažovat vůbec
K.a.s.y.m. (Člen) 21.02.2010 17:39:19 Offline |
ross psal:a který sou teda nejlepší?
kolik na nich můžu jako nalítat?
nejlepší jsou ty co ti samozřemně kojak prodá,ne??že se tak blbě ptáš
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Ondráš psal:2 kojaksro: Frodovi to pošli na mail i s nabídkou na B6 a XJR.
Je pravda to že jsme to řešil hopdně, dlouho ale už mam rozhodnuto.
Conti SportAttack 120/60
Conti RoadAttack2 160/60
Jinak članěk jsem si přečetl . Trošku dloumam nad tím mítusem o smirkování novych pneu. Neni to trošku blbost? Proč smirkovat nove pneu?
Mankind works in mysterious ways!!! Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko... Piano XJR 1300 SP
Frodo89 psal:Ondráš psal:2 kojaksro: Frodovi to pošli na mail i s nabídkou na B6 a XJR.
Conti SportAttack 120/60
Conti RoadAttack2 160/60
Jinak članěk jsem si přečetl . Trošku dloumam nad tím mítusem o smirkování novych pneu. Neni to trošku blbost? Proč smirkovat nove pneu?
Dyť to tam píše v tý souvislosti s tim, jak z toho sundat ten sliz, kterej tam je aby se nová pneu vodlepila vod formy.
1) můžeš ojet jízdou (cca 100km)
2) můžeš smejt hadrem namočenym např. v benzinu
3) můžeš použít drastičtější metodu, obrousit smirkovym papírem
Co na tom nechápeš???
Hloupý, kdo dává, hloupější, kdo nebere...
spidys psal:Frodo89 psal:Ondráš psal:2 kojaksro: Frodovi to pošli na mail i s nabídkou na B6 a XJR.
Conti SportAttack 120/60
Conti RoadAttack2 160/60
Jinak članěk jsem si přečetl . Trošku dloumam nad tím mítusem o smirkování novych pneu. Neni to trošku blbost? Proč smirkovat nove pneu?Dyť to tam píše v tý souvislosti s tim, jak z toho sundat ten sliz, kterej tam je aby se nová pneu vodlepila vod formy.
Co na tom nechápeš???
taky prej doporučujou pneu vyvařit v octový vodě..
Je dobře, že jedu tak pomalu, protože možná jedu špatným směrem.
spidys psal:Dyť to tam píše v tý souvislosti s tim, jak z toho sundat ten sliz, kterej tam je aby se nová pneu vodlepila vod formy.
Co na tom nechápeš???
Jde mi čistě o princip. Proč smirkovat novou gumu... Neni jednoduše lepší si tu gumu opatrně zaject.....
Mankind works in mysterious ways!!! Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko... Piano XJR 1300 SP
Frodo89 psal:Ondráš psal:2 kojaksro: Frodovi to pošli na mail i s nabídkou na B6 a XJR.
Conti SportAttack 120/60
Conti RoadAttack2 160/60
....To Frodo pokud jsi si článek přečetl.....nemůžeš dloumat(jak píše )
Frodo89 psal:spidys psal:Dyť to tam píše v tý souvislosti s tim, jak z toho sundat ten sliz, kterej tam je aby se nová pneu vodlepila vod formy.
Co na tom nechápeš???Jde mi čistě o princip. Proč smirkovat novou gumu... Neni jednoduše lepší si tu gumu opatrně zaject.....
...princi je takový, že pokud nechceš gumu jak se píše zajíždět....můžeš použit nějakou tu metodu očištění srágory z formy.....kapišto
kojaksro psal:...princi je takový, že pokud nechceš gumu jak se píše zajíždět....můžeš použit nějakou tu metodu očištění srágory z formy.....kapišto
Jako ja to chapu... Jen k tomu simrkovaní mam jiný názor.
Frodo89 psal:spidys psal:Dyť to tam píše v tý souvislosti s tim, jak z toho sundat ten sliz, kterej tam je aby se nová pneu vodlepila vod formy.
Co na tom nechápeš???Jde mi čistě o princip. Proč smirkovat novou gumu... Neni jednoduše lepší si tu gumu opatrně zaject.....
Je ale asi né každej si pod pojmem zajetí gumy představí to samý, jeden pomalu přídává na náklonech aby se postupně ojela a jinej si myslí že má zajeto po prvním kruháku a bác. Takže asi podle toho jak kdo používá mozek
Ne asi
Conti SportAttack 120/60
Conti RoadAttack2 160/60
...ser na šmirgl, fleksou je to jednodušší
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
ross psal:spidys psal:Frodo89 psal:
Conti SportAttack 120/60
Conti RoadAttack2 160/60
Jinak članěk jsem si přečetl . Trošku dloumam nad tím mítusem o smirkování novych pneu. Neni to trošku blbost? Proč smirkovat nove pneu?Dyť to tam píše v tý souvislosti s tim, jak z toho sundat ten sliz, kterej tam je aby se nová pneu vodlepila vod formy.
Co na tom nechápeš???taky prej doporučujou pneu vyvařit v octový vodě..
nebo vyprat v neckách na zabijačku
svět je cirkusovej stan
Petr J. psal:to Kojaksro: co ty Anakeečka, he e? gumy na ty správné stroje...
...což to ony jsou,ale nic moc cena. Snažím se...mám to poznamenané.
XJelen psal:kojaksro psal:XJelen psal:
děkujů.....tužkař ( neboli egoista kecal ) je borec např. s litrovým G-xerem, který knám přijede do pneuservisu, že by chtěl nějaký lepčí lepidla, že mu ty co tam má nedávaj do zatáček pocit jistoty a že mu když brousí slajdry klouže. Pak se na ty gumy podíváš, zjistíš, že tam má fakt dobrý gumy, střed v hajzlu a do boku na každý straně 5čísel. Podotýkám, že je to realita.
to až si přečte Karlos100 tak ho snad ten gixer přejde bo za to střihání těch gumovejch caplíků by schytal ne tužkaře, ale propiskáře
jauvajs
Direktore,teď si mě vážně nasral
A chlupy jsem vostříhal jen na předku,páč ta pilotsportka je chlupatá jak sviň
a na tý první jsem si málem ustlal hned v prvním vinglu,když jsem zlehka
dobržďoval...
A vostatní si povíme,až budeš čumět jak Gixero mizí v dáli
Eslivá teda na něj vyzbydou nějaký kačky, kerý po mě nebude nikdo chtít
...a bude hůř!
karlos100 psal:XJelen psal:kojaksro psal:
.....tužkař ( neboli egoista kecal ) je borec např. s litrovým G-xerem, který knám přijede do pneuservisu, že by chtěl nějaký lepčí lepidla, že mu ty co tam má nedávaj do zatáček pocit jistoty a že mu když brousí slajdry klouže. Pak se na ty gumy podíváš, zjistíš, že tam má fakt dobrý gumy, střed v hajzlu a do boku na každý straně 5čísel. Podotýkám, že je to realita.to až si přečte Karlos100 tak ho snad ten gixer přejde bo za to střihání těch gumovejch caplíků by schytal ne tužkaře, ale propiskáře
jauvajsDirektore,teď si mě vážně nasral
dobržďoval...
Eslivá teda na něj vyzbydou nějaký kačky, kerý po mě nebude nikdo chtít
cifix, sem si myslel, že už to zapadlo
hele jednoho gixera už znám a je fakt že mizí v dáli, ale jak přídou zatáčky hned se mu to nějak rozšteluje, tak abys na tom nebyl stejně
Strýcfajtr !!!
XJelen psal:karlos100 psal:XJelen psal:
jauvajsDirektore,teď si mě vážně nasral
dobržďoval...
Eslivá teda na něj vyzbydou nějaký kačky, kerý po mě nebude nikdo chtítcifix, sem si myslel, že už to zapadlo
hele jednoho gixera už znám a je fakt že mizí v dáli, ale jak přídou zatáčky hned se mu to nějak rozšteluje, tak abys na tom nebyl stejně
Jelene,ty seš kus viď??
Soukupovi ho trochu závidím,taková pěkná motorka a majitel je rovinkář
Radši ty tvoje kecy nebudu brát osobně,bych tě mušel zabít
...a bude hůř!
karlos100 psal:XJelen psal:karlos100 psal:
Direktore,teď si mě vážně nasral
dobržďoval...
Eslivá teda na něj vyzbydou nějaký kačky, kerý po mě nebude nikdo chtítcifix, sem si myslel, že už to zapadlo
hele jednoho gixera už znám a je fakt že mizí v dáli, ale jak přídou zatáčky hned se mu to nějak rozšteluje, tak abys na tom nebyl stejněJelene,ty seš kus viď??
Soukupovi ho trochu závidím,taková pěkná motorka a majitel je rovinkář
Radši ty tvoje kecy nebudu brát osobně,bych tě mušel zabít
Strýcfajtr !!!
xrohy psal:On za to nemůže.....
Prostě příjdou vingle a Gixero se prostě lekne, začne škubat, tak to jako poladí nebo změní posed a my jsme v
do,já myslim,že Gixero se zatáček neleká
vono se mu do nich třeba s tím jelitem co mu sedí na zádech nechce...
...a bude hůř!
Stránky: 1