Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Diskuze » Bouračka na díly

MaraKM (Člen)
12.04.2011 14:27:48

Bouračka na díly

Měl bych dotaz, máte někdo zkušenosti jak to udělat když si koupíte bouračku na díly, která má ale živé papíry a majitel je chce nechat pochopitelně přepsat na vás?!
Jde mi o díly, čili nechci celou mašinu odevzdat na šroťáku aby mi dali lejstro o "ekologické likvidaci" a na druhou stranu taky nechci, aby mi vysely ve vzduchu papíry a případné problémy okolo.... je nějaká elegantní cesta (ideálně legální) jak na to?!? idontknow

P.S.: Rám, motor a papíry prodávat nechci (nejspíš)

Nic lidského mi není cizí
Mour (Člen)
12.04.2011 14:44:36

Re: Bouračka na díly

MaraKM psal:

Měl bych dotaz, máte někdo zkušenosti jak to udělat když si koupíte bouračku na díly, která má ale živé papíry a majitel je chce nechat pochopitelně přepsat na vás?!
Jde mi o díly, čili nechci celou mašinu odevzdat na šroťáku aby mi dali lejstro o "ekologické likvidaci" a na druhou stranu taky nechci, aby mi vysely ve vzduchu papíry a případné problémy okolo.... je nějaká elegantní cesta (ideálně legální) jak na to?!? idontknow

P.S.: Rám, motor a papíry prodávat nechci (nejspíš)

Podle poslední věty, přepiš na sebe a SPZ dej do depozitu idontknow

MaraKM (Člen)
12.04.2011 15:19:53

Nj, ale když chceš rám či motor použít jinde a ideálně tuto změnu zanést to papírů toho jiného stroje? tak co pak?
Zbydou ti papíry na úřadech od fakticky neexistující motorky a nevím jestli to popř povolej, když to samé číslo je regnutý u jiného stroje ?!?

Mour (Člen)
12.04.2011 15:32:05

Té otázce nerozumím. Pokud chceš použít na opravu rám s platným TP, tak proč nezlikviduješ ten starý?

MaraKM (Člen)
12.04.2011 15:50:10

Tím nevyřeším existenci dvou registrovaných motorek (2x značky; 2x velkej techničák) - chci docílit v podstatě toho, že máš v garáži motorku (byť klidně i funglovku), je naprosto legální a přihlášená a jak docílit toho, že druhej den už mám v garáži jen "kupu dílů"?! -> chci použít vše krom toho ouředního papíru, kterého se chci zbavit a povinností a problémů s jeho vlastnictví spojených

Když půjdu obecně vozidlo odhlásit, tak budou chtít protokol o ekologické likvidaci a ten mi na šroťáku nedají, pokud jim tam nedodám kompletní stroj (snad to prej jde i jinak - já tuhle možnost neznám kde co a jak získat fiktivní protokol, abych si mohl vozidlo fyzicky ponechat).

Libor nx (Člen)
12.04.2011 16:41:00

Buď zajdeš na vrakáč,ať ti to za mírný polatek zruší bez toho,abys tam mašinu nechával.
Nebo druhá možnost je zrušit to na úřad s tím,že mašinu používáš k jimým účelům.

karlos100 (Člen)
12.04.2011 16:59:08

MaraKM psal:

Nj, ale když chceš rám či motor použít jinde a ideálně tuto změnu zanést to papírů toho jiného stroje? tak co pak?
Zbydou ti papíry na úřadech od fakticky neexistující motorky a nevím jestli to popř povolej, když to samé číslo je regnutý u jiného stroje ?!?

surprised
nedělá se to náhodou naopak???idontknow
že registruješ tu přestavěnou na rám kterej máš s platným TP a
odhlásíš a zlikviduješ ten třeba bouranej,kvůlivá kterýmu
celou tuhle opičárnu děláš,ne?bigsmile

...a bude hůř!
MaraKM (Člen)
12.04.2011 18:04:59

no zatím opičárnu nedělám smile1 se informuji na možnosti evil

KOVAL (Člen)
12.04.2011 21:07:59

čoveče za prvý-motorky se ekologicky nelikvidujou,jenom auta,čili tím odpadá první problém,prostě motorku když chceš odhlásit tak ji prostě odhlásíš a nic dál neřešíš...
za druhý-i kdyby se ekologicky likvidovaly tak stejně jako s autem už dávno neplatí že bys byl povinej to dovalit na vrakáč a přinést potvrzení žes to zlikvidoval,normálně na ůřad přijdeš s čestným prohlášením ve kterým musí bejt napsaný že prohlašuješ že vozidlo nebudeš provozovat na veřejných komunikacích a že bude např. sloužit psovi jako bouda na zahradě a fertig,tim to končí..
za třetí- to co chceš dělat jaks psal s tim rámem,tak to už dávno není jako dřív za zlatejch časů kdy se daly přepsat noty a rámy nebo kastle tak žes vzal jinej rám nebo kastli a voni ti to VIN přepsali do jinejch dokladů jakože přestavba  a bralo se to jako náhradní díl, tak tohle zatrhla EU a dneska se postupuje metodou neskutečný onanie která spočívá v tom že ti ůřad přidělí takzvaný ůředně přidělený číslo toho rámu,to  se vyrazí  vedle toho stávajícího na rám kterej chceš použít a to starý číslo se raznicema překřížkuje jakože neplatí ale přitom tam musí zůstat patrný.. tohle je takovápussypussypussy že až nedejbože narazíš při běžný kontrole na policajta kterej bude pussy vědět jakože na takový narážíš každej boží den,tak bych nechtěl bejt u toho jak mu vysvětluješ co to je a že to neni podezřelý,nedejbooože to vysvětlo vat německy mluvícímu fašounskýmu policajtoj vo co jakože kráčí,to se spíš necháš na místě zastřelit..
čili jediný řešení toho je jak ti napsal Karlos,prostě použít ty papíry co budou k tomu rámu kterej koupíš s tou bouračkou a zrušit(odhlásit) ty první papíry co máš už doma a nebo rovnou přerazit na tom svým původním rámu číslo jestli si na to troufáš a pak můžeš zrušit ty druhý koupený papíry který si chtěl koupit..

MaraKM (Člen)
12.04.2011 21:34:10

Díky za info good

Board footer

W3C XHTML 1.0 W3C CSS