Nejsi přihlášen
Problém s nabíjením akumulátoru
Ahoj,
koupil jsem si nabíječku autobaterií BOSCH Battmax 6A a snažil jsem se s ní dobít můj vybitý (asi úplně, nechal sem svítit světla) akumulátor, ale nabíječka se chovala divně, v cca 20 sekundových intervalech se neustále vypínala a zapínala. Nevíte někdo čím by to mohlo být? Někdo mi tvrdil, že to co sem si koupil není nabíječka ale spíš DOBÍJEČKA a že mi to ta nabíječka dělala proto, že byl akumulátor hodně vybitý. Máte někdo podobné zkušenosti? Prosím o radu a pomoc, děkuji.
Mirek
Re: Problém s nabíjením akumulátoru
POkud neumi nabijet 0,8 amperama a pokud ti tam pere vic tak gelovku znicis !! na gelovce treba mas napsany nabijet 0,8Ax10h a podobne podle kapacity, kdyztak me opravte a kamenujte
Koupil jsem taky nabíječku 6A a při úplně vybité baterii do auta v ní odcházely pojistky. Šel jsem k prodejci a on po delší době vysvětlování pochopil, že to není nabíječka a v návodu mají chybu ať už úmyslnou nebo ne a tím mne uvedli v omyl. Vrátil peníze, protože po shlédnutí jejich sortimentu jsem ho ujistil, že tam žádnou nabíjčku v rozumné cenové relaci nemají.
jsem pomalejší - ale ne vždy
podle mě: když máš jeden článek upně KO, tak asi každá nabíječka už má problémy s nabíjením, páč už to má asi pro ni velkej odpor. aspoň tak jsem to měl jááá
jinak o gelovkách: už to tady párkrát bylo, kluci kurva gelovky jsou drahý podle toho většinou poznáte že je to gelovka, rozhodně do motorky nestojí kolem 1500. až jsem vysvětlil prodavačovi, že gelovku co mi chce prodat není gelová, že je rounová, a shodli jsme se na tom, tak mi vesele naúčtuje varta gel... lidi jsou jak praštění. Gelová baterie má jeden článek, je to takovej plát kterej je stočenej do šneka, takže žádnejch 6 článků. Gelovky mají větší startovací proud,takže se vyplatí do nějakýho disla a v zimě, a když ji vybijete do mrtě tak ji to moc navadí jako normální baterie.
a ty naše bezúdržbové baterie YTX-9BS, ať už Varta, Yuasa se musí nabíjet malým proudem po určitou dobu, aby se nepřehřála a neodešla do věčných lovišť.
uf tak doufám, že je to trochu jasný, jdu na oběd
on the road
Stránky: 1