Nejsi přihlášen
|
hlemejzd999 (Člen) 02.05.2010 20:33:51 Offline |
výměna gufer ventilů
mám tu jeden takovej vověřovací dotaz : při výměně gufer ventilů se sundá vetilové víko a výměna gufer se udělá tím přípravkem ,kdy se zmáčkne pružina a vymění se postupně ty gufera a pak se to zase zadekluje ? ...ptal jsem se jednoho mechanika a řekl, že to bude stát tak 4-5 tisíc i s guferama a s těsněníma a prací a že to dlouho trvá (když jsem byl v servisu s těma guferama s autem ,tag jsem jel snad za hodinu domu
) . A tak se tedy ptám : Ty gufera se daj vyndat tim zmáčknutím pružiny a vyndaj se ty půlměsíce ? ...říkal totiž , že se musí sundat hlava , tak nevim , páč motor jsem viděl naposledy v autoškole a ještě to byl motor V3S ![]()
![]()
![]()
Nejlepší ovoce jsou cecky - samá dužina a žádný pecky
Re: výměna gufer ventilů
...musíš sundat palici...tym připrafkem co mačkáš ventilový pružiny jen uvolníš půlměsíce, abys sundal pružinu, vyndal ventil a pag vyměnil gufero...no a abys moch todle províst, tag musíš vyndat motor z rámu...abych to schrnul, prostě na počkání to nejni...
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
|
hlemejzd999 (Člen) 02.05.2010 21:13:23 Offline |
Filous psal:...musíš sundat palici...tym připrafkem co mačkáš ventilový pružiny jen uvolníš půlměsíce, abys sundal pružinu, vyndal ventil a pag vyměnil gufero...no a abys moch todle províst, tag musíš vyndat motor z rámu...abych to schrnul, prostě na počkání to nejni...
a kurva
....tag to je na dlouho vopravdu ...to to asi nechám až na podzim a zatim ji budu krmit olejem ,no ...DÍK![]()
|
K.a.s.y.m. (Člen) 03.05.2010 07:14:38 Offline |
hlemejzd999 psal:mám tu jeden takovej vověřovací dotaz : při výměně gufer ventilů se sundá vetilové víko a výměna gufer se udělá tím přípravkem ,kdy se zmáčkne pružina a vymění se postupně ty gufera a pak se to zase zadekluje ? ...ptal jsem se jednoho mechanika a řekl, že to bude stát tak 4-5 tisíc i s guferama a s těsněníma a prací a že to dlouho trvá (když jsem byl v servisu s těma guferama s autem ,tag jsem jel snad za hodinu domu :surprised:) . A tak se tedy ptám : Ty gufera se daj vyndat tim zmáčknutím pružiny a vyndaj se ty půlměsíce ? ...říkal totiž , že se musí sundat hlava , tak nevim , páč motor jsem viděl naposledy v autoškole a ještě to byl motor V3S
![]()
tak to by mě zajímalo co ti tam dělal,ale to co píšeš rozhodně ne
to ti dal tak max. novou hlavu kus za kus.
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
|
hlemejzd999 (Člen) 03.05.2010 08:08:14 Offline |
K.a.s.y.m. psal:hlemejzd999 psal:mám tu jeden takovej vověřovací dotaz : při výměně gufer ventilů se sundá vetilové víko a výměna gufer se udělá tím přípravkem ,kdy se zmáčkne pružina a vymění se postupně ty gufera a pak se to zase zadekluje ? ...ptal jsem se jednoho mechanika a řekl, že to bude stát tak 4-5 tisíc i s guferama a s těsněníma a prací a že to dlouho trvá (když jsem byl v servisu s těma guferama s autem ,tag jsem jel snad za hodinu domu :surprised:) . A tak se tedy ptám : Ty gufera se daj vyndat tim zmáčknutím pružiny a vyndaj se ty půlměsíce ? ...říkal totiž , že se musí sundat hlava , tak nevim , páč motor jsem viděl naposledy v autoškole a ještě to byl motor V3S
![]()
tak to by mě zajímalo co ti tam dělal,ale to co píšeš rozhodně ne
to ti dal tak max. novou hlavu kus za kus.
myslíš s tim autem ? ...to sem viděl ,jak to dělal - stál jsem u toho a koukal na něj ,jak je vyměňuje ...dělal to tim přípravkem -zmačknul pružinu ,vyndal ,nandal ,pustil ...tak to trvalo dýl asi ,ale víc jak 2 hodiny ne,měl sundaný jen vetil.víko...třeba to je u auta jinak - byla to Fiesta myslim z 96r.
|
hlemejzd999 (Člen) 03.05.2010 08:12:15 Offline |
jinak tomu vůbec nerozumim , tak se nedivte ,no...jen mě to zajímalo
|
hlemejzd999 (Člen) 03.05.2010 08:25:01 Offline |
třeba takhle ? nebo http://images.google.cz/imgres?imgurl=h … s%3Disch:1 já už si to přesně nepamatuju ,ale je to stejně jedno ,já to dělat nebudu ,tak je mi to celkem jedno ,jak si to udělá ,jen mě to zajímalo ,abych byl zdělanej ![]()
|
hlemejzd999 (Člen) 03.05.2010 08:53:06 Offline |
ještě lepší návod : http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2008120201
|
hlemejzd999 (Člen) 03.05.2010 09:27:52 Offline |
AHA...u bandasky to s těma rozvodama vypadá trošičku jinak a proto to asi tak jednoduše nejde ,že jo ?...jsou tam ty vačky a rozvodový kola nahoře asi...![]()
![]()
|
hlemejzd999 (Člen) 03.05.2010 09:33:39 Offline |
|
K.a.s.y.m. (Člen) 03.05.2010 09:36:09 Offline |
tak jak jsi to psal by to teoreticky šlo po sundání vaček,ale nějak si to nedokážu představit...zvlášť když by ti ventil zajel dovnitr do válce.![]()
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
|
hlemejzd999 (Člen) 03.05.2010 09:36:52 Offline |
aha ,no...
|
hlemejzd999 (Člen) 03.05.2010 09:39:35 Offline |
K.a.s.y.m. psal:tak jak jsi to psal by to teoreticky šlo po sundání vaček,ale nějak si to nedokážu představit...zvlášť když by ti ventil zajel dovnitr do válce.
u těch aut to řeší tim kompreesorem , pag jim tam ten ventíl nespadne ,ale tady je to ňák moc komplikovaný na mě ![]()
Stránky: 1