Nejsi přihlášen
killerrebel (Člen) 05.06.2010 11:59:55 Offline |
Zahřívání moto
Vím že to tady bylo mockrat, ja vždy vytahnu moto z garaže, nastartuji a necham nastartovane než se obleču a pak stahnu sitič na minimum a jedu, ale někdo mi povídal že to kurvím motor když to necham nastartovane jen tak na studeno, že se to ma zahřivat pomalou jízdou.. ale zda se mi to nějaka blbost... jaky vy mate nazor na tohle..??
Více na http://www.motorkari.cz/profil/killerrebel/ <- ta je moje :)
Re: Zahřívání moto
Ondráš psal:Ihned po nastartování podržet 2 minuty do omezovače, ať ví kdo je tu pánem.
tak tohle mě dost slušně pobavilo!!! Jinak nechávat to dlouho na místě na sytič je špatně protože tam jde hoodně benzínu kterej smeje olejový film z válce a to opravdu životnosti motoru nepřidá. Sednu, nastartuju a jedu, prvních aspoň 5 km to jen tak lechtám a pak pojď...
Představte si to ticho, kdyby lidé mluvili jen to, co vědí...
nicola.foxx (Člen) 06.06.2010 00:46:36 Offline |
romas psal:Ondráš psal:Ihned po nastartování podržet 2 minuty do omezovače, ať ví kdo je tu pánem.
tak tohle mě dost slušně pobavilo!!! Jinak nechávat to dlouho na místě na sytič je špatně protože tam jde hoodně benzínu kterej smeje olejový film z válce a to opravdu životnosti motoru nepřidá. Sednu, nastartuju a jedu, prvních aspoň 5 km to jen tak lechtám a pak pojď...
A co se deje s olejovym filmem kdyz to tocis do 10ti???
To jde asi taky pryc co.
Jinak bych rek, ze ten volej ma svou viskozitu uz nekde kolem 70 a to je tam cca 3 minuty pri 3500 otackach. Ale mozna placam.
Žiju jen jednou a tak jezdím podle pravidel stanovených manželkou.
Určitě zahřívat jízdou! Ten čas nejde říct obecně... Bandasky určitě víc než ostatní motorky. Ted mám FZS 1000 a to je zahřátý za chvilku. Ale určitě bude rozdíl u Béček i mezi vzducháčem a vodníkem... Ale čim dýl tim líp! (pro rejpaly nemyslim hodinu )
nicola.foxx psal:romas psal:Ondráš psal:Ihned po nastartování podržet 2 minuty do omezovače, ať ví kdo je tu pánem.
A co se deje s olejovym filmem kdyz to tocis do 10ti???
To jde asi taky pryc co.
Jinak bych rek, ze ten volej ma svou viskozitu uz nekde kolem 70 a to je tam cca 3 minuty pri 3500 otackach. Ale mozna placam.
Vůbec nejde o viskozitu ale o to že při plným sytiči a nízkejch otáčkách tam jde tolik benzínu že to ten olejový film na válci omeje a písty tam lítaj jenom po benzínu a ten má opravdu hodně malou viskozituvíme?
volové, kdybyste nehulili a raději koupili švihadlo a potýrali tělo
úplně nejvíc je bez sytiče zapnout zapalování a tlačit, aby se tam nedostal žádnej přebytečnej benzín, kterej by tam moh napáchat nenávratný škody a snížil tak nájezd motoru o padesát procent.
Strýcfajtr !!!
XJelen psal:
volové, kdybyste nehulili a raději koupili švihadlo a potýrali tělo
úplně nejvíc je bez sytiče zapnout zapalování a tlačit, aby se tam nedostal žádnej přebytečnej benzín, kterej by tam moh napáchat nenávratný škody a snížil tak nájezd motoru o padesát procent.
já nehulim a na švihadlo seru..ale tim tvym tlačenim nenávratně poškodíš podrážky bot a snížíš tak jejich náběh (náchod?) o padesát procent
proto zahřejvám zásadně tak, že to nechám stát na sluníčku , ale docela to trvá
..svět se řítí do ďáblovy řiti..
nicola.foxx (Člen) 07.06.2010 10:02:28 Offline |
osiris psal:...na sluníčku už jsem to taky zkoušel, ale věz, že z toho pak hned v prvním kole bejvá cca 60tis. škoda
To bylo tim, zes mel kousek schovanej za dodavkou, tak se to neprohralo cely
Žiju jen jednou a tak jezdím podle pravidel stanovených manželkou.
XJelen psal:osiris psal:...na sluníčku už jsem to taky zkoušel, ale věz, že z toho pak hned v prvním kole bejvá cca 60tis. škoda
cink...
chvilku mě trvalo vogo než mi to došlo
zato já vim gowno ..asik jen přímí účastníci vědijó vo co de..
nechci se nak kasat vedomostma ale co ja vim tak zadnej olejovej film se splachnout nemuze protoze je to mazany tlakove a ten olej porat pribejva a rostira se pomoci krouzku .... a doporuceni zahrivat jizdou pochazi od lidi kterejm se zabarvili svody do modra .. :D ja to resim kombinaci metod... a to necham mirne ohrat na sitic pomalu ubiram a kdyz uz se udrzi volnobeh cca 20s tak to este tak 2-3km netocim moc vysoko...
kaci psal:nechci se nak kasat vedomostma ale co ja vim tak zadnej olejovej film se splachnout nemuze protoze je to mazany tlakove a ten olej porat pribejva a rostira se pomoci krouzku .... a doporuceni zahrivat jizdou pochazi od lidi kterejm se zabarvili svody do modra .. :D ja to resim kombinaci metod... a to necham mirne ohrat na sitic pomalu ubiram a kdyz uz se udrzi volnobeh cca 20s tak to este tak 2-3km netocim moc vysoko...
Věř tomu že se ten olejovej film smeje! Dělám hlavně auta ale tyhle věci fungujou stejně v každým čtyřtaktu. Když chceš měřit kompresi a měl bys předtím nastartovanej motor třeba půl minuty na plnej sytič tak někdy naměříš pěknou. Sešel jsem se párkrát s případem že lidi který jezdili do práce 5 km a to samý zpátky tak měli bez problémů půl litru benzinu v oleji - ten benzín se tam dostal po stěnách omytýho válce. Je to pro motor horší než když ho po prohřátí budeš honit na plnej výkon. Takže tak
kaci psal:nechci se nak kasat vedomostma ale co ja vim tak zadnej olejovej film se splachnout nemuze protoze je to mazany tlakove a ten olej porat pribejva a rostira se pomoci krouzku .... a doporuceni zahrivat jizdou pochazi od lidi kterejm se zabarvili svody do modra ...
'slim že meleš viny..
a teď já, nakopnu na plnej sytič musí naskočit napoprvé jinak de na hnuj, ihned stáhnu na 2 a půl, po půl minutce ubírám sytič úplně na nulu. V tu dobu už mám připravený kafe na stole, v klídku vychutnám lahodný zvuk a krásu stroje. Občas zkouknu teplotu oil a když začnou sůsedi dělat všechno pro to aby mi překazili siestu a následně začnou padat hovna na náš dvů, tak vyrážím a vím, že už mám zahřáto.
bóže, řešíte kraviny. na co mi bude mašina přet barákem řvat půl hodiny? nastartuji v garage na sytič, vrknu plynem, otáčky vyskočí, stáhnu sytič na půlku, vyjedu z garage, nasadím boty, přilbu, rukavice, zamknu a jedu, než dojedu na konec města, už tomu dám klidně 5 000, po dalších 5 kilometrech už to nešetřím
Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
romas psal:kaci psal:nechci se nak kasat vedomostma ale co ja vim tak zadnej olejovej film se splachnout nemuze protoze je to mazany tlakove a ten olej porat pribejva a rostira se pomoci krouzku .... a doporuceni zahrivat jizdou pochazi od lidi kterejm se zabarvili svody do modra .. :D ja to resim kombinaci metod... a to necham mirne ohrat na sitic pomalu ubiram a kdyz uz se udrzi volnobeh cca 20s tak to este tak 2-3km netocim moc vysoko...
Věř tomu že se ten olejovej film smeje! Dělám hlavně auta ale tyhle věci fungujou stejně v každým čtyřtaktu. Když chceš měřit kompresi a měl bys předtím nastartovanej motor třeba půl minuty na plnej sytič tak někdy naměříš pěknou. Sešel jsem se párkrát s případem že lidi který jezdili do práce 5 km a to samý zpátky tak měli bez problémů půl litru benzinu v oleji - ten benzín se tam dostal po stěnách omytýho válce. Je to pro motor horší než když ho po prohřátí budeš honit na plnej výkon. Takže tak
no dobra je to mozny ale stejne se tomu sitici nevyhnes .... proste zasada sitic co nejdriv dolu !!! vono staci bohate nakejch 20 - 30 s a trada ......
ja nechat sytic 20-30 sec tak mi to pak hned chcipne ..... musim to nechat na sytici tak 2 minutky (2500ot) mezi tim zavru garaz. Nasadim helmu, zapnu bundu a rukavice. Stahnu sytic uplne na nula a vyrazim. cca 3 km slusne do 5000ot a pak zvysuju. ...
jinac kdyz to poradne necham na miste prohrat cca 5min na sytic s tema 2500ot tak je motor tichsi a ma "zdravejsi zvuk" podle mne
Kdyz to necham 2 min na sytici a pak hned jedu tak to pak ma takovy divny zvuk celou jizdu
WD club member.
osiris psal:...umí ještě někdo jako já, vyjet se sytičem ?
vzhledem k tomu ze mam sytic z TDM a umisteny jako TDM ....... pod budikem .... a celkem blbe se s tim manipuluje , tak to zahrivam syticem jen pred jizdou.
WD club member.
kacir
upalit
obcas vyjizdim se syticem tak napul
a vubec, co je to za tema, hic jak krava, zima uz snad definitivne pryc
Bandit je sen, symbol, životní styl...
Bandit je sen, možná zrovna tvůj cíl...
Já jsem odkojen na veteránech, převážně naše produkce kdezahřívám klidnou jízdou (po startu na třetí prošlápnutí, ale zároveň první s elektrikou). Bandasku mám nějakých 10dní, ale páč noty dostanu prej až v pondělí tak jsme zatím najel jen trošec po okolí (hlavně mi na ní jezdí tata ) .... Řešíme to startem se sytičem naplno, krátce nato (max 5s) stáhneme na nějaký 2500 - 3000 otáček, nasadím helmu a jedu pozvolnou jízdu (během ní sytič stáhnu úplně, tak nějak na druhých světlech - nějaký cca 3km). Mám tam laďák Tenax, takže to pak pěkne brouká po zahřátí na volnoběh (jemné kolísání otáček)... kvůli laďáku by bez sytiče na prvních světlech zhasnul.
ALE říkám, mám Bandasku chvilec a zatím zjišťuje co kde a jak... Pokud to vím, rád se nechám poučit
Nic lidského mi není cizí
Koldan psal:osiris psal:...umí ještě někdo jako já, vyjet se sytičem ?
ne, my to máme seřízený a v cajku
...no a ? ...jen nečumím na místě s vytaženým sytičem, ale nasednu a jedu ...sytič stáhnu během jízdy
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
osiris psal:Koldan psal:osiris psal:...umí ještě někdo jako já, vyjet se sytičem ?
ne, my to máme seřízený a v cajku
...no a ? ...jen nečumím na místě s vytaženým sytičem, ale nasednu a jedu ...sytič stáhnu během jízdy
nečumím na místě, než sebe a fše co přebývá nacpu do bundy, upravím patku v přilbjě a přehodím nohu přes sedlo, je to zahřátý
Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
Koldan psal:osiris psal:Koldan psal:ne, my to máme seřízený a v cajku
nečumím na místě, než sebe a fše co přebývá nacpu do bundy, upravím patku v přilbjě a přehodím nohu přes sedlo, je to zahřátý
...já to nastartuju prostě klidně když už mám navlíknutý i rukavice, víš ;) ...zkrátka když není vyloženě kosa, tak nemám důvod to nechat klapat na místě :))
ps: jo a aby nedošlo k mejlce, myslím samo karbec, ne stříkačku :))))
K.a.s.y.m. (Člen) 22.06.2010 12:23:02 Offline |
jo voblíknu nastartuju a jedu..tak po kiláku ho stáhnu a valim normálně dál
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Nekdo zahriva takhle http://www.youtube.com/watch?v=uOZJDQfk … re=related spotreba ?
Lucky psal:Začínám propadat panice... moje jebka nemá sitič. Okradli stařenku...
...teď lukáši koukám, že už jsi béčko nahradil cébéčkem, tak ti přeju hodně hezkejch chvil s ním, pěkný
Stránky: 1