Nejsi přihlášen
Dobíjení B6
Zdravím.
Po zime sem bandasku nenahodil. No dalo se to čekat když baterka byla origoš z 97 roku.
Koupil sem novou baterku -gelovku a po 14 dnech už netočila tak jak by mela. Jel sem ji reklamovat a manik na to, že mám špatny dobíjení, že mi to přebíjí a je po baterce.
Dal sem motorku do servisu s tím, že odešel regulátor napětí a že je to do 3 tacu i s prací (ignitech). Štvalo me to, ale řekl sem si co už-chci jezdit. Za tejden mi volali ze servisu, že je to v alternátoru, že ho nemaji a že by byl moc drahej. Neřekli mi ani cenu. Motorku mám doma, jezdí, ale chtěl bych aby i startovala :)
No zajímalo by mě jestli s tímdle máte nekdo zkušenosti a jestli to může byt altikem a na kolik může přijít.
Díky všem
HONOR and GLORY
Re: Dobíjení B6
U bandasky je vopravdu dobíjecí relátko uvnitř altiku,né jako maj jebky namontovaný třeba v podsedlovce.
Projed inzerci třeba na motorkářích nebo motoinzerce,někdo nedávno rozprodával dva motory z B6tek na díly,kup celej ten altik takhle a vyjde tě tak na litr a je po problému.
Měřil mi to ten manik ve Vartě. Měl takovej vyšmajchlovanej měřák a je fakt, že to bylo až na konci červenýho pole. Paradox je, že bez světel to bylo na začátku červenýho a se světlama to přebíjelo ještě víc
Ale to přebíjení mí potvrdili i v servise
Řekli, že sem to nejspíš odrovnal tím, že sem ten tejden jezdil s vybitou baterkou (tou starou) že ten regulátor dostává naprdel a pak když sem koupil tu novou už bylo po altiku.
HONOR and GLORY
Jestli to dobre chapu tak ten regulator z ignitechu hodis k tomu altecu co mas ne? Tomu je jedno co reguluje
Mam asi podobny problem,ale nejsou prachy takze zatim jezdim tak jak to je a modlim se aby baterka aspon chvilku vydrzela.
...:::STÁDO KONÍ POD PRDELÍ A STEJNĚ NÁM TO NESTAČÍ:::...
nejsem si jistej jestli se to dá nejak dopasovat. Ty regulátory sou celkem velky krabice a asi to tam nenacpu. Podle me je ideálni koupit celej altik
Ale slyšel sem že se nejak lišily od roku výroby. Některy maji svorky zvenku, jiny kablik až dovnitř, ale v podstatě by to melo sedět
No taky sem přemejšlel o klasické kyselinové baterce která sneše větší dobíjecí napětí, ale nevim aby zase pořád nevařila a nebylo to tam samá kyselina
HONOR and GLORY
No nemuže byt těžky ten regulátor udělat. Zkusim to kuchnout a udelat si vlastní regulátor :) Doufám, že to cely neshoří :) Dám vědět jak to dopadlo. Zatím ale chci ještě chvilku jezdit, tak se do toho pustím hned jak bude škaredě :)
HONOR and GLORY
Satan psal:nejsem si jistej jestli se to dá nejak dopasovat. Ty regulátory sou celkem velky krabice a asi to tam nenacpu. Podle me je ideálni koupit celej altik
Ale slyšel sem že se nejak lišily od roku výroby. Některy maji svorky zvenku, jiny kablik až dovnitř, ale v podstatě by to melo sedět
No taky sem přemejšlel o klasické kyselinové baterce která sneše větší dobíjecí napětí, ale nevim aby zase pořád nevařila a nebylo to tam samá kyselina
však se tam odpařuje jen destilka,sice to je cejtit kyselinou ale z ní mít strach nemusíš,stejně si stím vefinále moic nepomůžeš,budeš muset zase o to časteji dolejvaat destilku
Každej dobrej skutek, musí bejt po zásluze potrestán !!!
Zkus www.tipmoto.com je tam altik v sekci nahradní díly,B600,elektro.2500,-
I pád na hubu je pohyb vpřed.
Banditatom (Člen) 04.04.2011 19:30:52 Offline |
dalo by se velmi jednoduše říct, že bandit má "automobilovej altík" ale neber to doslovně... taky jsem měl s tímhle problém repas alternátoru se vším všudy mě vyšel na cca 2500kč ale v prvé řadě si přeměř kolik ti to vůbec dobíjí pač přístup toho servisu je
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
Stránky: 1