Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Diskuze » tel. číslo ICE ???

hans (Člen)
28.04.2010 11:02:26

tel. číslo ICE ???

Na jednějch motostránkách jsem našel totok:

Důležité upozornění vydané Červeným křížem a záchrannými
organizacemi: Záchranáři a řidiči ambulance si všimli, že u dopravních nehod má většina zraněných u sebe mobilní telefon. U zraněných osob, se kterými nelze komunikovat, ale zásahové síly neví, koho by měli z dlouhého seznamu adres kontaktovat. Řidiči a lékaři záchranné služby tedy navrhli, aby každý zadal do svého adresáře v mobilu osobu, kterou je třeba kontaktovat v nouzovém případě, pod tou samou zkratku. Mezinárodně uznávaná zkratka je: ICE = In Case of Emergency. Pod touto zkratkou zaznamenejte telefonní číslo osoby, která bude v případě nouze kontaktována policií, hasiči či první pomocí. Pokud chcete kontaktovat více osob, potřebujete ICE1, ICE2, ICE3 atd. Pošlete prosím toto hlášení všem kamarádům a známým, aby tato zkratka nalezla celosvětové uplatnění!

co je to zas za chujovinu?? fór nebo dovopravdy?? surprised

Sapere Aude
www.gunlex.cz
Filous (Člen)
28.04.2010 11:05:17

Re: tel. číslo ICE ???

...dovopravdy...

- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Ondráš (Člen)
28.04.2010 11:13:38

Dovopravdy.

Důchodci to na těch důchodcovskej telefonech maj pod červeným tlačítekm.

Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
osiris (Člen)
28.04.2010 11:14:35

...vozím to tak dobrý dva roky smile1

... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
Inženýrek (Člen)
28.04.2010 11:15:03

Mně to příjde jako dobrá věc. good

* Je těžké býti kokotem, konkurence je veliká. *
* Žíj abys jezdil, jezdi abys žil! *
hans (Člen)
28.04.2010 11:15:14

tak jsem zase chytrej jak prdel..... už jsem si to uložil redface

Sapere Aude
www.gunlex.cz
Petula (Člen)
28.04.2010 12:51:17

By mě zajímala jedna technická help

Když si uložím číslo pod názvem ICE, ale to číslo mám samozřejmě uložený ještě pod jiným jménem v seznamu, tak se mi prostě bude zobrazovat jenom to číslo, když mi ta osoba bude volat, protože si tlf neumí vybrat, který jméno by asi tak měl zobrazit.

Jak to jako řešíte? to mě děsně ass tak jsem to zrušilabigsmile

Sny se plní tomu, kdo v ně věří.
osiris (Člen)
28.04.2010 13:24:55

peťuloj: před čísla který chci si jen napíšu ice a číslo

Petula (Člen)
28.04.2010 14:14:42

osiris psal:

jak jednoduché bigsmilebigsmile díky, připadám si jak idiotbigsmilebigsmile

Sny se plní tomu, kdo v ně věří.
osiris (Člen)
28.04.2010 14:25:34

Petula psal:
osiris psal:

jak jednoduché bigsmilebigsmile díky, připadám si jak idiotbigsmilebigsmile

...chtěl jsem teda napsat, že to očíslovaný ice připíšu před stávající název smile1

Fresh Man (Člen)
28.04.2010 14:36:06

ICE : pivni pohotovost - smichov : 602 ... goodgoodbigsmile

Bandit pičo
fidoB6 (Člen)
28.04.2010 15:13:05

Mi to přijde jak chujovina,jednak nikdo ze záchranejch složek nemá čas se ti hrabat v mobilu, druhak se to pošéfuje jinak....A co když se ti mobil rozbije nebo je vybitej?to se pak neozvou nikomu?idontknow Od tohodle maj bejt fízlové,aby si tě našli v databázi a podle bydliště nebo nějak našli příbuzný....celý roky to fungovalo a najednou todle...idontknow

...Přejetý zajíc má vždy tularemii, protože zdravý zajíc se přejet nenechá...
Fresh Man (Člen)
28.04.2010 15:27:53

fidoB6 psal:

Mi to přijde jak chujovina,jednak nikdo ze záchranejch složek nemá čas se ti hrabat v mobilu, druhak se to pošéfuje jinak....A co když se ti mobil rozbije nebo je vybitej?to se pak neozvou nikomu?idontknow Od tohodle maj bejt fízlové,aby si tě našli v databázi a podle bydliště nebo nějak našli příbuzný....celý roky to fungovalo a najednou todle...idontknow

tak tak ... nejak to nikoho nebere ... proste pan  : X      a polucije pak zjisti  nacijonale ...  navopak mi hnet mobili vypinali aby nas nejakej dobrak nezazaloval ze sme mu s toho volali bo cetli nejaky sms .. a navic to kolikrat furt rincelo jak se nekdo snazil mu dovolat... tak se to vyplo ...

Bandit pičo
osiris (Člen)
28.04.2010 15:55:53

fidoB6 psal:

...to chápeš úplně jinak, jim je hovno po tom aby dávali někomu zprávu, na to se ti můžou vysrat, jim jde o to, že pokud můžou využít toho, že je zdravotní problém např. alergie, trvalý léky, předchozí anamnéza a ty seš v tu chvíli KO a nemůžou se zeptat tebe, může bejt tím pádem pro tvý dobro když se maj koho zeptat, čili ty ice čísla bys měl přiřadit těm který něco vědí o tvým zdravotním stavu a ne tomu koho pícháš nebo s kým chodíš jen lejt ...tak nějak to je asi primárně myšlený a do placu to hodili právě záchranáři, který takhle leckdy lovjej zraněnýmu v mobilu a zkoušej hledat mámu, tátu, sourozence, manžela/ku, děti atd. takhle ty pomůžeš tomu samotnýmu a dáš jim echo kdo o tobě ví to co by je mohlo zajímat a tobě když to možná přeženu i zachránit život

Fresh Man (Člen)
28.04.2010 16:05:01

osiris psal:
fidoB6 psal:

...to chápeš úplně jinak, jim je hovno po tom aby dávali někomu zprávu, na to se ti můžou vysrat, jim jde o to, že pokud můžou využít toho, že je zdravotní problém např. alergie, trvalý léky, předchozí anamnéza a ty seš v tu chvíli KO a nemůžou se zeptat tebe, může bejt tím pádem pro tvý dobro když se maj koho zeptat, čili ty ice čísla bys měl přiřadit těm který něco vědí o tvým zdravotním stavu a ne tomu koho pícháš nebo s kým chodíš jen lejt ...tak nějak to je asi primárně myšlený a do placu to hodili právě záchranáři, který takhle leckdy lovjej zraněnýmu v mobilu a zkoušej hledat mámu, tátu, sourozence, manžela/ku, děti atd. takhle ty pomůžeš tomu samotnýmu a dáš jim echo kdo o tobě ví to co by je mohlo zajímat a tobě když to možná přeženu i zachránit život

cece Osi mi sme v mob nikdy nehledali ..

Bandit pičo
fidoB6 (Člen)
28.04.2010 17:25:50

Osi, co se týká tvýho zdravotního stavu, když jde o záchranu života, tak se primárně nekoukaj, jestli se po něčem osypeš (to se řeší dodatečně a nebo ti jebnou kortikoidy a podobně), jestli si měl spalničky a tak... nejdůležitější pro ně je typ krve včetně Rh, na to si stejnak udělaj test, takže je i fuk,jestli máš na mašině nebo autě vypsanou krevní skupinu... koneckonců, informace po "mobilu" s "údajným členem rodiny" je o tvym zdravotnim stavu krapet o ničem, stane se problém a jdou do kelu...
na závěr je to prostě k hovnu, maximálně jako drobná pomoc, ale nic neřešící...

osiris (Člen)
28.04.2010 18:25:17

frešoj: tos byl ale tady v čechách bigsmile ...sem to taky dojde, nebo už došlo smile1

fidoj: kdo nechce, nepochopí ...jasně, že jako pomoc a ne ochrana ...s tou záchranou života jsem jasně napsal, že "když to přeženu", čili nadneseně ...že když ti jde v tý konkrétní minutě vo kejhák, že někdo bude lovit v mobilu jsem si myslel že snad nikoho nenapadne

fidoB6 (Člen)
28.04.2010 18:32:40

no a na ostatní věci by stačil centrální registr pacienta,kde by byla jeho dokumentacebigsmile

osiris (Člen)
28.04.2010 18:58:26

...a nebo něco uplně jinýho ;)

ross (Člen)
28.04.2010 21:15:39

mám 14 dní novej telefon a nevyznal jsem se v něm půl dnesurprised

chtěl bych vidět, jak v něm někdo narychlo něco hledábigsmile

Je dobře, že jedu tak pomalu, protože možná jedu špatným směrem.
Koldan (Člen)
28.04.2010 21:37:28

je fakt, jedna věc, že dyby to fungovalo, bylo by to fajne. Ne jen skrz tu první pomoc, tam si vopravdu myslím, že věčinů na to čas nejni, ale třeba už jen proto, že si ten foun můžou vzít třeba hasiči a zavolat, že se něgde válí vrak motorky případně auta, aby si to rodina odvezla apod.

Mimochodem dotaz na Freše: jak je to s kontaktními čočkami? zjišťuje se nějak, jestli je dotyčnej měl? dyž budu v limbu a oči budu mít do sloupu, čočka bude pod víčkem, co dyž mi ju přehlédnů a nechají mi ju v očách??? surprised

Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
Góťa (Člen)
28.04.2010 23:00:19

Píše se tam i o hasičích, ale u nás o tom nikdo nic neví a je nám to fuk. Když něco potřebuju o zraněným, vyžádám si info od policie, či záchranky. My rozhodně volat nikam nepotřebujem...idontknow Dle mého to je jen další z mnoha řetězáků, který ined mažu za současného nadávání na naivitu známých...fuck

.... vono to ňák dopadne ....
Koldan (Člen)
28.04.2010 23:22:07

Góťa psal:

Píše se tam i o hasičích, ale u nás o tom nikdo nic neví a je nám to fuk. Když něco potřebuju o zraněným, vyžádám si info od policie, či záchranky. My rozhodně volat nikam nepotřebujem...idontknow Dle mého to je jen další z mnoha řetězáků, který ined mažu za současného nadávání na naivitu známých...fuck

nesouhlasím s tebou, přestože věřím, že praxe je jiná. Každopádně pokud by to bylo zaběhlé a já se třeba vysekal někde na Slovensku, byl bych rád, pokud by záchranáři našli číslo na které by cinkli mým blízkým, takže můj názor je, že by bylo jen plus kdyby se to rozšířilogood

Koldan (Člen)
28.04.2010 23:24:32

mimochodem rozšíření této zprávy není až takový problém, pokud by každý z nás rozeslal mail kontaktům, kerý má v adresáři, šíří se to lavinovou metodou a třeba pak někdy sa može stat, že ňáký člověk, kerej je přítomen při nehodě tu dotyčnou ICe osobu bude informovat.

qwerty (Člen)
29.04.2010 07:36:21

ja si taky myslim ze to neni na skodu mit to v telefonu, hned jsem si to ulozil...... good a pro mistni rejpaly evil > to jedno cislo navic v seznamu vas nezabije a pokud se nelibi tak to nechte byt goodsmokin

WD club member.
Filous (Člen)
29.04.2010 08:19:02

...spoustu let vozim na krku "dog tags", gde mam na jedný údaje vo sobje, coš si myslim že by stejně nikoho nezajimalo a na druhý je "v případě nehody volej 607......" ...esi by mi je utrhly a zahodili nebo esi by se s tym něgdo zabejval nevim...každopádně vo tom čísle ICE mluvili i ve 112tce, esi na to koukáte a tam tvrdili, že venku je to bježný a že chtěj, aby se to rozšířilo i tady...

- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
hans (Člen)
29.04.2010 09:35:54

Góťa psal:

kámoš je taky hasič a učili se to i ve škole (hasičský teda jako)...

Sapere Aude
www.gunlex.cz
hans (Člen)
29.04.2010 16:01:14

Sapere Aude
www.gunlex.cz
corimec (Člen)
29.04.2010 16:51:55

hans psal:

http://hoax.cz/retezove-emaily/ice-kontakty-v-mobilu---in-case-of-emergency/

tak ted nevim idontknow

Tak že,máma,táta,brácha,ségra....pro mě je to teda jednodužší než nejaky ICEgood

Fresh Man (Člen)
30.04.2010 07:09:55

Koldan psal:

je fakt, jedna věc, že dyby to fungovalo, bylo by to fajne. Ne jen skrz tu první pomoc, tam si vopravdu myslím, že věčinů na to čas nejni, ale třeba už jen proto, že si ten foun můžou vzít třeba hasiči a zavolat, že se něgde válí vrak motorky případně auta, aby si to rodina odvezla apod.

Mimochodem dotaz na Freše: jak je to s kontaktními čočkami? zjišťuje se nějak, jestli je dotyčnej měl? dyž budu v limbu a oči budu mít do sloupu, čočka bude pod víčkem, co dyž mi ju přehlédnů a nechají mi ju v očách??? surprised

moto ti odtahnou...

a čočku z voka ??? čeče to sme nigdá neřešili ... (ale máš recht) buch ví kolik sme jich nechali surprisedbigsmilejag bys na to chtěl přijít ? vokem to nevidíš a na ct to taky vidět nejni ... se voko pak jednoduše vypíchne ...asi

ale nejspíš se na to příde až když budeš mít zánět ...pak se bude štourat očař ... ale fak v praxi sme to nezažil ...

Bandit pičo
Fresh Man (Člen)
30.04.2010 07:12:53

jináč dyby čočka zůstala na správnym  místě pak jí nejdem ... nesmí ti zajet pod víko ...

Bandit pičo
hlemejzd999 (Člen)
30.04.2010 07:15:55

Fresh Man psal:
Koldan psal:

moto ti odtahnou...

a čočku z voka ??? čeče to sme nigdá neřešili ... (ale máš recht) buch ví kolik sme jich nechali surprisedbigsmilejag bys na to chtěl přijít ? vokem to nevidíš a na ct to taky vidět nejni ... se voko pak jednoduše vypíchne ...asi

ale nejspíš se na to příde až když budeš mít zánět ...pak se bude štourat očař ... ale fak v praxi sme to nezažil ...

asi nejhorší muší bejt pro posádku RZS ,když pacient měl čočku k voběduass ...to musí jet asi celou cestu s vodevřenejma dveřma

Nejlepší ovoce jsou cecky - samá dužina a žádný pecky 

Board footer

W3C XHTML 1.0 W3C CSS