Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Diskuze » digifoťák

Koldan (Člen)
06.12.2010 17:21:44

digifoťák

scu levný, co nejjednodušší na ovládání, neočekávám ot teho žádný zázraky, čistě bliknůt momentku a švih s ním do kapcy, co říkáte na totok:
http://www.alza.cz/canon-powershot-a495 … n=zbozi.cz

Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
PALOUS (Člen)
06.12.2010 17:42:03

Re: digifoťák

A to bude jako dárek že?No tak se kurva flákni ty zmetku asijskej přes kapcu a kup pořádnej mobilbigsmile

Jebat motorky :-)
Koldan (Člen)
06.12.2010 17:52:37

bude, chci ho koupit mamce, jenže problém je v tom, že mi dost dlouho trvalo než začala používat sms a totok už by bylo trošku moc. Prostě chci foťák, který se vytáhne, bude fotit hezký fotky (v rámci možností) a nebude u toho potřeba maturovat. No a pokud bude v poho, tak vezmu i dva, jeden pro sebe. Koupil jsem si před pár lety Mju700 za 7500 přes net (normálně stál vo litr víc) a dělal otřesný fotky, furt nějaký rozmazaný, prostě na pikaču. Když jsem se začal po tom pídit, tak mi bylo řečeno, že to ty Mu 700 dělaj, prostě blbej čip. TeĎ mi po 5 letech klekl, tak už ho asi nebudu ani opravovat. Tak sem si říkal, že nepotřebuji, aby to umělo všecko možný a nemožný. My teď fotíme videokamerou a když jsem ty fotky vyvolal, tak jsou normální a na můj vkus hezké. Samo, že to nestíhá v noci, nebo při nějakém blbém osvětlení, ale při normálních podmínkách v pohodě. Takže asi takevil

Koldan (Člen)
06.12.2010 17:53:19

huskyb12 (Administrator)
06.12.2010 17:55:59

Koldan psal:

http://www.markofoto.cz/produkt/k-nikon-coolpix-l21-ruzovy-akce/

co vod toho čekáš, za tydle prachy, pokud chceš mamu nasrať, tak budiž :)))

ale di, Ty brepto ...
PALOUS (Člen)
06.12.2010 17:56:41

No ale abych nebyl kurf tak sem měl cca 5 kompaktů a uš je nechci bo sem měl asi smůlu na kusy a to nebyly levný kousky.Ale nejvíc sem byl spokojenej s kodakem ale zas je napussyže tady f česku nemaj servis.Ale za ty prachy co dnes stojej bych uš asi volil jen slabej,malinkej a vodotěsnej a ty pixely by mě stačily stejně tak do třech mega bo kdo to má pak cpát do počítačebadDyštak jukni taky na stránky Olympusu maj nějaký slevygood http://objektiv.olympus.cz/vanoce2010/

PALOUS (Člen)
06.12.2010 18:01:00

Jo Koldíku tak jesi teda pro maminu,tak hlavně vyber něco co má český menugoodvíš jak vono to stejně bude asi fotit z rukou mamky furt na automat ale co dyš ji na displeji vylítne ikona curik a nedej bože formatbigsmile

Marián (Člen)
06.12.2010 18:37:04

j abych rek, ze ten canon je pro zadany ucel uplne dostacujici, pac 10megapixel uz je na normalni bezny foceni babicky s vnoucetem a 3,3 zuum az luxus...good

...sam mezi jebkarema...
Mour (Člen)
06.12.2010 18:58:58

Koldan: Tys dělal 5 let rozmazaný fotky? bigsmilebigsmilebigsmile

...jinak máme tisíc let starý Panasonic asi 3 mega a super good

inkvizitorr (Administrator)
06.12.2010 19:03:33

koupil bych hlavně něco co je na sd karty bo jinak musíš používat věčně nějaký čtečky nebo káble, ty sd najdeš ve většině noťasůchsmokin

doba je temná...
tajnej (Člen)
06.12.2010 19:06:59

všichni maj pravdu
moje postřehy:

Bych zkusil najít něco s menším rozlišením. Hodně Mpx je u týhle třídy spíš kontraproduktivní, lze očekávat, že lepší (míň zašumělý) fotky budou z podobnýho s menším rozlišením. Čip totiž budou mít stejně velikej. Teda spíš bych měl říct stejně malej. A na velikosti (jak víš) záleží.

Všim sis, že je na tužkovky? To má výhody i nevýhody.

Pajk (Člen)
06.12.2010 19:13:38

Koldan psal:

scu levný, co nejjednodušší na ovládání, neočekávám ot teho žádný zázraky, čistě bliknůt momentku a švih s ním do kapcy, co říkáte na totok:

proč ne, akorát jak to nemá svoje aku musíš počítat s tím, že budeš furt dobíjet tužkovky a nebo kupovat alkalický.

Koldan (Člen)
06.12.2010 19:23:34

těch tužkových jsem si všiml dodatečně a ty mi nevoní
to Husky: čekám vot teho to, že s tím pudou udělat fotky, kerý nakonec stejně zostanou v komplu a maxcimálně některý budou obř¨čas vyvolány. a není to tak dávno co brachánek fotil krásný fotky s Canonem Powershot a ten měl tuším jen 3,2 megapixel a čip nebyl o moc lepčí. Tenrkát stál tuším 4,5, takže bych řekl, že to dnes bezproblémů musím sehnat do dvou litrů. čím jednodušší ovládání tím lepčí
To Mour: no z pěti byly 3 rozmazaný, sem byl na ten krám nasranejsick

Marián (Člen)
06.12.2010 19:54:20

no vono je dobry pred focenim taky zavostrit kratkym zmacknutim cudliku na foceni a teprv napodruhy fotitgoodbigsmile
mam s tim osobni zkusenost, otec taky jen rychle jednou zmacknul a hned fotil a furt mel rozmazano...od doby, co sem ho to naucil, tak je to mnohem lepsibigsmile

...sam mezi jebkarema...
Koldan (Člen)
06.12.2010 20:13:14

Marián psal:

no vono je dobry pred focenim taky zavostrit kratkym zmacknutim cudliku na foceni a teprv napodruhy fotitgoodbigsmile
mam s tim osobni zkusenost, otec taky jen rychle jednou zmacknul a hned fotil a furt mel rozmazano...od doby, co sem ho to naucil, tak je to mnohem lepsibigsmile

ci fix zas taký trůba nejsu. měl to pučený i maník co fotí jako profík a taky sa mu s tím moc nedařiloheadshake

Brkos (Člen)
06.12.2010 20:20:33

Koldan psal:

Pokud s tim nechtějí dělat umělecký fotky, tak to bohatě stačí. Měli jsme doma dřív starší model tohodle a na to vzít to do kapsy a fotit pussyviny to stačí bohatě... A že to je na tužkový bych nebral jako nevýhodu...Mě to vyhovuje víc, než vestavěnej akumulátor...

Mour (Člen)
06.12.2010 20:22:25

A jinak švagrová si nechala starý klasický foťák na kinofilm a jako jediná má fotky goodbigsmilebigsmile

Inženýrek (Člen)
06.12.2010 20:24:40

Brkos psal:

ě... A že to je na tužkový bych nebral jako nevýhodu...Mě to vyhovuje víc, než vestavěnej akumulátor...

Přesně tak. V baterkách já vidim taky výhodu. Zvlášť, když se teďka už za pár korun prodávaj "samonevybíjecí". Používám GP Recyko a naprostá spokojenost.

* Je těžké býti kokotem, konkurence je veliká. *
* Žíj abys jezdil, jezdi abys žil! *
Loser (Administrator)
06.12.2010 20:44:51

na ostry momentky bych ti doporucil totok bigsmile

http://www.markofoto.cz/produkt/canon-e … rcadlovka/

I'm a loser baby, so why don't you kill me....
Kuba B12 (Člen)
06.12.2010 21:27:51

http://www.megapixel.cz/nikon-coolpix-s570-cerny 
já teď mamce objednal tenhle   mám ještě něco horšího v práci , tahám ho už 2 roky po stavbách a pořád fotí pěkně. Baterku nabíjím opravdu občas

honda je honda
Inženýrek (Člen)
06.12.2010 21:28:22

Loser psal:

na ostry momentky bych ti doporucil totok bigsmile

http://www.markofoto.cz/produkt/canon-e … rcadlovka/

No a na momentky se to nevobejde bez tohodle objektivicku...
http://www.markofoto.cz/produkt/canon-o … -l-is-usm/

* Je těžké býti kokotem, konkurence je veliká. *
* Žíj abys jezdil, jezdi abys žil! *
Ondráš (Člen)
06.12.2010 21:51:06

K těm na baterky... Nevím jak je to teď, ale pokud si pamatuju, tak do foťáků jen akumulátory. Ne alkalické. Alkalické nedokázaly dodat při startu tolik energie, takže to prostě nenaběhlo.
Ale třeba už se to změnilo.

Naši maj tohle:
http://www.alza.cz/samsung-ec-es70-modra-d166465.htm

Fotky, výdrž i videa podle mě dobrý. Ale já se spokojím i s fotkou z mobilu.cool

Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Luk (Člen)
07.12.2010 07:54:55

Koldan psal:

těch tužkových jsem si všiml dodatečně a ty mi nevoní
to Husky: čekám vot teho to, že s tím pudou udělat fotky, kerý nakonec stejně zostanou v komplu a maxcimálně některý budou obř¨čas vyvolány. a není to tak dávno co brachánek fotil krásný fotky s Canonem Powershot a ten měl tuším jen 3,2 megapixel a čip nebyl o moc lepčí. Tenrkát stál tuším 4,5, takže bych řekl, že to dnes bezproblémů musím sehnat do dvou litrů. čím jednodušší ovládání tím lepčí
To Mour: no z pěti byly 3 rozmazaný, sem byl na ten krám nasranejsick

taky mam Canon Powershot, uz je starej ale fotky dela furt hezky. Obecne si myslim ze Canon fotaky umi, i tydle sunkygood

Bandit je sen, symbol, životní styl...
Bandit je sen, možná zrovna tvůj cíl...
K.a.s.y.m. (Člen)
07.12.2010 08:13:43

Pajk psal:
Koldan psal:

proč ne, akorát jak to nemá svoje aku musíš počítat s tím, že budeš furt dobíjet tužkovky a nebo kupovat alkalický.

Já budu asi za blbce,ale mě teda foťák na tužkovky voní podstatně víc..už jen proto,že když ti zdechne akumulátor někde na cestě a to se stane vždycky když to nejmíň potřebuješ tak jsi v ass pokud nemáš jinej a ten nemáš protože se šetří..kdežto tužkovky koupiš na každý pumpě a nebo máš prostě dvě sady nabíjecích který jsou doma většinou stejně i do jinejch krámů.Mladá má pěknýho olympuse s akumulátorem a o dovolený mě to pěkně ass ,že to udělá 50 fotek a baterka v prdeli.

:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Brkos (Člen)
07.12.2010 08:19:43

K.a.s.y.m. psal:
Pajk psal:
Koldan psal:

Já budu asi za blbce,ale mě teda foťák na tužkovky voní podstatně víc..už jen proto,že když ti zdechne akumulátor někde na cestě a to se stane vždycky když to nejmíň potřebuješ tak jsi v ass pokud nemáš jinej a ten nemáš protože se šetří..kdežto tužkovky koupiš na každý pumpě a nebo máš prostě dvě sady nabíjecích který jsou doma většinou stejně i do jinejch krámů.Mladá má pěknýho olympuse s akumulátorem a o dovolený mě to pěkně ass ,že to udělá 50 fotek a baterka v prdeli.

Nechtěl jsem to předtim rozepisovat, ale souhlasimgood

VikecB12 (Člen)
07.12.2010 08:19:59

Já měl prvního kompakta nějakej starej Kodak,3Mpix,3xoptickej zům a mám z něho nejhezčí fotky,teďka mám panasonika,10Mpix,10xoptickej zům a fotky nakokot a cenofka byla trojnásobná než u toho kodaku. Takže v dnešní době kdybych si kupoval foťák,tak nějakej vobyč do třech litrů a volil bych mezi kodakem,kanonem a nikonem,to sou značky zaměřený na foťáky a né jako sony a panasonic kerý dělají fšechno a fšechno průměrně,nebo šmejdybigsmile

Dřív bylo fšecko lepší... :-)
Lihy (Člen)
07.12.2010 08:21:04

http://www.aaron.cz/produkty/canon-powershot-sx120-is
toto bude dělat i hezký fotky, akorát by to chtělo někde omrknout na živo, bo nevim jak je velkej....ale nevypadá že by to muselo bejt nějaký monstrum

huskyb12 (Administrator)
07.12.2010 08:29:31

Hale, betonářu, měli sme pytel Olympusů, ten první stál snad 24 tis a byl nejlepší, pak ňáký mjůčka, ty stály za hovno všechny ...
Poslední dobou jedem v Panasonikách, ten minulej měl životnost na piču, 75. tis fotek a šel srát, ale možná tam hrálo ňákou roli, že mi upad :)
Prase ho má taky - na to domácí mrdání a myslim, že je spokojenej parchant :)
Teď mam Pana DMC-ZX1 a fotí jako víno, loni stál bůra ...
S rozlišením bych dal na Bédu, s SD kartou na Xichta, já vosobně bych na tužkovky sral, dělam přes 200 fotek každej den a teď v zimě, když je každá s bleskem nabíjim 2x tejdně
Uvažuj taky vo tom, že ty levný nebudou asik ukládat úplně rychle a taky nebudou uživatelsky úplně příjemný ...
Moje máma taky lakotila a za rok mazali pro normální kompakt :)

ale di, Ty brepto ...
nicola.foxx (Člen)
07.12.2010 10:28:19

Heled a nebo muzes koupi mame http://www.alza.cz/nikon-coolpix-s1000pj-d135895.htm a s tim muze ve staraci machrovat jako svinagood

Žiju jen jednou a tak jezdím podle pravidel stanovených manželkou.
Petr J. (Člen)
07.12.2010 11:23:00

to Koldan:

- než kupovat takovouto láci, to bych raději nekupoval nic...vybíral bych raději až v kategorii Houskovo DMC-ZX1

- pro maminu akumulátor nevadí, já na cesty vozím tužkovky, neb ty koupím i v Albánii nebo vezu nabíječku, co mi nabije náhradní sadu za jízdy na motorce

- paměťová karta SD nebo mikroSD není od věci

- http://www.aaron.cz/produkty/canon-powershot-sx120-is - tenhle je ze zdejších tipů asi nejlepší

Možnost volby je hrozná věc bigsmile

Lihy (Člen)
07.12.2010 12:55:51

huskyb12 psal:

....
Poslední dobou jedem v Panasonikách, ten minulej měl životnost na piču, 75. tis fotek a šel srát, ale možná tam hrálo ňákou roli, že mi upad :)

Podle gusta každýho soudruha, ale u Panasonyků se mi vůbec nelíbí jakym stilem ty fotky zpracujou...při zvětšení (třeba když děláš výřez) je to strašně rozpitý (třeba tráva vypadá jak namalovaná vodovkama...to samý listí na stromech). Ten co máme v práci tak má strašně řvavou červenou a dost často blbě ostří (lumix DMC-FX35)....jediná výhoda je rozměr.

hlemejzd999 (Člen)
07.12.2010 13:07:00

Lihy psal:
huskyb12 psal:

....

Podle gusta každýho soudruha, ale u Panasonyků se mi vůbec nelíbí jakym stilem ty fotky zpracujou...při zvětšení (třeba když děláš výřez) je to strašně rozpitý (třeba tráva vypadá jak namalovaná vodovkama...to samý listí na stromech). Ten co máme v práci tak má strašně řvavou červenou a dost často blbě ostří (lumix DMC-FX35)....jediná výhoda je rozměr.

mně zas připadá jako Panasonic dobrej ..mám tenhle a fotí pěkně (na to moje mrdání).......jen pro mamky obecně to asi nebude bigsmile

Nejlepší ovoce jsou cecky - samá dužina a žádný pecky 
hlemejzd999 (Člen)
07.12.2010 13:08:03

hlemejzd999 psal:
Lihy psal:
huskyb12 psal:

....

mně zas připadá jako Panasonic dobrej ..mám tenhle a fotí pěkně (na to moje mrdání).......jen pro mamky obecně to asi nebude bigsmile

kurvabigsmile - tenhle : http://digitalni-fotoaparaty.heureka.cz … 3wodb18bfg

hlemejzd999 (Člen)
07.12.2010 13:12:47

aha ... kurva , tady se mluví vo menšim kompaktnim foťáku a já sem dám takovej verk nejmíň do brašny bigsmile...no ,ale zas hezky fotí bigsmilebigsmile,no...

Honza (Člen)
07.12.2010 14:28:39

Na ty nejobyčejnější výcvaky máme doma něco staršího z této Lumix řady a myslím, že není problém. Je teda fakt, že díky tomu, že to slouží jen vyloženě jako foťák do kapsy a není vytíženej, nevím jak s životností... Něco na tento způsob http://www.alfacomp.cz/php/product.php? … J000000VAQ

07.12.2010 14:31:20

K.a.s.y.m. psal:
Pajk psal:
Koldan psal:

Mám zkušenosti takový, že hodně dobrý nabíjecí tužkovky Duracellky o kapacitě 2650 mAh, nevydrží ani náhodou tolik jako origo blok Li-ion o menčí kapacitě. A na nějaký slabší vod pumpy to vogo ani nenahodíš, leda na alkalický. Navíc každej foťák na tužkovky je podstatně tlustější a vypadá jak hambáčbigsmile.

K.a.s.y.m. (Člen)
07.12.2010 15:02:08

Pajk psal:
K.a.s.y.m. psal:
Pajk psal:

Mám zkušenosti takový, že hodně dobrý nabíjecí tužkovky Duracellky o kapacitě 2650 mAh, nevydrží ani náhodou tolik jako origo blok Li-ion o menčí kapacitě. A na nějaký slabší vod pumpy to vogo ani nenahodíš, leda na alkalický. Navíc každej foťák na tužkovky je podstatně tlustější a vypadá jak hambáčbigsmile.

to je sice pravda,ale ten akumulátor nevyměníš na cestě pokud ho nemáš a popravdě nikoho takovýho ani neznám kdo by ho měl..navíc na opravdový momentky mi stačí mobilsmile1..a pokud chci kvalitní pěkný fotky tak si nebudu kupovat kompakt,ale zrcadlovku,ale to už je zase debata o něčem jinym.

osiris (Člen)
07.12.2010 15:09:04

K.a.s.y.m. psal:
Pajk psal:
K.a.s.y.m. psal:

to je sice pravda,ale ten akumulátor nevyměníš na cestě pokud ho nemáš a popravdě nikoho takovýho ani neznám kdo by ho měl..navíc na opravdový momentky mi stačí mobilsmile1..a pokud chci kvalitní pěkný fotky tak si nebudu kupovat kompakt,ale zrcadlovku,ale to už je zase debata o něčem jinym.

...právě kvůli tomu mám druhej náhradní aku a i přesto bych občas i s tím druhým zatoužil po tom, moct tam nacpat jako nouzovku ty tužkovky

... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
spidys (Člen)
07.12.2010 16:09:33

Vosobně bych nekupoval foťáček za 15 kil s takovymhle čipem o 10-ti nebo 12-ti Mpx. Kvalitu v tom určitě v žádnym případě nenaženeš. Kvalita je v optice (objektivu) a pak samozřejmě čipu a takovýhle foťáčky nemaj ani jedno. A když budeš mít foťáček, kterej má místo objektivu bublinku z vodováhy, tak tim budeš fotit na pussy i kdyby to mělo 20 Mpx.
Jestli chceš, aby máma měla radost z pěknejch fotek, tak dej do toho foťáku aspoň bůra. Protože to pak může fotit na mobil a výsledek bude stejnej.

Hloupý, kdo dává, hloupější, kdo nebere...
Koldan (Člen)
07.12.2010 16:36:32

wogové neblbněte. ci fix ani ne před dvouma rokama byste ten foťák co sem sem dal považovali za špičku mezi kompaktama, z teho se nebudů dělat fotky přes celů zeď, vy sa zas honíte za něčím co je úplně zbytečný. Pochopte, že se zde nejedná o žádný umění, prostě vyfotit ňáký fotky, případně je hodit do mailu na ukázku známým, nějaké makra a podobný píčoviny od toho nečekám, mamina určitě nebude fotit ani kolibříka v letu se snahou zachytit jeho pigmentovou skvrnu na křídle. Potřebuji jednoduchej foťák, kerej dyž sa chytne a zmáčkne, tak udělá fotku, pokud možno vše v automatu a bez ňákýho složitýho nastavování a přitom nebudu muset znovu dělat státnice při jeho ovládání.
Zkrátka tak jak to píše Vikec, foťák nad 5 litrů bych si už v životě nekůpil

huskyb12 (Administrator)
07.12.2010 16:40:06

osiris psal:

... moct tam nacpat jako nouzovku ty tužkovky ...

dyk seš Čech, neumíš si poradit, kapku na to hamstnu a fertig :)))

ale di, Ty brepto ...
osiris (Člen)
07.12.2010 17:23:11

huskyb12 psal:
osiris psal:

... moct tam nacpat jako nouzovku ty tužkovky ...

dyk seš Čech, neumíš si poradit, kapku na to hamstnu a fertig :)))

...s bůhví jakejma předkama, ale bigsmile

Meloun (Člen)
07.12.2010 17:29:25

Ten, jak psal Lihouš je fajn..za trojku do něj půjdu taky..je celkem malej,ale ne zas jak hračka pro haranty, má kovový tělo a fotky z něj lezou pěknýgood

PURE NAKED BIKE!
barynek (Člen)
07.12.2010 19:26:30

Cokoliv od Canonu, dělaj super fotkygood

Bandit 4EVER!!!
mr.BSE (Člen)
07.12.2010 19:37:32

Canon PowerShot SX120 IS si teďka koupila přítulka a super. Vychází to z SX100IS, kterej mám já už asi 4 roky a naprostá bomba. Nemám s tím foťákem žádnej trabl. Dá se do toho nahrát (naprosto jednoduše) jinej firmware (česky) a ten zpřístupní další mrdu fukncí, jako třeba focení v RAWu a optickej zoom u videa včetně zaostřování good
Ale stejně tak ho prostě jen zapneš navolíš si automat a nic neřešíš a fotí i tak velice pěkně good

Second Class Citizen
1130 Café Racer
Lihy (Člen)
07.12.2010 22:08:31

Svalofče pleteš japka s melounama vogo....
zkuim ti to vysvětlit:

Koldan psal:

wogové neblbněte. ci fix ani ne před dvouma rokama byste ten foťák co sem sem dal považovali za špičku mezi kompaktama
Ne nepovažovali, bo máme doma 5 nebo 6 let starej olympus (myslim že 3Mpix) a dělá fotky lepší než plno těch dnešních pidikompaktů

z teho se nebudů dělat fotky přes celů zeď
To jestli fotka bude přes celou zeď maji právě na starosti ty Megapixly....čím víc tím větší fotku můžeš udělat aby to nebylo zubatý...je to stejný jako s monitorama, když byly monitory 14...,15 palců bylo rozlišení 1024x768 naprosto výborný, ale když si tohle rozlišení pustíš na 24" monitoru bude to zubatý jak kráva.
vy sa zas honíte za něčím co je úplně zbytečný
Podle toho... Ono totiž u těch levnejch foťáků je problém v tom, že kvůli lidem který sou zblblý reklamama použijou malinkej čip s ohromnym množstvím pixelů a k tomu daji šitovou optiku...kdyby byla stejná optika ale čip by měl místo 12Mpix jen 6Mpix byly by ty fotky pravděpodobně daleko lepší bo rozměr toho čipu je danej (furt stejnej), takže když tam máš těch světločivnejch buněk míň, můžou bejt větší a tím na ně dopadá víc světla a vzniká tak míň digitálního šumu (sice by si nemohl udělat fotku "přes celou zeď", ale ta fotka by byla detailnější a lepší bo by nemusel softwér foťáku vyhlazovat tolik šumu čímž z drobnejch věcí udělá patlanici)
Pochopte, že se zde nejedná o žádný umění, prostě vyfotit ňáký fotky, případně je hodit do mailu na ukázku známým, nějaké makra a podobný píčoviny od toho nečekám
Je mi to jasný, ale jak jsem psal vejš...kdyby byl na trhu kompakt s 6Mpix doporučim ti na takový cvakání ten, ale jelikož neni, tak bych lovil v těch lepších bo maji lepší optiku (čímž smáznou tu nevýhodu maličkejch buněk na čipu) nehledě na to že bejvaj i rychlejší (když fotíš děti co neposeděj a podobný momentky tak se to dost hodí bo líp trefíš moment kterej chceš fotit) a maji větší zoom (nemusíš si moc vybírat odkud fotíš a přitáhneš si do hledáčku to co chceš - zrovna ten zům moje máti využívá hodně)
mamina určitě nebude fotit ani kolibříka v letu se snahou zachytit jeho pigmentovou skvrnu na křídle.
na to by stejnak potřebovala zrcadlovkubigsmile

Potřebuji jednoduchej foťák, kerej dyž sa chytne a zmáčkne, tak udělá fotku, pokud možno vše v automatu a bez ňákýho složitýho nastavování a přitom nebudu muset znovu dělat státnice při jeho ovládání.
To všechno splňujou i ty lepší kompakty....je tam pouze na víc možnost volby (chci jen mačkat spoušť/chci si hrát na fotogrfa)

Zkrátka tak jak to píše Vikec, foťák nad 5 litrů bych si už v životě nekůpil
Ten co sem ti sem dal je za míňbigsmile

Ale jinak je to samozřejmě na tobě...jen si se zeptal, tak ti tu každej píše co si myslí že je dobrý vědět, jak s tim naložíš je na tobě

Ps. co ty víš, třeba to focení maminu chytne a bude si s tim hrátsmokin

VikecB12 (Člen)
08.12.2010 08:49:07

Lihy,to fšechno zní pěkně,ale já mám vopravdu vopačnou skušenost. Ten můj starej kodak byl vobyč šunt,jak píšeš s optikou k hovnu a fotky dobrý,novej panasonic s optikou Leica dělá fotky horší,samozřejmě obojí v autorežimu. Samozřejmě kdyš ty fotky začnu přibližovat,tak ty z toho panasonicu sou kvalitnější,ale na normální prohlížení v komplu se mě ty starší líbí vícsmile2
Ale ten foťák cos semka dával votkaz se mě líbí,je na něm dobrá cenovka a věřím že s toho polezou vobrázky dobrýgood

Lihy (Člen)
08.12.2010 09:00:25

VikecB12 psal:

Lihy,to fšechno zní pěkně,ale já mám vopravdu vopačnou skušenost. Ten můj starej kodak byl vobyč šunt,jak píšeš s optikou k hovnu a fotky dobrý,novej panasonic s optikou Leica dělá fotky horší,samozřejmě obojí v autorežimu. Samozřejmě kdyš ty fotky začnu přibližovat,tak ty z toho panasonicu sou kvalitnější,ale na normální prohlížení v komplu se mě ty starší líbí vícsmile2
Ale ten foťák cos semka dával votkaz se mě líbí,je na něm dobrá cenovka a věřím že s toho polezou vobrázky dobrýgood

Si to přečti ještě jednou a přemejšlej pussyo.....bo podle toho co píšeš nemáš zkušenost opačnou, ale potvrzuješ to co píšu...smile1
To že na některejch kompaktech máš napsáno, že objektiv je leika ti vůbec nezaručuje, že je kvalitní (je to jako kdyš řekneš že máš Aprílii...můžeš mít skůtra za pár šlupek a nebo nějakou Majli v replice a to jak uznáš je sakramenckej rozdíl (když neberu v potaz, že sou to obě mrdky italskýbigsmile)

Petr J. (Člen)
08.12.2010 09:02:43

to Lihy: komu není rady, tomu není pomoci...

to Koldan: vem dno z půllitru a zalej do betonového kvádříku...vyjde to levnějš bigsmile

Lihy (Člen)
08.12.2010 09:04:23

Ps. a ty fotky z toho panáka nejsou po zvětšení kvalitnější.....pouze nejsou kostičkovaný se zubatejma hranama, ale to je ti stejně na prd bo tam neni žádnej detail, kvůli kterýmu bys to zvětšoval.

Lihy (Člen)
08.12.2010 09:09:09

Petr J. psal:

to Koldan: vem dno z půllitru a zalej do betonového kvádříku...vyjde to levnějš bigsmile

Fotit se dá i na krabici s dírou...akorát se to musí umět.
Kolega z práce se tim baví a fotky zajímavý:

http://lh5.ggpht.com/_pGv3kVq52ug/SeDM2Q9XX5I/AAAAAAAAAEI/Ts4HMPP8hrI/img00024.jpg
hlemejzd999 (Člen)
08.12.2010 09:12:02

Lihy psal:
Petr J. psal:

http://lh5.ggpht.com/_pGv3kVq52ug/SeDM2 … g00024.jpg

no jo ...- tos mněl říct , že dělá u rentgénu...

VikecB12 (Člen)
08.12.2010 09:51:02

Lihy psal:
VikecB12 psal:

Si to přečti ještě jednou a přemejšlej pussyo.....bo podle toho co píšeš nemáš zkušenost opačnou, ale potvrzuješ to co píšu...smile1
To že na některejch kompaktech máš napsáno, že objektiv je leika ti vůbec nezaručuje, že je kvalitní (je to jako kdyš řekneš že máš Aprílii...můžeš mít skůtra za pár šlupek a nebo nějakou Majli v replice a to jak uznáš je sakramenckej rozdíl (když neberu v potaz, že sou to obě mrdky italskýbigsmile)

Voe,ten kodak byl právě ta nejlevnější mrtka a ten panál stál kolem desítky a je po něm hovno. Ty to bereš s pohledu člověka,kerej se focením baví,ale já to mám na to,abych si zvěčnil nějakou chlastačku,nebo nějakej ten vejlet na mašině,né nějaký umění,na to peču. A přesně todle zaměření popisoval Koldan. Pokud bych chtěl foťák na nějaký kloudný fotky,tak nebudu lovit ve vodách kompaktů...Ale samozřejmě sto lidí,dvěstě názorůbigsmile

Filous (Člen)
08.12.2010 10:06:03

Lihy psal:
VikecB12 psal:

...a tos řeks pjekně vo tech mrdkách italskejchgoodbigsmile

- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
VikecB12 (Člen)
08.12.2010 10:13:50

Filous psal:
Lihy psal:
VikecB12 psal:

Aspoň na něčem se tady shodnembigsmilebigsmile

K.a.s.y.m. (Člen)
08.12.2010 10:30:20

Lihy psal:
Petr J. psal:

http://lh5.ggpht.com/_pGv3kVq52ug/SeDM2 … g00024.jpg

myslíš tu krabičku od sirek a jeden film??smile1

Lihy (Člen)
08.12.2010 10:54:22

K.a.s.y.m. psal:

Jo jo, ale jde to i jinak, třeba plechovka od barvy a fotopapír (udělá ti zajímavou panoramatickou fotku jak je to prohnutý), nebo cokoli jinýho co člověka napadne, někde sem viděl i krabici velikosti kadiboudy (ale netušim na co to zachytával, jestli na jeden velkej formát a nebo složil víc malejch)...na ten fotopapír je ale strašně dlouhá doba osvitu.

Ale ještě k tématu pro koldana:
koukni na stránky www.megapixel.cz u většiny foťáků tam maji i ukázkový snímky tim foťákem pořízený (po rozkliknutí foťáku - v záložce "názor megapixlu"... doporučuju si přepnout na zobrazení 1:1 a zaměřit se na tu část na kterou je primárně zaostřeno. Pro tebe asi nemá moc cenu študovat to u snímků krajinek, tak se zaměř na portréty)

K.a.s.y.m. (Člen)
08.12.2010 10:58:15

Lihy psal:
K.a.s.y.m. psal:

Jo jo, ale jde to i jinak, třeba plechovka od barvy a fotopapír (udělá ti zajímavou panoramatickou fotku jak je to prohnutý), nebo cokoli jinýho co člověka napadne, někde sem viděl i krabici velikosti kadiboudy (ale netušim na co to zachytával, jestli na jeden velkej formát a nebo složil víc malejch)...na ten fotopapír je ale strašně dlouhá doba osvitu.

Kadiboudysurprisedsurprised tak to je hustý..já to viděl akorát z krabičky od sirek..když se to umí dělá to pěkný fotky bigsmilegood

Lihy (Člen)
08.12.2010 11:16:39

K.a.s.y.m. psal:

Kadiboudysurprisedsurprised tak to je hustý..já to viděl akorát z krabičky od sirek..když se to umí dělá to pěkný fotky bigsmilegood

Tady to má někdo z dodávkybigsmile
http://gizmodo.com/171590/pinhole-camera-truck

a když dáš do googlu "biggest pinhole camera" tak tam v obrázcích je i nějakej hangár či co...

K.a.s.y.m. (Člen)
08.12.2010 12:19:26

Lihy psal:
K.a.s.y.m. psal:

Tady to má někdo z dodávkybigsmile
http://gizmodo.com/171590/pinhole-camera-truck

a když dáš do googlu "biggest pinhole camera" tak tam v obrázcích je i nějakej hangár či co...

bigsmile sice trochu nepraktický na tahání sebou třeba na večírky,ale dobrý bigsmilegood

Koldan (Člen)
08.12.2010 20:05:35

VikecB12 psal:
Lihy psal:
VikecB12 psal:

Voe,ten kodak byl právě ta nejlevnější mrtka a ten panál stál kolem desítky a je po něm hovno. Ty to bereš s pohledu člověka,kerej se focením baví,ale já to mám na to,abych si zvěčnil nějakou chlastačku,nebo nějakej ten vejlet na mašině,né nějaký umění,na to peču. A přesně todle zaměření popisoval Koldan. Pokud bych chtěl foťák na nějaký kloudný fotky,tak nebudu lovit ve vodách kompaktů...Ale samozřejmě sto lidí,dvěstě názorůbigsmile

jako bys mi to z mordy sebralgood

jináč Lihy dík, já popřemýšlím, jen ještě dodám, že já za celů dobu neměl nikdy potřebu na foťáku něco extra přibližovat, prostě sem si o pár kroků popošel a dyž to nešlo, tag sem nefotil a nechybělo mi to. já vím, že mi řekneš, že dybych měl dobrej objektiv a zům, tag ty krkoky nemusím dělat, jenže mně to nigdy nechybělo a to je to co sa tu snažím vysfětlit. Nechybělo to mně  nebude ani mamině, na to aby vyfotila jak sedíme na terase a glgáme to prostě nepotřebuje. Ale jináč to cos napsal beru a ten cos doporučil nastuduju a možná ho teda vezmu rovnů dvakrát. good

To Jelen: že ťa praštím vořešpruteevil

mr.BSE (Člen)
08.12.2010 20:14:02

Filous psal:
Lihy psal:
VikecB12 psal:

Tý nám taky bigsmile

Second Class Citizen
1130 Café Racer
Borák (Člen)
08.12.2010 23:38:34

sem doted nepsal páč tomu hofno rozumím
ale před pár roky sem si pořídil mrdku na focení píčovin
mám doma canon ixus 30 tuším se to menuje,má to nějakech 3,2 mpx prostě šulín kterej dneska předčí každej druhej foun.
a pak velkej panasonic DMC FZ7 ..s tim se dá hrát a fotky dělá pěkný..teda prej
já co sem f životě vyfotil tak sem nikdá s tou fotkou nic nedělal ,neumím ani upravit červený kukadla,
s tim velkým jezdím na dofču ...ke když kalim a de po pláži pěkná kost tak si ji dokážu přiblížit a vyfotit frndu.to je fše
zato canon tahám fšude.na nějaký pozdro seru.mám ho f kapse stačí vytáhnout zapnout a cvaknout.fšechny pařby a vostatní ustál fotky jen na auto,stejně nastavit nic neumím ..vlastě noc tu zvládnu a spokojenej.

takže za mě mrdku s pár pixelama a menu  f češtině.horší fotograf neš já mamka nebude smokin

...nikdo nevojebe Ježíše...
Koldan (Člen)
09.12.2010 07:41:12

Borák psal:

mám doma canon ixus 30 tuším se to menuje,má to nějakech 3,2 mpx prostě šulín kterej dneska předčí každej druhej foun.
já co sem f životě vyfotil tak sem nikdá s tou fotkou nic nedělal ,neumím ani upravit červený kukadla,
s tim velkým jezdím na dofču ...ke když kalim a de po pláži pěkná kost tak si ji dokážu přiblížit a vyfotit frndu.to je fše
zato canon tahám fšude.na nějaký pozdro seru.mám ho f kapse stačí vytáhnout zapnout a cvaknout.fšechny pařby a vostatní ustál fotky jen na auto,stejně nastavit nic neumím ..vlastě noc tu zvládnu a spokojenej.

takže za mě mrdku s pár pixelama a menu  f češtině.horší fotograf neš já mamka nebude smokin

tag ňak bych to viděl:o)

Baltazar (Člen)
09.12.2010 07:41:17

Borák psal:

Jo je to tak, já mám nějakej nikon 3,2mpx a pak samsung 5 mpx automaty, fotky dělaj pěkný, nic s tím taky nedělám, loni k vánocům jsem důchodcům dal nějakou mrdku za pár korun a fotí taky pěkně.
Pak mám zrcadlovku nikona a dva objektivy k tomu, než to vytáhnu, sestavím tak vezmu malýho prevíta udělám cvak a fotka je na světě.

The father of the little princess of the dawn
Koldan (Člen)
09.12.2010 07:43:43

to Lihy: ci fix dyk je to velký jako kráva??? já byl zvyklej na to Mju 700, že dyž sem s ním usnul po pařbě, tag ně netlačil, z tehoto budu mít modřiny woesurprised

Petr J. (Člen)
09.12.2010 08:12:47

to Koldan: jak Ty modřiny? Vždyť je to foťák pro mamku, tak ona bude mít modřiny, no né? bigsmile

Koldan (Člen)
09.12.2010 08:16:51

woe šak sem psal, že jeden pro mě, jeden pro ňu. Mně klekl Mju700 a vzhledem k mé "spokojenosti" s ním ho už nechcu ani vidět a opravovat ho nebudu. Ať sem mačkal jak sem mačkal, přenastavoval co chtěl, prostě z pěti fotek byly tři na piču a to pak nasere, dyž já ho kupoval za 7,5 přes net (stál 8,5) a kámoš s foťákem za 3,5 byl spokojenej negr.
měl bych představu něčeho podobného:
http://www.itage.cz/p232909-canon-ixus- … otoaparat/

Lihy (Člen)
09.12.2010 08:30:51

Borák psal:

No dyk jo, to celou dobu píšu že mrdka s pár pixelama je v pohodě....jenže mrdku s pár pixelama novou nikde neseženeš! Seženeš jen mrdku s hodně pixelama a to OK neni..

Koldan: dyk sem psal ať to zkoukneš jak je to velký (i když na to že to má objektiv jakej to má k se mi zdá celkem malej bigsmile)
ještě zkusim pohledat jestli někde nemaj nějakou mrdku s málo pixelama

Lihy (Člen)
09.12.2010 08:52:15

Z fóra na mexapixelu....dotaz byl jkej levnej foťák pro holku 10 let (což by mohlo odpovídat tvejm požadavkům :) ) akorát vůbec netušim jak na tom casia jsou...ale asi je to fuk co je to za značku, stejnak je to všechno made in china.
Osobně se mmi ty fotky z toho nelíbí (jako u většiny těch pidi foťáků), ale to si posuď sám.

4 | Stálý odkaz  | Vloženo 06. 12. 2010, 18:55
Dobrý večer. Pro 10letou holku bych raději vybral nějaký model, který disponuje stabilizátorem obrazu.
http://www.megapixel.cz/casio-exilim-z280-cerny
Sice překračuje váš cenový limit, ale kromě stabilizace začíná i na širokém ohnisku, což není zrovna moc obvyklé.

ps. Stabilizátor obrazu je opravdu fajn, akorát si nejsem jistej jak moc u těch malejch funguje...můj pracovní lumix fotí stejně blbě jak se zaplim tak s vyplim stabilizátorem...ale spíš to bude tím že špatně ostří než že by to bylo mázlý kvůli klepání rukou.

Baltazar (Člen)
09.12.2010 08:52:35

ještě by to chtělo, aby to mělo cajsku objektiv

osiris (Člen)
09.12.2010 10:14:04

Koldan psal:

............měl bych představu něčeho podobného:
http://www.itage.cz/p232909-canon-ixus- … otoaparat/

...mám ještě starej model, už roky ...kellymu jsem ho doporučil a psal taky že je spokojenej

Banditatom (Člen)
09.12.2010 14:31:05

hele když už je to tu co to? mamutek by ho prej chtěl pod keřsmile1

http://www.srovname.cz/nikon-coolpix-s5 … /k.1338089

"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
Banditatom (Člen)
09.12.2010 14:38:08

Banditatom psal:

teda pardonredface http://digitalni-fotoaparaty.heureka.cz … 3wodTXfa2g

Lihy (Člen)
09.12.2010 15:09:22

Banditatom (Člen)
09.12.2010 15:14:20

Lihy psal:
Banditatom psal:
Banditatom psal:

teda pardonredface http://digitalni-fotoaparaty.heureka.cz … 3wodTXfa2g

www.google.cz
.
.
.
http://www.digimanie.cz/art_doc-01D1348 … E4F23.html

njn spíše by mě zajímalo jestli ho někdo nemáhelp

Lihy (Člen)
09.12.2010 15:31:57

Jinak tady je docela pěkně rozepsaný jak je to s těma pixelama u kompaktů a podle čeho vybírat.
http://www.digimanie.cz/art_doc-1B1F722 … A3AE5.html

Banditatom (Člen)
09.12.2010 15:55:43

Lihy psal:

Jinak tady je docela pěkně rozepsaný jak je to s těma pixelama u kompaktů a podle čeho vybírat.
http://www.digimanie.cz/art_doc-1B1F722 … A3AE5.html

sečteno podtrženo je to vlastně jedno kolik pixel ten foťák másurprised...to by mě nikdy nenapadlosurprised

Žirafa (Člen)
09.12.2010 21:45:38

Hmmm a když už je to tu, dokázal by mi někdo poradit něco kvalitního slušnýho do desítky...? Na zrcadlovku to furt nevidim, na to nejsou penízky... Ale něco lepšího bych ráda, muj stávájící dodělává... chci to hlavně na xichty, přírodu, zvěřinec, noční focení a tak, prostě od všeho něco...help

Jaký si to uděláš, takový to máš...
Baltazar (Člen)
09.12.2010 22:21:27

Žirafa psal:

Hmmm bigsmile noční focení a tak, prostě od všeho něco...help

Péčko?bigsmile

Žirafa (Člen)
09.12.2010 22:27:59

Baltazar psal:
Žirafa psal:

Péčko?bigsmile

Psssst bigsmilebigsmilebigsmile     Já, taková slušná holka cool

spidys (Člen)
09.12.2010 22:50:00

Žirafa psal:

Hmmm a když už je to tu, dokázal by mi někdo poradit něco kvalitního slušnýho do desítky...? Na zrcadlovku to furt nevidim, na to nejsou penízky... Ale něco lepšího bych ráda, muj stávájící dodělává... chci to hlavně na xichty, přírodu, zvěřinec, noční focení a tak, prostě od všeho něco...help

Do desítky bych ti doporučil toho Panasonica DMC-LX3 je malej a kreslí moc hezky good
http://www.aaron.cz/produkty/panasonic-dmc-lx3-cerny

A pokud chceš něco víc, tak přidej bůra a kup si Panasonica DMC-GF1. U něj už můžeš měnit objektivy.
http://www.aaron.cz/produkty/panasonic- … o-14-45-mm

Oba maj "sáňky" na ext. blesk nebo elektronickej hledáček, fotěj mimo jiný i do RAWu, menu v češtině...

GF1 mám a spokojenost good

Žirafa (Člen)
09.12.2010 22:57:32

spidys psal:
Žirafa psal:

Do desítky bych ti doporučil toho Panasonica DMC-LX3 je malej a kreslí moc hezky good
http://www.aaron.cz/produkty/panasonic-dmc-lx3-cerny

A pokud chceš něco víc, tak přidej bůra a kup si Panasonica DMC-GF1. U něj už můžeš měnit objektivy.
http://www.aaron.cz/produkty/panasonic- … o-14-45-mm

Oba maj "sáňky" na ext. blesk nebo elektronickej hledáček, fotěj mimo jiný i do RAWu, menu v češtině...

GF1 mám a spokojenost good

Díky good A jak ty to vidíš s tim tvim staršim, budeš se ho zbavovat?

spidys (Člen)
09.12.2010 23:24:08

Žirafa psal:

Zatim ještě ne, sice vybírám, ale nemůžu se furt rozhodnout. Takže pořád nemám za co ten starší vyměnit smile1

K.a.s.y.m. (Člen)
10.12.2010 07:19:13

Žirafa psal:
Baltazar psal:
Žirafa psal:

Péčko?bigsmile

Psssst bigsmilebigsmilebigsmile     Já, taková slušná holka cool

bigsmilebigsmilebigsmilebigsmile

Žirafa (Člen)
10.12.2010 09:49:05

spidys psal:
Žirafa psal:

Zatim ještě ne, sice vybírám, ale nemůžu se furt rozhodnout. Takže pořád nemám za co ten starší vyměnit smile1

Škoda, ten by se mi líbil a bylo by po starostech... good
A co třeba tohle? http://www.alza.cz/canon-eos-1000d-obje … 119589.htm Je lepší pořídit jednu z nejlevnějších zrcadlovek a nebo raděj kvalitnější kompakt...?idontknow

spidys (Člen)
10.12.2010 10:01:02

Žirafa psal:

Škoda, ten by se mi líbil a bylo by po starostech... good
A co třeba tohle? http://www.alza.cz/canon-eos-1000d-obje … 119589.htm Je lepší pořídit jednu z nejlevnějších zrcadlovek a nebo raděj kvalitnější kompakt...?idontknow

Esli se ti líbí Nikon D70, tak mrkni na tuhle aukci:
http://aukro.cz/item1353007663_nikon_d7 … 4_5_6.html
Dává k tomu dvě skla. Ta Sigma bude pecka.
Mám pevnou 70-tku a spokojenost good

Board footer

W3C XHTML 1.0 W3C CSS