Nejsi přihlášen
Motorová pila
Kucí, poraďte mi. Každej rok si dělám trochu dřeva na přitápění v krbovkách s tím, že asi tak každý 4 roky bych si pořezal a přivezl valník dřeva. V práci máme huskyhovarnu XP, což je profi řada, takže vím, co umí taková pila, ale ta cena... Taky jsem si jednou krátil polena Homelitkou a taky to fungovalo, akorát to řeže pomalejc a nesmíte poslouchat ty pazvuky. Chtěl jsem něco od Husqvarny, asi 235, což je základ. Nejsem si jistej, jestli ale není lepší třeba silnější ( což samosebou raděj v krámě). Protože na druhou stranu zase kolegové, co si taky dělaj dřevo na celej rok tvrdí, že mají ty Homelitky za trojku a že to maká taky a stačí to... Tak já nevím... Jasně, vyšší investice a je to na furt, ale spousta lidí má i ty obyčejný a držej. Tak co? Jde mi o víc názorů.... Dík
.... vono to ňák dopadne ....
Re: Motorová pila
My máme Partnera. Nějaká střední řada. Na takové to domácí řezání je v pohodě. Máme ho tak 5-6 let.
Jedinej trabl nastal, když jsme se s tím jednou snažili rozřezat takovej statnej kus habru. Tam se zadejchal a museli jsme mu dát pauzu, ale pokud řežeš měkký dříví, tak nebude problém.
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Góťa psal:Kucí, poraďte mi. Každej rok si dělám trochu dřeva na přitápění v krbovkách s tím, že asi tak každý 4 roky bych si pořezal a přivezl valník dřeva. V práci máme huskyhovarnu XP, což je profi řada, takže vím, co umí taková pila, ale ta cena... Taky jsem si jednou krátil polena Homelitkou a taky to fungovalo, akorát to řeže pomalejc a nesmíte poslouchat ty pazvuky. Chtěl jsem něco od Husqvarny, asi 235, což je základ. Nejsem si jistej, jestli ale není lepší třeba silnější ( což samosebou raděj v krámě). Protože na druhou stranu zase kolegové, co si taky dělaj dřevo na celej rok tvrdí, že mají ty Homelitky za trojku a že to maká taky a stačí to... Tak já nevím... Jasně, vyšší investice a je to na furt, ale spousta lidí má i ty obyčejný a držej. Tak co? Jde mi o víc názorů.... Dík
Vzhledem k situaci v lese a do budoucna to bude horší,ti doporučím koupit dřevo naštípaný od firmy co se tím zabývá valník za 4 roky na to se nevyplatí kupovat pila.T.j cca 3-4 prostor metry za rok.Pokud nemáš svůj les.
www.dobrepilky.cz ... Marek je kámoš, když se odvoláš na mne (Luboš Tomíček) poradí Ti. Dělá prakticky hlavně stihl, ale je to prosík na úrovni a poradí
enduro-team.cz | ... a B12 trochu z nostalgie, ale hlavně pro radost! KTM rulezz :-))
Nedovol,aby tě strach z prohry vyřadil ze hry!!
VojtaB6: čoveče, v nějakým testu vyšly výborně, prej dobrý poměr cena/výkon, ale jsou dražší, než huskyvarna, asi o dva a u Bédy o čtyři - zas to je ale s noťasem...
Ondráš: taky jsem o nich slyšel; snad je vyrábí nějaká známá značka a na to domácí pižlání to asi nebude zlý
Michal DK: 4 PMS na rok by vyšly kolem 2500,- a za to budu mít celej valník na 4-5 let s tím, že si to pokácím a odvezu....
David: asi nebude špatnej, je to asi o volbě mezi Husky a Stihlem, ale asik bude lehce dražší. No a taky jsem zvyklej z práce na Husku( a taky dolmar, ale ta je ošklivá) Já vím, mám řezat a ne se na ní koukat
Kazan: jsem socka a ještě měsíc před svatbou, takže musím na splátky z obchodu...
Elektriku v lese neřeším, mám krátkou prodlužovačku
A zas vím pendrek. Asi si ji zase jako každoročně půjčím a odložím to...
Ale dííík
Góťa psal:VojtaB6: čoveče, v nějakým testu vyšly výborně, prej dobrý poměr cena/výkon, ale jsou dražší, než huskyvarna, asi o dva a u Bédy o čtyři - zas to je ale s noťasem...
Ondráš: taky jsem o nich slyšel; snad je vyrábí nějaká známá značka a na to domácí pižlání to asi nebude zlý
Michal DK: 4 PMS na rok by vyšly kolem 2500,- a za to budu mít celej valník na 4-5 let s tím, že si to pokácím a odvezu....David: asi nebude špatnej, je to asi o volbě mezi Husky a Stihlem, ale asik bude lehce dražší. No a taky jsem zvyklej z práce na Husku( a taky dolmar, ale ta je ošklivá) Já vím, mám řezat a ne se na ní koukat
Kazan: jsem socka a ještě měsíc před svatbou, takže musím na splátky z obchodu...
Ale dííík
A co pořízení pily trochu slušná 12000kč životnost 20let ale za deset na to nic neseženeš tak že ji použiješ 2x?Na řetěz použiješ bio olej takže při nepoužívání ti za 3 neděle zatvrde čerpadlo +1500 kč.
huskyb12 psal:mam el. Narex a sem spokojenej parchant, ovšem do lesa se bójim :)))
nejde vo to, že se by ses bál, ale do lesa určitě nemáš dost dlouhou prodlužku
tu el. narexku mam taky a na takový to domácí řezání
..svět se řítí do ďáblovy řiti..
vOjTaB6 psal:Za me OleoMac vot Mauntfiiildu, dostal sem ji pred ctyrma rokama, pac sem furt brecel, ze se cirkulky bojim a funguje paradne. delam s ni tak 3 - 4krat do roka a zatim s ni nebyl zadnej problem.
do 16-ti let jsem se nebál
vod tý doby mám na pravý ruce jen 4,5 prstu
ale zase machruju, že jsem z "jakuzy"
Je dobře, že jedu tak pomalu, protože možná jedu špatným směrem.
tomsth psal:huskyb12 psal:mam el. Narex a sem spokojenej parchant, ovšem do lesa se bójim :)))
a tak už vo tom nemluv :)))
ale di, Ty brepto ...
huskyb12 psal:tomsth psal:huskyb12 psal:mam el. Narex a sem spokojenej parchant, ovšem do lesa se bójim :)))
voni se totiž v lese ty prodlužky strašně kradou
Je dobře, že jedu tak pomalu, protože možná jedu špatným směrem.
Michal Dk psal:Góťa psal:VojtaB6: čoveče, v nějakým testu vyšly výborně, prej dobrý poměr cena/výkon, ale jsou dražší, než huskyvarna, asi o dva a u Bédy o čtyři - zas to je ale s noťasem...
Michal DK: 4 PMS na rok by vyšly kolem 2500,- a za to budu mít celej valník na 4-5 let s tím, že si to pokácím a odvezu....David: asi nebude špatnej, je to asi o volbě mezi Husky a Stihlem, ale asik bude lehce dražší. No a taky jsem zvyklej z práce na Husku( a taky dolmar, ale ta je ošklivá) Já vím, mám řezat a ne se na ní koukat
Ale díííkA co pořízení pily trochu slušná 12000kč životnost 20let ale za deset na to nic neseženeš tak že ji použiješ 2x?Na řetěz použiješ bio olej takže při nepoužívání ti za 3 neděle zatvrde čerpadlo +1500 kč.
Já si totiž přivezu valník polen 90 čísel dlouhých a ty složím u babičky na zahradě. Každej podzim si pak na dvoreček přivezu 2-3 vozejky za osobák, který pokrátím na 30-ti cm špalky, který pak štípu. Na dvůr mám přístup jen z ulice přes chodbu a dlouhý klády se nosí líp (proto to řežu až na místě...) Pilu bych asi volil tuto: http://www.peddy.cz/zahradni-technika/r … 445-p-6489 , takže to je míň. A co se týče oleje, no, ehm, ten motorovej, popřípadně vyjetej není ekologickej???
A pak tu jsou jednou ročně vychřice, kdy je spousta polomů a správci pak za 500,- nechaj dřeva, že nevíš, co s tím...
gerrik psal:Já kupoval kdysi v OBI motorovou pilu za 3000,- v pohodě funguje do teď. Co odchází je řetěz a lišty, to bude moji šikovnosti asi
To je právě to tvrzení, co mě nahlodává rozhodnutí koupit značkovou...
huskyb12 psal:tomsth psal:huskyb12 psal:mam el. Narex a sem spokojenej parchant, ovšem do lesa se bójim :)))
co dokůpit elektrocentrálu?
Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
Koldan psal:huskyb12 psal:tomsth psal:
nejde vo to, že se by ses bál, ale do lesa určitě nemáš dost dlouhou prodlužkua tak už vo tom nemluv :)))
co dokůpit elektrocentrálu?
to by šlo, já bych hlídal elektrocentrálu a pani by mohla bez obav ze zlodějů řezat :)
ale di, Ty brepto ...
Ondráš psal:My máme Partnera. Nějaká střední řada. Na takové to domácí řezání je v pohodě. Máme ho tak 5-6 let.
Jedinej trabl nastal, když jsme se s tím jednou snažili rozřezat takovej statnej kus habru. Tam se zadejchal a museli jsme mu dát pauzu, ale pokud řežeš měkký dříví, tak nebude problém.
Taky máme doma už X let pilu Partner nevím co za číslo. Partner jako taková značka je poloprofi. je to myslím nějaká odnožod husqarny nebo tak něco. jinak maximální spokojenost několikrát nám skřípnul strom lištu tak že ji zkroutil ale vždy bez následku je dost pružná...
Sakra jak to všichni děláte, že si jen štípete třísky do krbu? Já když si neudělám na zimu 25 kubíčků, tak se těch pár dní co jsem doma ani nevohřeju.
Jinak bez klouný pily bych do lesa ani nešel. Máme doma hovadskou štilku, je sice těžká jak prase, ale zase se s ní něco pořeže a ještě menší husqvarnu, lehoučná výkonná, radost s ní dělat. Jsou to oboje ale 15 let starý pilky. Co jsem se nedávno bavil s chlapíkem který dělá do husqvaren, tak mi říkal že ty dnešní jejich pily nestojej za nic, furt se to sere, ale tak to bude bolest asi všech výrobců. Ono taky ty ceny tomu odpovídaj. Hovno pamatuju ale řekl bych, že za těch pár roků jsou ty pily na poloviční, možná třetinový ceně.
* Je těžké býti kokotem, konkurence je veliká. *
* Žíj abys jezdil, jezdi abys žil! *
Honzik8719 (Člen) 03.06.2010 09:06:22 Offline |
máme Huskyhovarnu 35 (slušnej držák,má pořád ještě původní svíčku a krom řetězu a lišty jsme nic neměnili) a druhou mámě Štylku 45 Farm boss a taky spokojenost,jen je trošku těžší...
...relativní kochač...
jirka silver (Člen) 03.06.2010 12:02:28 Offline |
Goťa husqarna farmářská cca 12 tis.Mám jí 13 let a pořád gut.I lišta původní.
Řežu klády 1m na 1/4 každý rok cca 3-4m3.
Najdete nás na každém kilometru
Stránky: 1