Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Diskuze » PDA HP ipaq 2490b HELP

jardagsf (Člen)
07.12.2010 18:09:28

PDA HP ipaq 2490b HELP

Hjustne mam problem smile2 . Nechal jsem ten pristroj nabijet a on umrel. Udelal jsem nejake pokusy o hard reset , vymena baterky atd. A jedine co jsem docilil je ze pri vymene baterky mi nabehne uvodni obrazovka s bootovanim systemu ,ukazatel nabehne tak na cca 20% a obrazovka zhasne a to je vse. Kdyz je pda na napajeni v okamziku vypnuti problikne zluta dioda .K PC se nepripoji , tlacitka nefunguji , hard ani soft reset pri nabihani systemu nefunguje. Treboval bych vedet jestli jde udelat reset do tovar nastaveni HW - jumper uvnitr nebo vyjmout malou baterku ( a kde to je) .
jardagsf e-book nectouci a proto smutnici smile2

MOTO KOZZI GRISO
Lachtan (Člen)
07.12.2010 18:37:27

Re: PDA HP ipaq 2490b HELP

schořelo to

Lepší první v pekle, než druhej v nebi...
Fik-B6S (Člen)
07.12.2010 19:42:47

zkus reset podle tohoto http://www.youtube.com/watch?v=XV7SSEmBir8
hard reset by měl nahodit tovární nastavení ale bacha většinou pak dlouho trvá než naběhne...

Amatér postavil Archu, profesionál Titanic...
http://www.youtube.com/watch?v=Fk8W4OyaHZU
jardagsf (Člen)
07.12.2010 20:19:28

rekl bych ze neshorelo bo se to na baterku rozbehne a ted jsem to prubnul na caradapter a bez baterky se to rozbehne taky.....
-reset jsem zkousel asi milionkrat vsemi moznymi zpusoby, ale abych ho udelal MUSI system nabehnout - zrejmne - jinak jeste neni fce klaviatura , proto trebuju nejaky reset HW -a proto trebuju nekoho kdo to vi -  jestli mam odpojit backup batery a hlavne CO to potom udela......hlavne CO vsechno smaznu
-jinak je na tom hovno (Kelly) - jestli je neco v perdeli tak to bude deska a ta po kusech opravit nepujde ( na reparairhppda.com jsem jako doma smile1) a u nasich HP mam pozadavek na opravu - ale cena bude spis vyssi nez new pda treba Fuji........

MOTO KOZZI GRISO
Filous (Člen)
07.12.2010 20:29:26

...mnooo...tag mě napadlo, že by se to dalo použít jako podloška pot stojánek Busysurprised ...i bes rezetusurprised ...teda esi se bavíme vo takovym tom malym placatym xindlubigsmile ...a ako si Kejalín predsatvujetě taký hard reset??? ...kladivom číslo šesť, sůdruch majorbigsmile

- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Banditatom (Člen)
07.12.2010 20:32:10

To filous: nefušuješ ty do mikroelektroniky?helpevil

"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
Lachtan (Člen)
07.12.2010 20:32:32

já sem myslel desku, mě tohle dělal notes
začal nabíhat, ale nerozběhl systém, jinak malá baterka např v kompu při vyndání na dobu větší než menší může údajně smazat bios
tož ti nezbude než napsat ježichovi o novej

Lepší první v pekle, než druhej v nebi...
jardagsf (Člen)
07.12.2010 21:22:01

to lachtan: taa baterka smaze akorat nastaveni biosu.....akorat v dobe kdy mne spravovani PC bavilo a zivilo PDA nebyly a mobil se zval svarecka........pak  to bylo uz lepsi ale pda mel akorat nejaky zbohatlik a ten servisoval u HP bigsmile
to filous : woe smokin
jsem myslel ze tu bude bud nejaky mag na pda nebo borec co rekne ze skakne do suterenu HP baraku co tam dela ten historik na pda smile1...........
nakonec dojde na filouse .... akorat kladivo c 3 bo nejsu zadny barba...... bigsmile
jardagsf s malyma srubovakama na akci se chystajici idontknowidontknowsmokinsurprisedbigsmilebigsmilebigsmilebigsmilebigsmile

MOTO KOZZI GRISO
Fik-B6S (Člen)
08.12.2010 10:37:34

Všechny ty trojhmaty musí fungovat i při vypnutém PDA mám odzkoušeno na HTC...

WenzelB6 (Člen)
08.12.2010 10:45:22

a když připojíš kábel k PC , ozve se aspoň nějak boot loader z BIOSu ?

Fik-B6S (Člen)
08.12.2010 10:54:25

WenzelB6 psal:

a když připojíš kábel k PC , ozve se aspoň nějak boot loader z BIOSu ?

Na bootloader by snad musel udělat trohmat k tomu určený...

jardagsf (Člen)
08.12.2010 11:31:31

kdyz pripojim k pc tak je mrtvola - pc ho nenajde
kdyz tam vrazim baterku tak je boot do 20% a pak obrazovka ztmavne (vcera jsem v noci zjistil ze lehce prosvecuje - jako kdyz se vypne podsviceni
resety jsem zkousel vsechny mozne - je to dokonce u tohoto PDA podle operac systemu - jinak pro WM a jinak pro 2003 cili
napajeni-kalendar-task-reset
napajeni-kalendar-dopis-reset - to by melo byt spravne
kalendar-task-reset
hmat na boot loader jsemnezkousel bo ho neumim a myslel jsem ze kdyz nejde hardreset neprohmatnu nai boot loader
jardagsf s odpojenou backuobaterry a cekajici na vybiti potencialu
ps.new deska stoji 250usd - z toho by se jeden posral......

MOTO KOZZI GRISO
K.a.s.y.m. (Člen)
08.12.2010 12:21:49

když to tak čtu..neměl by jsi spíš popřemejšlet o něčem takovym?
http://www.officesystem.cz/zbozi/kapesn … rveny.html
bigsmilebigsmile

:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
4Fun.cz (Člen)
08.12.2010 22:58:35

Jardo,vím co tomu máš...máš to na pussy 
Kup novej a neser se stím bigsmile

Lopatkou mezi kulky,nebo kulku mezi lopatky??
jardagsf (Člen)
09.12.2010 12:50:16

kasyme ty jsi wul - jak na tom cist e-book a hlavne v noci? bigsmile bigsmile
jinak ted mi prijde , sice jety - ale postacujici 3760 bigsmile
a bude mi uplne ne houno bo ten svuj srot jsem dal dohromady a funguje (teda asi s omezenim bigsmile)
-odebral jsem backup batery a na kontaktech vyskratovel zbytkovy naboj na MB
-namontoval zpet a bylo to to same
-zalepil jsem kontakt krytu baterky na tvrdo a vsechno se rozbehlo
-cili bylo treba smontovat srot dohromady , vrazit tam baterku a rychle zavrit kryt - nez se rozbehne boot - vsechno je ok
-pri vymene baterky se to chova jako pri hard resetu - vsechno je v perdeli
=vypada to na backup batery v perdeli a mozna jeste na nejaky problem , ale protoze mne ceka jeste dalsi badani a vyndani baterky vypada na hard reset jsem tam narval programu na testovani az ho mam zasrany jak jetel a vsechno funguje akorat se mi zda ze cestina ze sunny softu to zpomALuje jak svin.....
jinak si ho urco necham , bo ma BT a wifi akorat ma rozliseni 240x320 (pred tim jsem mel 4700 a to melo 640x480 - synator si z nej udelal auticko a spravil ho kladivkem - takovej malej Filous bigsmile) - ale co uz......
ted jsem cetl na Vodafone 845(android) a taky to jde - ale je to mensi obrazovka a mensi pismo smile2 ale lepsi jak cumet na bednu
jardagsf churavejici , antibiotika konzumujici, se nudiciidontknowsmile1smile1

MOTO KOZZI GRISO
K.a.s.y.m. (Člen)
09.12.2010 13:05:04

jardagsf psal:

kasyme ty jsi wul - jak na tom cist e-book a hlavne v noci? bigsmile bigsmile
jinak ted mi prijde , sice jety - ale postacujici 3760 bigsmile
a bude mi uplne ne houno bo ten svuj srot jsem dal dohromady a funguje (teda asi s omezenim bigsmile)
-cili bylo treba smontovat srot dohromady , vrazit tam baterku a rychle zavrit kryt - nez se rozbehne boot - vsechno je ok
-pri vymene baterky se to chova jako pri hard resetu - vsechno je v perdeli
=vypada to na backup batery v perdeli a mozna jeste na nejaky problem , ale protoze mne ceka jeste dalsi badani a vyndani baterky vypada na hard reset jsem tam narval programu na testovani az ho mam zasrany jak jetel a vsechno funguje akorat se mi zda ze cestina ze sunny softu to zpomALuje jak svin.....
jinak si ho urco necham , bo ma BT a wifi akorat ma rozliseni 240x320 (pred tim jsem mel 4700 a to melo 640x480 - synator si z nej udelal auticko a spravil ho kladivkem - takovej malej Filous bigsmile) - ale co uz......
ted jsem cetl na Vodafone 845(android) a taky to jde - ale je to mensi obrazovka a mensi pismo smile2 ale lepsi jak cumet na bednu
jardagsf churavejici , antibiotika konzumujici, se nudiciidontknowsmile1smile1

E buk řešim tak ,že si je v práci tisknu bigsmile

:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Lihy (Člen)
09.12.2010 13:11:49

jardagsf psal:

nevim proč ale upně sem si představil jak tuhle opravu provádí filousbigsmile

Filous (Člen)
09.12.2010 20:00:31

Lihy psal:
jardagsf psal:

nevim proč ale upně sem si představil jak tuhle opravu provádí filousbigsmile

...trochu mi ten popis připoměl skládání motoru do Bandasky s chromovanym rámemsurprisedbigsmile

- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
jardagsf (Člen)
14.12.2010 22:48:52

takze zaver:
vsechno jsem rozebral a prisel jsem (po precteni vsech moznych for a metodou pokus omyl smile1) ze byl spatne dorazeny kontakt na krytu baterie bigsmile , takze jsem to rozchodil - ale ipaq se stejne choval trochu divne (neukazoval spravnekapacitu baterky - daval jsem tam vetsi baterku , relativne samovolne se vybijel a byl kurevsky pomaly) tak jsem udelal hardreset a namackal do bootloaderu a flasnul z WM 5,0 na WM 5,2. Nesla mi wifi ale po dalsim hard resetu se vsechno ustalilo a zatim vsechno funguje az na ukazatel kapacity baterie - doinstalovane widgety jsou v tomto na houno bo berou data ze systemu. Ted mam stazeny flash na WM 6,5 a az mne to nasere tak je tam prubnu klepnout bomaji vetsi ikony a netreba stylus - krome jineho.
Dosla mi nabidka na opravu z HP : Oprava bude provedena po odsouhlasení nabídky ve výši 6.565,- Kč. Vymena desky smile2. Takze zatim funguje. Omlouvam se ostatnim za nemoto tema ale venku je takova kosa ze se neda ani spravovat a jezdit uz vubec.
jardagsf nejaky teplomilny najednou cool

MOTO KOZZI GRISO

Board footer

W3C XHTML 1.0 W3C CSS