Nejsi přihlášen
Oprava krytu budikov
Aktualny stav: kryt budikov po predchadzajucom majitelovy rozbity a nasledne zlepeny tym laminatovym bazmekom zvnutra. Z vonkajsej strany na jednom budiku nepekne praskliny, druhy budik je oplieskany od kamienkov asi...
Zelany stav: leskly cierny kryt budikov. Taky ten lem budikov (do ktoreho sa kryt zasuva) ostane pochromovany.
Moja predstava realizacie: odmontovat, cele presmirglovat nejakym jemnym smirglom aby zisiel chrom, praskliny zagitovat a prestriekat farbou v spreji.
Otazky: Da sa to takto spravit, alebo som a vymyslam sprostosti? Aky git/tmel pouzit (resp. da sa kupit nejake male balenie? Litrova pixla mi bude na )? Aky typ farby?
Zda sa mi to ako najschodnejsie riesenie - videl som to uz na ciernom bandite a vyzeralo to "popici". Original je samozrejme krajsi, ale zasa vrazit do toho 3000 sk ci kolko pytaju sa mi nechce...
Re: Oprava krytu budikov
...pokud se ti podaří sundat chrom, je to lepší, jinak musíš dát speciální přilnavostní základ; tmel použij jemný (čím menší balení, tím nevýhodnější cena, leckdy je teda lepší koupit větší balení a zjistíš, že tě pak to "navíc" přijde jen na 20,- kačen); na tmel dej plnič (nebo mít víc než dokonale vybroušenej jemnej tmel, kterej nezanechává póry jen jemnejma šmirglama); barva je lepší 2K, což ze spreje běžně nejde, buď takovouhle opakovaně plnitelnou dózu http://www.komplex3m.cz/eshop/nadoby/do … _3845.html nebo to potom přelakovat 2K bezbarvým lakem ve spreji, např. http://www.komplex3m.cz/eshop/chemie-ba … l_263.html když nemáš možnost stříkat pistolí
...z klasickýho spreje dostaneš pouze 1K materiál, kterej není moc mechanicky odolnej a chemicky jen dost bídně, pak se stává, že po čase musíš takový místo opravovat novým nástřikem
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
keby si chcel púredsa len namiesat aj 2K do spreja, tak sa ozvi. V Blave ti to viem zariadit...
Len rozmyslam, co by bolo vhodnejsie na ten plast PU alebo epoxid. Osi co ty na to? ...uz vidim ako povies, ze nic
Banditatom (Člen) 08.12.2009 12:59:42 Offline |
nechce se mi zakládat nový vlákno
osi please na chrom když chci dát lak co jsi myslel tím pojivem? má rámeček předního světla a bohužel je podřený.Nemám nikoho kdo dělá kvalitně chrom a do TATRY to nedám (perli sviním). tak to stříknu do stříbrné jak to bylo předtím. Díky za každou radu
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
mazo psal:keby si chcel púredsa len namiesat aj 2K do spreja, tak sa ozvi. V Blave ti to viem zariadit...
Len rozmyslam, co by bolo vhodnejsie na ten plast PU alebo epoxid. Osi co ty na to? ...uz vidim ako povies, ze nic
...2K si ale může dát naplnit jen pár vyvolenejch co bydlej blízko
...když použije přilnavostní základ na plast, tak je to už jedno co tam dá (jen PU nebo EPOXID pokud ho nenatuží naplno, bude mít ze spreje měkkej)
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
S miernym oneskorenim ale doplnam informacie ako to cele dopadlo. Priebeh:
- najprv som sa pokusal sundat chrom...najprv som smirgroval, no moc to neslo. Skusal som aj taku pistol co vyfukuje horuci vzduch - chrom sa sice zacal krasne odlupovat, ale aj sa trochu deformoval plast (skusane na spodnej strane, kde to nebude vidno). Nakoniec som riadne velkym pilnikom zbrusil chrom z toho popraskaneho budika a ten druhy som len prebrusil drsnejsim smirglom...
- potom som to zlepil epoxidovym dvojzlozkovym lepidlom z baumaxu
- dvojzlozkovy tmel (bolo na nom pisane ze je na narazniky aut) sa na plast krasne chytil a dal sa pekne prebrusit. Ten kryt vsak bol cely zdeformovany a na tej polamanej strane nepriliehal k zvysku budikov - prilepil som tam plast navyse a pretmelil fugy. Ak budete brusit chrom pilnikom, tak sa neda zabranit vzniku takych rovnych plosok na zaoblenom kryte, treba to preto zamazat tym tmelom cele a vybrusit spet do pozadovaneho obleho tvaru...
- potom to uz len stacilo vybrusit a zacat lakovat (plnic, farba aj lak - vsetko take male plechovky po 3 Eura, pohoda).
- ked som sa uz chystal pomaly dat na vrch lak, tak mi to cele jeblo na zem Ani neviem kolko krat som si povedal ze som
- nakoniec to vsak dobre dopadlo a som spokojny.
Poucenie:
- nesrat sa s tym chromom, staci ho zdrsnit smirglom a plnic sa na to pekne chyti
- farby postacia obycajne - zatial sa nic neodlupuje a vyzera ze to cosi vydrzi...
Foto doplnim...
hlemejzd999 (Člen) 01.06.2010 17:33:20 Offline |
moltom psal:- ked som sa uz chystal pomaly dat na vrch lak, tak mi to cele jeblo na zem Ani neviem kolko krat som si povedal ze som
a máme s tim teda taky pro sichr jebnout o zem těsně před dokončením a jestli jo,jak hodně u toho nadávat do ? ...
já jen ,abych ten postup dodržel přesně
Nejlepší ovoce jsou cecky - samá dužina a žádný pecky
kneehammer (Člen) 01.06.2010 20:32:48 Offline |
K.a.s.y.m. (Člen) 01.06.2010 22:05:45 Offline |
Filous psal:...kucí, ste šikovný, vo tom žádná, ale já bych šel koupit nový kybliky, bo za ten čas a nervy by mi to nestálo
a co tohle http://kasym.rajce.idnes.cz/Prestavba_B … ie0127.jpg
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
K.a.s.y.m. psal:Filous psal:...kucí, ste šikovný, vo tom žádná, ale já bych šel koupit nový kybliky, bo za ten čas a nervy by mi to nestálo
a co tohle http://kasym.rajce.idnes.cz/Prestavba_B … ie0127.jpg
...to ušs mi ukazovals, to by mi jeblo natřikrát
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Filous psal:...kucí, ste šikovný, vo tom žádná, ale já bych šel koupit nový kybliky, bo za ten čas a nervy by mi to nestálo
Je to na rozmyšlení no Za novější model jsem dal skoro 2,5 litru a ještě se slevou od pana inspektora. Určitě by byl super pocit dokázat, že něco takovýho jde udělat, jako to předvedl Kasym ., otázka ale je, jestli se to fakt vyplatí...
* Je těžké býti kokotem, konkurence je veliká. *
* Žíj abys jezdil, jezdi abys žil! *
Kneehammer - no ked to chces dat do nejakej farby, tak ten popisany postup by mal byt OK. Ak tam chces obnovit chrom tak to ti nepomozem.
KASYM - klobuk dolu, ja som oproti tomuto solichant....
Hlemejzd - ak sa chces citit ako tak ich mrskni o zem...inac mojim stastim bolo ze to padlo na tu stranu ktora nebola lepena...takze som si s tym hlavu moc nelamal. Tmel na druhom kryte vsak naraz prezil bez ujmy, tak to hadam vytrime aj nejaky kamienok.
Filous - aspon som mohol stravit par peknych hodin v garazi s motkou vprostred zimy...
K.a.s.y.m. (Člen) 02.06.2010 07:33:02 Offline |
Inženýrek psal:Filous psal:...kucí, ste šikovný, vo tom žádná, ale já bych šel koupit nový kybliky, bo za ten čas a nervy by mi to nestálo
Je to na rozmyšlení no Za novější model jsem dal skoro 2,5 litru a ještě se slevou od pana inspektora. Určitě by byl super pocit dokázat, že něco takovýho jde udělat, jako to předvedl Kasym ., otázka ale je, jestli se to fakt vyplatí...
je to spíš otázka toho jestli to chceš dělat...peněžně to stálo kilo za sádru na formu,ale času je na tom jak na kostele,ale zase se bylo v zimě čim bavit
K.a.s.y.m. (Člen) 02.06.2010 07:35:02 Offline |
chromovánim i plastů se snad zabejval Inkviz..nebo sem aspoň dával odkaz,ale ta příprava pod ten chrom je asi mazec..bo se to starý musí všechno oloupat a to bude asi pěknej vopruz.
Stránky: 1