Nejsi přihlášen
Help-Co s tím mám teď udělat? ( rozvoďák )
Jako každý rok jsem kontroloval ventily a při tý příležitosti jsem si poprvé řekl že vyšroubuju napínák rozvˇoďáku. Byl na 16 zubu takže je asi jasno jenže!:
Když jsem podle manuálu točil kolem na 6 abych nastavil vůli rozvodového řeťezu dopředu motoru pod "kolo sacích ventilů" začal motor přes kompresi (svíce byly vyšroubovaný)skákat (fouknul si) a v některých fází otočení vznikal průhyb řetězu mezi koly (sací a výfukové. To mě zaskočilo, protože nestojím o posunutí vaček a destrukci motoru.
Napínák jsem nasadil a dotáhl (nějak k mechošovi dojet musím). Motor má v některých fází pohybu vůli nahoře mezirozvodovými koly.
Co teď s tím:
Udělal jsem to, že jsem otočil motorem tak aby na Výfukovém kole vyčky byla 2 nahoru a v té chvíli byla 3 na sacím kole taky nahoře. Počet pinů byl 24, jak má být
Stačí tahle kontrola, nikdy jsem si nevšiml, že při určitý fázi vznikne průhyb řetězu mezi koly.
Dík za radu
Editoval inkvizitorr (16.04.2007 07:42:09)
Re: Help-Co s tím mám teď udělat? ( rozvoďák )
...no esliže je průvjes řetězu mezi kolama i s namontovanym napínákem, tag to je špatně, páč logicky se tym mění časování a řek bych, že řetěs je tag vytahanej, že ho napínák nemá šanci došponovat...tagže východisko je dle mýho jediný a to výměna rozvoďáku...
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
...v manuálu sekce 03 engine, strana 45, tam to máš detajlně rozmalovaný...ve skratce, vejfukovou nastavíš 1čkou do vodorovný osy vačky a 24tej pin rozvoďáku dosedá k 3ce na sací vačce...a k tomu samo adekvátní nastavení spotku, tj. ryskou T k snímači...
Už sem se kdysi ptal, ale nějak to neklaplo. Nýtujete ten rozvoďák klasicky kladivama a dulčikem? Ňák mi to u téhle fajnové prácičky nevoní, nemá někdo ten nýtovací vehement?
Taky mě totiž čeká rozvoďák...
There's a pie in the sky when you die.
použil jsem s velkým úspěchem starou čepovou frézu,průměr asi 6mm , na opačném konci než je ostří je zahloubený důlek z výroby, akorát přesně sedl na ty kolíky řetězu + malá vůle na roznýtování, z druhé strany řetězu jsem to zapřel asi 8 kg kulatinou a šlo to jak po másle
Každý je odborník,jen někdo trochu menší ;-)
lubio psal:Prosím Vás, kde se dá zjistit, jak je na tom rozvoďák? Slyšel jsem někde mezi válci, ale nemůžu to najít. Děkuji
...zezadu válců pot karburacej je napínák, ten demontuj a skontroluj kolik zubů ti zbejvá do konce rohatky...to ja taková orijentační kontrola, správně bys měl změřit dýlku mezi X čepama řetězu, z hlavy si nepamatuju mezi kolika, ale v manuálu to je, teť sem línej a přežranej abych ti ty hodnoty hledal...no a na to musíš sundat ventilový víko...neber si to osobně, ale dyš nevíš co gde a jag, tag bych to bejt tebou někomu vodves, neš to rozesereš...a dyš tě nechá koukat na ruce, tag příště uš budeš vjedět co a jag a třeba to pag zvládeš sám...
Stránky: 1