Nejsi přihlášen
různé pneu na ráfkách?
Zdar, mám možná hloupej dotaz, ale je možné mít na každém kole pneu od jiného výrobce, nebo to nedoporučujete?
Možná to ještě upřesním. Mám Dunlop Sportmax Roadsmart na obou kolech. Na předním je ale guma z jedné strany pěkně sjetá, což je samo o sobě divné... Už se mi ale stalo, že mi předek při naklopení na tu sjetou stranu ustřelil, takže bych ji rád vyměnil. Zadek je myslim tak 80%, možná trochu míň, ale rozhodně je OK.
Teď mi jde o to, jestli koupit tu samou gumu na předek, nebo mohu sáhnout po jiné (přemejšlim o Bridgestonech). Logika mi říká, abych koupil stejnou jako mám na zadku, páč jinej výrobce = jiná směs, nebo ne?
Tak co vy na to zkušení střelci?
Jezdím dle svých možností, někdy i pomaleji ... B6N ´98
Re: různé pneu na ráfkách?
Datel psal:můžeš tam dát klidně i od jiného výrobce.
akorát se může lišit profilem, ale to může být třeba i ku prospěchu věci.
akorát bych zachoval nepsané pravidlo, že dopředku měkčí směs
tak to abych ještě pohledal v návodech, jak zjistim tvrdost směsi
Datel psal:Tu dunlopku co tam máš sem nejezdil, ale tuším to bude lepčejší turistika a jestli přemýšlíš o batlaxce, tak třeba 014 nebo 012
mrkám na to a ta 014 je i za velice slušnou cenu...
o Bridgestone přemejšlim jen proto, že ji doporučuje výrobce a podel dosavadních zkušenstí s plechofkou vím to, že nejlepší je opravdu obouvat to, co doporučuje výrobce, páč na tom i testuje a mělo by to bejt do kupy vyladěný
Datel psal:Tu dunlopku co tam máš sem nejezdil, ale tuším to bude lepčejší turistika a jestli přemýšlíš o batlaxce, tak třeba 014 nebo 012
hádám-li správně, čím menší číslo, tím měkčí směs??? 012, 014, 016 ... ?
mají v nabídce i 003 ;-)
Hanz psal:kdybys chtěl stejnýho výrobce jako máš na zdaku a i podobnou gumu (akorát měkčí) tak zkus sportmax sportsmart.....
kua, já se musim zejtra mrknout, estli tam nemám sportsmart... teď do garage nepolezu
smilflek psal:Datel psal:Tu dunlopku co tam máš sem nejezdil, ale tuším to bude lepčejší turistika a jestli přemýšlíš o batlaxce, tak třeba 014 nebo 012
mají v nabídce i 003 ;-)
Já bych šel raději do 012, ale ta 014 mě připadala skoro stejná
smilflek psal:Hanz psal:kdybys chtěl stejnýho výrobce jako máš na zdaku a i podobnou gumu (akorát měkčí) tak zkus sportmax sportsmart.....
kua, já se musim zejtra mrknout, estli tam nemám sportsmart... teď do garage nepolezu
je to novinka na letošní sezónu, takže pokud máš gumy starší, tak počítám, že máš roadsmarty....
WD club member...
smilflek psal:osiris psal:...dej si tam v určeným rozměru klidně co chceš
to je teda rada...
seš si jistej, že to nebude robit neplechu?
...jednoduchá viď a jistej si jsem
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
osiris psal:smilflek psal:osiris psal:...dej si tam v určeným rozměru klidně co chceš
to je teda rada...
seš si jistej, že to nebude robit neplechu?...jednoduchá viď a jistej si jsem
toš to je fajn... tag to já ešče prozkoumám pár info a příští tejden se mrknu po tech gumách...
piči, zase trojka v riti... nebylo by lepší ji projet v benoši?
smilflek psal:osiris psal:smilflek psal:
to je teda rada...
seš si jistej, že to nebude robit neplechu?...jednoduchá viď a jistej si jsem
toš to je fajn... tag to já ešče prozkoumám pár info a příští tejden se mrknu po tech gumách...
piči, zase trojka v riti... nebylo by lepší ji projet v benoši?
........tak jezdi po zadním, tam máš gumu ok ne......
WD club member...
Datel psal:smilflek psal:Datel psal:Tu dunlopku co tam máš sem nejezdil, ale tuším to bude lepčejší turistika a jestli přemýšlíš o batlaxce, tak třeba 014 nebo 012
mají v nabídce i 003 ;-)Já bych šel raději do 012, ale ta 014 mě připadala skoro stejná
tak třeba výrobce doporučuje: Bridgestone BT56F F ... což vůbec nevim co znamená
Hanz psal:smilflek psal:osiris psal:
...jednoduchá viď a jistej si jsemtoš to je fajn... tag to já ešče prozkoumám pár info a příští tejden se mrknu po tech gumách...
piči, zase trojka v riti... nebylo by lepší ji projet v benoši?........tak jezdi po zadním, tam máš gumu ok ne......
to mě nenapadlo... kua, to je nápad... dík za radu
PS: po zadnim ešče neumim, jezdim fot říjence
Hanz psal:smilflek psal:Hanz psal:kdybys chtěl stejnýho výrobce jako máš na zdaku a i podobnou gumu (akorát měkčí) tak zkus sportmax sportsmart.....
je to novinka na letošní sezónu, takže pokud máš gumy starší, tak počítám, že máš roadsmarty....
s tim Roadsmartem máš recht... teď jsem mrknul na fotky a podle vzorku to vypadá na Sportmax Roadsmart...
smilflek psal:Hanz psal:smilflek psal:
kua, já se musim zejtra mrknout, estli tam nemám sportsmart... teď do garage nepolezuje to novinka na letošní sezónu, takže pokud máš gumy starší, tak počítám, že máš roadsmarty....
s tim Roadsmartem máš recht... teď jsem mrknul na fotky a podle vzorku to vypadá na Sportmax Roadsmart...
Jen pro zajimavost D205?
Mankind works in mysterious ways!!! Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko... Piano XJR 1300 SP
K.a.s.y.m. (Člen) 16.04.2010 07:19:54 Offline |
snad kromě jawy jsem nikdy neměl na motorce obě gumy od jednoho výrobce a nikdy problém nebyl.většinou to konmbinuju dopředu slick a dozadu co seženu
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
K.a.s.y.m. psal:snad kromě jawy jsem nikdy neměl na motorce obě gumy od jednoho výrobce a nikdy problém nebyl.většinou to konmbinuju dopředu slick a dozadu co seženu
...tak to někdy skus
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
K.a.s.y.m. (Člen) 16.04.2010 07:56:48 Offline |
Filous psal:K.a.s.y.m. psal:snad kromě jawy jsem nikdy neměl na motorce obě gumy od jednoho výrobce a nikdy problém nebyl.většinou to konmbinuju dopředu slick a dozadu co seženu
...tak to někdy skus
jako obout stejnou značku??třeba někdy zatim jsem na tom jezdil akorát na tom gixeru 1100 nebyl v tom rozdíl...ale na to moje mrdání to stejně nedocenim
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
K.a.s.y.m. psal:snad kromě jawy jsem nikdy neměl na motorce obě gumy od jednoho výrobce a nikdy problém nebyl.většinou to konmbinuju dopředu slick a dozadu co seženu
já zas neměl nikdy každou jinou (když tak nad tim přemejšlim, neměl jsem tam nikdy nic jinýho než Kontíci ), akorát kdysi na iksjé, ale to se nepočítá, bo tam na ty vypíčený rozměry byl výběr napikaču
na druhou stranu při našem stylu ježdění je nám to asi u prdele ne?
Strýcfajtr !!!
hele smrtfleku:
na jednu stranu chceš striktně dodržet, co tam dává výrobce /podle tebe naladěný podvozek na tyto gumy/
a na druhou stranu chceš kombinovat výrobce
tak si vyber co vlastně chceš
jinak doporučuju kupovat sady
Je dobře, že jedu tak pomalu, protože možná jedu špatným směrem.
ross psal:hele smrtfleku:
na jednu stranu chceš striktně dodržet, co tam dává výrobce /podle tebe naladěný podvozek na tyto gumy/
a na druhou stranu chceš kombinovat výrobce
tak si vyber co vlastně chceš
jinak doporučuju kupovat sady
...dycky dyš vobuju novou sadu, tag mam pocit, že mi něgdo vyměnil motorku a nebo ji aspoň vopravil
...ne nutně od jednoho výrobce, ten pocit budeš mít stejnej když dáš prostě nový gumy
...že je doporučovaný mít stejnej model s tím souhlasím; otázka rozdílnejch gum, jestli to jde byla zodpovězena, jde to, bez problému, co by ne, i legální to je ...mezi náma, nepozná to a navíc ruku na srdce, po 5ti kilákách už to nepoznáš ani ty
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
jak to tak vidím, asi koupím ten Roadsmart co tam mam teď a jebu na to...
+ bude nová přední guma
+ bude stejná jako zadní
+ bude levnější
+ nebudu jezdit jako piča abych se nevymázl
stejně to vidim tak, že na příští sezónu budu kupovat celou sadu... páč mam banďoura teprve od října a už mám za sebou skoro 3 tisíce km...
jestli to takhle půjde dál, tak na podzim jezdim po slikách
Ondráš psal:smilflek psal:+ nebudu jezdit jako piča abych se nevymázl
Tohle je spíš o rukách a hlavně... Gumy jsou taky důležité, ale hlava je hlava.
dyž je hlava nasraná, pak je dobré mít i dobré gumy
osiris psal:...ne nutně od jednoho výrobce, ten pocit budeš mít stejnej když dáš prostě nový gumy
...že je doporučovaný mít stejnej model s tím souhlasím; otázka rozdílnejch gum, jestli to jde byla zodpovězena, jde to, bez problému, co by ne, i legální to je ...mezi náma, nepozná to a navíc ruku na srdce, po 5ti kilákách už to nepoznáš ani ty
...tož jasné
Ondráš psal:smilflek psal:dyž je hlava nasraná, pak je dobré mít i dobré gumy
Pak ti nejspíš nepomůžou ani dobré gumy...
no to je asi fakt, ale zas tak zasranou hlavu nemám... mám doma mimčo, takže se snažím bezpečně
Stránky: 1