Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Diskuze » Povinná výbava - 2011

Sandman (Člen)
01.12.2010 02:02:56

Povinná výbava - 2011

Zdravím. Zrovna jsem se díval na televizi a nějak jsem nepobral, co tam říkali o povinné výbavě. Kromě lékárničky, která obsahuje i resuscitační masku (kterou stejně umí používat jen pracovníci z oblasti urgentní medicíny), žárovek a nářadí bychom měli na motorkách nosit aj reflexní vesty.
Si někdo jen dělal prdel nebo jak? Bodový systém ani povinné celoroční svícení podle mě nehodovost nesnížily, tak nemyslím, že tohle nejak pomože. Na motorce budu vypadat jako pussy a k tomu to bude celé naass
headshake

Motorkář je týpek tvrdej, na plechovky z výšky mrdej.
K.a.s.y.m. (Člen)
01.12.2010 07:17:40

Re: Povinná výbava - 2011

ne nosit ,ale vozit sebou

:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Koldan (Člen)
01.12.2010 07:19:03

nevím co maj na mysli resuscitační maskou, ale nejedná se náhodou jen o roušku s náústkem pro umělé dýchání?
taky bych řekl, že žárovičky už potřeba právěže nejsou, na druhou stranu pojistky ano.
vesty nebo reflexní prvky na výbavě chtěli, ale nakonec to tuším skončilo u toho, že musí být ve výbavě, aby v případě nehody nepoletoval Osiris či Freš  v úplné tmě v těch jejich černých mundůrech jak neviditelní. A co si budeme povídat, zrovna u Béčka nejni problém tu vestu nacpat do podsedláku, takže s tím problém nemám (budu s ní stabilizovat nádržku od Scotta, teď tam mám hadrevil
že by celodenní svícení nesnížilo nehodovost bych úplně nesouhlasil. Dnes když proti tobě jede auto, tak ho vidíš z dálky (pokud se nejedná o troubu, kerej si namontuje diody a myslí si, že je to to samé jako potkávačky) a to i v případě, když ti bude přímo do ksichtu svítit Oskar,ba i líp nemluvě o týpcích co dřív rožnuli světla až dyž neviděli na přední skloevil

Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
K.a.s.y.m. (Člen)
01.12.2010 07:23:52

s těma žárovkama si nejsem jistej..vim,že plati od nějakýho roku tušim 2007 nebo tak nějak,ale nevim jestli to platí pro motorky vyrobený od toho roku nebo paušálně pro všechny.

:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Janekgsf (Člen)
01.12.2010 09:12:41

Citace:
Povinná výbava motocyklů zahrnuje minimálně jednu náhradní pojistku, příslušný druh lékárničky (s výjimkou mopedů a motokol) a od 1. ledna 2011 také reflexní vestu. Nemusíme s sebou naopak vozit například náhradní žárovky či soupravu na rychlou opravu kola, ačkoli tím určitě ničemu neuškodíme, ba naopak.

...nemusíme přece všechno pochopit, stačí to přijmout ne?
PFremer (Člen)
01.12.2010 09:13:01

Nedávno jsem byl na referenčkých, tak jsem se na to ptal...
Na motorce náhradní žárovičky vozit nemusíš. To je dobrý, stejně nevim, jak vych někde na tripu u silnice sundaval čumák a měnil to.headshake
NA druhou stranu, když ti zhasne motorka a nesvítí ti potkávací ani dálkové, tak podle vyhlášky její stav neodpovídá stavu pro jízdu na pozemních komunikacích a měl by si tí odstavit. Tak teď se vyber :)

Jo a s tou lékárničkou pro motorky to není tak horký. Tam se ta folie stejně nevejde. Takže jen hlídat platnost, jinak se nic nemění.

A vestu vozím raději sebou. Stejně na hovno, protože v rakousku bych stejně dostal pokutu. ( mám zelenou ) a ta je jen pro policii, hasiče a záchranku. ostatní účastníci mají mít vesty oranžové idontknow

Sorry za hrubky ass

Raději na dvou kolech jezdit, než se nechat tlačit...
Banditatom (Člen)
01.12.2010 09:53:08

dostala se mi do ruky nová motolékárnička některý jebkaře co nemaj místo pod sedlem sklamu"nevlezese"badvoni ti kreténi tam tu roušku dalibad(celá plastová tvarovaná prostě na pussy) takže je to nafouklí jakass

"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
Mour (Člen)
01.12.2010 09:53:55

Obsah motolékárničky odpovídající nové vyhlášce č. 216/2010.

- Obvaz hotový s 1 polštářkem (šíře nejméně 8 cm, savost nejméně 800 g/m2) - 1 ks.
- Obvaz hotový s 2 polštářky (šíře nejméně 8 cm, savost nejméně 800 g/m2) - 1 ks.
- Šátek trojcípý (netkaný textil),délka stran nejméně 960x1360x960 mm - 1 ks.
- Náplast s polštářkem (velikost 8x4 cm, min lepivost 2,5 N/cm) - 3 ks.
- Obinadlo škrtící pryžové (60x1250 mm) - 1 ks.
- Maska resuscitační s výdechovou chlopní a filtrem schválená jako zdravotnický prostředek - 1 ks.
- Rukavice pryžové (latexové) chirurgické v obalu - 1 pár.
- Obrázková karta první pomoci v laminátovém provedení (leták o postupu při zvládání nehody) - 1 ks.
- kondom - 3 ks

Vesta: se pod !! sedlo vejde, na sebe při jízdě sickfuckbigsmile

Nářadí: Mám origo v gum.pytlíku.

Žárovky: ano přední H4 (verze N bigsmile na výměnu stačí šroubovák ) a dvouvláknová zadní (tu dám rukou ) + pojistky. Ostatní netřeba.

Akorát mě štve, že teď asi pod sedlo už nenarvu dešťovku smile2

Honzik8719 (Člen)
01.12.2010 09:55:49

Janekgsf psal:

Citace:
Povinná výbava motocyklů zahrnuje minimálně jednu náhradní pojistku, příslušný druh lékárničky (s výjimkou mopedů a motokol) a od 1. ledna 2011 také reflexní vestu. Nemusíme s sebou naopak vozit například náhradní žárovky či soupravu na rychlou opravu kola, ačkoli tím určitě ničemu neuškodíme, ba naopak.

tak to bych se měl asi stydět...vozim je propadlou lekárnu a podložku pod stojan bigsmileidontknow

...relativní kochač...
Sandman (Člen)
01.12.2010 13:24:16

Fajn, takže oranžovou ne na sebe, ale pod sebe. No a co když je to záchranář v civilu? Znám ze svého okolí aspoň 6 záchranářů, co jezdí na motorkách a mají hotovou záchranářskou výškubigsmile

Sandman (Člen)
01.12.2010 13:34:01

Koldan psal:

nevím co maj na mysli resuscitační maskou, ale nejedná se náhodou jen o roušku s náústkem pro umělé dýchání?
taky bych řekl, že žárovičky už potřeba právěže nejsou, na druhou stranu pojistky ano.
vesty nebo reflexní prvky na výbavě chtěli, ale nakonec to tuším skončilo u toho, že musí být ve výbavě, aby v případě nehody nepoletoval Osiris či Freš  v úplné tmě v těch jejich černých mundůrech jak neviditelní. A co si budeme povídat, zrovna u Béčka nejni problém tu vestu nacpat do podsedláku, takže s tím problém nemám (budu s ní stabilizovat nádržku od Scotta, teď tam mám hadrevil
že by celodenní svícení nesnížilo nehodovost bych úplně nesouhlasil. Dnes když proti tobě jede auto, tak ho vidíš z dálky (pokud se nejedná o troubu, kerej si namontuje diody a myslí si, že je to to samé jako potkávačky) a to i v případě, když ti bude přímo do ksichtu svítit Oskar,ba i líp nemluvě o týpcích co dřív rožnuli světla až dyž neviděli na přední skloevil

Vygoogluj si to na netu. Resuscitační maska po nasazení zakrývá nos i ústa, zatímco rouška jenom samotná ústa. Tento rok vyšly nové Guidelines (pokyny pro resuscitaci - doporučuji prohlédnout). Pro laiky se tam doporučuje pouze nepřetržité stlačování hrudníku frekvencí 100/minutu bez umělých dechů. Starý poměr 30:2 se doporučuje pouze pro zdravotníky. Závěr: V povinné výbavě je něco, co laik k resuscitaci nedoporučuje na základě Guidelines 2010.Když jsem si to četl, málem jsem se potrhal smíchy.

Stiegl (Člen)
01.12.2010 13:45:32

Mour psal:

Obsah motolékárničky odpovídající nové vyhlášce č. 216/2010.
- kondom - 3 ks

Značka není specifikována? Za chvili budu muset začít vozit pavika, aby se mi to tam všechno vešlo... Jako na dvaapůle, ale tam se do toho vráželi lahváčegood

4Fun.cz (Člen)
01.12.2010 16:14:05

Hlavně dbejte na to, aby vaše první pomoc, nebyla zároveň pomocí poslední....smokin

Lopatkou mezi kulky,nebo kulku mezi lopatky??
tomsth (Člen)
01.12.2010 20:30:11

Kdesi (tuším že na jawamanii, ale sem línej to teď hledat) sem vyčet, že pro motyky je přechodný období (minimálně co se týče lékárničky) do září 2011.
Do tý doby se můžete vozit starou ('slim lékárnu).
Vesta se vejde fpoho zmuchlaná do podsedláku, vozim ji tak už rok.

..svět se řítí do ďáblovy řiti..
Jaster (Člen)
01.12.2010 22:48:13

motolékárnu mám novou, nářadí vozím origo, vesta narvaná v podsedláku, žárovky nevozím a pojistky nevim, měli by být pod tím bočním plastem kde jsou pojistky tak i náhradní, ale nekoukal jsem se. tvrdil mi to předchozí majitel.. a ještě vozím sadu s lankama kdyby nějaký prasklo

motto "Vem za heft a val"
Monty Jack (Člen)
12.04.2011 10:44:00

budu objednávat komponenty na motolékárnu pro všechny dvojkolky, pokud se chce někdo z Brna přidat je to bez masky a letáku za 45,- Kč, vezmu případně na schůzi a vyměním za 2 beer
volitelná je izofolie (+17,-)
do září se dá jezdit s rouškou, masku tak jako tak zruší, ale pro zájemce je za 39,-

Nemůžou mi říkat že lžu...
Můžou mi říkat že lžu když lžu, nebo když se chystám lhát, nebo jsem zrovna dolhal, ale ne když mluvím pravdu.
PFremer (Člen)
12.04.2011 11:15:24

Jsou to kokoti... Nevěděj coby...
Nejdřív maska, pak zas ne...pussy

Raději na dvou kolech jezdit, než se nechat tlačit...

Board footer

W3C XHTML 1.0 W3C CSS