Nejsi přihlášen
JIRKASILVER (Člen) 11.05.2008 21:47:19 Offline |
Re: Lesteni svodu
David má pravdu stačí rozetřít mokrým hadren a pak vyleštit.
status_quol (Člen) 12.05.2008 00:13:10 Offline |
já je leštil kotoučkem ve vrtačce a pastou unipol stačila mi jemná a šlo to parádně práce tak na dvě hoďky a jsou jak nový
... Chrome Magic
http://www.louis.de/_40b598eb4bab6df414 … r=10004090
"FORTUNA IUVAT AUDACES"
no já to taky řešil a kámoš mi přinesl z práce nějakou kyselinu, kterou tam používají na čištění sváru na nerezu jen jsem to natřel, nechal deset minut a pak sem to opláchnul vodou (to by se asi nemělo, pač říkal že na to je ještě nějakej neutralizační roztok, ale voda to taky zvládla), no a výsledek- svody jsou jak nový, včetně špatně dostupnejch míst a svárů....jen bohužel nevim co to bylo za sráč, ale určo to spousta lidí zná, ikdyby jen ti co dělají v kovovýrobnách s nerezem
Lepší chodit do školy, než pracovat na poli.
Shaft psal:no já to taky řešil a kámoš mi přinesl z práce nějakou kyselinu, kterou tam používají na čištění sváru na nerezu jen jsem to natřel, nechal deset minut a pak sem to opláchnul vodou (to by se asi nemělo, pač říkal že na to je ještě nějakej neutralizační roztok, ale voda to taky zvládla), no a výsledek- svody jsou jak nový, včetně špatně dostupnejch míst a svárů....jen bohužel nevim co to bylo za sráč, ale určo to spousta lidí zná, ikdyby jen ti co dělají v kovovýrobnách s nerezem
Slo by zjistit, co to bylo? Myslim, ze nebudu sam, komu by se to hodilo.
Kdyz do pekla, tak na poradnym koni :-)
Jen doufej že v tom nebyl nějakej sráč jako třeba rtuť. A pokud jo, tak doufej, že nepřijdou na to, že to bylo od tebe.
Stejně se ty svody zase zabarví. To by se ty vejfuky nesměly ohřívat na víc než cca 200˚C, tam dochází k tomu nízkoteplotnímu popouštění na barvu. Takže se toho stejně nezbavíte. Stejně jako much, skvrn od oleje nebo daní...
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Ondráš psal:Stejně se ty svody zase zabarví. To by se ty vejfuky nesměly ohřívat na víc než cca 200˚C, tam dochází k tomu nízkoteplotnímu popouštění na barvu. Takže se toho stejně nezbavíte. Stejně jako much, skvrn od oleje nebo daní...
Jasne, ze zabarvi, ale nebude to tak hrozny, kdyz se tomu venuje pece .... snad teda.
Kdyz do pekla, tak na poradnym koni :-)
Spidermila (Člen) 12.05.2008 12:27:21 Offline |
protoze mam karbonovy
mr.BSE psal:silichrom je hned po tempu idealni vec na poskrabani
ze Osi?
Poškrábe ti to jedině hliník, chrom a nerez ani náhodou
Chovejte se ke mě slušně, budu se k vám chovat ještě líp, chovejte se ke mě hnusně, budu se k vám chovat ještě hůř...
SLUGI psal:... Chrome Magic
http://www.louis.de/_40b598eb4bab6df414 … r=10004090
Prodávaj ho i tady u nás v Teplicích (www.topmoto.cz) Já používám Alu Magic a je to řacha, takže tenhle bazmeg na chrom nebude určo jinej!
Chovejte se ke mě slušně, budu se k vám chovat ještě líp, chovejte se ke mě hnusně, budu se k vám chovat ještě hůř...
Smoula.koumak (Člen) 13.05.2008 21:25:46 Offline |
Jinak co se leštění svodů týče, bylo mi doporučeno navštívit XJ stránky, prý je to jejich oblíbená disciplína
Bandit v lese :-))
Zdenda psal:mr.BSE psal:silichrom je hned po tempu idealni vec na poskrabani
ze Osi?Poškrábe ti to jedině hliník, chrom a nerez ani náhodou
Zdendo, nechci te nasrat, rozcilit ani dopalit , ale mam opacnou zkusenost.
Silichrom me poskrabal (jemny vlaskovy skrabance) novej mezisvod.Musel sem to pak prelestovat "zelenou" a filčákem s hadřákem
Second Class Citizen
1130 Café Racer
mr.BSE psal:Zdenda psal:mr.BSE psal:silichrom je hned po tempu idealni vec na poskrabani
ze Osi?Poškrábe ti to jedině hliník, chrom a nerez ani náhodou
Zdendo, nechci te nasrat, rozcilit ani dopalit , ale mam opacnou zkusenost.
Silichrom me poskrabal (jemny vlaskovy skrabance) novej mezisvod.Musel sem to pak prelestovat "zelenou" a filčákem s hadřákem
Mě nenasereš neboj
No nevim, měl jsem úplně novej mezisvod navíc úplně nový svody. Silichrom a je to bez jakýhokoliv škrábanečku byť i minimální vlásenky. Mám to fakt jak zrcadlo. Spíš to vidím, že se ti něco připletlo k hadru, stačí ho někde položit a je to hotový. Jediný co mi to trochu podrápalo byly hliníkový vyleštěný dekly. To sem řval, ale jinak fakt v pohodě. A že já jsem nějakej leštič viď Filousi
Zdenda psal:mr.BSE psal:Zdenda psal:
Poškrábe ti to jedině hliník, chrom a nerez ani náhodouZdendo, nechci te nasrat, rozcilit ani dopalit , ale mam opacnou zkusenost.
Silichrom me poskrabal (jemny vlaskovy skrabance) novej mezisvod.Musel sem to pak prelestovat "zelenou" a filčákem s hadřákemMě nenasereš neboj
No nevim, měl jsem úplně novej mezisvod navíc úplně nový svody. Silichrom a je to bez jakýhokoliv škrábanečku byť i minimální vlásenky. Mám to fakt jak zrcadlo. Spíš to vidím, že se ti něco připletlo k hadru, stačí ho někde položit a je to hotový. Jediný co mi to trochu podrápalo byly hliníkový vyleštěný dekly. To sem řval, ale jinak fakt v pohodě. A že já jsem nějakej leštič viď Filousi
Ale na chrom bacha, se silichromem ho můžeš probrousit. Na GSu se mi to na jednom laufu povedlo, začlo prosvítat to pomědění pod tim....holt neni to na leštění po každym mytí
Zdenda psal:Mě nenasereš neboj
No je to mozny, ale spis co me tedka napada, ze sem do hadru vytrel i to vicko vod toho a tam to mozna bylo zaschly
Second Class Citizen
1130 Café Racer
LosBanditos (Člen) 14.05.2008 15:37:42 Offline |
Zdenda psal:SLUGI psal:... Chrome Magic
http://www.louis.de/_40b598eb4bab6df414 … r=10004090Prodávaj ho i tady u nás v Teplicích (www.topmoto.cz) Já používám Alu Magic a je to řacha, takže tenhle bazmeg na chrom nebude určo jinej!
tam jsem si nechal dělat motku a napiču
LosBanditos adios !
LosBanditos psal:Zdenda psal:SLUGI psal:... Chrome Magic
http://www.louis.de/_40b598eb4bab6df414 … r=10004090Prodávaj ho i tady u nás v Teplicích (www.topmoto.cz) Já používám Alu Magic a je to řacha, takže tenhle bazmeg na chrom nebude určo jinej!
tam jsem si nechal dělat motku a napiču
Njn voe to nevim, tam já neservisuju, bavim se o sráči na chrom.
Maroš psal:......... i hliník se nechá SILICHROMEM vyleleštit, aniž by se poškrábal. Sice na tom necháte ruce, ale výsledek je pak skoro jak zrcadlo. Leštil jsem takhle víko na Jawce - už ale nikdy víc .
Tak ti nevim z čeho to má Jawa, nebo co je u tebe zrcadlo, ale hliníkový delky z bandasky se sice leskly ale zrcadlo to nebylo. Zrcadlo je u mne to, když se u toho můžeš perfektně okolit. Prostě jako chrom.
Maroš psal:......... i hliník se nechá SILICHROMEM vyleleštit, aniž by se poškrábal. Sice na tom necháte ruce, ale výsledek je pak skoro jak zrcadlo. Leštil jsem takhle víko na Jawce - už ale nikdy víc .
Jawa pionýr...leštil jsem silichromem celý motor aji výfuck a ráfky(nerez) a surp..všichni čuměli ..ale je to o ruky a ten pionýr za to nestál ..tak možná za 30 let
Zdenda psal:Maroš psal:......... i hliník se nechá SILICHROMEM vyleleštit, aniž by se poškrábal. Sice na tom necháte ruce, ale výsledek je pak skoro jak zrcadlo. Leštil jsem takhle víko na Jawce - už ale nikdy víc .
Tak ti nevim z čeho to má Jawa, nebo co je u tebe zrcadlo, ale hliníkový delky z bandasky se sice leskly ale zrcadlo to nebylo. Zrcadlo je u mne to, když se u toho můžeš perfektně okolit. Prostě jako chrom.
........... dával jsem kartery z jawky do sběru jako hliník a platili jako za hliník, tak předpokládám, že to hliník byl a stále je. Jinak po vyleštění jsem se v tom karteru zřetelně viděl (jasně rozpoznatelná silueta). Přesně jako zrcadlo to nebude, ale nemá to do toho daleko - vážně!
Ahoj, potřebuju radu, svody mam žlutý, chci je vyleštit do stříbrna, pročet sem si todle vlákno, koupil Sitol, skusil a na Žlutý sou furt a lesknou se stejně jak když motorku umyju vodou
V leštících pastách se vyznam hovno, tak jestli by mi někdo poradil jakou (méno, hrubost atd.), kde, jaký kotouče na vrtačku apod. Potřebuju rovněž rozleštit komplet vejfuk, páč je tak nechutně podrbanej těma mikro-škrábancema od mytí.
Zima se blíží, jezdit se už moc nedá, tak se do toho chci vrhnout, dokud u toho nezmrznu
Za dobrou radu mnohokráté dík, za prudérnosti a ostatní chujoviny
...Přejetý zajíc má vždy tularemii, protože zdravý zajíc se přejet nenechá...
kup si tohle http://www.alera.cz/Drog-Larrin-nerez-n … l/d385721/ omotej jednou kolem svodu kravatu a lešti, jde to pěkně
livet är en kamp...
Je pravda, že moje svody ještě nebyly, jak mosaz, tak jsem se moc nenadřel.
Potáhl jsem ženě přípravek na leštění nádobí od Tescomy. Modrá placatá flaštička s bílým mlíkem. Když jsem s tím kdysi leštil nějaký hrnec, tak šel sundat i ten větší bordel. Sice trochu potu padlo, výsledek byl super.
...svody beru normálnim Silichromem...bjehem chvilky stříbrný a nepoškrábaný, ale lauf kerej je z plechu s ním nedělej, ten plech je měkkej, tagže bys ho zdrápal, na ten používam Nevrdull...a nebo použij něco jemnýho, třeba ten Sidol...
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
K.a.s.y.m. (Člen) 07.09.2010 20:41:13 Offline |
na svody a mezisvod mám taky silichrom
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Banditatom (Člen) 07.09.2010 20:44:04 Offline |
K.a.s.y.m. psal:na svody a mezisvod mám taky silichrom
levně pěkně a dlouho
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
K.a.s.y.m. (Člen) 07.09.2010 21:15:28 Offline |
Kukii psal:Tom-B6 psal:Svod mi leští přítulka
půjč mi jí na den
co s ni budes leštit??
K.a.s.y.m. psal:Kukii psal:Tom-B6 psal:Svod mi leští přítulka
půjč mi jí na den
co s ni budes leštit??
já nic, vyfasuje hadr, něco na leštění a zavřu jí na den do garáže at se snaží možná jí i něco uvařim aby mi tam nezhebla hlady
Život je boj-mašina je nej!!!
fidoB6 psal:hmm,to bude to samý jak ten Sitol, takže na hovno...píšu znova, chtěl bych svody stříbrný, ne lesklý žlutý jak chcánky
tak ještě jednou, mám pocit že to nechceš pochopit...
ať to uděláš čím chceš, jeden delší výjezd a je to zpátky zlatý (pokavaď teda nemyslíš žlutý jakože rezavý). Prostě sebelepší leštěnka nezmění složení materiálu svodu tak aby se při zahřátí nezabarvil zpátky... to je prostě fakt s kterým nehneš bavíme se o béčku, ne o jebkách s dvouplášťovejma trupkama jako iksjéera apod.
Takže pokavaď ti jde o stříbrnou barvu počas odstávky, pak ten silichriom a třeba tkanička ze starejch lyžáků (nejlíp ta placatá) je dostačující.
Strýcfajtr !!!
K.a.s.y.m. (Člen) 08.09.2010 10:41:04 Offline |
XJelen psal:fidoB6 psal:hmm,to bude to samý jak ten Sitol, takže na hovno...píšu znova, chtěl bych svody stříbrný, ne lesklý žlutý jak chcánky
ať to uděláš čím chceš, jeden delší výjezd a je to zpátky zlatý (pokavaď teda nemyslíš žlutý jakože rezavý). Prostě sebelepší leštěnka nezmění složení materiálu svodu tak aby se při zahřátí nezabarvil zpátky... to je prostě fakt s kterým nehneš bavíme se o béčku, ne o jebkách s dvouplášťovejma trupkama jako iksjéera apod.
Takže pokavaď ti jde o stříbrnou barvu počas odstávky, pak ten silichriom a třeba tkanička ze starejch lyžáků (nejlíp ta placatá) je dostačující.
hele nechci bejt rejpavej,ale Béčko má prej taky dvoupláště???
K.a.s.y.m. psal:XJelen psal:fidoB6 psal:hmm,to bude to samý jak ten Sitol, takže na hovno...píšu znova, chtěl bych svody stříbrný, ne lesklý žlutý jak chcánky
Takže pokavaď ti jde o stříbrnou barvu počas odstávky, pak ten silichriom a třeba tkanička ze starejch lyžáků (nejlíp ta placatá) je dostačující.hele nechci bejt rejpavej,ale Béčko má prej taky dvoupláště???
pak teda jedině 06 vejš u toho mýho bizona bohužel ne a u starýho co byl na dílně bylo to to samý.
Strýcfajtr !!!
K.a.s.y.m. (Člen) 08.09.2010 10:52:11 Offline |
XJelen psal:K.a.s.y.m. psal:XJelen psal:
Takže pokavaď ti jde o stříbrnou barvu počas odstávky, pak ten silichriom a třeba tkanička ze starejch lyžáků (nejlíp ta placatá) je dostačující.hele nechci bejt rejpavej,ale Béčko má prej taky dvoupláště???
pak teda jedině 06 vejš u toho mýho bizona bohužel ne a u starýho co byl na dílně bylo to to samý.
Meloun tu jednou vykládál něco o tom ,že když mu na starý šestce opravovali svody tak byli dvojitý
XJelen psal:fidoB6 psal:hmm,to bude to samý jak ten Sitol, takže na hovno...píšu znova, chtěl bych svody stříbrný, ne lesklý žlutý jak chcánky
Já tomu rozumím a sem si toho vědom, ale vypadaj fakt hrozně (jako žlutý, ne rezatý), a nejhorší je to místo 4v1, to už je spíš do hněda až černa. Vypadá to nehezky, a hlavně, chci mít přes zimu zábavu
Tak mi do toho nemelte
PS: Pasty sem koupil, tak pomalu se do toho začnu dávat. Dík za každou radu
PPS: A když už je budu mít po každý vyjížďce zas do žluta, předpokládám, že půjdou snáž vyleštit než teď po dvaceti letech. A že to budu komplet pucovat co dva tejdny je mi u
fidoB6 psal:XJelen psal:fidoB6 psal:hmm,to bude to samý jak ten Sitol, takže na hovno...píšu znova, chtěl bych svody stříbrný, ne lesklý žlutý jak chcánky
Takže pokavaď ti jde o stříbrnou barvu počas odstávky, pak ten silichriom a třeba tkanička ze starejch lyžáků (nejlíp ta placatá) je dostačující.Já tomu rozumím a sem si toho vědom, ale vypadaj fakt hrozně (jako žlutý, ne rezatý), a nejhorší je to místo 4v1, to už je spíš do hněda až černa. Vypadá to nehezky, a hlavně, chci mít přes zimu zábavu
Tak mi do toho nemelte
PPS: A když už je budu mít po každý vyjížďce zas do žluta, předpokládám, že půjdou snáž vyleštit než teď po dvaceti letech. A že to budu komplet pucovat co dva tejdny je mi u
jen se nedej
lepší žlutý svody co se blejskaj, než žlutý, matný a hnusný
...a bude hůř!
fidoB6 psal:XJelen psal:fidoB6 psal:hmm,to bude to samý jak ten Sitol, takže na hovno...píšu znova, chtěl bych svody stříbrný, ne lesklý žlutý jak chcánky
Takže pokavaď ti jde o stříbrnou barvu počas odstávky, pak ten silichriom a třeba tkanička ze starejch lyžáků (nejlíp ta placatá) je dostačující.Já tomu rozumím a sem si toho vědom, ale vypadaj fakt hrozně (jako žlutý, ne rezatý), a nejhorší je to místo 4v1, to už je spíš do hněda až černa. Vypadá to nehezky, a hlavně, chci mít přes zimu zábavu
Tak mi do toho nemelte
...lešti je jako já, po každý vyjížďce a budeš je mít žlutý enem dyš se budeš vracet do garáže
Tak uz jsem to tady psal , pouzivam tohle http://www.svitime.eu/cs/shop/detail/22 … bne-opravy
Je vyzkouseny na nekolika masinach ,jde s tim i hlinik do zracadlovyho lesku , a drobny skrabance na laku ,tuhle jsem dovez z Francie , svody mela duhovy , a po aplikaci to vypadalo takhle
deny1234 psal:Tak uz jsem to tady psal , pouzivam tohle http://www.svitime.eu/cs/shop/detail/22 … bne-opravy
Je vyzkouseny na nekolika masinach ,jde s tim i hlinik do zracadlovyho lesku , a drobny skrabance na laku ,tuhle jsem dovez z Francie , svody mela duhovy , a po aplikaci to vypadalo takhle http://suzukibandit.cz/openforum/upload … ct0023.jpg
zase nějaká fotomontáž
MRDAT!!!
deny1234 psal:Tak uz jsem to tady psal , pouzivam tohle http://www.svitime.eu/cs/shop/detail/22 … bne-opravy
Je vyzkouseny na nekolika masinach ,jde s tim i hlinik do zracadlovyho lesku , a drobny skrabance na laku ,tuhle jsem dovez z Francie , svody mela duhovy , a po aplikaci to vypadalo takhle http://suzukibandit.cz/openforum/upload … ct0023.jpg
...máš to ňáký žlutý
Tak silichrom na svody- bomba! Na houbičku na nádobí (jemnou stranu) a nemusim ani makat s hadrem vomotanym kolem dokola svodu. De to nádherně, jen ten posranej 4v1 kus, tam je to do černa a nějaký fest zapečený, na to bude potřeba už vrtačka s kotoučem.
Stránky: 1