Nejsi přihlášen
Pokuty
Zdravím všechny,dnes jsem dostal tento mail,nejsem právník,tak to dávám k posouzení místním "odborníkům":Víte, že vůbec nemusíte platit pokuty za "přiměřeně" rychlou jízdu? Taky
jsem se to dozvěděla nedávno a řeknu Vám, ze mě mrzí, že jsem těm
bídákům v bílých čepicích dala peníze za něco na co vůbec nemají ze zákona právo.
V zákoně č.361/2000 o pozemních komunikacích je sice napsáno, ze máme
povinnost jezdit v obci 50km/hod., na okresce 90 km/hod. a na dálnici
max 130 km/hod.. Jenže kluci v černém s bílými čepicemi nás můžou pokutovat jen za přestupek.
A v přestupkovém zákoně č. 200/1990 je přestupek definován jako překročeni rychlosti v obci o 30 km/hod a mimo obec o 50 km/hod.
Jo jo, to je ta naše legislativa. Takže, když se fakt budete mírnit a v
obci pojedete do 79km/hod, na okresce do 119km/hod a na dálnici do 179
km/hod, tak jim nemusíte dávat nic a místo peněz vyhozených za pokutu
zajít radši na zmrzlinu. Ověřovala jsem si to u naší
právničky a je to skutečně tak. Opět zase stát spoléhá na to, že
neznáme dobře zákony. Jo a kdyby Vám chtěli argumentovat tím, že celá
tato věc je ošetřena v nějaké vyhlášce, tak to klidně může být,
ale zákon je vyhlášce nadřazen. Tak a mají smůlu. Teď už jen
připravit lékárničky, technický stav vozidla, aby si rozčilení
"neléčili" na něčem jiném. Tak a hurá na rychlejší, ale stále bezpečnou
jízdu
Život není peříčko
Re: Pokuty
možný to je, ale kvaltovat přes ves, kde se courají děcka a psiska no nevim.. když sebou šlehneš v 50 je to taky mrda, natož někoho sejmout chápu třeba úseky cedule vesnice a půl kilometru ani baráček, to potom jo...
Život je boj-mašina je nej!!!
Je to HOAX více zde:
http://www.hoax.cz/cze/index.php?action … amp;id=271
Lepší někdy, než nikdy.
Drakoxxl psal:Je to HOAX více zde:
http://www.hoax.cz/cze/index.php?action … amp;id=271
byls rychlej
Strýcfajtr !!!
Banditatom (Člen) 21.10.2010 16:23:24 Offline |
jen tak přemýšlím po kolikáté už to tady vidim
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
Bandit-Kralik (Člen) 21.10.2010 16:24:30 Offline |
Ale o pokutách je zák. č. 200/1991 Sb. a ten určuje za co a kolik se platí. Z 361 vyplívají povinnosti a z 200 sankce....Nevím s kým si se radil, ale nespoléhej na to...Je to nesmysl
Spíš se podívej na tohle! To je fakt od právníka http://www.autoweb.cz/materialni-aspekt … hodne-ano/
hlemejzd999 (Člen) 22.10.2010 17:00:16 Offline |
Kukii psal:možný to je, ale kvaltovat přes ves, kde se courají děcka a psiska no nevim.. když sebou šlehneš v 50 je to taky mrda, natož někoho sejmout chápu třeba úseky cedule vesnice a půl kilometru ani baráček, to potom jo...
hele ty psisko a děcko ...dyš sem jel JEDNOU za tebou ,tak si teda pade přes ANI JEDNU ves nejela
Nejlepší ovoce jsou cecky - samá dužina a žádný pecky
hlemejzd999 psal:Kukii psal:možný to je, ale kvaltovat přes ves, kde se courají děcka a psiska no nevim.. když sebou šlehneš v 50 je to taky mrda, natož někoho sejmout chápu třeba úseky cedule vesnice a půl kilometru ani baráček, to potom jo...
hele ty psisko a děcko ...dyš sem jel JEDNOU za tebou ,tak si teda pade přes ANI JEDNU ves nejela
Staré věci se na světlo netahaj, už je to promlčený, ne?
hlemejzd999 (Člen) 22.10.2010 21:09:56 Offline |
jennys psal:hlemejzd999 psal:Kukii psal:možný to je, ale kvaltovat přes ves, kde se courají děcka a psiska no nevim.. když sebou šlehneš v 50 je to taky mrda, natož někoho sejmout chápu třeba úseky cedule vesnice a půl kilometru ani baráček, to potom jo...
Staré věci se na světlo netahaj, už je to promlčený, ne?
dyk jo...jen se mi to s tim odstavečkem ňák neslučuje
Nejlepší ovoce jsou cecky - samá dužina a žádný pecky
Stránky: 1