Nejsi přihlášen
Plynování gelové baterie při nabíjení
Chtěl bych se zeptat, jestli někdo nemá náhodou zkušenost.
Dneska jsem přišel k motorce a baterka byla vybitá. Dal jsem ji tedy na nabíječku (určená pro gelovky, hlídá napětí a po dosažení 13,8V udržuje malým proudem).
Po hodince jsem přišel a baterka plynovala jako klasická baterka, což by neměla. Když jsem změřil napětí, tak měla pouze 13,6V.
Proč plynuje už při 13,6V? Je ta baterka v háji?
Re: Plynování gelové baterie při nabíjení
stoner psal:Chtěl bych se zeptat, jestli někdo nemá náhodou zkušenost.
Dneska jsem přišel k motorce a baterka byla vybitá. Dal jsem ji tedy na nabíječku (určená pro gelovky, hlídá napětí a po dosažení 13,8V udržuje malým proudem).
Po hodince jsem přišel a baterka plynovala jako klasická baterka, což by neměla. Když jsem změřil napětí, tak měla pouze 13,6V.
Asi nabíjíš moc vysokým proudem... Ale jestli byla vybitá dlouho tak už může bejt po ní.
Paladin86 psal:Takže máš zasulfatovanej akumulátor... Byl asi vybitej dlouho co? Myslim že tohle už asi zachránit nepůjde...
tak toho jsem se obával a potřeboval jsem si to potvrdit
jinak o baterce toho bohužel moc nevím , protože mám motorku sotva 14 dni
stoner psal:Paladin86 psal:Takže máš zasulfatovanej akumulátor... Byl asi vybitej dlouho co? Myslim že tohle už asi zachránit nepůjde...
jinak o baterce toho bohužel moc nevím , protože mám motorku sotva 14 dni
to víš moc elektriky to má ta svině žere krom benzínu a gum i baterky zlatý béčko (nemyslim béčko jako béčko)
Strýcfajtr !!!
XJelen psal:stoner psal:Paladin86 psal:Takže máš zasulfatovanej akumulátor... Byl asi vybitej dlouho co? Myslim že tohle už asi zachránit nepůjde...
jinak o baterce toho bohužel moc nevím , protože mám motorku sotva 14 dnito víš moc elektriky to má ta svině žere krom benzínu a gum i baterky zlatý béčko (nemyslim béčko jako béčko)
co ty jsi za hajzla...
si piš, že už jsem včera říkal Netymu: "zlatej Bandit"
K.a.s.y.m. (Člen) 18.04.2010 19:49:10 Offline |
stoner psal:Chtěl bych se zeptat, jestli někdo nemá náhodou zkušenost.
jestli je nabitá a nevystřelili ti ucpávky tak to neřeš.
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
K.a.s.y.m. psal:stoner psal:Chtěl bych se zeptat, jestli někdo nemá náhodou zkušenost.
Proč plynuje už při 13,6V? Je ta baterka v háji?jestli je nabitá a nevystřelili ti ucpávky tak to neřeš.
Dobrá rada! Motorka podle mě teda dobíjí víc než 13,6V, takže mu ta baterka zplynuje za jízdy pod prdelí!
K.a.s.y.m. (Člen) 19.04.2010 07:15:35 Offline |
Paladin86 psal:K.a.s.y.m. psal:stoner psal:Chtěl bych se zeptat, jestli někdo nemá náhodou zkušenost.
Proč plynuje už při 13,6V? Je ta baterka v háji?jestli je nabitá a nevystřelili ti ucpávky tak to neřeš.
Dobrá rada! Motorka podle mě teda dobíjí víc než 13,6V, takže mu ta baterka zplynuje za jízdy pod prdelí!
motorka by měla dávat tušim max. 14,4 což je horní mez proto aby se s baterkou nic nestalo.pak už je jen varianta ,že je špatná baterka
K.a.s.y.m. psal:Paladin86 psal:K.a.s.y.m. psal:
jestli je nabitá a nevystřelili ti ucpávky tak to neřeš.Dobrá rada! Motorka podle mě teda dobíjí víc než 13,6V, takže mu ta baterka zplynuje za jízdy pod prdelí!
motorka by měla dávat tušim max. 14,4 což je horní mez proto aby se s baterkou nic nestalo.pak už je jen varianta ,že je špatná baterka
Když to zplynovala nabíječka co dává max. 13,8V tak to motorka se 14,4V udělá taky! A baterka je určitě špatná! Je zasulfatovaná! Přesně takhle se to projevuje... Desky jdou desulfatovat ale na to musíš mít speciální nabíječku a ještě to určitě neumí žádný zázraky!
Tak jsem se díval do servisního manuálu a ta moje nová jebka má "Regulated voltage (Charging output)" 13.5 – 15.5 V at 5 000 r/min. (Mám skoro obavu, aby opravdu nežrala i ty baterky.)
Jinak baterka bude asi opravdu v háji. Teď jenom zjišťuji, jestli se to stalo při jízdě nebo před zprovozněním motorky.
A jak se postupuje s novou gelovkou či co to mám, naliju tam bordel s těch nádobek a pak počkám nějaký? čas a nebo to musím i dobít?
http://www.autobaterielevne.cz/zbozi/36 … -10Ah--12V
Nepište mi hodnoty, mám malou nabíječku a na ní je jen jow a high
God Save The Queen!
K.a.s.y.m. (Člen) 19.04.2010 12:04:38 Offline |
Kelly01 psal:A jak se postupuje s novou gelovkou či co to mám, naliju tam bordel s těch nádobek a pak počkám nějaký? čas a nebo to musím i dobít?
naleješ a rovnou by měla fungovat.
K.a.s.y.m. psal:Kelly01 psal:A jak se postupuje s novou gelovkou či co to mám, naliju tam bordel s těch nádobek a pak počkám nějaký? čas a nebo to musím i dobít?
Nepište mi hodnoty, mám malou nabíječku a na ní je jen jow a highnaleješ a rovnou by měla fungovat.
...počkáš půl hodiny
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
Kelly01 psal:A jak se postupuje s novou gelovkou či co to mám, naliju tam bordel s těch nádobek a pak počkám nějaký? čas a nebo to musím i dobít?
...naleješ, já ji nechávam hodinu ležet, ale stačí míň, baterkář mi řikal třištvtě hoťky že je dostatečnejch, pag ji zašpuntuju a můžeš jí namontovat...ofšem dyš mam čas, eště ji nejdřif hodim na nabíječku a necham ji dorazit...
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
K.a.s.y.m. (Člen) 19.04.2010 15:44:38 Offline |
Kelly01 psal:No jo, ovšem fáze dorazit na mé kapesní nabíječce znamená dát low a na jak dlouho?
Hoďku, dvě
tuhle fázi bych bejt tebou vynechal.....
nežerte fazole když nechcete plynovat ci fix
Kelly voe, estli nemáš nabíječku s procesorem, tak se na to vyprdni a dej si delší vejlet kolem komína před fitkem a fernetem a dotluč jí jízdou....aneb jak řiká kameník:"čim víc se mažeš s hovnem tim víc smrdíš"
Kelly01 psal:Nemám čas na viny, píšu taháky a mám toho hodně
...podle toho na jaký oviny se poslední dobou ptáš, máš určitě zalitej v plastu i tahák na cestu domů ze školy
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
stoner psal:Tak jsem se díval do servisního manuálu a ta moje nová jebka má "Regulated voltage (Charging output)" 13.5 – 15.5 V at 5 000 r/min. (Mám skoro obavu, aby opravdu nežrala i ty baterky.)
Jinak baterka bude asi opravdu v háji. Teď jenom zjišťuji, jestli se to stalo při jízdě nebo před zprovozněním motorky.
13,5 - 15,5V bude mít podle mě skoro každá! A jelikož tam na 99% gelovku nemáš tak to je v pohodě. Teda myslim to pro "zdravou" baterku.
Kelly01 psal:Mám špatnou krátkodobou i dlouhodobou paměť
Ale mám tu plastovou kartičku s adresou na krku
Jak to víš
...hele Kelly, vyser se na to, nic nedobíjej, buť rát že nevybryndáš tu náplň a že si budeš pamatovat do čoho tu baterku máš ...na velký ušs dneska byls??? ...a přet probuzenim nebo aš po???
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
nehamik B12 (Člen) 24.05.2010 20:20:44 Offline |
ahoj chlapaci
mam asi blbej dotaz?
muzu gelovku nabit normalni nabijeckou nebo ne
kazdej mi tvrdi neco jinyho a nepotrebuju ji oddelat
K.a.s.y.m. (Člen) 24.05.2010 20:24:20 Offline |
nehamik B12 psal:ahoj chlapaci
mam asi blbej dotaz?
gelovku nebo tu rádoby gelovku co máš v banditovy??
nehamik B12 (Člen) 24.05.2010 20:27:32 Offline |
no tu co mam v bandasce
nehamik B12 psal:ahoj chlapaci
mam asi blbej dotaz?
Co je normální nabíječka? Jinak si myslim že gelovku nemáš... Takže ti zbejvá jenom zjistit jestli ta tvoje nabíječka nedává víc ampér než kolik baterka snese.
K.a.s.y.m. (Člen) 24.05.2010 20:44:34 Offline |
Paladin86 psal:nehamik B12 psal:ahoj chlapaci
mam asi blbej dotaz?
kazdej mi tvrdi neco jinyho a nepotrebuju ji oddelatCo je normální nabíječka? Jinak si myslim že gelovku nemáš... Takže ti zbejvá jenom zjistit jestli ta tvoje nabíječka nedává víc ampér než kolik baterka snese.
pokud dává do 6-7 A tak to zvládne..stejně je to k oživení...pak to chce dlouhou projíždku a baterka se srovná..a když ne...tak je špatná a nemá smysl to řešit
nehamik B12 (Člen) 24.05.2010 20:57:15 Offline |
hm
tak a vim zasejc hovno
jdu dat cigo a skusim ji blejsknout
K.a.s.y.m. (Člen) 24.05.2010 21:01:00 Offline |
nehamik B12 psal:hm
tak a vim zasejc hovno
jdu dat cigo a skusim ji blejsknout
normálně jí na to prdni a nech jí tak hodinu..zkus jí občas jestli se moc nehřeje a víc to neřeš...pokud nemáš nabíječku na nákladáky tak to baterka zvládne.
nehamik B12 (Člen) 24.05.2010 21:21:31 Offline |
tak vam dekuju
pichnu na to nabijecku a uvidim
Ale pokud čtu spravě tak tu co tu udavaš tak to neni GELovka ale AGM
Co jsem tak slyšel Gelovka by se měla nabijet impulzy
PLS nekamenovat
Mankind works in mysterious ways!!! Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko... Piano XJR 1300 SP
Stránky: 1