Nejsi přihlášen
výběr čtyřkolky-pomoc
Zdar borci..
Předem upozorňuju, že z dotazů níže uvedených budou většinou , ale ptá se totalní jelito ohledně čyřkolek............já...
Nikdy jsme doma žádnou čtyřkolku neměli, takže zkušenosti . Pokud mi, ale vyjde pronájem garáže, tak by jsme nějakou chtěli, abychom se přes zimu a za špatného počasí nenudili...
Takže k věci..
Uvažuju o čtyřkolce nové nebo zánovní, obsah tak 300-400ccm, cena okolo 80tis, homologace na 2 osoby a provoz na silnicích.....takže do úvahy spadají většinou čtyřkolky čínské nebo tajwanské výroby..., máte s nima někdo zkušenost nebo je dokonce někdo neprodáváte?? Vzhledově se mi líbí spíš sportovní, ale ani napůl pracovní se nebráním.
Když jsem procházel nějaké inzeráty, tak mě zarazilo třeba toto: najeto 4300km po výměně ložisek v motoru a všech náplní atd..., z toho vyplývají moje další otázky:
Jaký je v průměru servisní interval u čtyřkolek? Co taková čtyřkolka může najet?
Je lepší na údržbu koupit čyřkolku s kardanem nebo stačí řetěz?
Je lepší koupit třeba starší "značkovou" čtyřkolku nebo teda novou se zárukou made in asia, abych pak pod tím nemusel ležet ve volným čase, radši bych jezdil.
Díky za vaše případné rady, postřehy a zkušenosti.
PS: Nechci si nechat ujít rejpání některých místních, proto to dávám to diskuze...
WD club member...
Re: výběr čtyřkolky-pomoc
...interval 1000 - 2000 km dle značky (víc vypovídající jsou motohodiny)
...výdrž pohonejch agregátů je v porovnání s dobou provozu stejná jak u jinejch strojů (motorek), podvozkový skupiny musíš zohlednit náročností terénu (u japonců nebo amíků, tj. značkovejch, nebudeš 20tis. km nic řešit); rozuměj: 20tis. km v terénu znamená poměrně dlouhej časovej úsek, než to najedeš (pro představu: řemen variátoru, což je zhruba nejčastěji měněnej díl má předepsanej servisní interval na 2500 km, standardní průběh je ale kolem 7tis. km)
...problémy s řetězem znáš, přimysli si k tomu náročnější prostředí provozem v terénu
...jednoznačně značkovou, k polemice sport vs. užitková, než uděláš rozhodnutí, svez se na obojím, poznáš, že soudobý užitkáče nebudeš schopnej dohnat k jejich limitu a čuchneš si k možnosti zapnout 4x4 a uzávěrku, což je neoddiskutovatelný plus
...k poslednímu dotazu nejde dodat nic jinýho než napsal marián
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
...mam v garáži činckýho Shineraye 250...to že je to malý a slabý je snat jasný...ofšem...fšecko špatně...první půl rok se f tom enem hrabeš a doděláváš nedostatky, vyhytáváš mouchy, převařuješ rám a měníš díly...no a dyš uš to celý převoráš, tag se k tomu i pag musíš chovat s citem jag k miminku, bo dybys tomu dával stejně jako třeba japonci nebo amikoj, kerej by to skousal naprosto s přehledem, tag to rozlámeš jag sirky...prostě vubec neuvažuj vo číně, esi chceš normálně jezdit...nejzažší varijanta je Taiwan, třeba Acces nebo Journeyman, ale i tam počitej s provozníma trablema...esi nemáš škvarky na novou pořádnou, tag koukej rači po vojetym japonci nebo amikoj neš po nový číně...
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
...a to co psal Vosiris je naprostá pravda...sportka je dobrá na trať, ale jag dlouho tě bude bavit jezdit dokolečka??? ...prostě 4x4 užitkáč s kardanem je nejlepčí volba a ani na tý trati tě nezahambí...
nebo tohle http://www.tgb-motor.cz/modelyTGB.html
Hanz psal:No po trati dokolečka by mě to určitě nebavilo, spíš tak výlet na políčko, do lesíčka, přes vodičku
...tak máte nějaký typ na kardan 4x4 ......za ty prachy asi žádnej co...
...TGB Target 525 Sniper...užitkáč s dizajnem sportky...150t vočí...ale asik by mi chybjeli nosiče...
Filous psal:Hanz psal:No po trati dokolečka by mě to určitě nebavilo, spíš tak výlet na políčko, do lesíčka, přes vodičku
...tak máte nějaký typ na kardan 4x4 ......za ty prachy asi žádnej co......TGB Target 525 Sniper...užitkáč s dizajnem sportky...150t vočí...ale asik by mi chybjeli nosiče...
Ta je pěkná, ale lovama už někde jinde .
Co třeba značky jako SMC, Linhai atd.....asi sračky co??
Pak jsem ještě našel grizzly 700 ESP 2008 naj. 3000km za necelý kilo, ale to je mi nějaký podezřelý, ostatní prodávaj od dva roky starší kolem 140tis.. a stejně furt ještě nevím jak to bude s tou garáží
WD club member...
Hanz psal:Filous psal:Hanz psal:No po trati dokolečka by mě to určitě nebavilo, spíš tak výlet na políčko, do lesíčka, přes vodičku
...tak máte nějaký typ na kardan 4x4 ......za ty prachy asi žádnej co......TGB Target 525 Sniper...užitkáč s dizajnem sportky...150t vočí...ale asik by mi chybjeli nosiče...
Ta je pěkná, ale lovama už někde jinde .
Co třeba značky jako SMC, Linhai atd.....asi sračky co??
Pak jsem ještě našel grizzly 700 ESP 2008 naj. 3000km za necelý kilo, ale to je mi nějaký podezřelý, ostatní prodávaj od dva roky starší kolem 140tis.. a stejně furt ještě nevím jak to bude s tou garáží
...SMC by nemuselo bejt špatný, motor Subaru, kvalitní komponenty na podvozku, co sem koukal na spracovíní, tag taky slušný...Linhai je lepčí čína, ale furt čína...
Ty SMCčka maj na výběr v tý mojí cenový hladině sportovní čtyřkolky s řetězem a jednu tuto pracovní s kardanem, ale jen poháněnou zadní nápravu s redukcí, tak nevím...
http://www.tipmoto.com/motorky/smc/1133 … -akce.html
Mě se právě celkem líbí (cenově,4x4) tato od Linhaie, ale jestli by mě měla stát nervy, tak do ní nejdu...
http://www.tipmoto.com/motorky/linhai/1 … 0-4x4.html
WD club member...
Hanz psal:Ty SMCčka maj na výběr v tý mojí cenový hladině sportovní čtyřkolky s řetězem a jednu tuto pracovní s kardanem, ale jen poháněnou zadní nápravu s redukcí, tak nevím...
Mě se právě celkem líbí (cenově,4x4) tato od Linhaie, ale jestli by mě měla stát nervy, tak do ní nejdu...
http://www.tipmoto.com/motorky/linhai/1 … 0-4x4.html
Linhaje má soused a furt se mu to serehlavně to vstřikování ale jinak gut tahá s tím vlek a dřívý z lesa.
Jebat motorky :-)
Banditatom (Člen) 18.03.2010 18:38:39 Offline |
měli jsem v práci linhaje trochu vody a hned to zhaslo o přepínání 4x4ani nemluvě dělalo si to co chtělo, je to slabé a při vlítnutí do pole se to začalo rozpadat na prvočinitele. Loni koupil šef KYMCO MXU 500 4X4 a to už je jiná písnička kdybych se rozhodoval pro čtyřkolu šel bych asik do tehle
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
Filous psal:Hanz psal:No po trati dokolečka by mě to určitě nebavilo, spíš tak výlet na políčko, do lesíčka, přes vodičku
tak presne vo tomhle mluvim, proc budu kupovat za 150tacu 525 naky TGB, kdyz muzu mit za 165 (samo,kdyz je v naky akci a bez spz) 750 kinguada (pro neznale suzuki...
to bych musel spadnou z jahody na znak...
...sam mezi jebkarema...
Marián psal:Filous psal:Hanz psal:No po trati dokolečka by mě to určitě nebavilo, spíš tak výlet na políčko, do lesíčka, přes vodičku
tak presne vo tomhle mluvim, proc budu kupovat za 150tacu 525 naky TGB, kdyz muzu mit za 165 (samo,kdyz je v naky akci a bez spz) 750 kinguada (pro neznale suzuki...
to bych musel spadnou z jahody na znak...
.....tak takhle tomu taky už rozumím, ale my se bavili o jiný cenový relaci, bohužel
WD club member...
PALOUS psal:Hanz psal:Ty SMCčka maj na výběr v tý mojí cenový hladině sportovní čtyřkolky s řetězem a jednu tuto pracovní s kardanem, ale jen poháněnou zadní nápravu s redukcí, tak nevím...
http://www.tipmoto.com/motorky/linhai/1 … 0-4x4.htmlLinhaje má soused a furt se mu to serehlavně to vstřikování ale jinak gut tahá s tím vlek a dřívý z lesa.
To má súsed přesně totok co sem ju uváděl, nebo jinej model....
WD club member...
Banditatom psal:měli jsem v práci linhaje trochu vody a hned to zhaslo o přepínání 4x4ani nemluvě dělalo si to co chtělo, je to slabé a při vlítnutí do pole se to začalo rozpadat na prvočinitele. Loni koupil šef KYMCO MXU 500 4X4 a to už je jiná písnička kdybych se rozhodoval pro čtyřkolu šel bych asik do tehle
Co to měl za model, objem a ročník, toho Linhaie...
Jinak to MXU pěkný, ale i ve 400 verzi stojí skoro 140tis vočí a to už potom platí co psal Marián...
WD club member...
Hanz psal:PALOUS psal:Hanz psal:Ty SMCčka maj na výběr v tý mojí cenový hladině sportovní čtyřkolky s řetězem a jednu tuto pracovní s kardanem, ale jen poháněnou zadní nápravu s redukcí, tak nevím...
http://www.tipmoto.com/motorky/linhai/1 … 0-4x4.htmlLinhaje má soused a furt se mu to serehlavně to vstřikování ale jinak gut tahá s tím vlek a dřívý z lesa.
To má súsed přesně totok co sem ju uváděl, nebo jinej model....
Taky pracovní ale starší cca 2 roky.Třeba ty dnešní sou lepčí.Je fakt že s tím je někde furt a tak bych řek že zas takovej trabl v tom nebude a tuším že má záběr jen na zadek a řadí rychlosti haxnou víc nevím ale jak sem psal posralo se mu na tom asi 4x to nějaký CDI či co ale neska to je třeba v pohotaky máme doma třeba skutra čínu a je fakt že ta záruka dyš to je nový je dobrá,páč za ten rok se na tom vychytaj mouchy za prachy prodejce Vím,že king je nej ale dyš de vo záruku a jinej penís tak bych se číňana asi taky nebál.Je fakt že sem nedávno prodal LTZ 400 a proč?bo 4X4 je nej.Vono na tej sportce projedeš jedno místo několikrát a přestane tě to bavit ale kua mět 4x4 a chrochtat se někde v bahně a mět naviják je asi pecka
Datel psal:Kuwa, tak prodej mazdu a kup pořádnou štyrkolku, dyťs mě ani nedokázals předjet
S quadem možeš jezdit aj v zimě a si furt na čerstvém vzduchu
Neser nálepkový princi , taky sem tam měl max dvojku na rovinkách a kdybych tě předjel , tak bych byl v pěkné , musel bych to zasejc brát přes Hornů, Dolnů bo jinak to neznám....
WD club member...
PALOUS psal:Hanz psal:PALOUS psal:
Linhaje má soused a furt se mu to serehlavně to vstřikování ale jinak gut tahá s tím vlek a dřívý z lesa.To má súsed přesně totok co sem ju uváděl, nebo jinej model....
Taky pracovní ale starší cca 2 roky.Třeba ty dnešní sou lepčí.Je fakt že s tím je někde furt a tak bych řek že zas takovej trabl v tom nebude a tuším že má záběr jen na zadek a řadí rychlosti haxnou víc nevím ale jak sem psal posralo se mu na tom asi 4x to nějaký CDI či co ale neska to je třeba v pohotaky máme doma třeba skutra čínu a je fakt že ta záruka dyš to je nový je dobrá,páč za ten rok se na tom vychytaj mouchy za prachy prodejce Vím,že king je nej ale dyš de vo záruku a jinej penís tak bych se číňana asi taky nebál.Je fakt že sem nedávno prodal LTZ 400 a proč?bo 4X4 je nej.Vono na tej sportce projedeš jedno místo několikrát a přestane tě to bavit ale kua mět 4x4 a chrochtat se někde v bahně a mět naviják je asi pecka
Kua no právě, 4x4, kárdánek, nezávislý zavěšení všech kol, pohoda, ale v tejto ceně jsou enem číňanci...mejt vatu, tak to neřeším a beru něco echtovnějšího...
By mi to snad mohlo nějakej pátek vydržet, jezdit s tím denně nebudu....chci to jenom jako zpestření, sem tam na víkendovou čachtačku apod. Proto za to taky nechcu dávat nějak o moc více než těch +-80 vočí. Jóó kdyby mě to živilo, tak by to bylo vo něčom jiným.
WD club member...
Hanz psal:Banditatom psal:měli jsem v práci linhaje trochu vody a hned to zhaslo o přepínání 4x4ani nemluvě dělalo si to co chtělo, je to slabé a při vlítnutí do pole se to začalo rozpadat na prvočinitele. Loni koupil šef KYMCO MXU 500 4X4 a to už je jiná písnička kdybych se rozhodoval pro čtyřkolu šel bych asik do tehle
Jinak to MXU pěkný, ale i ve 400 verzi stojí skoro 140tis vočí a to už potom platí co psal Marián...
WD club member...
Hele Hanzi, ser na číňana. Spousta z nás si prostě neodpustila tento nákup a shrnutí kluků bys měl poslouchat i když tě to hodně láká k číně.....
Jasně supr cena a v celku dobře to vypadá, ale! O metalurgii číňani snad jen slyšeli, když byli studovat na západě či u svých soudruhů na výměnném pobytu. Doma už na dodržování určitých pravidel a zákonitostí či na správný postup už není kvůli splnění pětiletky čas....
Ve výsledku to bude tak, že to bude jezdit a užiješ si s tím i srandu, ale tak nějak to nebude přesně to co sis představoval a co bys od toho očekával
takže buď budeš šetřit dál a koupíš si nový a pořádný stroj a né jen náhražku, nebo ojetinu, ale to musíš počítat u takových terénních strojů, že budeš muset repasovat.....
Hanzi,oni mne tu kluci budou kamenovat,ale mám na salonu pár číňanů
od V.D.O.Moto,neni to samozřejmě žádnej hi-tech,ale třeba tudle jebku
už si koupilo docela dost lidí a nikdo mi ještě nepřijel nafackovat
Jde o to,co z toho chceš ždímat,prodával jsem to pár lesákům,a aby to odvezlo
pytel krmení,to stačí,nebo to má pár lidí jen tak k baráčku,odveze dřevo,bordel atd..
Není to pochopitelně na honění po poli,potápění v bahně a šplhání do krpálu o sklonu střechy...
je to homologovaný,svoji práci zastane a není moc drahej,a pokud se něco podělá,
je to všechno jednoduchý,opravu zvládne každej...
http://www.vdomoto.com/zbozi/ctyrkolky- … m-Z17.html
...a bude hůř!
Banditatom (Člen) 20.03.2010 09:53:15 Offline |
Hanz psal:Hanz psal:Banditatom psal:měli jsem v práci linhaje trochu vody a hned to zhaslo o přepínání 4x4ani nemluvě dělalo si to co chtělo, je to slabé a při vlítnutí do pole se to začalo rozpadat na prvočinitele. Loni koupil šef KYMCO MXU 500 4X4 a to už je jiná písnička kdybych se rozhodoval pro čtyřkolu šel bych asik do tehle
no bylo to něco takového http://www.motoinzerce.cz/motorky/linha … v-300.html ale za mě palec dolů
tragedie když mi tam v 60km/h skočil přední náhon nevím ani jak a já šel přes budku do škarpy.řazení no pokud jsi zvyklí na V3s kamarádit se s tím budeš řízení něco jak kdybys seděl vožralýmu kojakovy na zádech. el.instalace nevím no náš 50let starej barák je na tom o moc líp trocha vody dešť a byl jsi v . S tím kymonem co máme dneska je to nesrovnatelné a to je korejecNEvím možná se jedná o jeden vadný nemocný kus ale po 3měsících šel k sousedoj a ten už to taky prodal
To všeci:
Díky za názory, ale moc jste mě hoši nepotěšili .
Je mi jasný, že je lepší koupit něco "značkovýho", ale to bych mohl koupit něco ojetýho a jak psal opeřenec zasejc by to chtělo nějaký opravy a repase.
Pak je další možnost makat jak barevnej, žrát suchý rohlík a koupit novou za cca 170tis, ale to už bych zas k vůlivá cca dvěm projížďkám v měsíci stejně nedal....to už radši téměř nové auto, které bych využil každodenně.
Chtěl jsem jen tak něco pro zábavu, kdy je třeba venku hnusně, sněží apod.... a to už mi i těch 80-100tis vočí přijde jako dost...
Dřevo ani jiný materiál bych s tím netahal, max hrabal sníh..., ale bahínko, lesíčky a louky jsem chtěl......prostě změnu, a ne furt jenom ty asfaltky...
U toho číňance je lákavá cena, je to nový, záruka tři roky atd., ale zas nevím jak to u nich chodí s uznáním reklamačky, aby mě neposlali do .....kurvy šikmooký
A navíc neznám nikoho, kdo by konkrétně vlastnil tento typ a mohl by povyprávět..
Tak to vypadá, že se na to vyfláknu a místo toho zaletím v létě k moři....
WD club member...
Banditatom (Člen) 20.03.2010 17:07:12 Offline |
Hanz psal:To všeci:
Je mi jasný, že je lepší koupit něco "značkovýho", ale to bych mohl koupit něco ojetýho a jak psal opeřenec zasejc by to chtělo nějaký opravy a repase.
Pak je další možnost makat jak barevnej, žrát suchý rohlík a koupit novou za cca 170tis, ale to už bych zas k vůlivá cca dvěm projížďkám v měsíci stejně nedal....to už radši téměř nové auto, které bych využil každodenně.
Chtěl jsem jen tak něco pro zábavu, kdy je třeba venku hnusně, sněží apod.... a to už mi i těch 80-100tis vočí přijde jako dost...
Dřevo ani jiný materiál bych s tím netahal, max hrabal sníh..., ale bahínko, lesíčky a louky jsem chtěl......prostě změnu, a ne furt jenom ty asfaltky...
U toho číňance je lákavá cena, je to nový, záruka tři roky atd., ale zas nevím jak to u nich chodí s uznáním reklamačky, aby mě neposlali do .....kurvy šikmooký
A navíc neznám nikoho, kdo by konkrétně vlastnil tento typ a mohl by povyprávět..
a co o pitbiku uvažoval si?? měl jsem to v zimě pujčené a je na tom užo prdel prostě za málo peněz hodně muziky
Hanz psal:To všeci:
tak hlavně dyš sněží tak nepojezdíšproto sem to prodaljedině 4x4 a víš co?ser na to začíná sezona
Banditatom (Člen) 20.03.2010 19:01:34 Offline |
Datel psal:pitbike dobrý.................štyrkolka lepší
čtyřkolka dobrý...........pitbike lepší pitbike je lehčí když s ním flákneš
Banditatom (Člen) 21.03.2010 13:44:12 Offline |
Hanz psal:Sem uvažoval i o krosině, ale na to už su staré a nešikovné.....navíc sem čtyřkolu chtěl i k vůlivá přítuli, která by na tom mohla taky trochu pojezdit...
říkám kup si pitbike přituli kup pořádnáho roberta a na ježdění budeš mít celé dny
Banditatom psal:Hanz psal:Sem uvažoval i o krosině, ale na to už su staré a nešikovné.....navíc sem čtyřkolu chtěl i k vůlivá přítuli, která by na tom mohla taky trochu pojezdit...
říkám kup si pitbike přituli kup pořádnáho roberta a na ježdění budeš mít celé dny
.........hmmmm, že by......
WD club member...
Tedka sem se díval na Tipmotu, je to zuším EMU,užitková 4x4,500ccm 119tis Kč, 700ccm 139tis Kč. Ten pulitr muže byt celkem gut,ale nevím jak je to s tou spolehlivostí. Kamoš si tedka koupil Aces 400 sportku,tak časem uvidím jak na tom bude,zatím mu to jezdí suprově,má po prvním servisu a žádnej trabl Ale cena byla 114tisíc,což bych za sportku nedal
Dřív bylo fšecko lepší... :-)
Hanz psal:Sem uvažoval i o krosině, ale na to už su staré a nešikovné.....navíc sem čtyřkolu chtěl i k vůlivá přítuli, která by na tom mohla taky trochu pojezdit...
soráč ty stará
sem si tu skoro krosku koupil letos aje to zupr, na buchtu hoď bobek, ještě si ji užiješ dost, nebo nějaký jiný, včera jsem pojezdil
http://www.suzukibandit.cz/openforum/up … az0140.jpg
The father of the little princess of the dawn
VikecB12 psal:Tedka sem se díval na Tipmotu, je to zuším EMU,užitková 4x4,500ccm 119tis Kč, 700ccm 139tis Kč. Ten pulitr muže byt celkem gut,ale nevím jak je to s tou spolehlivostí. Kamoš si tedka koupil Aces 400 sportku,tak časem uvidím jak na tom bude,zatím mu to jezdí suprově,má po prvním servisu a žádnej trabl Ale cena byla 114tisíc,což bych za sportku nedal
No právě, ta spolehlivost u těch šikmookejch je diskutabilní, tady babo raď...
WD club member...
Baltazar psal:Hanz psal:Sem uvažoval i o krosině, ale na to už su staré a nešikovné.....navíc sem čtyřkolu chtěl i k vůlivá přítuli, která by na tom mohla taky trochu pojezdit...
soráč ty stará
sem si tu skoro krosku koupil letos aje to zupr, na buchtu hoď bobek, ještě si ji užiješ dost, nebo nějaký jiný, včera jsem pojezdil
http://www.suzukibandit.cz/openforum/up … az0140.jpg
Si ještě přehlíd to druhý za starým.. , navíc mám celkem strach z úrazu, který je na krosinách celkem častý, ty čtyři kola by byli snad jednodušší....
Jinak závist, určo pěkný poježdění...
WD club member...
Stránky: 1