Nejsi přihlášen
výměna tlumičového oleje v 650 gsf
zdarec Bandaskáři.Měnil jsem tlumičák v Bandasce 650 rv.2007 Dle info v dílenském manuále uvádí,že se tam má vejít 502ml do klasiky a 506ml. do 650 S. tady někdo kdysi popisoval, že po naplnění bez pružin,má zůstat nahoře vzduch mezera 145mm. po slačení vidle nahoru.Já jsem do naháče nalil 502,ale vzduch prostor měl do 145mm daleko.Bzlo to tak 4-5cm od zhora.nevím jestli to je jinak na těch starších,ale tady mě to nevychází.Tento novej model má na pružinách navíc trubky,které nahrazují pružiny,které jsou tím pádem kratší než u stareho 600kila.Nalil jsem tam těch 502ml. Motul 10w40 a složil.Po projetí je to super,ale stále mě vrtá v hlavě ta hldina oleje.Při vypouštění jsem to neměřil a část mi utekla ...... . Co vy na to? Myslíte,že to bude dobrý? Při zahamování to drží a zdá se mě,že tlumiče jdou o dost líp.Je zajímavý,že z jednoho vytekl olej docela pěknej a z té druhé (levé) smradlavej a tmavej.Přitom má motorka necelé 3roky.To bych nechtěl vidět ty co to mění po 10 letech.To už snad nepovolí ani při vypláchnutí petrákem!
Jinak olej jsem vypumpoval a vidle lehce proplách petrolejem.Při nalévání jsem je vždy propumpoval do stavu jak mají být,aniž by se sekaly a vycházely ty bublavé zvuky.Tlumí plynule. Ta hladina???????? Nechtěl bych zažít gejzír oleje do ksichtu,kdyby to povolilo vrchem.Snad tohle nehrozí.
Jezdím tak,abych se vždy v pohodě vrátil.
Re: výměna tlumičového oleje v 650 gsf
Jasně že fork oil. Dočetl jsem se v dílenské příručce,že je to trošku jinak než u těch předchozích modelů.
Vidle od 07 650 naháč 458ml a kapotáž S 650 459ml a vzduchová mezera po naplnění má zůstat 132 a 133 mm.
Tak bude následovat odtažení stříkačkou.
Mám tam těch 502ml dle technického Bandit fóra.No musím 4dl odsát stříkačkou.Už před tím se mě to nezdálo při naplnění,že je hladina moc vysoko.Takže pro ty co maj vodníky od roku 2007 pltí tyto hodnoty.
1250 mají náplň 472ml a kapotáž 473ml. Hladina od vrchu GSF1250/A: 143 mm (5.6 in.)
GSF1250S/SA: 144 mm (5.7 in)
!!!!!!!!!!Platí jen pro vodníky!!!!!!!!
l
Jezdím tak,abych se vždy v pohodě vrátil.
Stránky: 1